Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
333
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uçak mühendisliği
D
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Uçak mühendisliğinin çalışma şartları nelerdir ? Maaş durumu ve yurt dışı olanakları nasıldır ? Yurt içinde Ankara dışında iş bulamazsınız diye birşey duydum doğru mudur ? Savunma sanayi dışında iş bulmak zor mudur ? Özel sektör nasıldır ?
Beni aydınlatabilecek birileri var mı acaba ? Çok teşekkür ederim .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bir de uzay ve havacılık bölümü ile uçak mühendisliği arasındaki farklar nelerdir ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Er

thy ,pegasus vb. sivil havacılık firmalarında bakım teknik alanlarında çalışırsın. Tai , tei gibi savunma sanayii firmalarında uçak ve motor üretimi üzerinde çalışırsın. Bu bölümler artık çok duyulmaya başladığı için sen öğrenci iken çok araştırma yapmalı, iyi derece de dil bilmeli, tübitak teknofest gibi yarışmalarda yer almalısın. Ankara dışında İstanbul , Eskişehir, Konya, İzmir... gibi yerlerde iş bulma olanağın var. Ve sadece havacılık firmalarında çalışmak zorunda da değilsin. Otomotiv sektöründe de çalışma olanağı fazladır, yazılım öğrencinin kendini geliştirmesi ile bu böyle gider. Uzay mühendisliğinin içinde roket dersleri vardır. Okumak istediğin okulların ders programlarını incelemeni tavsiye ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @AeroSpaceGirl.tr
A
4 yıl
Er

Sağlık sıkıntın yoksa Msü de okumayı da tercih edebilirsin. HHO mezunu olanlar kıdemli mühendis olarak çalışır. Çalışma koşulları ve maaşı da iyidir. STM' de böyle kişiler biliyorum . Aynı zamanda denizcilik alanıda işler yapan firmalarda da çalışan havacılık mühendisi kişiler var. Sektör çok yani sen yeter ki meraklı ve sabırlı ol. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @AeroSpaceGirl.tr
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.