Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
257
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ultrabook Siyah Ekran/Boot Şüpheli EFI erişimi yok
H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Elimde Toshiba Satellite U945 ultrabook var. Cihazın üzerinde 16GB bir SSD+500GB Stock hard disk dizilimi var. Gelelim sıkıntılı kısma. Cihaz bana boot olmuyor şekilde geldi ve fanı sıkışmıştı, dönmüyor,ses yapıyordu. Yeni fan temin edilene kadar fanı çıkartıp 500GB hard disk yerinde 256gb SSD takarak Windows kurulumuna geçtim. Kurulum sırasında cihaz kapandı ve artık cihaza hiç bir şekilde erişim sağlayamıyoruz, bildiğiniz kapalı kutu haline geldi. Cihazın bataryası ve fanı ölü durumda olduğu için yok ancak uzun süre bu şekilde kullanılmış. Bu durumdan sonra sadece bir kez daha erişim sağlayabildik, onda da üstünde hiç bir disk yoktu, tekrar denendiğinde tekrar erişim sağlanamadı. 2 gündür denemediğim kombinasyon kalmadı.

Cihazın power tuşuna basıldığında power ışığı yanıyor, işlemciden ısı yayıldığını ölçerek buldum ancak dahili ekrandan da harici ekranlardan da görüntü alamıyorum. Hard disklerin dönmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ramler kontrol edildi, sağlam. Cihaz tamamen siyah bir ekranda kalıyor, ne bir logo ne uefi. Dolayısıyla aklıma anakart geliyor. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Herkese iyi günler dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 21 Şubat 2017; 18:14:51 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.