Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
3127
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Vestel Venüs Z20 Uzun Süreli Kullanım İncelemesi
M
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu telefonu almadan önce çok araştırdım, telefonun incelemeleri genellikle cihazın donanımı tasarımı gibi genel özelliklerle sınırlı. Benim endişe ettiğim ısınma donma gibi sorunlar oluyor mu, telefonun kullanım ergonomisi nasıl gibi konulardı ama bulamadım. Bu nedenle bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

Telefonun Fiyatı: Telefonun çıkış fiyatı 2100 tl ancak zamanla çok ucuzladı. Ben ürünü 20 nisan 2019 da Hepsiburadada BİTTİBİTİYOR adlı satıcıdan 1339 tl ye aldım. Bu fiyata donanımsal olarak alınabilecek telefonlar arasında gerçekten iyi bir yere sahipti.

Avantajları:

*Hızlı İşlemci: Telefonun işlemcisi ve GPUsu orta üst düzey. Günlük kullanım ve orta düzeyli oyunlar için gayet ideal. Ben oyun oynamıyorum günlük kullanımda(internette gezinme, haber uygulamaları, instegram, youtube, netflix) telefon sorunsuz bir şekilde akıyor. Şimdiye kadar herhangi bir donma yaşamadım. İzlediğim bir inceleme videosunda telefonun ısındığı söylenmişti ancak ben böyle bir sıkıntı yaşamaeım. Sadece şarj olurken ısınoyor ki bence gayet normal seviyelerde.

*Çift Kanal Hızlı RAM: Hiç bir incelemede bahsedilmese de benim için telefonu almamın en büyük sebebi. Kısaca RAM neye yarar bahsedeyim. RAM hafızası telefonda aynı anda açabileceğiniz uygulama sayısını belirler. RAM çalışma hızı ise işlemci hızı ile beraber uygulamalar arasındaki geçiş hızını belirler. RAM miktarının az olduğunu düşünün, bir haber uygulaması açtınız. Haberin yarısında mesaj geldi ve whatsappa girdiniz. RAM hafızası yetersiz olduğu için telefon haber uygulamasını kapatır ve RAM e Whatsapp ı yükler. Tekrar haber uygulamasına girdiğinizde haber uygulaması en başından açılır ve okudupunuz haberi tekrar açıp kaldığınız yeri bulmanız gerekir. Bu telefonda 1333 MHz hızında 2 kanal(işlemcideki 2 çekirdek gibi düşünün) çalışan 4 GB RAM kullanılmış. Telefona 109 uygulama yükledim ve bir çoğunu aktif kullanıyorum. Uygulamalar arasında geçiş çok hızlı ve başka uygulamaya geçtiğinizde açmış olduğunuz diğer uygulamalar kapanmıyor.

*Şarj: Telefon hızlı şarjı destekliyor ve uzun süre şarjı gidiyor. Yukarıda günlük kullandığım uygulamaları yazdım. Bu şekilde şarj bir buçuk gün çok rahat gidiyor.

*Parmak İzi Okuyucu: İncelemelerde biraz gecikmeli açıldığı söyleniyordu, ben telefonu alır almaz güncellediğimden olsa gerek böyle bir gecikme yok. Hızlı bir şekilde açılıyor ve genellikle ilk seferde tanıyor.

*GPS: Sıkıntısız bir şekilde hızlı ve doğru sonuç veriyor.

*Tasarım: Tabi modern çerçevesiz amiral gemileriyle karşılaştırılmaz ama çerçeveleri ince ve bence şık bir tasarımı var.

*Yerli Malı: Yıllardır ithalatı ihracatından çok daha fazla olan, har vurup harman savuran, gösteriş aşığı bir milletiz ve son zamanlarda acısını çekmeye başladık ve daha da çekeceğiz gibi duruyor. O nedenli yerli malına destek olmak gerektiğine inanıyorum.

DEZAVANTAJLARI

*Kamera: Telefonu alırken en çok endişe ettiğim şeylerden biri fotoğraf çekme tuşuna bastığımda kameranın 1-2 sn duraksyacağı endişesiydi. Ancak korktuğum başıma gelmedi, kamera gayet hızlı fotoğraf çekiyor. Portre modu gayet güzel iş çıkarıyor ama fotoğrafı çekince 2 sn işleme süresi var. Fotoğraf kalitesine gelirsek öncelikle ben kamerayı bir şeyleri hatırlatma yada belge paylaşmak gibi amaçlarla kullanıyorum. Nadirende sosyal medyada fotoğraf paylaşmak için. Benim için kalite gayet yeterli ancak benim amacım fotoğraf çekmek sürekli bunları paylaşmak diyorsanız size yeterli olacağını düşünmüyorum. Telefonu hareket ettirirken kamera görüntüsü yarım saniye kadar gecikmeli ekrana geliyor ki benim hiç hoşuma gitmez. Görüntünün gecikmeli gelmesi zaten normal birşey ama bu telefonda bu süre biraz uzun gibime geldi. Ön kamerada bü gecikme süresi daha kısa ve kamera daha akıcı. Bu arada flash da çok başarılı. Gece karanlık bir odayı tamamen aydınlatıp aydınlık bir fotoğraf çekebiliyor. Kamera benim için önemli diyorsankz ayrıyeten araştırabilirsiniz.

*Pusula Sensörü: Rezalet. Telefonu döndürünce telefonla beraber dönüyor, koymasalar daha iyiymiş.

*Yazılımsal Destek: Arayüz hızlı ve akıcı çalışıyor. Ancak uygulama geçişlerindeki animasyon süresi uzun ve telefonun yavaş çalıştığı izlenimi veriyor. Geliştirici seçeneklerinden geçiş animasyon süresini yarıya indirdim ve çok daha akıcı hale geldi. Telefonda Google uygulamaları(Müzik, fotoğraflar, hangouts, kişiler, takvim, mesajlar...) yüklü. Bu uygulamalar gayet başarılı ancak benim herhangi bir telofonu aldığım gibi yaptığım ilk şeylerden biri bu uygulamaların hemen hemen hepsini(Gmail, youtube ve Playstore dışında) devredışı bırakmak. Google tüm kişisel verilerinizi toplayan ve açık açık satan, skandal üstüne skandal yaratan bir şirket. (İsterseniz Kişisel Veri güvenliğini sağlama konulu ayrı bir yazı yazabilirim.) Bu nedenle Google'ın olabildiğince az uygulamasını kullanıyorum. Kişisel verilerinize önem veriyorsanız bu uygulamaları devre dışı bırakıp yerine başka uygulamalar bulmanız gerekiyor. Ben kendi kullandığım tamamen açık kaynak kodlu, ücretsiz ve güvenilir birkaç uygulama önereceğim.

Müzik ve Video: "VLC Media Player" Pc de de kullanabilirsiniz. Hemen hemen her media dosyasını açar.

Dosya yöneticisi: Telefonda sanırsam vestelin yaptığı bir dosya yöneticisi var ama yavaş çalışoyor ve özellikleri çok sınırlı. "Amaze File Manager" gayet başarılı.

Galeri: Orijinal uygulamada herhangi bir Google emaresi görmedim. Fotoğraf düzenleme ve benzeri işlemlerde başarılı. Ancak bir albümü açtığınızda sanırsam ekeanda görünen fotoğrafları tam boyutuyla yüklüyor ve bu da 0.5 / 1 sn bir gecikme yapıyor. Fotoğrafa tıkladığınızda anında açıyor.

Takvim: "Simple Calendar" tasarım ve özellikleri açısından bence mükemmel bir uygulama. Açık kaykak kodlu ve güvenilir.

Klavye: Klavye uygulaması en önemli uygulamalardan biri. Telefonda Google Keyboard yüklü olarak geliyor, banka şifrelerinizden yazdığınız tüm mesajlara kadar erişiyor. Bildiğim kadarıyla bunlar paylaşılmıyor ama Google bu konuda hiç güvenmiyorum. Ayrıca klavyenin kullanımı benim hiç hoşuma gitmedi. Türkçe karakterler varsayılan olarak yok, sizin klavyeyi değiştirmeniz gerekiyor. Ben "AnySoftKeyboard" ı keşfettim, açık kaynak kodlu ve güvenilir. Türkçe Q ve F klavye desteği var ve klavyenin tasarımını kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Yazımı benim çok hoşuma gitti(Bu yazıyı telefondan yazıyorum.) Ama biraz kurcalamak, ayarlarını değiştirmek lazım.

Not Defteri: "Omni Notes FOSS"


Kimler Almalı/ Almamalı:

* Yukarıda bahsettiğim şekilde günlük kullanacak olanlar iç rahatıyla alabilir

* Kişisel verilere önem veriyorsanız telefonu kendinize göre kişiselleştirmek için biraz telefon ve teknolojiden anlamanız gerekiyor

* Kamerayı fotoğrafçılık amacıyla kullanacak olanlar almasın

* Oyun meraklıları bence oyun oynayacağınız vakti daha faydalı işlere ayırın, ama yok ben illede sabah akşam büyük boyutlu ağır oyunlar oynayacağım diyorsanız üst segment bir telefon almanız gerekiyor

* Vestel bu alanda yeni sayılır, ben yaşamadım ama telefonda üretim kaynaklı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. LG gibi köklü bir firma bile G3 telofonlarda çuvallamıştı. Vestelin garanti hizmeti iyi (Kardeşim daha önce venüs 5.0 V kullandı ve arıza çıkarmıştı, telofonu sıfırıyla değiştiler.) Ben mükemmel telofon isterim garantiymiş oymuş buymuş uğraşamam diyenler iyice araştırmalı

* Benim amacım moda, son model araba fiyatına kullanmayacağım 5 kameralı telofonla millete hava atmak diyenler, başımıza ne geldiyse sizin yüzünüzden geldi. Biraz kitap okuyun.



02.07.2019 GÜNCELLEME

*Öncelikle telefonu alırken en büyük beklentim hızlı ve donmadan çalışmasıydı. Telefon bu konuda gayet iyi. Şimdiye kadar yavaşlama olmadı. Sadece bir kere durduk yere dondu, androidle alakalı olduğunu düşünüyorum. (Kapama tuşuna 5-10 sn bastığınızda telefon kapanıp açılıyor.)

*Şarj süresi gayet iyi. Şimdiye kadar hiç şarj sorunu yaşamadım.

*Kamerada odaklama yavaş. Bazen odaklayıp hızlıca çekiğim fotoğraflar bulanık çıkıyor. Bir arkadaşa 30 sayfalık bir belgeyi hızlıca fotoğraflayıp göndermiştim. Yarısı bulanık geldi demişti.

*Telefona son güncellemeyi yüklediğimde ekran kontrastı çok arttı ve ayarlanamıyor. Zamanla göz alışıyor ama parlaklığı biraz düşürdüğü için gün ışığında ekran daha az görünür hale geldi.

*Parmak izi okuyucusu hızlı okumamaya başladı. Yüklediğim güncelleme ile alakalı olabilir ama ben havaların ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Parmak terden dolayı hafif nemleniyor ve sensör kirleniyor ve okuması zorlaşıyor. Ama geçen hafta sensör hiç çalışmamaya başladı. Telofonu birkaç kere düşürmüştüm, çok sert düşmemişti. (Sensör bozulduktan sonra bi kere daha çok sert düştü. Kesin ekran kırılmıştır diyordum ama bir şey olmadı) Muhtemelen bu sırada sensörün bağlantısında bir temassızlık oldu. Geçen gün kısa süreliğine çalışıp tekrar kapandı çünkü. Parmak izi okuyucusu benim için çok önemli değil o yüzden garantiye göndermedim. Garantisinin bitmesine 1 ay kala falan belki gönderirim.

*Kulaklık dışarıya ses veriyor ki hiç hoşuma gitmez. Ayrıca kablosu çok fazla birbirine dolanıyor ve açması zor. Ses kalitesi ortalama düzey.

*Hoparlörünün sesi çok çıkıyo ama bass’larda çok yetersiz.

*SAR değeri benim eski telefonumun 3 katı. Nedense vestelin telefonlarının SAR değerleri yüksek. Ama AB standartlarına uygun ve bu seviyeler güvenli olarak kabul ediliyor. Ben eskiden beri uzun süre konuşacaksam mutlaka ya hoparlörü yada kulaklığı kullanırım. Geceleyin de telefonunuzu direk başınızın yanına koymamanızda yarar var. (Cep telefonları radyo dalgası yayar ve bu vücudumuz tarafından emilir. -Emilme miktarına SAR değeri denir.- Bunun sonucunda bu dalgaların emildiği yer ısınır. Telefonla uzun süre konuştuğunuzda kulağınızın ısındığını hissetmişsinizdir. Bu dalgaların DNA üzerinde direk bir etkisi yoktur, hatta tıpta birçok alanda iyileşmeyi arttırdığı için radyo dalgaları kullanılıt. Ama özellikle SAR değeri 2 nin üzerindeyse beyinde aşırı ısı artışı çeşitli komplikasyonlara sebep olabilir.)

08.12.2019 GÜNCELLEME

Telefonu 8 aydır kullanıyorum. Parmak izi okuyucusu bayadır tekrar çalışmaya başladı. Telefon hala çok hızlı, herhangi bir yavaşlama olmadı. Daha önce yazdığım olumsuzluklar dışında bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Birisi google hesabı açınca telefonda ses oynatma konusunda sıkıntı olduğunu yazmış. Ben böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ayrıca android 9.0 güncellemesi gelmedi, geliceğini de düşünmüyorum ben.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmdns -- 8 Aralık 2019; 1:55:27 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

inceleme için teşekkürler. bir sorum olacak, pilin dolum süresi ne kadar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Yaklaşık 1 saat 40 dakika



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba , inceleme için teşekkürler. Sadece operatör/bankacılık/sosyal medya uygulamalarını kullanacağım için almayı düşündüğüm bir telefon. Yerli üretim ve ucuz fiyatlı olması da tercih sebebi. Dikkatimi çeken SAR değerinin fazla olması. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Venüs V6 da bu değer daha düşük ve yaklaşık 300 tl daha ucuz. Z20 nin tasarımı ve ekran/kamera daha iyi olması nedeniyle aradaki 300 tlyi karşıladığını düşünüyorum. Detaylı bilgiye sahipseniz kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet YORUMCU -- 2 Temmuz 2019; 13:2:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mhmdns
M
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Yazımın altına güncelleme ekledim, okumanızda yarar var. SAR değerinden de bahsettim. V6 hakkında çok bilgim yok ama V serisi vestelin orta seviyeli serisi, Z serisi ise üst seviye. Genelde üreticiler orta ve alt seviyeden bizim çok farketmediğimiz özellikleri kısarlar(disk okuma hızları, Ram frekansları, GPS- pusula kalitesi, hoparlör vb.) Dediğim gibi V6 hakkında bilgim yok ama bazı parçalarının kalitesi düşük olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Adalet YORUMCU
M
5 yıl
Çavuş

Dün a101'den 1199 TL'ye aldım tereddütlerim vardı fakat pubg de sıkıntısı oynuyor resmi note 7 alacağıma bunu aldım çok memnunum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Android 9.0 aldı mı, sadece merak ettim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Hayır



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The white warrior
T
5 yıl
Yarbay

Z20 ile venus v6 ya güncelleme gelecek mi diye vestele mail attım. Cevapları şu oldu
Merhaba, "Telefonlarımıza gönderilen yazılımlar; ürün model ve yazılım sürümüne göre değişiklik gösteriyor. Yazılımlar; herhangi bir konuda geliştirme ve iyileştirmeye ihtiyaç duyulduğu halde telefonlarımıza gönderilir, belirli bir zaman periyodu yoktur.Telefonun donanımsal özellikleri yazılıma uygun değilse; o model için yazılım gönderilmez. " Sevgi ve saygılarımızla, Vestel Müşteri Hizmetleri.

Android güncellemesi vermeye niyetleri yok gibi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

7
4 yıl
Teğmen

Telefonu begenerek aldim ama uretimden kaynaklanan bir problemi mevcut ve servis hizmeti gercekten cok kotu. Umarim kronik bir agriza degildir. Problem konusu icin --> Z20 Siradisi Ses Sorunu



İ
4 yıl
Teğmen

Android 9 pie alirmiki 🤔🤔🤔🤔🤔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

hala kullaniyormusunuz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Evet. İlk günden çok bir farkı yok. Gayet hızlı. Bayağı düşürmeme rağmen her hangi bir kırık çatlak olmadı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @adv11
A
4 yıl
Yüzbaşı

hocam size bir sorum var z20 aldık her şey güzel lakin kulaklık girisi nasil desem genis gibi kulaklik tam oturmuyor diğer cihazlardaki gibi degil bu bütün modellerde mi boyle yoksa sorun bizim cihazda mı acaba

edit kulaklık girişine jackı biraz sert takmak gerekiyormuş diğer cihazlar gibi değilmiş cihazda sorun yok yani, tam f/p ürünü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adv11 -- 14 Mayıs 2020; 10:41:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.