Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1252
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Varikoselden sonra spor yapan var mı?
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Varikosel ameliyatı olduktan sonra sağlıklı şekilde fitness/spor yapan var mı yoksa nüks etti mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Er

up



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Alıntı: Varikosel ameliyatı sadece kasık kanalının açıldığı bir teknik ile yapıldığı taktirde birkaç ay süre ile hastanın fazla ağırlık kaldırmaması önerilir. Bu durumda dahi birkaç ay sonra ağırlık kaldırmanın, spor yapmanın hiçbir sakıncası kalmaz. Kasık kanalını açarak mikrocerrahi varikosel ameliyatı yaptığım milli sporcular birkaç ay sonra eski performanslarına ulaştılar. Varikosel nüksünün ise ağırlık kaldırmak ile hiçbir alakası yoktur. Esasında varikosel nüks de etmez. Yetersiz ameliyat nedeniyle varikoselin devam etmesi ve zamanla bunun belirginleşmesi haline hatalı olarak varikosel nüks etti denilmiştir. Varikosel ameliyatı mikrocerrahi teknik ile ve bu tekniği doğru uygulayan ellerde yapıldığında teknik başarı şansı yüzde 99.5 olup ciddi komplikasyonlar da görülmez. Ameliyat teknik olarak başarısız olduğu taktirde uygulanan tekniğin mikrocerrahi olup olmamasının önemi olamaz, kendinizi ehil ellere emanet ediniz.

Kaynak:

Hesap açıp soru sorana kadar googla yazsanız uzman doktorların cevapları şak diye karşınıza çıkacak. Buradaki üyelerin kişisel deneyimleri sizi yanıltabilir.


https://www.posta.com.tr/yazarlar/prof-dr-teoman-kadioglu/spor-yapmakla-tekrarlamaz-2030858



M
2 yıl
Yarbay

G
2 yıl
Yüzbaşı

Ameliyattan 10 ay sonra spora başladım tekrardan ve 3 aydır devam ediyorum.Eski ağırlıklarıma dönmeye başladım,bölgede sızı ağrı hiçbirşey yok hatta ameliyat olmamış gibiyim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.