Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
432
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Ubuntu da ekran büyüteci sornları
O
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,
Görme problemim sebebi ile bilgisayarda büyüteç kullanıyorum. Normalde windows kullanıcısıyım ve windows'un ekran büyütecinden de memnunum fakat ubuntu kullanmak istiyorum(yazılım geliştiricisiyim) fakat sorunum şu ubuntunun default zoom' u yetersiz .Compiz config setings managere ile birlikte gelen zoom güzel görünüyor. fakat deneyimleyemiyorum çünkü çalışmıyor. Videolarda yaptıkları her şeyi yapıyorum fakat olmuyor . Teknoseyir formunda bir arkadaş el attı sorunun neden kaynaklandığını buldu fakat çözü bulamadı.
Teriminale üzerinde compiz --replace komutu çalıştırdığında çalışıyor fakat buı sefer de ekranda encereler iconlar herşey kafayı yiyor hiç biiri tepki vermiyor.

Bildiğiniz full ekran büyüteç var ise önerebilirsiniz.

yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim



K
3 yıl
Yarbay

Standart Ubuntu kullanıyorsanız yani Gnome Shell ile gelen sürümü, Compiz pencere yöneticisini bununla birlikte çalıştıramazsınız. Compiz kullanmak istiyorsanız, Xubuntu ya da Ubuntu MATE gibi sürümlere yönelin. Ya da Compiz'in hazır ve yapılandılmış biçimde geldiği Linux Mint Xfce ya da MATE sürümlerden birisini kullanabilirsiniz.

Daha modern bir masaüstü için, Linux Mint Cinnamon tercih edilebilir. Cinnamon masaüstünde iyi biçimde özelleştirme imkanı veren bir yakınlaştırma özelliği varsayılan olarak gelir. Tek yapmanız gereken Erişilebilirlik ayalarından Yakınlaştırma seçeneğini etkinleştirmek olacaktır.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 28 Kasım 2020; 17:1:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.