Merak ettiğim bir konu? Türkiye'de toplumun beyni eğitim sektörü tarafından yıkandı mı? İnsanlar böyle kritik sosyal gerçeklerden bu kadar kopuk olabiliyor mu?
müh olup sanayide çalışamazmı daha 1. sınıf müh olmama rağmen 4 aylık çalışma deneyimim oldu. (ilk dönem le ikinci dönem arası gittim) laser öperatörlüğünü gazaltı elektrot kaynağı yapmayı vs bir sürü iş öğrendim. gıda fabrikalarına italyanlarlada makine kurduk. erbakıra ilke çeliğe vs. makineler yaptık. işten iş kazası sebebiyle ve maddi sebeplerden ayrıldım
7000den fazla yere oturdum staj için mail attım aradım dönen olmadı. cv mi ingilizce yazdım. hatalarım 1-2 tane çıktı düzelttim. iş yerinde piyasayı görfüğüm için hangi programları kullanmam gerektiğini öğrendim. roket takımında ansys öğrenme ihtiyacı duydum. kendime tecrübe kattım yani. ha çalıştığın yerde neden staj yapamıyorsun diyeceksiniz. çünkü gurbet görmek istiyorum. kendi ilimden çıkmak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 14 Mayıs 2022; 23:31:52 >
Mühendislik de kazançlı tıp da ama bu meslekte geliri az olanlar genelde yeni mezun, yeni işe başlamış oluyor 3-5 yıl tecrübeden sonra geliri gayet iyi oluyor. Ben bilgisayar mühendisliğinden geçen yıl mezun oldum yeni mezun başlangıç maaşı olarak aylık net 17bin TL alıyorum, tecrübe kazandıkça bu TL bazlı şirketler için 50bin TL, dolar-euro bazlı şirketler için 10bin dolara kadar çıkacak. Uzaktan çalışıyorum yani ulaşımla vakit kaybetmiyorum, yüksek mesai yok, 9-17 mesai yapıyorum özel sağlık sigortası vs. her şey var gidip sanayide kendi işini kurup da 60-70bin TL kazanan da var elbet ama ben çıraklıkta ezilmeyi istemedim ve yazılıma meraklıydım bu yüzden mühendislik seçtim. Tıpçılar da her ne kadar çabalarına oranla ilk başta az aldıkları söylense de 5-6 yıl tecrübeden sonra özel hastanelerde çok iyi gelirleri olabiliyor.
daha 1. sınıf müh olmama rağmen 4 aylık çalışma deneyimim oldu. (ilk dönem le ikinci dönem arası gittim)
laser öperatörlüğünü gazaltı elektrot kaynağı yapmayı vs bir sürü iş öğrendim.
gıda fabrikalarına italyanlarlada makine kurduk.
erbakıra ilke çeliğe vs. makineler yaptık.
işten iş kazası sebebiyle ve maddi sebeplerden ayrıldım
7000den fazla yere oturdum staj için mail attım
aradım
dönen olmadı.
cv mi ingilizce yazdım. hatalarım 1-2 tane çıktı düzelttim. iş yerinde piyasayı görfüğüm için hangi programları kullanmam gerektiğini öğrendim.
roket takımında ansys öğrenme ihtiyacı duydum.
kendime tecrübe kattım yani.
ha çalıştığın yerde neden staj yapamıyorsun diyeceksiniz. çünkü gurbet görmek istiyorum. kendi ilimden çıkmak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 14 Mayıs 2022; 23:31:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @SporcuPc
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @kartal6262
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >