İstinye Park ta Güven Vale Asgarî Ücretli Çalışanın bahşişlerine el koyup yüzde ellisini dağıtması doğru değil üstelik çalışanlara ne yemek ne yol parası nede masai parası veriyor devamlı gittiğim yer 7 senedir orda çalışan vale ile konuşunca öğrendim işin boyutu içler acısı bende o günden sonra bahşiş vermiyorum patron araç sayisindan para kazaniyor 30 kişilik yerde 15 kişi çalıştırıyor ve buna Avm yönetimi göz yumuyor aslında olan Gariban Valelere oluyor Patronlar da cebini dolduruyor
20 senedir ter akıtarak, zorlanarak, emekle aldığın arabanı 10 dakikada patinaj çekerek, lastik ve baskı balatanı yakarak, koltuk ayarlarının içine ederek belki de park ederken umurunda olma...
20 senedir ter akıtarak, zorlanarak, emekle aldığın arabanı 10 dakikada patinaj çekerek, lastik ve baskı balatanı yakarak, koltuk ayarlarının içine ederek belki de park ederken umurunda olmadığı için çizerek zarar vermesine okey diyorsan ve bütün bunlar için üzerine bide para ödüyorsan bir şey demiyorum.
93 model arabayı valeye veremem. eski model diye hiç umursamıyorlar. zaten hiç vermedim vermem de. vale neymiş benim kendi ayağım kolum gözüm yokmu? çok çok büyük bir holding falan olur orda verirsin. markete giricem vale geliyo "arabanı versene accık sürem
Konu valeye araba verip vermene meselesi değil arkadaşlar, valelerin bahşişine bile patronların el koyması. Bahşiş çalışana verilen extra bir ücrettir, işyerine verilen değil.
Her valeye aracımı veririm. Bir avuç civatayı büyütmem, dünya malı dünya da kalır. Bakıyorum ki baba parasıyla araba sahibi olanlar. Mal esirger olmuş.
Önce benim gibi 20 sene çalışıp araç sahibi olunda konuşalım
20 senedir ter akıtarak, zorlanarak, emekle aldığın arabanı 10 dakikada patinaj çekerek, lastik ve baskı balatanı yakarak, koltuk ayarlarının içine ederek belki de park ederken umurunda olmadığı için çizerek zarar vermesine okey diyorsan ve bütün bunlar için üzerine bide para ödüyorsan bir şey demiyorum.
Ben de hiçbir zaman teslim etmek istemem ama İstanbul'da yaşıyorsanız bazı durumlarda mecburen valeye vermeniz gerekiyor arabayı, diğer türlü zaten park ettiğiniz yerden paraya aç çekici çetesi kapıyor arabayı.
Ben aracımı birisine emanet edemem. Yani çekinirim. Kendi arabamı kendim park edebilirim. Bunun için de kimseye bahşiş vermem. Tabii ki herkesin kendi kararıdır.
2 ay (1 mesaj)