Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
10195
Cevap
540087
Tıklama
32
Öne Çıkarma
Cevap: VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (157. sayfa)
S
6 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

Hocam yazdığınız mesajda detay yok malesef. Biraz daha detay verebilirseniz hem biz bilgilenelim, hem de belki varsa yapılabilecek birşey tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olsunlar.

Bildiğim kadarıyla ilk 7 gün içerisinde taahhüt sözleşmesinden dönülebiliyor değil mi ?

Alıntıları Göster
Süreç şöyle gelişti, beni vodafone numaralarından biri aradı 850 542 ? 542 gibi. İnternet üzerinden bir kayıt oluşturmuştum öncesinde.http://www.evdeinterneti.com/vodafone-ev-interneti-dsmart-tv-paketi-hediyeli.html. Bu adresten. Her yerinde vodafone amblemleri olunca adres satırı dikkatimden kaçmış ki yine vodafone a bağlı bir bayiye bağlıymış galiba. Batı grup gsm olduğunu daha sonra öğrendim.
Satış temsilcisinin söyledikleri ki bir kaç kez tekrar ettirdim.
1-Kullanacağım D Smart cihazı internete bağlanan ve yayını 12 saat geri almamı sağlayan cihaz olacktı.(D Smart yetkilisi vodafone ile olan kampanyadaki cihazın bu özellikleri yok dedi İsterseniz ek üçret ile verebiliriz.)

2- AKK kalkması durumunda benim paketimin de AKK sı kalkacaktı. (Vodafone müşteri hizmetleri bunun net olmadığını henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadığını söyledi)

VodafoneNet müşteri hizmetlerini arayıp D Smartın kurulumunu yaptırmadığımı çünkü satış temsilcisinin yanlış bilgilendirme yaptığını söyledim. Fiber aboneliğim devam etsin ama D Smart kullanmak istemediğimi belirttim. Paketimi değiştirin sadece internet paketlerinden birine geçeyim dedim. Ne var ki konuştuğum kişi aboneliğin bayiden alındığını o yüzden sorunu çözemeyeceklerini söyledi. Aboneliği iptal ettirin dilekçe gönderin modemi teslim edin tekrar başvuru yapın dedi ve benim nutkum tutuldu zaten.
Aynı modemin tekrar gelip kurulması için bu kadar uğraşmam gerekecekmiş. Beyin bedava ne diyeyim. Bende iptal dilekçesini yazdım. Şuan arayan soran da yok. İnternet kapalı. Onay için arasalar en azından modemi de göndereceğim ve yoluma bakacağım. Rezil ettiler kaç gündür.



P
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar merhaba,
Birkaç sayfa geriye kadar gittim ancak aradığım cevabı bulamadım ve bütün konuyu inceleme şansım yok maalesef. Yakın zamanda mevcut taahhüdüm bitecek ve iss araştırıyorum, vodafone 100 mbps 100 gb tarifesi çok cazip geldi. Ankara içinde vodafone fiber kullananlar memnun mu? Vadedilen hızları alabiliyor musunuz? Olumsuz yorumlar okudum başvurduk 1 haftadır gelmiyorlar veya arıza çıkınca kimse ilgilenmiyor şeklinde. Bunların ne kadar gerçeklik payı var? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim, iyi forumlar.



O
6 yıl
Yüzbaşı

Vodafone fiberde kablosuz 100 mbit alacabileceğimiz bir modem var mıdır?

Önerileriniz varsa alayım.
Modemi mi değiştirmek mantıklı yoksa router almak mı?

Değerli tavsiyeleriniz bekliyorum.

Aldığım hız
Kablolu : 95 mbit
Wifi : 5Ghzde-45 MBİT
2,4 Ghzde - 30 Mbit



3
6 yıl
Yüzbaşı

ben yeni geçtim hocam.. hiçbir farkı yok hızı gayet yeterli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZORESMER
T
6 yıl
Binbaşı

Hocam ilk mesajınızdaki görselde 50 ms ping var bu çok yüksek değil mi ya fiber internet için? Bende geçiş yapacam ama hızdansa ping benim için daha önemli böyle bir sorunla karşılaşmak hiç istemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Binbaşı

Üstadım selamlar, ping değerleri nasıl bende geçiş yapmayı düşünüyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @35ultrAslan
Ö
6 yıl
Yarbay

O taa Frankfurt'a olan ping yav Oldukça da iyi 50ms Frankfurt'a.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tristan23
F
6 yıl
Yüzbaşı

T
6 yıl
Binbaşı

Valla çok fazlaymış hocam gerçekten. Ben kabul ettim anlaşmayı inşallh bi sorun yaşamam yarın gelip kuracaklar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Futurisma
T
6 yıl
Binbaşı

Anladım hocam bende kabul ettim yarın gelip fiber kurulum yapacaklar inşallah pişman olmam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
Ö
6 yıl
Yarbay

İnşallah.

Speedtest'i bekliyoruz ona göre



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tristan23
M
6 yıl
Yarbay

1 ay sonra bende gececegim muhtemelen 8/9 yildir superonlinedeyim adamlar teklif sunamiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

3
6 yıl
Yüzbaşı

evde değilim hocam ama oyunlardan örnek vereyim sana, lolde 20 ping csgo da 50-60 arası ping oluyor. ancak 2.4 ghz ile kablosuz bağlantı yapıyorum ve modeme biraz uzağım. kablolu bağlantı yaparsam çok daha iyi değerler alırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tristan23
T
6 yıl
Binbaşı

Anında göndericem hocam :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
O
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

Bu mesaj silindi.
Sadece 3. soruna cevap olarak: Evet Superonline 255s modem veriyorlar, bu modem 5G yani AC destekli.



E
6 yıl
Yarbay

1) Yok. Zaten vodafone'un televizyon ve ev telefonu(voip) hizmeti yok. Sadece internet var.

2) Superonline gibi modem veriyorlar. Televizyon vodafone'da yok.

3) Superonline ne verirse aynısını veriyor. Kuruluma zaten bölgenize bakan superonline ekipleri geliyor. Vodafone kıyafeti giyip kuruluma geliyorlar. Ellerinde ne modem varsa onu veriyorlar. Genellikle Huawei hg255s yada ZTE H267A oluyor.

4) Evet, iade ediliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 28 Temmuz 2018; 13:41:35 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hotel california
E
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Eyvallah hocam, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
O halde şu sonuca varabiliriz, uydu anten veyahut kablo tv-normal anten imkanı olmayıp Turkcell Tv+ kullananlar Vodafone fibermaxx a geçemeyecek.

Peki ben şuan 50mbit-150GB - 400dk telefon - Turkcell TV+(aile paketi) kullanıyorum 79,90TL ödüyorum. TV+ yok sayarsak, bana avantaj sağlayacak bir tarife varmı vodafone da?

400 dk telefon derken, ev telefonundan mı bahsediyorsunuz? Ev telefonu ise onu başka bir şirketten temin etmeniz gerekecek. Vodafone'da ev telefonu yok. Türk telekom'da 100 dk konuşmayı 34 tl'ye veriyorlar. 400 dk yok. 300 dk 44 tl, 600 dk 58 tl.

Vodafone'da internet paketleri ise şu şekilde: 50 mbit 50 gb akn ilk 12 ay 55 tl, sonraki 12 ay 65 tl. Yani aylık ortalama 60 tl'ye denk geliyor. 50 mbit 100 gb akn 65 tl'ye denk geliyor. 100 mbit 100 gb akn 75 tl'ye denk geliyor.

Haliyle en ucuz tarifeleri bile alsanız, Vodafone'dan 50 mbit 50 gb akn internet 60 tl+ türk telekom 100 dk telefon 34 tl = 94 tl toplamda baya pahalıya denk geliyor, pek bir avantajı kalmıyor. Tarifeniz fiyatına göre çok iyi. Telefon ve tv+ olmasa bile 80 tl verilirdi superoline hala satsaydı.

Televizyon açısından vodafone için kuruluma gelen servis forumdan birine isterseniz turkcell'den ayrı televizyon alabilirsiniz demişti.www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/sadece-turkcell-tv-plus

Tv+ için internet zorunlu olduğundan, kullandığın kadar öde interneti ile beraber tv+ veriyorlar. Modem sadece tv+'a takılı olduğu sürece, modem ile kendin internete girmediğin sürece sorun yok. Aile paketi için 35 tl oluyor. Tarifenin içinde internet de olduğu için telefonu türk telekoma taşımadan kullanmaya devam edebilirsiniz bu şekilde. Telefon superonline'da 100 dk'sı 7 tl miydi neydi. Türk telekom'a göre oldukça ucuz.

Tv+ için evinize ayrı bir fiber hattı çekilecek. O hatta superonline modem getirip tv+ bağlanacak demişler. Yani vodafone'un hattı ve modemi ayrı olacak. Superonline tv+'ın hattı ve modemi ayrı olacak. O şekilde oluyormuş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 28 Temmuz 2018; 16:11:01 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yarbay

Anladım hocam. Günümüzde cep telefonlarının yaygınlaşmasından sonra sabit hattı pek kullanan kalmadı. Kullananlar da genelde ailevi değeri olan 25-30 yıllık telefon numaralarını korumak için açık tutuyor. 100 dk, ödedikçe kullan gibi en ucuz ne tarife varsa onu kullanıyorlar. 400 dk olunca cep telefonu olabilir mi diye düşündüm. (Bir de superonline'da şu anda 400 dk'lık paket yok. 100-200-300-600 diye gidiyor.https://www.superonline.net/ev-interneti/konusma-paketleri/konusturan-paketler )

Dediğiniz gibi aynı şartları almaya zorlayın. Diğer türlü interneti başka, telefonu başka operatörden falan derken aynı özelliklerde paket 120-140 tl'yi bulabilir gibi gözüküyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hotel california
A
6 yıl
Teğmen

Merhaba

Ben Supernet fibermax'a geçmeyi planlıyorum. Manisa'da yaşıyorum ve altyapı konusunda bilgim yok. Gidip Vodafone ile konuşacağım fakat Manisa'da yaşayıp vodafone internetini deneyimleyen var mı? Herhangi bir kesilme aşırı yavaşlama gibi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn4554 -- 28 Temmuz 2018; 20:58:25 >

F
6 yıl
Yüzbaşı

Beyler benim ping sorununu vodafone de çözemedi farklı sebepleri olabilir mi. İss den destek alarak çözüm aramaktan yoruldum. Süperonline internetimi kapattırmadan ki son gün ping değerim 8 di çok iyi hatırlıyorum. Süperonlineyi kapattırıp 1 hafta sonra vodafone geçince değerleri görünce şaşırdım ve o gün bu gündür nafile çağrı merkezinden bina içi kablo tesisatında mı sorun var dedim ama kabloyu değiştirmemekte ısrar ettiler. Eve gelen teknik servis en son süperonlinede fiber kablo ucundaki sc2 konnektörünü değiştirmek için gelen teknik ekip personeliydi adamlar benim pisikopat olduğumu internet ile kafayı bozduğumu internetle yatıp kalktığımı sanıyorlar 50 pingi kafaya takma diyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz internetim de aylık faturaya 50 lira indirim oluyor toplam 70 lira fatura ödüyorum 1 yıllık sözleşme imzaladım ceza olarak kullandığım ayların indirimi ödemem gerekmiyor mu ? Çağrı merkezindeki şahıs hesap kitap yapmadan 800 küsür ceza ödersiniz dedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.