Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
648
Cevap
26332
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım
C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ukrayna, bildiğiniz üzere popüler konu çünkü TC vatandaşlarından vize istemiyor , ayrıca çipli kimlik ile girilebilir.

Bende ukraynanın bir çok şehrinde bulundum, vakit buldukça deneyimlerimi görüşlerimi yazacağım.

Sizde sorularınız,görüşleriniz,mesajlarınız,deneyimlerinizi yazabilirsiniz.Ayrı ayrı başlık yerine tüm şehirler bu başlık altında toplayabiliriz , daha kolay bilgi alış verişi olabilir.

Rehber değilim,ticari bir olay yok konuda,gönüllü bilgi alış verişi için açılmıştır.Lütfen soru ve görüşlerinizi özelden değil, konuya yazınız.

Videoyu izlemek için tıklayınız





Ukrayna Tanıtım Videosu


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 13 Ocak 2020; 16:40:39 >

Merhaba Arkadaşlar
Ben yıllardır gider gelirim Ukrayna'ya. Size biraz tecrübelerimi anlatayım.

* Eskisi kadar ucuz değil. Hatta geçen yaz çok fena pahalıydı .
* Tarihi ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı baser - 5 yıl +4
C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

Bu mesaj silindi.
hocam teşekkürler,yakında bende deneyimimi yazacağım.

Başka gezen gören veya merak eden varsa yazsın,bu konu ticari vs değildir.gönüllü bilgi alışverişi.



C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

edit : silinsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 8 Şubat 2020; 11:57:58 >

C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Lvive ulaşım?

3 Türk firması uçuyor,atlas,thy ve pegasus.ayrıca ukrayna hava yollarıda istanbuldan uçuyor. bilet fiyatları değişken,nerden uçtuğunuz,ne zaman bilet aldığınıza göre değişir.skyscanner sitesini tavsiye ederim.

Ukrayna ve Lviv giriş hakkında?(pasaport kontrolü)

Ukrayna türk vatandaşlarından vize istemiyor, artık çipli kimlikle bile giriş yapabilirsiniz. Tek girişte 60 gün, 180 gün içinde max 90 gün kalabilirsiniz . Lviv’e ilk kez giriş yapıyorsanız, pasaport polisi sizi solda bir oda var oraya alır, polisler size sorular soruyor. Neden Lviv? dönüş bileti? kalacak yer rezervasyonu?kaç paran var?



Lvivde konuşulan dil Ukraynaca, lehçe(polonya dili) iyi bilinir.Rusçada bilirler ama, Rusya savaşı sonrası biraz milliyetçilik damarları kabardı , İngilizce bilme oranları az. Lviv Polonya’ya granitsa yani sınır, şehir polonya mimarisi barindiriyor.Aslan şehri diye geçer,şehirde aslan sembolü çoktur,Avrupa’ya açılan kapısı Lviv ,Ukrayna’nın.SSCB kültüründen uzak,SSCB ülkelerinde çok bulunmuş olarak konuşuyorum.

Lvivde konaklama?

Birçok otel ve ev var konaklama için.Turistik şehir, otel için booking bakilabilir. Ev için doba.ua,olx.ua,miete.ua gibi siteler tavsiye ederim. ingilizce sitelerde fiyat yüksek olur,rusçanız veya ukraynacaniz varsa direk yerel siteler sonra,viber,whatsaap üzerinden pazarlık yapabilirsiniz,dolandırıcılarda var dikkat. kesinlikle önceden para göndermeyin.

Lvivde para?(TL bozdurabilir miyim?)

Ukrayna parası grivna. (UAH)



Döviz olarak dolar,euro genelde..ama başka ülke paralarıda bozulabilir,gördüm.zloti,kanada doları,macar fronti,rus rublesi gibi. Türk lirasıda alıyorlar ama zarar, splitin karşısında solda, av aletleri çakı vs satılan yerde tl alınıyor.ama makas çok yüksek.

1 dolar : 28 uah

1 euro : 30 uah

1 lira : 4,60 uah

kurlar oynak,takip etmek lazım.

polonya zlotisi bile fazla makas olmadan alınıp satılabilir Lviv’de. Birçok ülkeye gittim, her zaman en karlı risksiz döviz, amerikan dolarıdır.

Lviv Havalimanı’ndan merkeze ulaşım

Havamalimanı küçük,şehirden uzak değil..karşılayan yoksa ev sahibi karşılamayacaksa . ister taksi ister otobüs var. taksiler hava limanı 300 grivna çeker. über’den çağirisanız 70-100 grivna, yükünüz hafifse ve adresi biliyorsanız. 9 numaralı troyleybüs 2 grivna karşılığı merkeze götürür, lviv çok büyük şehir değil. Şehir içi taksiler 80-150 çeker.. uber programını yükleyin daha ucuza gidersiniz.evi eğer merkezde tutarsanız pek taksiye gerek yok,Lviv dediğim gibi birçok yere yürüme mesafesinde.

Lviv’de Konaklama

Ben konaklama ev kullanıyorum.. günlük evler lvivde 350 grivnadan başlar 2000 grivnaya kadar gider. evin eşyası,merkeze yakınlığı,oda sayısına göre değişir fiyat. Lviv’in merkezi Opera ve Rynok Meydanı. evinizi buraya yakın tutarsanız rahat ederseniz ,çünkü kafeler restoranlar barlar hep bu konumda. Opera ve Rynok Lviv’in kalbi ben bir kere hata yaptım deneyim anlatıyım. kasım 2016 giderken ev buldum 500 grivna ,pazarlıkla 400 düşürdüm. 20 günlük, ama oraya gittim extra elektrik,vada,gaz parası demesi,can sıktı.bunu sormamıştım ev sahibi de 1100 grivna extra talep etti, alternatif olmadığından kabul etmiştim.ama ev çok iyi konumda ve ısıtma süperdi.tavsiyem anlaşırken bu komunalka dedikleri svet(elektrik),vada(su),gaz fiyata dahil mi değil mi sorun.


Lviv’de Neler Yapılabilir?

Gelelim artık bu şehirde neler yapabilirim ,Lviv sanat,müzik şehir,UNESCO tarafından korunan binaları var.eski şehir,polonya ve sscb altında yaşamış..25 yıldır da özgürlüğü kazanmış Ukrayna şehri. sokaklarda sokak sanatçıları müzik yapan,satranç oynayanlar operaya giderken görürsünüz,resim çizenler.ayrıca kafeleri de iyi kahve ve çikolata isim yapmış şehir. Nüfusu 800 bin civarı Lviv’in.

Ratuşa, giriş 30 grivna. bilet fiyatı, ratuşa belediye binası demek.. birçok merdiven sonra tepeye çıkıp lvivi izleyebilirsiniz.


Vsokiy zamok,yani yüksek kale..burası ücretsiz,orman içinden geçip tepeye çıkıp kuş bakışı lviv’i izleyebilirsiniz.

Onun dışında kliseler,katedraller çok, rynok meydanından kafe barlarda zaman geçirmek için iyidir.

Lviv’de Parklar

Park kultura,striypark, ivana franka parkı,şevçanka parkı tavsiye ederim eğer gezmeyi seviyorsanız parkları.


Hava durumu?

Hava durumu? genelde bu tarz ülkeler soğuk.. +25 dereceydi birkaç gün önce. kasımda ise kar gördüm. ne zaman giderseniz gidin kalın giysiler almayı unutmayın.

Ukrayna’da Kaplıca ve Dağ Turizmi



Turkavest diye ilçesi var ben gitmedim,kaplıca tarzı..popüler.çok turist çekiyor. Ujgorod şehirine giderken ivano frankivsk şehrinde karpati yani dağ turizmi,dağcılar için birebir.

Lvivde ne yerim içerim?

Glory ,Türk kafesi.. dekor şık ve güzel..fiyatlar tuzlu. kahvaltı 155 grivna, cam demlik çay 75 grivna.konum şevçanka bulvarı

İtalyan pizzacı ve makarnacılar: Da vinci,Çelantano,vapiano hepsi merkezde.. pizzalar 70-200 grivna , makarnalar 60-130 grivna arası. çelanotanun pizzaları çok başarılı.

Suşi : yaponhata,yappi,ostrov suşi..benim en beğendiğim yaponhata oldu,fiyatlar değişken.



Lviv’de Sınırsız Et .Churassco : buranın sınırsız et olayını sevdim.rynok meydanında 2 şube var. sınırsız et : 319 grivna , sınırsız balık :319 uah, sınır et ve balık :529 uah

Sınırsız ette domuzda var yemiyorsanız..bez svinina veya not pork deyin..tavuk,dana,hindi eti, sonda ananas kızarmış geliyor..önden meze seti geliyor.

The first grill lviv : burası çokiyi ette..ama baya zam yapmişlar. , 200 gr yalaviçniy(et) şaşlık 255 uah

tavuk 200 gr : 105 grivna , közlenmiş sebzeler :70 grivna



Mc donalds : biri operanın orda ,diğeri şevçanka bulvarında..glory kafeye yakın

Big teysti menü : 110 grivna , big mac ve mc chiken :85 grivna ,menü

Puzzata hata : ukrayna yemekleri var fiyatlar çok uygun,ama lezzet kötü..tavuk mantar sote 35 grivna ama %20 mantar %10 tavuk %70 soğan

El greco : rynok meydanda menü kalabalık

fiyatlar uygun. sezar salata tavuklu 67 grivna, pizzalar 70-150 arası,tavuk kanadı + cips :85 grivna

Lviv kuruasan : 20 grivnadan 60 grivnaya kadar değişiyor.. favorim galiskiy : mantarlı tavuklu 30 grivna

Kopalni kavu :Rynok meydanında ,burda maden bölümünü gezin, kopalni kavu için, önünüzde hazırlıyorlar kahveyi. lkörlü veya alkolsüz alabilirsiniz.

Lviv handmade çikolatacı : kopalni kavudan aşağı 50 metre yürüyün orda

el yapımı değişik çikolatalar. 1 ve 4. kat kafesi. 2 katta envayi çeşit çikolatalar var hediyelik çikolata için birebir.

Medelin : Rynok meydanında , çok güzel kahve kokteyleri yapiyorlar..önünde minübüs duruyor sembolik renkli.. kokteyler kahve 25-50 grivna arası.

Dom legend : burdada güzel kahveler ve içecekler tatlılar var..her katı kafe..en üst katta bir araba var sembolik , foto çekimi ve kahve içmek için ideal..konum rynok

Pravda : fazla söze gerek yok..3 katlı mekan gece 2 kadar açık..canlı müzik oluyor 12 kadar..alt katta üretim var..hergün yeni bira yapiyolar fiyatlar bardagı biranın 22-24-26girvna.. temno piva..yani siyah bira favorim.



Hınkalnaya : Gürcü mutfagı,çok yerde var..krivya lipa caddesinde var.. haçapuri ve hınkal tavsiye ederim.

Stargorod : buda disko ve resturant karışımı yer..çok büyük..müzikler

showlar,yeme içmede ucuz.. konum olarak..rynok çıkın ,arsenal girilden biraz ileri..fantanın tam arkası. mekan büyük ve iki katlı.

Cosa nostra : salatalarını tavsiye ederim ve alkolsüz kokteyleri var beğenmiştim ,rynok meydanında.

Buble wafle : Güzel tatlı gözlemeler var.. dondurmalı ve çilekli favorim.

Restoran bacewski : burda salata yedim..kahvaltısı meşur..açık büfe 110 grivnaymış..ama erken kalkıp gitmek lazım(

Kryva Lipa : burda ekmek içi borş çorbası tavsiyem..ama domuz var içinde.. mymy diye steyk mantar soslu tavsiyem..çorba 50 grivna ,steyk :143 grivna

Kumpel : Bu mekanda süper.. 2 şube gördüm fazlada olabilir..bir şubesi operanın arkasında.. 2 katlı bir mekan..fiyatlar normal.

Maestro : Romeo ve julie fantanı var, bu kafede orda..şık güzel..ama fiyatlar yüksek..sezar salata 110 girvna mesala.. el grecoda 67 idi yazmıştım..böyle şeyler lvivde çok ama mekan elit.

Kredens kafe : operaya yakın şubesi var..güzelkahveleri var..favorim latte.

Urban,mocco :sokakta ayak üstü kahve,latte alip içebilirsiniz.. çoğu yerde şube var.

Habbl babbl : NArgile kafesi,yemek ve içeceklerde var.. kalyanlar güzel.. rynok meydanında..2 katta bu kafe.. konsept kalyan üzerine.

Gaz lambaları : Önünde heykel var oturan..içerde aydınlatma gaz lambaları.. yeme ve içme beğenmedim..görmek için gidilebilir.


Lviv daha çok gezme,kafe,kafeleri ünlü..Gece klubleri var

onlara gittim…fashion clup merkezde rynok ,bahçesi kafe şekli..11 den sonra içerisi klub oluyor..1000 grivna depozit istiyorlar. ortam en iyi fashionda.ama klupten kız çıkarmak zor.

Rafinad Club : şevçanka bulvarı, Glory’nin dibinde..giriş 200 grivna.. içinde striptizde var..o ayrı ücretli..ama ortam çok küçük..kızları orta derece..içkiler Fashion ile aynı nerdeyse.

Metro : işletmecisi Türk..alt katı rnb müzik, üst kat disco..istanbul resturantta var.. çok salaş mekan. ulitsa zelana 14 adresi, haftasonu giriş 100 , hafta içi 50.. çok zenci,hintli,türk,arap var.


Lvivde hovardalık zor..ama bir kız arkadaş bulup takılırsanız..mümkün..hovardalıkda mümkünde..para zaman uzun kalma dil tip vs olcak.. şehirde tıp universitesi var.. çok hintli,arap,zenci öğrenci var. ayrıca%80 haberi şehri popüler yapmış türkler için 3 firma uçuyor..avrupa sınır.. lvivde heryerde polonyalı var.. polyaki duyarsanız..onlar işte polonyalı..pl plakalı araçlar fink atiyor.. polonyalılar dadanmasıyla fiyatlar yukarda ev kiraları yeme içme alkol.. macar,slovak,ingiliz çok ve Ukrayna’nın başka şehirlerinden gelen turistler..yani gezi kafeiçin iyi..gece hayatı ve kızlarda çok rakibiniz olacak unutmayın.. çünkü çok turist var lvivde.. ayrıca lviv halkı polonya sınırolduğundan polonya gidip çalışıyor..çok kız polonyada gidip 6 ay çalışıp para yapiyor 6 ay dinleniyor..yani doğu ukraynada fakirlik lvivde pek yok..hem turist şehri hemde polonya gidip lviv ve lvivskiy oblast halkı para yapiyor.. o yüzden kızlar biraz havalanmış.. inanın metro külüpte 20 yaşlarda yabancı erkeklerin 40 lı yaşlarda mature lviv kadınlara yazdğını ve asıldığını gördü bu gözler.tavsiyem ternopil,rivne,lutsk,ujgorod gibi şehirlerden kızlarla tanışın netten lvive gideceksiniz onları gosti çağırın..Lviv’de merkezde güzel Lvivli kız ayarlamak zor, hem egoları yüksek hemde arz az ve talep çok..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 15 Eylül 2018; 2:24:42 >

C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

L
6 yıl
Yarbay

Bu Konu çok iyi olmuş. Teşekkürler..

Tüm Ayrıntılar ilk mesaja yazılsın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Bu Konu çok iyi olmuş. Teşekkürler..

Tüm Ayrıntılar ilk mesaja yazılsın.
lviv hakkında yazdım, ve bu yazı bana ait. yeni yerler ve fotolar olacak :)



C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Borş Çorbası - Ukrayna geleneksel yemeklerinden

Foto kendi çekimim , Lviv - Krivya lipa caddesi , Kafe ismide Krivya lipa , 1 yıl önce içtim bu çorbayı 55 grivna idi, ekmeğin içinde servis ediliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >



T
6 yıl
Yarbay

2 gün kievde, 3 günde lvivde kaldim ama kesinlikle yetmedi. Daha gezip göreceğim çok yer var. Sizin yazdıklarınızıda dikkate alacağım bir dahaki sefere.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Binbaşı

Türk lirasının Suriye parasından bile kat be kat daha değersiz, leş ve beş para etmez konumuna gelmesi ve hala daha bu konumunu koruması neticesinde ucuz ülke, ucuz şehir kavramının artık geçerli olmadığı ve birçok kalemde fiyatların hemen hemen ülkemiz fiyatlarıyla eşitlendiği ve sırf ucuz diye gitmeyi düşünenler için artık bir anlam ifade etmediği ülkedir Ukrayna..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Türk lirasının Suriye parasından bile kat be kat daha değersiz, leş ve beş para etmez konumuna gelmesi ve hala daha bu konumunu koruması neticesinde ucuz ülke, ucuz şehir kavramının artık geçerli olmadığı ve birçok kalemde fiyatların hemen hemen ülkemiz fiyatlarıyla eşitlendiği ve sırf ucuz diye gitmeyi düşünenler için artık bir anlam ifade etmediği ülkedir Ukrayna..
buna katılıyorum, artık uçak bileti,konaklama,yeme içme birçok şey Türkiyeden pahalı, çünkü lira çöp oldu. bir zamanlar 1 lira 10 grivna yaparken , şuan 1 lira : 4,40 grivna...



C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar özelden yazmayın ilk mesajda yazdım, kemerdeydim 4 gündür, özelden yazanlar olmuş ,bakmadan sildim kusura bakmayın.

Forumun mantığı bilgi paylaşımı alış verişi , iki kişinin arasındaki sohbet iki kişiye yarar , özelden değil konulara yazalım.



G
6 yıl
Yarbay

bu mesajim bulunsun bi ara duzenlicem 10 gun 4 farkli sehirde tek basima dolastim odessa giris kharkov cikis olmak uzere.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

bu mesajim bulunsun bi ara duzenlicem 10 gun 4 farkli sehirde tek basima dolastim odessa giris kharkov cikis olmak uzere.
hocam deneyimlerini bekliyoruz ;)



C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar ,yine özelden sorular,konuya yazalım lütfen. bu konu gönüllü açılmıştır, rehber değilim,tur düzenlemiyorum,ticari olayım yok!!!2 universite bitirdim 3 dil biliyorum yani Mesleğim var işim var,10 yıldır üyeyim göördüğüm yerler hakkında yazıyorum gönüllü olarak, görmediğim yerler hakkında bilgi topluyorum,benim foruma bakış açım bu :)

octechs nickli arkadaş özelden yazmış, odessayı merak ediyormuş ,odessayı iyi bilen arkadaşlar konuya yazıp octechs arkadaşı bilgilendirmesini rica ediyorum :)



C
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

octechs ,nasıl kampanya? bahseder misin?