Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
43
Cevap
3669
Tıklama
23
Öne Çıkarma
USB4 2.0 duyuruldu: İki kat hız
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

USB4 2.0 duyuruldu: İki kat hız



2019 yılında USB4 standardını kullanıma sunarak yeni bir dönemi başlatan USB Birliği bu yıl bitmeden ikinci versiyon ile standardı çok daha iyi hale getirdi. USB4 2.0 versiyonu ile hızlar iki katına çıkıyor.



USB4 2.0 neler sunuyor?



USB4 aslında Intel’in erişime açtığı Thunderbolt 3 teknolojisi üzerinde geliştirilmişti. İki yönlü olarak toplamda 40Gbps hızlara ulaşabilen standart halen yaygın kullanıma ulaşabilmiş değil. Pazar ağırlıklı olarak USB 3.x versiyonlarını tercih ediyor.



Ayrıca Bkz.USB 4.0 standardı resmen duyuruldu



USB4 2.0 versiyonu ise veri aktarım hızlarını 80Gbps seviyelerine taşıyor. Yeni bir fiziksel katman mimarisi ile mevcut 40Gbps USB Tip-C pasif kablolarında ve yeni lisanslanacak 80Gbps USB Tip-C aktif kablolarında bu hızlar mümkün oluyor. Gelişmeler şimdilik geliştiricilere yönelik olarak duyuruldu. Yakın dönemde marka ve pazarlama bölümlerine yönelik olarak rehberler hazırlanacak.



Bunun haricinde USB 3.2 veri kanallarının 20Gbps üzerine çıkartan protokol güncellemesi ve DisplayPort ile PCIe bağlantılarının daha verimli bant genişliği kullanmasına yönelik güncellemeler de dağıtıma başlayacak.




Kaynak:https://www.techpowerup.com/298461/usb-promoter-group-announces-usb4-version-2-0-specification-80-gbps-over-type-c

 Haberi Portalda Gör

USB 4 2.0 nasıl bir isimlendirmedir yahu? USB 4.2 diyin bari! Şu kabloların standartları, isimlendirmeleri ve fonksiyonları insanın başını döndürecek hale geldi. Hangi kablonun ne olduğunu a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı steamboatmice - 2 yıl +77
usb4 1.0'ı duymadan 2.0'ı öğrenmiş olduk
Yoruma Git
Mxsr - 2 yıl +49
Ulan şu usb standartlarını hangi aptal isimlendiriyor? Tamamen kafa karıştırıcı. USB 4.1 de daha kolay. Hele USB 3.0 gen 2 falan gibi uzun ve akılda kalmayan isimler artık olmamalı.
Yoruma Git
FightForBeer - 2 yıl +42
Y
2 yıl
Er

Neden USB 4.2 yapmamışlar diyen arkadaşlar, bu belirtimin (specification) resmi adı USB4, arada boşluk yok, USB 4 veya USB 4.0 kullanımları yanlış yani. Hatta tam belirtimin adının yanında tescilli ticari marka işareti ® var. Meraklıları için resmi sayfa: https://www.usb.org/usb4



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.