Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
682
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ürün Anahtarsız olan Windows 8.1 sürümü hakkında yardım lazım
M
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba,

Kuzenimin Casper laptop'unun windows'u bozuldu recovery sırasında da bilmediğinde aç kapa yapıp recovery'yi de bozmayı başarmış. USB üzerinden elimdeki orjinal imaj ile format atmaya çalıştım. Laptop'un altında bulunan stickerda bir ürün anahtarı vardı ancak o geçerli çıkmadı daha sonra bakındığımda Windows ürün anahtarlarının BIOS içerisine gömüldüğünü öğrenidm. Biraz önce bir arkadaşıma sordum bu ürün anahtarı olmayan orjinal imajı kurarsak sanırım otomatik aktivasyon yapıyormuş. Doğru mu yanlış mı tam bilmiyorum eğer doğruysa imajı nereden edinebilirim yönlendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.


Edit: Casper'ı aradım bana ürün anahtarını verdiler ancak verilen anahtar kasanın altındaki stickerda yazan anahtarın aynısı ve şöyle bir sorunum var yalnızca ürün anahtarı ile etkileştirme yöntemi ile microsofttan indirilen imajda laptop için geçerli olan ürün anahtarı olmuyor. Casper microsofta sorun diye topu attı ve mesai satti bitti





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK MarineBoy -- 29 Nisan 2015; 19:22:38 >

C
9 yıl
Yarbay

Eskiden hangi sürüm yüklü ise, Windows 8.1 Single Language ya da Pro o sürümü indirip kurarsan olur. Denemedim ama daha önce forumda bahsedilmişti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 29 Nisan 2015; 19:50:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @quartz1928
M
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Firmanın verdiği ürün anahtarını microsofta girdiğimde geçersiz diyor. Mesai saatini geçtiği için maalesef arayamadım yarın yeniden browser üzerinden canlı desteklerine yazacağım ordan keyi gönderip daha sağlıklı sonuç almayı planlıyorumki kuzenim sağolsun sağlam bir yumruk attığı için format atacak bir hdd olmadığını fark ettim daha sonra . Hatasının cezasını artık yeni bir hdd ya da ssd ile çekecek ama Casper ile ilgili kızdığım bir noktada 3 kapak var laptop base'inde 3ünün tam ortasına sticker atmışlar sökerseniz garanti gider diye çoğu firmada hdd kısmı için yok böyle bir yer. Açacağım garanti gidecek yani ayıptır bu yaptıkları.




Bu mesajda bahsedilenler: @cmldrs
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.