Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
117
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Twitter yeni kurallarını duyurdu! Şiddete sıfır tolerans
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Twitter yeni kurallarını duyurdu! Şiddete sıfır tolerans
Sosyal medya mecralarının gerekli kurallarda eksiklik yaşadığında kişilerin ciddi zararlar gördüğüne defalarca tanıklık ettik. Şiddet içerikli söylemler tüm platformların ele alması gereken ciddi bir konu durumunda. Bu bağlamda Twitter yeni nefret söylemi politikasında kapsamlı bir güncellemeye gitti ve artık sıfır tolerans dönemi başladı.



Twitter’da şiddete sıfır tolerans



Getirilen yeni politika ile birlikte Twitter’da şiddet tehditleri, zarar dilekleri, şiddetin kışkırtılması ve yüceltilmesi tamamen yasaklandı. Twitter, bu eylemlerde bulunan hesapları çoğu durumda derhal ve kalıcı olarak kapatacağını söylüyor. Şiddet içeriğinin ciddiyetine bağlı olarak hesap geçici olarak da askıya alınabilir fakat, ihlalin tekrarı halinde hesap doğrudan kalıcı olarak yasaklanıyor.



Twitter yeni kurallarını duyurdu! Şiddete sıfır tolerans
Twitter bazı durumlarda esneklik de sunuyor. Örneğin arkadaşlarınız arasında yapılan konuşmalarda veya oyunlar ve spor gibi etkinliklerde hiciv tarzında konuşmalara izin veriliyor. Ek olarak ilgili bir konuşmada öfkeden hareket ederek tweetler atıyorsanız bu durumda da yine bir esneklik payı bırakılmış. Mesela, onlarca insanın ölümünden sorumlu birisinin idam edilmesini talep ederseniz bunun için kalıcı bir ceza almayabilirsiniz.



https://twitter.com/TwitterSafety/status/1630660503402848257



Sonuç olarak, Twitter’da birisini öldürme, işkence, cinsel saldırı veya başka türlü tehditlerde bulunulamayacak. Bu durum sadece bireyler nezdinde değil evler, barınaklar ve kamu alanları için de geçerli. Aynı zamanda başka birisinin zarar görmesini dileyemez, umut edemez veya arzulayamazsınız. Bunlara ek olarak Twitter’da başkalarını şiddet uygulamaya teşvik edemez veya birisi fiziksel zarar gördüğünde bunun için övgüde bulunamazsınız.



Ancak bu değişiklikleri “devrim” olarak görmeden önce biraz zaman tanımak lazım. Zira önceki kurallar da bunların çoğunu yasaklıyordu. Dolayısıyla önemli olan kuralların olması değil, uygulanması. Twitter, bu kuralları nasıl uygulayacağını söylemiyor ayrıca bahsettiği davranışlar için bir örnek senaryo da sunmuyor.




Kaynak:https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/violent-speech

 Haberi Portalda Gör

Buna göre hesapların %80nin falan kapanması lazım
Yoruma Git
ozgeleringeris - geçen yıl +4
O
geçen yıl
Teğmen

Buna göre hesapların %80nin falan kapanması lazım



M
geçen yıl
Teğmen

Muska bu konuda güveniyor muyuz gerçekten ben pek emin olamadım ama hayırlısı bakalım



L
geçen yıl
Teğmen

Ne kadar başarılı şekilde uygulayabilicekleri tartışılır tabi



H
geçen yıl
Teğmen

Aptal yapay zekaya bir yetki daha! Yapay zekanın insan davranışlarını anlayamadığını ne zaman kabul edeceksiniz acaba! Facebook ta gruplarda şaka olarak "sen ne tatlı şeysin! keşke ölsen" de bakalım geri zekalı yapay zeka ne tepki veriyor!




T
geçen yıl
Teğmen

Twitterdan çıkıcak skynet filmdekinden beter olur ben diyim



K
geçen yıl
Teğmen

Böyle bir siteyle nasıl başka nasıl başa çıkıcaklar ki



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.