Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
88
Cevap
2428
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye'de Her 2 Çalışan 1 Emekliye Bakmak Zorunda! (5. sayfa)
E
4 yıl
Yüzbaşı

Virüsü kontrolsüz yayarak, emeklilerden kurtulmayı planlıyor olabilir mi birileri?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

Emeklilik yaşının 35 olması nasıl saçmaysa 60 olması da aynı şekilde saçmadır. SGK kesintisini savunduğum yok. Zaten isterseniz adınıza kesilen sigorta primlerini SGK'ya başvuru yaparak alabiliyorsunuz. https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/emekli-olmayacagim-sgk-primlerin-iadesini-alabilir-miyim/392602//Bunu temel sorun olarak görmek yanlıştır. O bahsettiğiniz maaş ve sosyal harcamalar ülke refah düzeyinin durumuna bağlıdır. Ülkenin refah düzeyi gelişmemiş ise çalışan maaşları ve alım gücü de düşük olacaktır. Ülkenizin ihracatı yok ise, tarımı üretmiyor ise, sanayi de gelişmişlik seviyesinde değil ise... o ülke de otomobili 70bine almanızı engelleyen ana etken emeklilik prim kesintisi değildir.
Sigorta pirimlerini faizsiz bir şekilde sonradan niye alsın ki adam sağlık pirimi de kalıyordur muhtemelen. Emeklilik primi sanırım %20. Eskiden 13.8yıl çalışarak %20 emeklilik pirimiyle maaşın en az %70ini alıyordun muhtemelen 40 sene alınır kızın varsa süre çok uzar. şimdi en az 20 sene pirim ödemelisin yaş nedeniyle bu süre 30-40 olacak alacağın emeklilik maaşı süresi 10-15 sene .birde maaşın %28 . Ne ediyor fark (70/28) x (40/15) = 6.66 kat fark oluşuyor eski ile yeni emekli arasında . bu fark bulunan petrolle doğalgazla ödenmiyor öyle bir şey olsa sadece eski emeklilere ödenmesi de doğru olmaz Norveç bulduğu petrolü hemen harcamıyor gelecek nesillerinde hakkı olduğu için onlara kalması için fon oluşturmuşrefah düzeyinin artması için vergilerin düşmesi lazım .Böylece çalışan sayısı artar 60 yaşındaki adamın emekli aylığı 800 lira olsa, de ki 5bin lira maaş vericem adam emekli aylığı sana kalsın 5 bin maaşla çalışmak istiyorum derEmekli maaşları ve onların sağlık harcamaları muhtemelen 400 milyardır ( 14milyon emekli 2bin maaş + Sağlık gideri) bunun yarısı olsa 200 milyar tl ediyor. Peki otomobil için ÖTV ne kadar 26 milyar MTVde 16 milyar yani 40 milyar akaryakit vergisinden de 68 milyar alınıyor. Yani otomobilden hiç ÖTV ,MTV alınmasa benzinden ötv alınmasa 108 milyar ediyor bu da emeklilere giden paranın yarısının yarısı .. Emekliye giden paradan yarı tasarruf olsa otomobile , benzine, MTV'ye hatta SGK pirimi ödemeye hiç gerek kalmaz. insanlar rahatlıkla 60-70 bin liraya otomobil 2-3 liraya benzin alabilirler maaşları da 2500 değil 3500de olabilir

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Eylül 2020; 7:47:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Cidden şu 40 yaşında emekli olanlara vatandaşlar olarak dava açsak, sonuçta bir yerde parası bizden çıkıyor, bir sonuç verir mi? 40 yaşında emekliliği getirenin Allah belasını versin bu arada.
Bunun çözümü siyasidir gençler çoğunluk olduğunda bunların maaşları kesildiği gibi bu parayla edindikleri malvarlıkları da el konulabilir...veya 2008 sonrası işe girenlerin SGK pirimleri iade edilip pirim ödemeden emeklilik hakkı verilebilir (zaten 800 lira alacaklar minimumdan pirim ödeyenler)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: enizam

Virüsü kontrolsüz yayarak, emeklilerden kurtulmayı planlıyor olabilir mi birileri?
Günaydınlar efendim, beceriksizlerin dahiyane fikri bu...

Dönüp bir bakın hangi medeniyetsiz ülkeler uyguluyor bunu, mideniz kalkar...

Bir asillerdir, bir soylulardır sormayın namussuzlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 16 Eylül 2020; 11:13:32 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Vakti zamanında milleti 38 yaşında emekli etmeselerdi.

Şuan sigorta primleri düşük, emekli maaşları yüksek olurdu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Emekliyi hedef göstereceğinize, emeklilik şartlarını berbat edenlerden hesap sorun. Gidin milyar dolarları iş adamlarına peşkeş çeken yandaş siyasilere hesap sorun.İnsanlar ömrünü çalışarak harcamışlar ve emekli olmuşlar. Bir kalemde bu insanlara tezek muamelesi yapmak insan onuruyla bağdaşmaz.



M
4 yıl
Yüzbaşı

"Her vatandaş, cengize, yandaşlara, ağalara, yiyicilere, kralcılara, yalakaralara, peşkeşçilere, garantili işlere vs... bakıyor zaten!!!"Bunları gören yok ki!



O
4 yıl
Teğmen

Para odemiyen varsa haklisinda parasini odeyen varsa haksizsin bence en onemli sorun ihaleler luks sisirme kadrolar milletin kanburu bunlar gecmedigi kopru icin para veriyorsun seyrrtmedigi trt icin vergi veriyorsun kullanmadigi havaalani icin vergi veriyorsun bunlari sen duzene sok bu millet 100 milyon primini odememis emekliye rahat bakar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
4 yıl
Teğmen

Ayrica suriyelilere afganlara vs maas hizmet veriyorsun suriyede idlib gibi kalabalik yere sen bakiyorusun saymakla bitmez



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Vakti zamanında milleti 38 yaşında emekli etmeselerdi.

Şuan sigorta primleri düşük, emekli maaşları yüksek olurdu.
Millet de nasıl kabul etti bunu? Bir vatansever de çıkıp gardaş ben 38 de emekli olursam devlet batar demedi mi? O zamanın halkı pek vatansever değil demek ki. 38 yaş insanın en güçlü olduğu yaşlar bir de. Gençler yaşlılara çok kızıyor ama haklılar ülkenin kaymağını bunlar yemiş hep.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 16 Eylül 2020; 12:46:6 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.