Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
963
Tıklama
5
Öne Çıkarma
TUSAŞ T-629 ilk kez görüntülendi
Ş
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

https://twitter.com/defensehere_tr/status/1364837918611820544
Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 25 Şubat 2021; 10:47:30 >

Ş
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

TUSAŞ’tan İnsansız Taarruz Helikopteri

https://www.savunmasanayist.com/tusas-insansiz-taarruz-helikopteri//

< Resime gitmek için tıklayın >
Elektrikli ve İnsansız T629 Taarruz Helikopteri, bugün ilk kez Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde görüntülendi. Helikopterin farklı konfigürasyonları olacak.
Bugün Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilk T129 ATAK Helikopteri Teslim Töreni icra edildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’in de katılımıyla düzenlenen tören esnasında, devam eden projelerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Törende, TUSAŞ tarafından halihazırda yürütülen üç taarruz helikopteri projesinden biri olan “T629 Taarruz Helikopteri” ise dikkat çekti. Kamuoyunun ilk kez Haziran 2020’de gördüğü T629’den oldukça farklı olan bu helikopterin, insansız ve elektrikli olarak geliştirildiği öğrenildi. Öte yandan TUSAŞ, T629 helikopterinin klasik yapıda yani insanlı bir konfigürasyonunu da geliştiriyor. Özetle; T629 Projesi kapsamında, insanlı ve insansız/elektrikli yapıda iki farklı helikopterin geliştirilmesi planlanıyor.
İnsansız ve elektrikli yapıdaki T629 Taarruz Helikopteri’nin, özellikle Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için faydalı olacağı düşünülüyor. Yakın gelecekte envantere almayı planladığı TCG ANADOLU Amfibi Harp Gemisi için helikopter platformu ihtiyacı olan Türk Deniz Kuvvetleri’nin, T629 ile bu ihtiyacının önemli bir kısmını giderebileceği öngörülmekte.



B
3 yıl
Yarbay

İnsansız helikopter çok güzel olur. Hava-Yer hedeflerini çok daha ucuza imha edebilir, keşif görevlerini insan kaybı olmadan yapabilir.

Yalnız tasarımda kötüyüz. Çift koaksiyel rotorlu olabilirdi. Elektrikli olması ilginç, tüm detayları çıksın ortaya bakalım. Elektrik motoru için güç yetecek mi? Mesela.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Er

Bir ülkenin en büyük savunma şirketlerinden birinin değilde birkaç universite öğrencisinim yaptığı bir mock up gibi duruyor bence hiç özenilmemiş.



O
3 yıl
Binbaşı

Sihaya göre ne üstünlüğü var bu helikopterlerin acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yüzbaşı

Yav ne güzel savunma sanayimiz gelişiyor mutlu oluyorum tam .. birileri çıkıp başka birşey bilmedikleri için heykel meykel zırvalıyor. Lan birazcık meşhur bir heykelin ülkeye katkısı senin ülkeye katkından kat kat fazladır.



G
3 yıl
Onbaşı

Daha büyük, daha ağır silahlar taşıyabilir, daha çok silah taşıyabilir, havada daha uzun süre kalabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Oğuzhaan
K
3 yıl
Yüzbaşı

Ben bunu sanki bir oyunda görmüştüm baya iyi duruyor tipi