Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
154
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Upload yaparken internetim kesiliyor
L
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok uzun süredir Türktelekom kullanıcısıyım. Modemim Türktelekomdan aldığım TP-LINK TD-W9970 modelli modem, modemi de 1 yıldır kullanıyorum. 24 mbps download, 5 mbps upload hızım var, oyunlarda pingim çok iyi. Hiçbir şekilde hız sorunum yok. Bu haftaya kadar hiç sorunum olmadı.

Ancak son 1 haftadır upload yaparken internetim kesiliyor. Youtubedan 1080p video izlerken, oyun indirirken video indirirken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ancak upload yapmayı denediğimde, çoğu zaman internetim gidiyor. Bazen gitmiyor, ancak buna bir çözüm bulmamı gerektirecek kadar sık oluyor. Sorunu biraz daha detaylı anlatayım: Facebooktan arkadaşıma fotoğraf göndermek istiyorum, gönder tuşuna bastığım anda bağlantı sorunu diyor sohbet penceresinde, ve internet bağlantım kesiliyor. Evdeki bütün cihazların kesiliyor. Ağ listesinde hala benim ağ adım gözüküyor, full çekiyor gösteriyor ancak bağlan dediğimde asla bağlanmıyor, biraz beklettikten sonra yardımcı olmayan bir hata mesajı veriyor şuan aklımda değil (Ağa bağlanılamadı gibi birşey). Modemi resetlediğimde (kapayıp açtığımda) herşey normale dönüyor yeniden bağlanıp interneti kullanabiliyorum.

Bugün sabah ve öğlen facebooktan videolar fotoğraflar attım hiçbir sorun çıkmadı, ancak birkaç dakika önce 23:00 civarı facebooktan bir fotoğraf atmayı denedim ve yine internetim gitti, modemi resetledim ve yeniden bağlanabildim. Bu olay yaşandığında modemdeki ışıklar değişmiyor, normal halindeki gibi oluyor.

Twitchte yayın yapmayı denediğimde de internetim gidiyor, sonunda pes edip upload içeren herşeyden uzak duruyor ve sadece oyun oynuyorum veya video izliyorum, dediğim gibi ping sorunu download sorunu yok. Ancak en ufak uploadda çoğu zaman internetim gidiyor. İstikrarlı olarak sadece akşam saatlerinde mi bu hata oluyor emin değilim, daha fazla deneme yapmam gerekli. Belki rastgeledir sabah saatlerinde de başıma gelebilir.

Türktelekom müşteri hizmetleri sadece altyapıyı kontrol edip altyapıda sorun yok diyor, sorunumu defalarca anlatmama rağmen yardım edemeyiz biz kusura bakmayın diyorlar.

Bu sorunun sebebi nedir ? Modem mi ? Servis sağlayıcım mı ? Yazılım mı ? Nasıl çözebilirim ? Sorunu anlamanıza yardımcı olacaksa istediğiniz detayı verebilirim. Teşekkürler.



C
3 yıl
Yarbay

Teleofondan wifi ile bağlanıp upload yapmayı denediniz mi ?

Gerçi her zaman olan bir sorun değilmiş. Telefondan upload yaptığınızda sorun olmayan bir zamana denk gelebilir.

Saçma ve çözülmesi zor bir durum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 24 Ekim 2020; 0:3:31 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.