Babalar günü dolayısıyla 70 liraya polo dan,internet,mağazasından 2 adet gömlek aldım gomleklerden biri biraz dar gibi geldi ve bulunduğum yerdeki mağazasına guderek değiştirmek istedim yalniz mağazaya gittiğimde orada ki görevli faturaya bakarak siz bu gömleği 25 liraya almışsınız burada bu gömlek 80 lira değişim isterseniz 55 lira odemelisiniz dedi ve bende degistirmeden geri geldim şimdi sorum şu bu görevlinin yaptığı doğru bir prosedür kararı mı yoksa,beni başından mı savmis oldu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose_2 -- 15 Temmuz 2015; 4:15:13 >
http://tr.uspoloassn.com/yardim/iade-ve-degisim-kosullari/ . . Size en yakın mağazamızdan faturanız ile birlikte ürün değişimi yapabilirsiniz. Kampanyalı ürünlerde değişim yapılmamaktadır. İnternet Mağazamızda değişim yapılmamaktadır. İade durumunda internet mağazacılık kanalımıza ait iade adresine kargo gönderimi yapılmalıdır. Mağazalarımızda ürün iadesi alınmamaktadır. . .
Giyecegiz artık hocam sıkıntı yok,ama biraz daha büyük olsa iyi olabilirdi yinede iyi fiyata beğenerek almıştım ama hayırlısı buymuş sağolun yardimlariniz için
7 yıl (1172 mesaj)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose_2 -- 15 Temmuz 2015; 4:15:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >