Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
UZUN menzilli kopmle WI-FI SETi __ şu set nasıl ?
T
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar

Az sayılablecek bilgim ve geceler süren araştırmalarım sonucunda almayı düşündüğüm setin parçalarını aşağı yukarı belirledim gibi. Sizlerden ricam bu set hakkındaki düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşmanız.


_______________________________________________________

Almayı düşündüğüm set şudur;

- Alfa APA-L2419 19dbi PANEL anten.

Panel anten yatay ve dikey kullanım açısı ve menzil olarak doğru tercih sanıyorum. 19 dbi yeter umarım.
Zaten daha yüksek değerlere çıktıkca boyutlar ve ağırlık daha da artmakta. Ben her gittiğim gemiye bavul ve uçak ile götüreceğim için mobilite çok önemli benim için. Bunun ağırlığı 1 kilodan biraz daha fazla görüyor fabrika verilerinde.

- UBIQUITI Picostation M2 HP 1000mW 802.11g/n

Aslında Bullet2hp isterdim, muhtemelen daha eski olduğundan onun adı daha fazla geçmekte...
Ancak PicoM2hp nin özellikleri kağıt üzerinde daha geliştirilmiş görünüyor.
Yanında POE'si ile gelmesi çok önemli zira bullet2hp de POE yok maalesef, ve ekstradan alımda orjinal olursa ciddi bir tutar oluyor.
Hepsi bir yana zaten bullet2hp artık neredeyse hiç bulunamıyor. Sıfır bulsanız bile Picostation m2hp'den daha pahalıya geliyor POE siz haliyle bile.
Yurtdışından almak daha mantıklı geliyor pico'yu da ,yurtiçiyle fiyat farkından dolayı. Ama Bullet2hp'hi yurtdışında bile düzgün bir rakama bulamıyorum.

- Alfa Awus036H 802.11b/g

Bu adaptörü sadece şifreleri aşmak için kullanacağım zorunlu durumlarda. Ayrıca yedek adaptör olarak dursa fena olmaz. Performans olarak Picostation M2hp yi denedikten sonra zaten tercih edeceğimi de zannetmiyorum... Bununla şifreyi hallettikten sonra aynı ağa Pico ile tekrar ve daha performanslı bağlanmak düşüncesindeyim.

- 5 dbi Omni Anten

Bunu ayrıca alacak değilim , Alfa nın yanında geliyor zaten. Limanda yeter diye umuyorum ama yetmez derseniz ayrıca satılan daha yüksek dbi değerli bir omni anten de bakabilirim. Belki gerek bile yok derseniz bilmiyorum, neticede elimde 19 dbi lik bir panel anten olacak zaten.

- 0.5M LMR200 N-Type Male to RP-SMA Female Pigtail Cable

Alfa Panel anten N tipi uca sahip. Adaptörler ise SMA tip uçlu. Hem yarım metre uzunluğunda bu kablo işimi görecektir diye umuyorum.

_______________________________________________________


Kullanım amacını ve koşullarını yazayım ona göre daha doğru değerlendirebilirsiniz.

Uzakyol sefer yapan gemilerde çalışmaktayım.

Gemi kıyıda limanda iken veyahut açıkta demir atmış beklerken karadaki kablosuz internet bağlantılarına ulaşmak istemekteyim.
1- Açık denizden kıyıya doğru önü engelsiz olacak yada
2- Kıyıda limandayken binalara doğru kullanım pozisyonu olacak.

Önceliğim şifresiz ağları kullanarak bağlanmak. Ancak bir denizci için internet çok büyük nimet ve ev ile maksimum iletişim demek olduğu için zorunda kalırsam şifreli ağları da aşmaya çalışabilirim.

Şu haliyle 450-500 TL yi geçmeden bu seti toplayabiliyorsunuz herşeyi sıfır alırsanız. Belki karada sabit kalacak bir donanim olsa çok daha ucuza çok farklı ürünlerle hallolacaktır ama benim durumum biraz sıradışı olduğu için seçenekler bayağı azalıyor. Ya gittiğiniz ülkelerde notebook menzili ile yırtınarak wi-fi bağlantı arayacaksınız...Yada pahalıya gelen 3g paketlerini modemlerini kovalayacaksınız her ülkede. İnanın çok uğraştırıcı , sinir bozucu ve pahalıya geliyor o senaryoda.

Günler süren araştırmalarım , forumlardan birkaç kişiye danışmam sonucu geldiğim nokta budur. Değerlendirmeleriniz ve yönlendirmeleriniz benim için çok önemlidir, lütfen tecrübe ve bilginizden mahrum bırakmayın.


Bu yazdıklarıma ek olarak 2-3 metrelik az kayıplı , kaliteli bir ethernet kablosu almam gerekecek. Bu konuda herhangi bir araştırma yapmış değilim henüz. Ne almalıyım sizce?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 2 Ocak 2015; 21:17:12 >

P
9 yıl
Teğmen

Piyasada bu iş için bulunacak tüm cihazları bulmuşsun. Ubiquitinin ağ kalitesi iyidir panel antende iyi seçim ama sen zaten uzak mesafeden kıyı şeridini tarayacaksın "http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-ANT2424B " bu daha ucuza daha iyi sonuçlar verir.

Bulduğu ağ sayısı panel antene göre daha az olmasına rağmen kapsama alanındaki ağa daha iyi bağlanır. Senin cihazların ne kadar sağlam olursa olsun karşı tarafında sinyali o derece kaliteli olmalı. Yani sen bağırıyosun karşı taraf seni duyuyor ama o senin kadar bağıramadığı için sen onu duyamayabilirsin. Bu durumda bağlantı kopar :) Kolay gelsin.

Şifreli veya şifresiz ağlara izinsiz girmekte suç ayrıca bi dipnot olarak belirteyim :)) Denizcilik zor iş umarım aradığını en doğru şekilde bulursun.



D
9 yıl
Binbaşı

gridin acisi dardir ve haliyle ayarlamakda zor .. panel anten daha genis acilidir ve ayarlamasi kolay gridin görüp baflandigi aga kaliteli bir panelde oldukca rahat baglanabilir eksi yönü gride gore hiz düşüşünun yaşanacağınidir (kabul edilebilir seviyede)
tabi bu soylediklerim hava sartlari, bilgisayar, kablo kalitesi ve cihazdan cihaza gore değişebilir
madem uygun ve güncel bir sistem kuracaksin alfa tube kullanabilirsin yaninda alfa 19dBi panel uygun olacaktir

edit: yazmayi unuttum picom2hp 30dBm 1watt degildir
600mW 28dBm güce sahiptir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 2 Ocak 2015; 23:11:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Yarbay

grid anten bu yapıda gitmez açısı dar ve ayarı zordur
çok iyi sabitlemek gerek
benim tavsiyem alacağınız cihazda 5 ghz desteği olsun
çok yaygın olmamasına rağmen ağları taratırken yinede denk gelebilirsiniz
anten seçimiz güzel ama bütçe varsa dlinke bakın derim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 5 Ocak 2015; 12:02:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yüzbaşı

19dbi PANEL anten + UBIQUITI Picostation M2 HP güzel seçim arkadaşım, sağlıklı bağlantılar kurarsın yakaladığın yerde, 5ghz'e girmene hiç gerek yok benim görüşüm.

düşüncen güzel çok rahat edersin bu sistemle



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.