Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
456
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üniversite mi seçmeliyim bölüm mü?
G
3 yıl
Yarbay

İTÜ daha mantıklı gibi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl
Çavuş

o zaman işler değişir. bu şartlar altında bilgisayar yazman gerekir. İTÜ nin geçmişini marka değerini kampüsünü artılarını ben de çok iyi bilen biri olarak senin konumundaki birine bilgisayar yazdırtırdım. Çnükü okurkenki hevesin başarını belirleyecek sadece itüde okuma motivasyonu hayalin olan bilgisayardan vazgeçmeni tolare etmeye yetmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atectio_99
O
3 yıl
Çavuş

böyle bir riski asla önermem. doğuşta üstün yetenekli amerikadan davet alacak derecede parlak bir öğrenci olsa bile bu mantıkla bölüm yazdırmam. Buradaki kilit nokta şu girdiğin bölümü kabullenmiş ve orada okumayı göze almış olursun aynı zamanda ilk yıl bu hedef için de uğraşırsın. Ancak ' ne yapıp yapıp yatay geçişi başaracağım' mantığıyla gidip yatayı başaramazsan mutsuz olacağın bölümü yazman yanlış olacaktır. Bu çok büyük bir risk ve yanlış bir kariye yolu olacaktır.

Başka üniversitede bilgisayar için hiç sinmiyorsa dahi seneye kalmak değerlendirilir. yine de bu risk alınmaz.

evet yatay geçmek, üniversite sınavıyla kazanmaktan çok daha zordur.




Bu mesajda bahsedilenler: @atectio_99
D
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, bu sene yapılan YKS'de sayısalda 85 bin gibi bir sıralama elde ettim, tercih dönemine de yaklaşıyoruz fakat benim aklımda hala cevaplayamadığım birçok soru var. Sınav hazırlığı boyunca hedefim her zaman bilgisayar mühendisliği ve uçak mühendisliği oldu fakat bu sıralama ile iyi bir okulda uçak mühendisliği kazanamıyorum, bilgisayar mühendisliği de PAÜ, Bolu Abant İzzet Baysal, Selçuk Üniversitesi gibi okullarda geliyor. Benim sorum şu; az önce saydığım okullarda bilgisayar mühendisliği okumak mı, yoksa İTÜ gibi bir okulda aslında hedefimde olmayan fakat yine de kendimi okurken çok da uzakta görmediğim Meteoroloji Mühendisliği okumak mı? Havacılıkla her zaman ilgili oldum o yüzden benimle tamamen alakasız diyemeyeceğim, bunun dışında Uçak ve Uzay mühendislikleriyle aynı fakültede olduğundan dolayı hem 3. hem de 5. yarıyıl başında ortalamam yeterse yatay geçiş başvurusunda bulunabiliyorum bu bölümlere. Bunların hepsi dışında bir sene daha mezuna bırakıp direkt İTÜ Uçak kazanmaya da çalışabilirim. (Mezun yılımdaydım bu yıl, 2. mezuna bırakmış olacağım yaparsam). Siz yerimde olsanız ne yapardınız?



A
3 yıl
Er

Güncel



P
3 yıl
Çavuş

koü,sakarya bilgisayar değerlendir derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Er

İkisi de 50 bin civarlarında olan okullar, geleceklerini sanmıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @pir2xh
A
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

İTÜ daha mantıklı gibi
Bana da öyle geliyor aslında fakat yatay geçiş işi garanti olmadığından emin olamıyorum. Uçak mühendisliği hem 3. yarıyıl hem de 5. yarıyıl başında 2 kişilik yer açıyor. Son sene 3. yarıyılda giren kişi 3.88, 5. yarıyılda giren kişi 3.58 yapmış.



O
3 yıl
Çavuş

normalde gölüme göre tercih öneririz. çünkü o mesleği icra edeceksin. kariyer olanakları açısından bakarsan da ( maddiyat dahil ) istediğin bölümde kendini geliştirmen daha kolay olacaktır. Ama bu durumun istisnaları olabilir. örneğin kiişi ilk 1000 e girmiştir veyahut. esas hedefi yurt dışında çalışmaktır o vakit o hedefe vardıracak bir yola yönelmeli deriz. Sen metorolojiye de uzak olmadığını ifade etmişsin. Eğer küçük yaşlardan biri bilgisayar müh hayali ile yanıp tutuşan biri olsaydın bölüme göre tercih yap derdim. Ama bazen isteklerimiz hele ki bu yaşlarda seçenek havuzumuzun darlığından etkilenebiliyor tesadüfen karşılaştığımız bir rol modelden esinlenebiliyoruz veya sonradan istemediğimizi anlayabiliyoruz. İTÜ de çok fazla artıları olan köklü ve nitelikli bir okul. Bu şartlar altında maden o bölüme de uzak değilsin. İTÜ Meto Müh senin için daha mantıklı gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Er

Şöyle anlatayım küçüklükten beri bilgisayar mühendisliği hayali kuran biriydim aslında, hala da öyleyim fakat son dönemde havacılığa olan ilgim de arttı. Meteoroloji mühendisliği de genel olarak havacılık ile ilgili olduğu için uzak olmadığımı düşünüyorum yoksa mezun olduğumda meteoroloji ile ilgili bir meslek sahibi olma hayali kurmuyorum. Bölümün varlığından geçen hafta haberim oldu öyle söyleyeyim. Okulun İTÜ olması da ayrı cezbediyor sene boyunca istediğim okuldu sonuçta. Hangi bölümde okumak istediğim konusunda hala kararsızım, bu konuyu açtıktan sonra iki bölümü de (bilgisayar ve uçak müh.) araştırmaya devam ettim ve bilgisayarın bana daha uygun olduğunu düşünmeye başladım. Yurt dışında iş imkanının daha çok olmasının yanında bilgisayarla ve yazılım dünyasıyla ilgili olduğum için ileride bu alanda çalışmak istiyorum fakat İTÜ gibi bir okulu da bırakmak istemiyorum girme şansım varken. İTÜ'de okurken kendimi yazılım alanında geliştirsem ileride bu alanda bir iş sahibi olabilir miyim onu düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atectio_ -- 3 Ağustos 2021; 14:35:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @osmancan712
A
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: osmancan712

o zaman işler değişir. bu şartlar altında bilgisayar yazman gerekir. İTÜ nin geçmişini marka değerini kampüsünü artılarını ben de çok iyi bilen biri olarak senin konumundaki birine bilgisayar yazdırtırdım. Çnükü okurkenki hevesin başarını belirleyecek sadece itüde okuma motivasyonu hayalin olan bilgisayardan vazgeçmeni tolare etmeye yetmez.
Anladım, başka bir sorum daha var direkt İTÜ'de yatay geçiş ile ilgili. İlk senesinde İTÜ'de tüm mühendislikler havuz dersleri alıyor (matematik, fizik, genel kimya gibi) ve bu derslerin hepsi lisede gördüğümüz konuları veya biraz ilerisini içeriyor. Ben İTÜ'ye girip yatay geçişle istediğim bölümlere geçmeyi denemeli miyim bu riski almak mantıklı mı yani? Örneğin uçak mühendisliği geçen sene 2 kişi almış ve 2. giren 3.88 gibi bir ortalama yapmış, uzay mühendisliği de 3.58 ile almış son kişiyi 3 kişi almış o da. Ben tüm sene YKS temposundaki gibi çalışıp bu ortalamaları yakalayamaz mıyım? YKS'ye girip bu bölümleri kazanmaktan daha mı zor yani yatay geçişle geçmek? Başta bilgisayara girmeyi düşünmüştüm bu şekilde ancak 3.95 ile kapattığı için o imkansız gibi geldi bana.

Ailem mezuna kalmamı istemiyor, ben de bilgisayar mühendisliği olsun da neresi olursa olsun düşüncesiyle bir yere girmek istemiyorum; nitelikli iyi bir okulda okumak istiyorum. Yatay geçişi düşünmeli miyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Er

Bu devirde okul adı bölümün çokça ilerisinde itüyü bu anlamda değerlendirmen daha doğru olur gibi geldi



A
3 yıl
Er

Bölüm olarak bilgisayar mühendisliğinde karar kıldım ancak bu sıralamamdaki okullardan hiçbiri içime sinmiyor. Ya tekrar mezuna kalacağım ya da iyi bir okula girip yatay geçiş yapmayı deneyeceğim, olur da yapamazsam o bölümden mezun olduktan sonra yüksek lisans ile yazılım mühendisliğini okusam iş bulabilir miyim? Veya içime sinmese bile sıralamamın yettiği bir bilgisayar mühendisliğine girip ilk sene sıkı çalışıp daha iyi bir okulda bilgisayar mühendisliğine geçebilir miyim?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.