Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
689
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un %55’ini 1,65 milyar dolara satın almak için anlaştı.
N
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fikirleriniz neler bu konu hakkında konuşalım.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Türk Telekom tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, pay satın alım sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin detaylara ver verildi.
Açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonunun Türkiye’deki stratejik sektörlere yatırım yapma misyonu doğrultusunda, TVF ile LYY arasında Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Açıklamada, şu ifadelere verildi:
“17 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtildiği üzere LYY ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, işleme konu paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Türk Telekom’un Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek temettü tutarından LYY’nin yüzde 55 payına denk gelen kısmı LYY’ye ödenecektir.
Bu satın alma, Türk Telekom’un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancımızı yansıtmaktadır.
İşlemin tamamlanması ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alınması dahil sözleşmede yer alan kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak gerçekleşecektir.”
Ermut: Değer oluşturmaya odaklanıyoruz
Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye Varlık Fonu olarak varlığa dayalı bir kalkınma fonu misyonumuzla değer oluşturmaya odaklanıyoruz. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bünyemizdeki varlıkların değerini en üst seviyeye çıkarmak ve Türkiye’deki şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkmasına destek olmak var. Türk Telekom da sahip olduğu potansiyel ve marka değeriyle stratejilerimize ve hedeflerimize oldukça uyumlu bir şirket. Bu kapsamda, sadece Türkiye’de değil, global anlamda da büyük bir marka olan Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak üzere Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladık.”
Hem Türkiye'deki hem de dünyadaki telekom sektörünü çok yakından takip ettiklerini belirten Ermut, "Teknolojik gelişimin ve dönüşümün çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde ilerleyeceği yeni döneme bir adım daha atmış oluyoruz. Türkiye Varlık Fonu olarak ülkemizin teknolojik alt yapısını daha da güçlendirme çalışmalarına odaklanırken, dijitalleşme sürecine katkı vererek telekomünikasyon sektörüne ilave değer katacağımıza da inanıyoruz.” diye konuştu.



Altyapı bekleyenlere geçmiş olsun kablonet'de yaptıkları gibi 1 çivi çakmazlar.
Yoruma Git
Bluepower - 2 yıl +5
Hepimize geçmiş olsun. Kendilerini zaten Turksat'tan biliyorduk, Beşiktaş'ta bir altyapı yenileme çalışmasına da şahit olmuştum Turksat'ın adamlar 2 yılda bir altyapıyı yenileyem...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mustifb - 2 yıl +4
O
2 yıl
Yüzbaşı

Hayırlı olsun demek isterdim ancak Türksat'ın %100'ü bu kurumda ve Kablonet yıllardır yerinde sayıyor. Umarım aynı umursamazlığı Türk Telekom ile yapmazlar ve altyapı yatırımlarını hızlandırırlar.



B
2 yıl
Yarbay

Altyapı bekleyenlere geçmiş olsun kablonet'de yaptıkları gibi 1 çivi çakmazlar.



K
2 yıl
Yarbay

telekom müşterilerine geçmiş olsun yerinde sayar dururlar artık



M
2 yıl
Yarbay

Hepimize geçmiş olsun. Kendilerini zaten Turksat'tan biliyorduk, Beşiktaş'ta bir altyapı yenileme çalışmasına da şahit olmuştum Turksat'ın adamlar 2 yılda bir altyapıyı yenileyemezken Türknet İstanbul-Tekirdağ-Edirne-Kırklareli ring hattını çekmişti. En yakın örnek ise Turkcell, şirketteki liyakatsiz atamalar ve global ölçekte güç kaybetmesinin ardından Rus ortak artık konuyu dünya kamuoyunun gündemine getirdi, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne gitme dedikoduları var.

Üstelik TVF, Türkiye'nin Telekomünikasyon sektörünün %99.5 oranı civarında bir tekeli olmuş olacak. Malum Turksat, Turkcell ve TT onların elinde. Ülkede ki fiber altyapının %99 Turkcell ve Türk Telekom'a ait. Mobilde de keza %65-70 civarı bir paya sahip olarak yine orada da tekel olacaklar.

TVF'nin ilk iş olarak Hollanda yurtdışı çıkışını kapatmasını bekliyorum.



R
2 yıl
Yarbay

Amerikan bankalarının elinde olan Türk Telekomu Amerikanın elinden kurtarmak içinmi Amerikan doları ile aldılar



M
2 yıl
Teğmen

İki türlü de memnun değildik en azından kamuya geçti



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

Zararına sattığın malı zararla geri almak bu olsa gerek. XP



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

Hayırlısı olsun bakalım.



Ö
2 yıl
Yarbay

Hoşuma giden bir gelişme değil. Üzücü bir gelişme. Açıkçası TVF'nin şirketin kurumsal kimliğine zarar vereceğini düşünüyorum. Ancak TVF'nin şirket işlerine karışacağını da zannetmiyorum, zor ve düşük bir ihtimal. Temsiliyetleri sahiplik düzeyinde olacaktır.

Rekabeti regüle eden kanunlara ilişkin bilgim yok ancak kanunlara aksi bir satın alma işlemi olma ihtimali yüksek. Rekabet Kurumu ne diyecek göreceğiz ancak günümüzde anayasa maalesef kolayca çiğnenilebilen bir kitap.

TVF'nin şirketi, Türk varlıklarının yerde süründüğü dönemde ucuzdan kapatıp ileride satmak amacında olduğunu düşünüyorum. Kötü bir gelişme kısacası.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
M
2 yıl
Yarbay

Yokluk Fonu ucuza kapatıyor. Hisse değeri üzerinden pay biçmişler.

Lakin Cumhuriyet Tarihinin en büyük batık kredisi var bankalar üzerinde ''4,5 milyar $''

Telekomun getirisi ile bankalar o parayı on yıllarca ödeyemez yıllık ne kadar temettü dağıtıyor ki ortaklarına? Bankaların elindeki hisselere 1 milyar TL düşsün diyelim bankalara kalan kredi şuan itibariyle 60 milyar TL'den fazla....

Dolar cinsinden bakalım ;

Senelik 65-70 milyon $ temettü, 4,500 milyon $ borç. TL cinsinden artar gelirler de dolar cinsinden artacak mı? hatta dolar cinsinden önümüzdeki dönemde gelirleri ciddi düşmeye devam bile edebilir.


Üffffffffffff zarara bak. Türk Bankacılık sistemine sağlam tokat. Kaba hesap oldu ama detayları söylemiyorlar zaten bu borç ne kadar oldu faizi ne kadar yüklendi, ne kadar ödendi hiçbir şey bilmiyoruz. Ben kötü düşünmeyi tercih ediyorum siz olumlu düşünebilirsiniz eldeki veri sınırlı.


Özel banka zararı diye bakmayın bu özel bankaların siyaset ile ilişkileri kamu yöneticilerinden fazladır.

Ülkemin şirketleri $ bazında bedava yalnız 3-4 ultra milyarder birleşse ülkeyi toplayıp Türkiye AŞ diye özel şirket kurar vallahi



X
2 yıl
Yarbay

Hocam bahsettiğiniz gibi, ileride yeniden satışa çıkarmak üzere aldıklarını düşünüyorum bende. Uzun süre elinde tutacağını da düşünmüyorum. Bir de bu durumun yatırımları etkileyeceğini düşünmüyorum, aynı şekilde devam edecektir yatırımlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Mart 2022; 16:14:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
B
2 yıl
Yarbay

Araplara satış yapmaya devam etsinler daha



M
2 yıl
Yarbay

BTK'dan Türk Telekom kararı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), LYY Telekomünikasyon A.Ş.'nin (LYY) Türk Telekomünikasyon A.Ş.’deki yüzde 55'lik payının Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devrinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

https://www.gercekgundem.com/ekonomi/332298/btkden-turk-telekom-karari


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

Kedi kediyi ısırmaz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maxi909
M
2 yıl
Yarbay

Bozacının şahidi şıracı :)



G
2 yıl
Yarbay

Üstatlar yönetim kurulu belli olmuş.

A grubu hissedar tarafından aday gösterilen yönetim kurulu üyeleri: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yaviloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Önal, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Arda Ermut ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin İlhan

B grubu hissedar tarafından aday gösterilen bağımsız yönetim kurulu üyeleri: Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Dursun ve Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskurt.

C Grubu imtiyazlı hisseyi temsil eden yönetim kurulu üyesi: Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan

Bundan sonra pek kar edeceğini düşünmüyorum açıkcası.

Ümit Önal da üye konumuna getirilmiş.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1 , @mustifb , @XpressMusic34
X
2 yıl
Yarbay

Resmi olarak duyurulmuş mu hocam?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.