Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1072
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Turknet'e geçiş yaptım, Ping yükseldi
J
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu hafta Turk Telekomdan Turknet'e geçiş yaptım. Fakat daha önceleri 10 civarı aldığım ping 20 hatta 30 lara yükselmeye başladı.
Fastpath moduna geçmek için talep açtım fakat YAPA altyapısında olmadığım için mümkün olmadığını belirttiler.
Oysa ki Turknet'in web sitesinde, SSS bölümünde Fastpath geçiş için YAPA gereksiniminden bahsetmiyor.
Ayrıda internette YAPA altyapısı olmadan da Fastpath moduna geçirdiklerini okudum.
Anladığım kadarıyla Oyuncu Profili diye bir durum da varmış ve bu moda geçince Ping düşüyormuş.
Fakat bu moda nasıl geçerim? Ping değerimin tekrar eski haline düşmesi için ne yapmam gerekir?



T
5 yıl
Yarbay

Merhaba, fastpath moduna sadece YAPA santrallerimiz içerisindeki kullanıcılarımızı geçirebiliyoruz. YAPA santrallerinin sorumluluğu bizde olduğu için müdahale edebiliyoruz ancak VAE santrallerinde aynı durum söz konusu değil. VAE santrallerinden hizmet alan kullanıcılarımızın tanımlarına müdahale edemiyoruz. Buna iznimiz yok. Yerel operatör tarafının belirlediği tanımlarla hizmetleri kullanabiliyorsunuz.

Ping sorununuz ile ilgili bize OİM üzerinden performans sorunu kategorili bir destek kaydı açın isterseniz. Arkadaşlarım hizmetinizi detaylı olarak kontrol etsinler. Size konu geri dönüş yapsınlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Binbaşı

becerip tt 'ye (yerel operatör) iş yaptıramıyorlar. vae olupta fastpath kullanan dsl kullanıcıları çoğunlukta. çok az bir kısmı interleaved kullanıyor o da nedense hep Turknet abonesi, interleaved uzun süredir tercih bile edilmiyor çok fazla bir işe yaramıyor pingi yükseltmekten başka.

kaldı ki tt ekipleri çok nadir interleaved yapıyorlar. sanırım turknetin vae de tüm yeni aboneliklere interleaved talebi var ki böyle yapıyorlar. yoksa turknet hakkını savunur tt'ye neden hep interleaved yapıyorsun diye sorarlar dı herhalde sorarlar mıydı?



A
5 yıl
Yarbay

yapa altyapınızın nerelerde olduğunu bizim kontrol edebildiğimiz yer var mı




Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
O
5 yıl
Teğmen

VAE kullanıcısıyım, hat fastpath, modemimin telneti üzerinden baktım. Sahadaki ttnet cihazı eğer eve gelen hatta sorun yoksa fastpath'e geçiriyor kendi kendine. Paket kaybı filan oluyorsa internetin kesilmesin diye interleaved alıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.