Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
611
Tıklama
0
Öne Çıkarma
uyku ihtiyacı(tartışma)
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ramazanda çok fazla uyuduğumu fark edip uykumu azaltmaya başladım.1 haftadır günde 4.5 saat civarı uyuyorum(12.30-17:00)Şu an 3 saatlik uykuyla 2 günü bitirmeme az kaldı.
Sorularım
dişini sıkar uyumazsın tamam ama hem günlük hayatını aksatmayacak,yorgun düşürmeyecek hem de az uyumamı sağlayacak ne önerileriniz olabilir?
Sizce günde 5 saat uyursam vücudum uzun vadede bundan etkilenir mi?Bağışıklık açısından sıkıntı yaratır mı?



E
10 yıl
Yüzbaşı

Fazla uyu işte ben sabah 04:00'da yatıp 09:30'da uyanıyorum ne gerek var yani? Günde keşke 10 saat uyusam. Sen bana taktik ver.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Teğmen

İnsan vücudunun biyolojik saati gereği 12.30 da yatıp 17.00 da kalkmak uyku ihtiyacını karşılamaz.Onun haricinde uyku saatini geceye ayarlamak daha yararlı olur.Hem yorgun da düşmezsin.Ayrıca insan ortalama 5 saat uykuyla günü çok rahat geçirebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @bingbang
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@Esclavage

Ne bileyim o kadar çok yapacak şey geliyor ki aklıma.Vakit bulamıyorum da denebilir.Bir iki gün yorulup erken yatsan işe yarayabilir.Uyku problemin mi var?Eğer şu an normal şekilde hayatına devam ediyorsan daha ne istiyorsun


@Las_Vega$

Şimdi ailemin yanındayım diye düzensiz.Önce iş sonra okul derken saatleri ayarlayacağım.Ayrıca öğlen uykusu çok iyi geliyor gece uykusundan bile iyi.(saat 2 civarı)
Yani 5 saat uyusam 20 sene içinde vücudum deforme olur mu?Bunu merak ediyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Las_Vega$ , @Esclavage
K
10 yıl
Teğmen

6 saat ideal



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.