Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
763
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[ANA KONU] Solaris ve Unix Ailesi Masaüstü Ekran Görüntüleriniz
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Solaris, HP-UX, AIX, IRIX gibi Unix ailesine ait dağıtımların (işletim sistemlerinin) ekran görüntülerini bu konu altında paylaşabilirsiniz.

Yönetim Notu: Konu içerisinde paylaşılan Unix / Solaris / Aros / AIX / IRIX ve Diğer İşletim Sistemleri masaüstü ekran görüntülerinizdeki arka plan görsellerinin (wallpaper), müstehcen (+18) içerik barındırmaması, hakaret içeren sözler bulunmaması, forum ve bölüm kurallarına aykırı bir içerik içermemesi önem arz etmektedir. Bu konuya dikkat etmenizi rica ediyoruz, anlayışınız için teşekkürler.

BSD ekran görüntüleri kendi konusunda paylaşılmaktadır. BSD ekran görüntüleri konusu için bağlantıya gidebilirsiniz.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

W
4 yıl
Yüzbaşı

W
4 yıl
Yüzbaşı

Bir süredir kullandığım ve hızlı yapısı sebebiyle memnun kaldığım Haiku OS'un ekran görüntüsünü paylaşayım. Bilmeyenler için Haiku herhangi bir işletim sistemini taban almadan baştan oluşturulan ve çekirdeği de kendine ait Açık Kaynak Kodlu bir işletim sistemidir. (Müsait bir zamanda kurulum belgesini de hazırlamaya çalışacağım, Türkçeleştirme çalışmaları da hızla devam etmektedir)

Os: Haiku
Sürüm: R1 Beta 2
Derleme: 54154+116

< Resime gitmek için tıklayın >



W
4 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

Eskileri karıştırırken 10 senelik emektar makinemi de temizlemek için açmış bulundum. :) Çok fazla kişinin bilmediği, projesi 2002 yılında başlayan Debian BSD (Debian GNU/kFreeBSD) dağıtımına ait ekran görüntümü paylaşıyorum.

Debian birçok kişinin bildiği gibi GNU/Linux çekirdeğine sahip bir Linux dağıtımı. Debian BSD, Debian Linux'un aksine Linux çekirdeğine sahip değil, diğer BSD dağıtımları gibi BSD çekirdeği ile derlenmiş ve üstüne Debian APT yapısı entegre edilmiş bir dağıtım. Debian GNU/Linux'un APT paket deposundaki paketlerinin %90'ı Debian BSD deposuna port edilmişti.

Zamanının en hızlı dağıtımlardan olan Debian BSD'nin yedinci sürümle birlikte fişi çekildi. Debian Sid üzerinde port edilmeye devam ediyordu ama artık port edilmede bittiğinden ve depodaki APT sürümü de güncellenmediğinden kullanılabilir durumda değil. 10 senelik emektarı bilgisayardan silmeden önce proje hakkında haberi olmayanlar için ekran görüntümü bırakıyorum. Klasik Debian APT komutlarını ve APT yapısını BSD çekirdeğine sahip bir dağıtıma entegre ederek büyük bir iş başarmışlardı fakat ilgi ve geliştirici desteği azaldığı için devam edemedi.

ISO dosyaları da Debian yansılarından silindi ve yavaş yavaş izi kayboluyor. Tamamen yok olmadan önce merak edip Debian BSD neymiş bir okuyayım, bakayım diyenler için hala erişilebilen port sayfasını ve wiki sayfasını buraya bırakıyorum.



N
2 yıl
Teğmen

Konu ölmüş gibi fakat bende ufak bir katkı yapayım

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 ay
Binbaşı

Solaris’in kullanımı nasıl?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NetMark
T
12 ay
Moderatör

Ev kullanıcısı olarak kullanacaksanız Solaris ve OpenSolaris ardılı olan OpenIndiana'yı kullanabilirsiniz. Linux benzeri paket yönetimiyle (sudo pkg install firefox gibi) ve Linux tarafında aşina olunan Mate masaüstü ortamıyla birlikte geliyor.

Ev kullanıcısı için pek gerekli görmüyorum ama denemenizi tavsiye ederim, günlük kullanım içinse iyi yapılandırılmış bir Linux dağıtımı veya BSD dağıtımı fazlasıyla yeterli gelecektir. Deneme için benimde sistemimde birçok farklı çekirdeğe ait dağıtım kurulu ama günlük kullanımda Linux dağıtımı ve FreeBSD dağıtımı kullanıyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.