Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
63
Cevap
2483
Tıklama
40
Öne Çıkarma
Türkiye, tarihinde ilk kez Hindistan’dan buğday ithal etti
O
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


Türkiye tarihinde ilk kez Hindistan’dan buğday ithalatına başladı.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre; buğdayın anavatanı Türkiye ekim alanlarını kaybederken Hindistan son 20 yılda buğdayı stratejik bir öncelik olarak aldı ve kalabalık nüfusunu doyurup, ihracatını artıracak üretim kapasitesine ulaştı.

STRATEJİK PLANLAMA

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle oluşan açıkta Hindistan bu sayede ihracatını ve gelirini artırdı. Türkiye son olarak 50 bin tonluk buğday siparişi ile ülkeden ithalat yapan ülkeler kervanını kapıldı.

Hindistan’ın son 20 yıllık tarım politikasına bakıldığında ülkede bir başarı hikayesi yazıldığı görülüyor. Stratejik planlama ile buğday üretimi 2006’da 75.8 milyon ton iken 2021’de 94.88 milyon tona yükseltildi. Verimlilik yüzde 20 artırıldı. Türkiye’de ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Verim yerinde sayarken, 2005’te 18.5 milyon ton olan buğday üretimimiz 2021 itibarıyla 17.6 milyon tona geriledi ve Türkiye ithalata mecbur hale geldi. Hindistan’daki çiftçilerin bugün çok mutlu olduğu, zira ülkedeki buğdayın ihracat fiyatının sürekli arttığı belirtildi. Hindistan’ın ihraç ettiği buğdayın fiyatına son olarak geçen hafta yüzde 15 daha zam geldi.


https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/hindistandan-bugday-ithal-ettik-7129480/



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu halk kendi dışında herkese çalışıyor.
Yoruma Git
Nike - 2 yıl +37
Ülkeye bir anda 10 milyon insan sokarsan, Üretim de yeterli gelmez, Un yapacak hammadde de bulamazsın.Üzerine saldım çayıra mevlam kayıra tarzı Tarım Politikası da cabası...
Yoruma Git
Omega Speedmaster - 2 yıl +31
Daha tarım ürünlerini üretemeyen bir ülkenin uçak, araba, roket vs. yapacağını sananlar var bir de.
Yoruma Git
David Attenborough - 2 yıl +24
O
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Türkiye’nin buğday ithalatı için yöneldiği Hindistan’da satış durduruldu!

Dünyanın en büyük buğday üreticileri arasında Rusya ve Ukrayna da yer alıyor. Ancak bu ülkeler savaşta. İktidar her ne kadar tersini söylese de Türkiye buğdayda kendine yetebilen bir ülke değil. Buğday ithal ediliyor. İktidar ise Türkiye’deki üretimin yettiğini, ithal edilen buğdayın makarna, bisküvi, un üretim ve ihracatında kullanıldığını savunuyor.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna’dan buğday alıyordu. Ancak savaş nedeniyle tedarik zinciri aksayınca Türkiye tarihinde ilk kez, dünyanın bir diğer büyük buğday üreticisi Hindistan’a yöneldi. Nisan ayında başlayan görüşmeler sonrasında 50 bin ton buğday siparişi verildi. Ancak Hindistan ani bir kararla ülke dışına buğday satışını durdurduğunu açıkladı. Buna karşın halihazırda yapılmış sözleşmeler için sevkıyata izin verileceği bildirildi. Hindistan, bu yıl yaklaşık 10 milyon ton sevkıyat hedefliyordu. Dünyadaki birçok ülke Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Hindistan’a güveniyordu. Bu karar tüm ülkeler için “şok etkisi” yarattı. Avrupa’nın buğday ihtiyacı için ABD ve Kanada’ya yöneldiğine işaret ediliyor. Ancak bu durum maliyetleri artırıyor. Bu arada Hindistan ile birlikte Çin’in de buğday stokladığı belirtiliyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/turkiyenin-bugday-ithalati-icin-yoneldigi-hindistanda-satis-durduruldu-1935984



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı

B
2 yıl
Binbaşı

B
2 yıl
Binbaşı

bi kerede haklısınız deseniz keşke. şükürki herkes sizin gibi değil izlerseniz

https://www.youtube.com/watch?v=6yrJic_QULg



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.