Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
24477
Cevap
1469703
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Ucuz Bilet Fırsatları (Kişisel Bilet Alım-Satım Ana Konusu)
K
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Forumda veya dışında kimseden bugüne kadar bilet almadım hiçkimseye referans olmuyorum. Ayrıca ben konuyu bilgilendirme için açtım zaman zaman bilet için fiyat teklifi isteyenler oluyor, bilet alma şansım maalesef yok. Konu içinde ilgililere sorabilirsiniz.


quote:

Merhaba arkadaşlar ,

Konu ; bilet alım-satım konusuna dönüştürüldüğünden dolayı "Sıcak Fırsatlar Konu Dışı" forumuna taşınmıştır.Konunun takibinin kolay olması için "00:00-23.59" saatleri arasında sadece 1 adet ilan tipi mesaj atmaya özen gösteriniz.1 adetten fazla atılacak mesajlara içeriğine bakılmaksızın yönetim tarafından müdahale edilebilinecektir.

Ayrıca konuyu iletişim aracı olarak kullanmak yasaktır.Açıktan teklif verme veya pazarlık yapılması gibi durumlara da müsaade edilmeyecektir.Lütfen iletişiminizi özel mesaj aracılığı ile sağlayınız.

Konuda mesaj ile referans toplanması da yasaktır.Bunun için referans sistemini kullanabilirsiniz.

Bilginize,


Uçak bileti alim-satimi icin forumun bu konusu kullanilmaya basladi ve bircok insan bu konudan faydalanarak ucuza ucak bileti aldi ve millerini satarak para kazandi veya ucuza bilet tedarik eden acente arkadaslar ekmek yedi. Ancak Malesef dolandiricilarda bu konuya musallat oldular, bu yuzden altta bir arkadasin yazisini kopyaliyorum. Lutfen Alim satim isine girmeden once alttaki maddeleri okuyun.

DOLANDIRILMALARA KARŞI AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDERSENİZ BAŞINIZ AĞRIMAZ


Ürün Alıp-Satarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1- Üye ne kadar zamandır forumda?

2- Kaç referansı var ve bu referansları tabiri caizse 3 kuruşluk şeyleri satarak mı almış, yoksa pahalı ürünler satarak mı almış?

3- Referanslarını çok kısa bir süre içinde mi yapmış, yoksa geniş bir zaman diliminde ki? (Dolandırıcıların ortak özelliklerinden biri de, kısa sürede çok sayıda referans elde etmeleridir).

4- Referans aldığı kişilerin üyelik geçmişleri ne? Yeni üye mi? Yoksa mesaj sayısı az olsa bile eski üye mi? Onun referans durumu, arkadaş durumu vs nasıl? Ve satıcı, referans aldığı kişileri sonradan mağdur etmiş mi? (Telefon satışları sonrasında pasaport ve IMEI kayıt sorunu gibi)

5- Ancak şu da unutulmamalıdır ki, bir üyenin olumlu referansının çok olması ve olumsuz referansının ve sorunlu alışverişinin olmaması, onun bir sonraki alışverişinin, sorunlu alışverişi olan ve/veya olumsuz referansı olan başka bir üyeye kıyasla sorunsuz tamamlanacağı anlamına gelir. Yoksa, referansı çok olan her üye % 100 güvenilirdir ve/veya kimseyi dolandırmaz diye kesin bir hüküm söz konusu değildir.

6- Profili açık mı? Benim için olmazsa olmaz bir etken mesela. Ürün satarken çok önemli değilse de, alırken çok önemli. Kimden, neyi gizliyoruz?

7- İlanında açıklayıcı çok bilginin eksik olmasına rağmen ilan açıldıktan çok kısa bir süre içinde kapatılmasından ciddi rahatsızlık duyuyorum. Alan kişiyi de araştırıyorum, fake üye mi diye! "Referans sayısını artırmak için yapılmış bir oyun mu bu?" diye yani...

8- Profili açıksa kaç arkadaşı var, bunlardan ne kadarı eski ve bilinen üyeler?

9- Her malın bir ederi vardır. Ürünü değerinin çok altında mı satıyor, yoksa yaklaşık değerinden mi? Kimse iyi malını ucuza vermez (istisnalar hariç)!

10- Ürünle ve kendisiyle ilgili olarak bilgi istediğinizde bunları size hemen verebiliyor mu, yoksa kem-küm edip geçiştiriyor mu veya size bilgi istediğiniz konuda cevap vermemezlik yapıyor mu?

11- Ödeme yapacağınız zaman sizden parayı ne şekilde istiyor? Gerçek ismiyle birlikte IBAN no veya hesap numarası mı? Yoksa başka şekillerde mi? Mesela işcep yöntemiyle mi?

12- Ürünü alacak kişi, forumda satılık ilanları mevcut olduğu halde, ürünü o ilanlardan birinin sahibine başvurarak mı alıyor, yoksa alınık ilanı mı açıyor? (Aradığı ürünün forumda veya başka yerde bulunmadığı durumlar hariç)

13- Alıcı olsun, satıcı olsun, başkasının ilanını baltalayıcı ve tartışmaya sebep olabilecek mesajlar atan biri mi? Ya da ilanlara "hayırlı satışlar", "iyi fiyat", "güzel ürün" gibisinden yazarak ikinci el mesaj sayısını artırmaya çalışan birisi mi?

14- Daha önce sorunlu alışverişi olmuş mu?

15- Alışveriş yapacağınız kişiyi internette arayıp, onun hakkında bilgi edinmeye çalışın. Bulduğunuz bilgilerle, onun size verdiği bilgiler arasında tezatlık olup-olmadığını kontrol edin.

16- Alışveriş yapılacak kişi, donanımla alakalı bölümlerde başkalarının sorunlarına yardımcı olmaya çalışmış mı?

17- Alışveriş yapılacak kişi ile alışveriş öncesi mutlaka telefonla görüşülmeli; kimdir, nedir diye anlamaya çalışılmalı, mümkünse nerde çalıştığı öğrenilmeli ve söylediklerinden emin olmadığınız durumda, çalıştığı yerden bu bilgilerin teyidi alınmalıdır.

18- Ürün alınacak kişi yeni üyeyse, referansları az ise ve/veya size güven vermiyorsa, ikâmetiniz yakınsa ürünü deneyerek elden alabilir veya ödemenizi ürün ücreti+komisyon şeklinde aracılık yapan siteler aracılığıyla yapmak isteyebilirsiniz. Veya önce ürün, sonra para şeklinde de alabilirsiniz.

19- 16. maddedeki duruma benzer olarak aynı durum, tersi için de geçerlidir. Yani siz yeni bir üyeyseniz, ürün satacağınız zaman deneyerek elden teslim edebilir, satışınızı ücreti+komisyon şeklinde aracılık yapan siteler aracılığıyla yapabilir veya önce ürünü gönderip, ücretini sonra talep edebilirsiniz. Alışverişi hangi yöntemle yapacağınız size kalmış.

20- Ürün alırken, satıcıdan emin olamıyorsanız ve ondan birden fazla ürün alma durumunuz var ise ve ikâmetiniz yakın olmadığı için deneyerek elden alma imkânınız da yoksa, mümkünse bunları teker teker alın ki riskinizi asgarîye indirgeyin.

21- Ürün alırken, satıcıyı eğer öncesinden tanımıyorsanız, hele de bu üye referansı biriyse ona alışveriş sonrası vereceğiniz referansınızda "10 numara bir insan", "Dürüst satıcı", "Güvenilir üye" gibi yorumlar yazmayın ve arkadaş listenize eklemeyin. Çünkü onun kişiliğini henüz tanımıyorsunuz. "Sorunsuz alışveriş" veya "Teşekkürler" gibi kısa şeyler yazın. Bunun sebebi ise, dolandırıcıların bir kısmının uyguladığı taktik, başta (dolandırma öncesinde) güvenilir bir profil oluşturmak için güvenilir üyelere ürünsatıp onların olumlu referanslarını alırlar. Sonrasında (dolandıracağı zaman) ise ürün "Bak kardeşim ben kimlere mal satmışım." gibisinden cümlelerle karşısındaki kişiyi ikna etmesi kolaylaşır. Siz farkında bile değilsinizdir ama sizin verdiğiniz refenansı bile dolandırıcılık yaparken kullanır yani. Bu sebeple referans verirken bile dikkatli olmak gerekir.





Arkadaslar,
Yurtdisina ucus yapan havayollari ve firsatlari icin Badfan ve Bilgisayars arkadaslarin katkilariyla olusturulmustur. Alttaki listede guncel olmayan sirketler (bazi sirketler kapaniyor bknz. Myair), Guncel olmayan rotalar ( Wizzy ile budapesteye 120TL’ye gidis donus bilet alinabiliyordu ama artik istanbul rotasini kapattilar, tekrar acilabilirde kontrol etmekte fayda var) bulunabilir. Bu calisma bir ani (04.08.2011) gostermektedir ve yine en ucuz bileti alttaki bilgilerden faydalanarak, ve tabi kendi arastirmanizi yaparak bulabilirsiniz.

Ozellikte tatil ve sure skintisi olmayan arkadaslar cok daha onceden biletlerini ayarlayarak, haftaici ucarak, ragbet gormeyen tarihleri secerek cok uygun fiyatlara yurtdisi tatili yapmaniz mumkun.

Yazilanlar neticesinde, alttaki listeyi sizler icin derledik.


Ucak bileti karsilastirma siteleri
www.travelocity.com u kullanabilirsiniz. ucuz bilet bulmakta bir numara.
www.skyscanner.net
www.flylowcostairlines.com
www.whichbudget.com
www.sonfiyat.com
www.trip****or.com.tr
www.bravofly.com

Otel bulma sitesi;
www.booking.com
www.agoda.com
www.bookinturkey.com
www.directrooms.com


Havayolu siteleri;

www. easyjet.com => avrupanin bircok ulkesine calisan bir sirket, malesef bu tip sirketler TRye yeni yeni geliyor. Bu sirket sabiha gokcenden Londradaki 2 havaalanina gidiyor. Myair kadar ucuz degil ama THY ile istanbul ankara arasi fiyati gibi bisey. Ayrica Bern- freiburg- milhouse seferi var. İsvicrenin bern kentine gidiyor, bu sehir tam fransayla almanya arasinda ikisinide ulasabilirsiniz yani.

www.blu-express.com => Fiyatları cok uygun, istanbul – roma ve milanoya ucuyorlar. (Myairin yenisi diyebiliriz) myair in kaldığı yerden başlayan bir italyan firması. milano ve roma çıkışlı istanbul uçuşları var. geçen ay kampanyası vardı istanbul 44 euroydu+5 euro kredi kartı masrafı. gayet ucuz.

www.ryanair.com => Turkiye cikisli ucuslari mevcut degil, ama yurtdisinda rahatlikla kullanabileceginiz bir sirket. en kral havayolu gözümde budur. yanılmıyorsam 30-35 civarı uçuşum oldu. en büyük dezavantajları bagaj paralı, el bagajı 10 kg a kadar ücretsiz. benim gezilerim ortalama 10-15 günlük kısa geziler olduğu için hiç bagaj satın almadım hep el bagajıyla uçtum. şubat ayında 7 tane bileti herşey dahil sadece 43 euroya aldığımı da ekleyeyim. f/p oranı +sonsuz benim gözümde. en son mayıs ayı için 3 bileti de 30 euroya aldım. şaka gibi. bu ara londra stansted çıkışlı biletleri 3 sterlin.

www.vuleing.com: (ispanyol Anadolujeti) genelde ispanya çıkışlı batı avrupa uçuşları vardı. haziranda barcelona-istanbul direk uçuşa başlıyorlar. 70 euro civarı galiba.

www. malev.com = > Macaristan THY’si, ortalama fiyatlara budapesteye gitmek mumkun.

www.transavia.com => istanbul – Amsterdam ucuyorlar. Fiyatlari bazen cok avantajli pek bilinen bir firma olmasa da candır. geçen ay, haziran ayı için izmir-paris gidiş, paris-antalya dönüş biletlerini herşey dahil 38 euroya aldım şaka gibi. bagaj kısıtlaması da yok.

www. airbaltic.com => Fiyatlari fena degil, istanbul – Riga ucuyorlar ordan heryere aktarma yapilabilir, cok ucus noktasi var.

www.flypgs.com => Kampanya yaptiklarinda cok ucuza ucak bileti bulunabiliyor. Avrupanin bircok noktasina ucuyorlar, kasimda 400 TL'ye 2 kisi gidis donus paris bileti aldim.

http://www.germanwings.com => ortalama fiyatlar sunan bir sirket (almanya) hiç binmedim ama binenlerin de pek memnun olduğunu duymadım. yorum yok.

http://www.corendon.com/ => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( belcika hollanda vs. )

http://www.condor.com/tr/index.jsp => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( belcika hollanda vs. )

www.sunexpress.com => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( Almanya vs. Genelde Antalya ve izmir ucuslari var. )

http://www.airberlin.com = Kontrolde fayda var

http://www.tuifly.com/de/index.html# => Kontrolde fayda var


Badfan Arkadasin calismasi
“bütün batı avrupa, baltık, iskandinavya, akdeniz havzası ve kuzey afrikayı minimum maliyetle gezmiş biri olarak diyorum ki;

- ilk problem vizedir bir türk vatandaşı için. şu an geçici olarak fransada oturma iznim olduğu için çok rahat gezebiliyorum.
- ülkeden ilk çıkış önemli. türkiyeden yurt dışına çıkan low cost firmaları takip etmek gerekiyor.

sonuç olarak kendinizi avrupaya attıktan sonra iyi bir planlamayla çok ucuza bilet bulabilirsiniz. yurt dışına gitmek için de benim bildiğim en uygun havayolları bunlar. aklıma gelen olursa ekleme yaparım. türkiyeye seferi olanlarıa * koydum bunları yurt dışına çıkmak için, diğerlerini avrupa içinde kullanabilirsiniz. yine bütün yurtdışı uçuşları için travelocity.com u kullanabilirsiniz. ucuz bilet bulmakta bir numara. bir arkadaşım volkan patlamadan önce paris-boston arasını tek yön 175 dolara aldı. izlanda aktarmalı. ucuz biletin nerden geleceği belli olmaz.

ekleme: asya ve uzakdoğuya gidecek arkadaşlar için duyduğum kadarıyla en ucuz fiyatı turkmenistan havayolları veriyormuş. asyaya düzenli olarak uçan bir arkadaşım vardı daima bu firmayla uçardı ve diğerlerinin yarı fiyatı olduğunu söylerdi. tek dezavantajı aktarma için uzun süre aşkabatta beklemek gerekebiliyormuş. dediğim gibi hiç bilgim yok ancak o tarafa gitmeye niyeti olanlar için araştırmaya değer.”



Bilgisayars Arkadasin calismasi
“İrlanda için:
hangi irlanda olduğu önemli. irlanda cumhuriyeti ise istanbuldan easyjetle londra stansted. ordan ryanairle dublin, cork, shannon nereye gidilcekse. eğer kuzey irlanda ise yine stansted üzerinden easyjet ile belfast.
Uzakdoğu ve çin:

qatar airlines ama aktarmali 5-6 saat falan bekliyorsun havalimaninda
Uzakdoğu için (Hong kong yada Çin) :
emiratesle dubai yap ordan hongkonga geçiniz
Uzakdoğu ve asya:
Türkmenistan havayolları “





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftemofte -- 28 Temmuz 2018; 18:52:13 >

!!!!! DİKKAT !!!!!

arguncakmak nickli kişi dolandırıcıdır. Yeni nicki FOREVER_1907 dir.
Dh Profili:
Yoruma Git
Yorumun Devamı T. Soprano - 7 yıl +61
sagolsun çok değerli yöneticilerimiz uyarı mesajımı silmişler ve 1 kişi dolandırılmış bile. YORUMSUZ.
Yoruma Git
kadir_trabzon - 8 yıl +35
forum üyelerini uyarayim diye riskleri sıraladığım bir yorum yazdım, yorumum forum yönetimi tarafından silindi.


ben yönetimde bu hırsızlarla ortak olan tiplerden şüpheleniyo...
Yoruma Git
Yorumun Devamı xxlboy - 7 yıl +28
A
15 yıl
Yüzbaşı

thy miles&smiles'la alınan ödül biletlerde büyük indirim yaptı. 29000 mile japonya, kore ve şikago'ya gidilebiliniyor. ben hep avrupaya gitmiştim. kampanya sayesinde bu sefer değişiklik olsun ve vize istemiyor diye hiç aklımdan bile geçmezken kasım ayında japonya'ya gidicem.

http://www.thy.com/tr-TR/miles_and_smiles/news_and_special_offers/promotions/big_discount.aspx?utm_source=tr-TR&utm_medium=spot&utm_campaign=discount

quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 28 Ekim 2008; 20:47:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: mendini


quote:

Orjinalden alıntı: minnik


quote:

Orjinalden alıntı: overlord


quote:

Orjinalden alıntı: mendini

@koftemofte

beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?



minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.

diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.


Aktarmalı gitsen?
Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.



hiç farketmez olabilir, tarihte önemli değil, şu an rahat hareket edebiliyorum.

airbaltic ile; riga oradan minsk oluyor. myair ın milan - minsk arası uçusu yok. ryan air ın da istanbul dan uçusu yok, ne rigaya ne de minsk e

yanlış mı bakıoyrum acaba, kontrol edebilirmisiniz.

Airbaltic ile gitmeni tavsiye ederim. Ryanair Türkiye'ye çalışmıyor.
www.lot.com ada bakabilirsin ama pek uygunlu değildir.

@Doruk
Amsterdama Türkiye'den gitmek istiyorsan aktarmalı gitmeni öneririm önemli olan en yakın bi avrupa şehrine adım atabilmek bu kapsamda baktığımda İstanbuldan Milana Myair ile gidip.Milandan Amsterdama Alitalia sayesinde gidebilirsin ben bu yaz baya bi yer gezdim bu firmalar sayesinde . yada klm.com dan bak direk uçuşlar var. Ama pahalı bu firmalar başka bir güzergahla daha uygun fiyata gidebilirsin ama araştırmak denemek lazım.Ayrıca önemli bir tavsiyem her ülkenin kendi firması oraya daha uygun fiyata götürüyor gerçi bizim thy yi bunun içine alamıyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yarbay

ocakta milanoya gitme durumum vardı şu
www.myair.com baya iyi geldi gidiş geliş 20 ytl bakalım nolacak:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı

Bir diğer Avrupalı charter uçuş şirketide Germanwings. Tam incelemedim ama Almanya için iyi fırsatları var.
http://www.germanwings.com/index.en.shtml



K
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaslar bahsettigimden daha fazla havayolu varmıs, Sabiha gokcenin sitesinde isimleri var zaten

http://www.sgairport.com/havaalani/tr/biletsatis/biletsatis.asp

Mesela corendonla amsterdama 99 Euroya ucabiliyorsunuz. Bu firmayi unutmustum.



K
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaslar gordugum kadariyla herkes ulasim ne kadara mal olur ve kalacak yer hakkinda bilgi istemis. Oncelikle anlatacagim yerler ve sartlar ogrenciler icin ayarlanmistir. Bu yuzden eger cok kaliteli ve hos mekanlar ariyorsaniz, bu yaziyi okumaniza gerek yok. ( Onceden bahsettigim gibi avrupalilar zaten bu isi 18 - 20 yasina kadar bitiriyor.)

Oncelikle Hostel yada ucuz otellerde kalmak icin kalacaginiz yeriwww.hostelworld.com uzerinden inceleyebilirsiniz.

Mesela ekteki linkte

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/MilanHostelEmmy-Milan-29587/directions/

Milanda en cok yorum yazılan ve %76 olumlu yorum alan bir hostel var. ingilizceniz iyiyse bu yorumları okumanız cok fayda saglayacaktır. Mesela myairin sizi goturdugu orio al serio havaalanindan nasil gidilecegi ve Google maps uzerinden yeri ( Otele karar verdikten sonra bi ciktisini alip cantaniza atarsiniz. Ornek olarak bu hostelin sitedeki kendi directionlarina bakalim;

From ORIO AL SERIO AIRPORT:
Take the SHUTTLE BUS to CENTRAL RAILWAY STATION, every 30 minutes, then take the subwai green line M2 and get off at 'Cadorna' stop and take the red line M1 direction 'Bisceglie' and get off at 'Gambara' stop.

Adamlar shuttlela tren istasyonuna gelin diyor , yarim saatte bir kalkiyormus, sonra yesil hat denen M2 kodlu metroya binin diyor, Cadorna istasyonunda inip kirmizi hat olarak adlandirilan M1 yonundeki metroya binip ,Bisceglie tarafina giden, Gambara istasyonunda yuru diyor. Daha detayli aciklamalar ve fiyat yazanlarda gormustum daha once.

Kalacaginiz hostelin fiyati kadar, toplu taşımaya olan uzaklıgıda sizin icin onemli. Bu konularda onlarca ingilizce blog sitesi var. Gitmeye kesin karar verirseniz bunlardanda faydalanabilirsiniz. En onemli sey gidenlerin yorumlari, mesela bu hostelin sitesindeki bir yorumda cevresinde 3 market var, yeri cok iyi falan demis. Ama tabi onlari okumayi size birakiyorum.

Birde bunlar haricinde Pasaport masrafi var yaklasik 200 YTLye cikiyor. Ayrica yurtdısı cikis harci diye bizim devletimizin aldigi bir harc vaar, bunlari unutmamak lazim. Keyifli ve macerali yolculuklar dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı

1)www.hemenbilet.com
2)www.sonfiyat.com (SDC turizme aittir.)
SDC Turizm Ltd. Şti
Divanyolu Caddesi No:20/A
Sultanahmet - İstanbul
0212 - 512 47 06 / 0212 - 512 47 66 / 0212 - 512 47 86 / 0212 - 513 89 70
2001de newyorka 550usd gidiş dönüş 1 yıl açık bilet aldım.mutlaka fiyat sorun,çok hesaplıdır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: mfk86

quote:

Orjinalden alıntı: minnik

Arkadaşlar çok güzel bir konu olmuş bu konuda bilgilerimi paylaşmak isterim bu yaz ispanyadaydım baya bi yer gezdim Barcelona - Paris 10 euro Paris - Milano 15 euro gibi çok ucuz fiyata uçtum Ryanair sayesinde ..Ryanair neden bu kadar ucuz diye soracak olursanız bizim otobüsler gibi çalışıyor mantık olark uçakta istediğin yere oturuyorsun ayrıca bu firmanın havaalanları şehrin dışında mesela milano yu örnek alacak olursam Milan merkeze 30-45 dk. uzaklıkta bi havaalanı şehrin dışında yaparak uçak biletlerinide ucuza getiriyor şehrin dışındaki havaalanlarından merkeze ise 8 - 11 euro ya otobüsle geliyorsunuz ki size totalde 20 euroya uçak bileti masrafı çıkıyor buda avrupayı gezmek için çok ucuz bi fiyat.Başka sormak istediğiniz bi soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Kardeş vize felan sorun olmuyormu. Şu şekilde sorarsam daha açık olur sanırım ; ben milano'yu görmeyi çok istiyorum fakat hiç y.dışına çıkmadım , pasaportumda yok dolayısıyla , pasaport vize işlemlerini felan nasıl yapabilirim , herhangi bir sorun yaşamadan nasıl gidip gelebilirim ve orada kac gün , nerelerde ucuza konaklayabilirim ? Şimdiden teşekkürler

Edit : Yokmu giden gören biLen biri

Pasaport vize işlemlerinde..schengen vizesi 120 ytl italya için.. 108 ytl ise pasaport için..
www.hostelworld.com dan uygun fiyatta hostellere bak ordan gideceğin tarihe yer ayırt.bi kısmını kredi kartından çeker gidince kalan parayı verirsin.ama yorumlara iyi bak.ama işin açıkcası italyaya gidipte sadece milan görülmemeli ki o kadar güzel denilemez sonuçta moda şehri ki ben ispanyayı gördükten sonra çok beğenmedim bi pisa vatikan venedik romada görülmeli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Yüzbaşı

www.indirimliucakbileti.org

arkadaşlar tum yurtdışı ucuslarda indirimli bilet veriyorum
http://resim.donanimhaber.com/m_25219453/tm.htm


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
15 yıl
Teğmen

https://www.easyjet.com ile londraya hersey dahil 60 YTL'ye gidebiliyorsunuz çok guzel. teşekkürler arkadaslar.



B
15 yıl
Yarbay

özgür beyden istanbul - manchester için uçak bileti aldım...sorunsuz, indirimli ve gerçekten güvenilir bir alışveriş oldu...
yurtdışı uçuşlarınızda özgür beyden mutlaka fiyat almanızı öneririm...ondan daha düşük fiyat veren birisine rastlamadım bu süreçte..
tekrar teşekkürler..



quote:

Orjinalden alıntı: ozgur_erdogan

www.indirimliucakbileti.org

arkadaşlar tum yurtdışı ucuslarda indirimli bilet veriyorum
http://resim.donanimhaber.com/m_25219453/tm.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Teğmen

Ana konunun biraz dışına taşacak, ama tatil konusu açılmışken, bir başka tavsiyede bulunmak istiyorum. Amaç, sadece yurtdışına gitmek değil de, orada ekonomik bir tur gezisi ise, Izmir merkezli Lady Travel'ın turlarını tavsiye edebilirim. Ben şahsen eşim ve oğlumla katıldım ve memnun kaldım. Ancak, kalınan otellerin nispeten orta kalitede ve genellikle şehir dışında ayarlandığını gözönüne almanız gerek. Sık sık yeni organizasyınları web sitelerinde duyuruyorlar:http://www.thetatil.com/

Elbette rakamlar ilanda ön plana çıkarılan rakamlar gibi değil. Üzerine tur ve rehberlik ücretleri + vergileri koyduğunuzda pasaport ve vize masrafları hariç ortalama bir Avrupa kentindeki turun kişi başı maliyeti 3-5 günlük paketler için 400-500 Euro arasında çıkıyor, ama bilinen popüler seyahat centalarına göre daha ekonomik fiyatları var. Yine de lüks ve az ulaşımlı bir gezi hedefleyenler hiç düşünmesin demeyi de ihmale etmek istemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı

K
15 yıl
Yüzbaşı

bunların hepsi charter ucusları onun için uygun ben diger havayollarından %10 dan başlayan indirimler yapıyorumlink için tıklayın forumda bilet alan bazı arkadaşlar ve ilan linkihttp://resim.donanimhaber.com/m_25219453/tm.htm



L
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

%15'e varan oranlarda indirimli yurt dışı uçak biletleri temin edilir:

http://www.kasapoglu.org/modules/pages/?tac=6




Hala geçerli mi acaba?
Malum hortlamış konu



M
14 yıl
Yarbay

Yurtdışına çıkmak istiyorum.
ancak, en büyük sıkıntı uçak bileti + Vize telaşı

Vize işinini geçen yıl shengen visesi almıştım isviçre için
bir daha sıkıntı olmaz sanırım.

Ancak engel uçak bileti kaldı.

Walla sık sık internette araştırma yapıyorum.
www.easyjet.com/tr
saw dan basel ve londraya uçuyor.
ileri bir tarihe alırsanız çok çok ucuz.

www.flypgs.com vewww.sunexpress.com da kontrol ediyorum.
Ancak hala benim için bilet pahalı.

Şöyle ucuz bilet yerleri ve tarihleri ayrıca fiyatları yazan
bir fırsat köşemiz olsa bizde takip etsek ne güzel olur.

Örneğin Myair çok çok iyiydi ancak kapattı seferlerini.
www.sunexpress.com cumartesi günleri ucuz bilet satıyordun ne oldu
bilmiyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

M
14 yıl
Yarbay

http://www.aerosvit.com/

buraya bakabilirsin ama ucuz bulabilirmisin bilmiyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl
Yüzbaşı

tüm dünya için çalışıyor ama özellikle amerika için iyi:

www.orbitz.com