Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
192
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tv Kartı Ortak Anten Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Z
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 senedir şöyle sorunum var. Prof 7500 USB tv kartını kullanmaktayım. Bazen cihaz ortak anten yüzünden bir türlü çalışmıyor. Apartmanda ortak olan çanaktan kullanıyorum. Bizim daireye antenden 2 kablo geliyor. Kablonun biri televizyona, diğeri tv kartına geliyor. Bazen sinyal seviyesi %95 olup sinyal kalitesi %0 olduğu için görüntü gelmiyor. Başka marka tv kartı denedim ve sürücüleri denedim olmadı. Kodekleri, yazılımları ve adaptörü bile değiştirmeme rağmen olmadı. Çok ilginç şekilde gece saat 00.00'dan sonra cihaza görüntü geliyor ve sabah karşı izleyince sorun olmuyor. Sizce ortak antenle ilgili ne gibi sorun oluyor? Tekli LNB ve antene geçiş yapsam sorun düzelir mi? Bilgisayarımın özellikleri şöyledir:

Intel Core İ3
2.2 Ghz
4 GB Ram
2 GB Nvidia Geforce MX 110
Windows 10 64 Bit





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 15 Şubat 2020; 14:28:4 >

B
4 yıl
Yarbay

Garip bir durum ama durumun iyi ise kendi çanağını kullan zaten pek bir masrafın olmaz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam, mesele masraf değildir. Tek çanağı kurmam için izin almam gerek. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Kullanılan ortak LNB veya çanakta ne gibi sorun vardır?




Bu mesajda bahsedilenler: @babapars
B
4 yıl
Yarbay

Hiç ortak lnb kullanmadım onun için nokta atışı olarak sebebi şudur diyemem.
Yakınınız da (başka bina da) deneme şansınız yok mu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
4 yıl
Yarbay

ben de şuan santralden çalıştırıyorum tv kartımı.tek anten girişli olmasına rağmen dayzek 1i seçmek gerekiyor.sonrasında sorunsuz çalışıyor.ancak uydu cihazından baktığım kadarı ile sinyaller çok düşük.120 cm anten olmasına rağmen seviye %81 kalite %40 .gelen sinyalin yarısı fasa fiso.daha önceden yekpare kablo ile kullanıyordum



Z
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sorunu sonunda çözme şansım oldu. Kablo bir türlü yetmediği için mecburen ek kablo yapmak zorunda kaldığım için ek kablo olarak kullanıyordum. Ek kablo ve ortasındaki birleştiriciyi değiştirince sorun çözüldü. Ayrıca ek kabloyu tamamen iptal edip yeniden yeterli uzunluktaki yeni kablo takınca sorun tamamen çözüldü. Kesinlikle kablo yetişmese bile ek kablo kullanılmaması gerek ve direk uzunlukta kablo ile bağlanılması gerek. Şimdi cihaz takır takır çalışıyor ve hiçbir sorun kalmadı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.