Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
539
Cevap
46044
Tıklama
1
Öne Çıkarma
'Türkçemiz Yok Olmasın'
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar bu kulübün amacını "Bye Bye Türkçe" kitabını okuyanlar daha iyi bilirler.

Biz İnsanlar artık bir sürü türkçe kelime yerine ingilizce kelimeler kullanıyoruz.Örneğin tamam diyeceğimize ok diyoruz.Ayrıca msnlerde forumlardada iyi yerine ii evet yerine eet kullanılıyor.Bunları diye diye alışkanlık haline geliyor.Artık tamam demeyi unutuyor ve hep ok demeye başlıyoruz.Ya da eet diyoruz.Hatta bu böyle devam ettikçe böyle kelimelerin havalı olduğunu sanıyoruz.Diğer kelimeleride ingilizce olarak söylüyoruz.Aslında bu yaptığımız çok yanlıştır.Lütfen böyle şeyleri yapmamaya gayret edin.Bunlar devam ettikçe bütün türkçemiz ingilizceye karışıp yok olacak.Mesela artık hadi gidelim diyeceğimize hep Let's go diyeceğiz.Bu nedenlede böyle bir kulüp kurma gereği duydum.

"Türkçemiz Yok Olmasın"

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_14031125/mpage_1/key_//tm.htm#14031125][center][size=1][b] [color=#9999FF] "Türkçemiz Yok Olmasın" [/color] [/b][/size][/center][/link]



İmzanıza ekleyin.


AYRICA ARKADAŞLAR BURADA SADECE BENİM YAPTIĞIM AÇIKLAMAYI OKUMAYIN BÜTÜN YAZILANLARI OKUYUN AYNI ZAMANDA BURASI BU KONU HAKKINDA TARTIŞMA YERİDİR!AYRICA LİSTEDE İSMİNİZİ GÖREMEZSENİZ ÜZÜLMEYİN BU KONU HAKKINDA DUYARLI OLAN HERKES BU TOPLULUĞUN ÜYESİDİR.







Elevator adlı arkadasımızın makalesini ekliyorum kendisine duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum.

Türkçe,''Turkche'' Değildir !!!!



Yazıma başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum ; Bu yazdıklarımı kimse üstüne alınmasın lütfen.Alınması gerekenler(örnek veriyorum) ''seviyorum'' yerine ''sebioorm'' yazarak Türkçe'mizi aşırı katleden arkadaşlardır.. ;)


Arkadaşlar bu konu her ne kadar önemsiz olarak görünse de aslında çok önemli bir konudur.Hemen hemen herkes Türkçe'yi katlediyor.Türkçe yazmamakta ısrar ediyor.Türkçe yazmayı öğrenmek zor değil arkadaşlar.Çok mu zor sizce Türkçe yazmak? Hayır kesinlikle değil.Yazı yazarken sadece bir-iki harf fazladan yazmayacaksınız.Yani''slm'' yerine ''selam'',''cnm'' yerine ''canım'',''saol'' yerine ''sağol'' ve benzeri şeyleri yazmayın lütfen.Bunları yazarsak elimize hiç bir şey geçmez. ;) Aranızda benim gibi duyarlı insanların olduğuna inanarak bu yazıyı yazdım.Tabi bir diğer nedeni de bu hataları yapan arkadaşlarımızın geç de olsa hatalarının farkına varıp,bu katletme olayını bırakmasıdır.Umarım bu yazdıklarımı dikkate alırsınız ve bana da hak verirsiniz. ;)

Nedir bu başlayan özentilik? Bir özentiliktir almış başını gidiyor.Batılılara özenmeye başlamış herkes.Ne oluyor arkadaşlar.Kendinize gelin artık.Ben bunları sırf forum için değil messenger'da ve benzeri şeylerde de yapmamanız için söylüyorum.Yani Türkçe yazmak yerine ingilizce yazılıyor.Zaten en yaygınları da ''ok'' ,''forever'' ve ''foreva'' hatta daha da ileri gidip ''4Eva'' olarak söylenen sözcüklerdir.Nereye gitsem herkes Türkçe yazıcakları yerde Türkilizce yazıyor.Yakında Türkçe kalmayacak bu tür gereksiz kısaltma ve özentiliklerimiz yüzünden.Yakında Türkçe'miz kalmazsa bilin ki bunun nedeni Türkçe'yi katleden arkadaşlarımızdır.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dilimiz hakkında söyledikleri :


“Türk demek Türkçe demektir.”
“Millî his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması,millî hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir,yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkelerini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.” Ve tabii korumalıdır..
“Kat’î olarak bilinmelidir ki Türk milletinin millî dili ve millî benliği bütün hayatında hâkim ve esas olacaktır.” Elbette bütün hayat”tan kasıt siyaset, hukuk, teknik, bilim, eğitim, sanat, tıp, kültür ve edebiyattır; yaşamın her yüzü..''
“Batı dillerinden hiçbirinden aşağı olmamak üzere, onlardaki kavramları anlatacak keskinliği, açıklığı haiz Türk bilim dili terimleri tesbit edilecektir.”
“Ulusal bilincin ayakta kalabilmesi ve uyanık bulunması için, dil ve tarih uğrunda çalışmak zorundayız.”
“Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri dildir. ‘Türk milletindenim’ diyen insan, her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.”

Bazı arkadaşlarım bana ; ''Messenger'da insanlar eğlence için,uzun yazılarla uğraşmamak için böyle yapıyorlar ve bu çok doğal'' diyorlar.Türkçe'yi katletmek mi eğlenceli sizce? Oradaki birkaç harfi eksiksiz yazsan klavye eline yapışmaz? Türkçe'mizi katleden arkadaşlar 2 harfi yazmıyor diye Türkçe'miz kaybolup gidiyor.Artık lütfen bırakalım bu işleri arkadaşlar.Elimize ne geçiyor bunları yapınca anlamıyorum???

Haa bir de şu ''v'' yerine ''w'', ''k'' yerine ''q'',''c'' yerine ''j'' veya ''ch'',''z'' yerine ''s' gibi gereksiz kısaltmalar kullanan arkadaşlar var.Yani bu da doğru değil arkadaşlar.O harf yerine başka bir harf yazınca ne geçiyor elinize anlamıyorum.Yani kelimenin anlamıda kayboluyor.Haa tabi sizin için anlamı yine var.Öyle değil mi? ''evt'' demeniz bitti bir de başımıza ''ewt'' demeniz çıktı.Bravo ya.Türkçemizin içine etmek için yeni yöntemler.Sizi kutluyorum buradan.

Eski yılları bilirmisiniz? 20.yüzyılın başlarını.Hani bizim savaşlarımız vardı.Çanakkale den tutun Dünya Savaşına kadar.Ülkemiz ne zorluklara göğüs gelmişti.Hele ki Çanakkale de.İmkansızlar olaylar gerçekleşmişti.Şehitlerimiz bütün varını yoğunu koymuştu.Para yok.İnsan yok.Silah yok.Hiç bir şeyimiz yoktu.Ama neyimiz vardı biliyormusunuz?YÜREĞİMİZ !!! Bu her şeye bedeldi.Ve zor da olsa biz o savaştan galip ayrıldık.Bir de şimdiki halimize bakalım.Bu ülke ne zorluklarla bu duruma geldi !!! Ne savaşlar yaşandı.Neler oldu neler.Ama şu an ne kolaylıklarla da yok ediyoruz.Sadece Türkçemizi değil aynı zamanda ülkemizide.Türkçe konuşan 1 Tanrının kulu yok.Hangimiz Türkçe konuşuyor? Yani konuştuğumuz dilin tam bir anlamı da yok ki.Kelimeler kısaltılmış.Yerine başka harfler gelmiş.Ben bile bazen oluyor ki insanların yazdıklarını anlamıyorum.Yazık.Gerçekten çok ama çok yazık.

Peki bir de şöyle düşünün ... Biz,daha doğrusu Türkçe'mizi katleden insanlar başka ülkelere özenip Türkçe'yi berbat ediyor.Peki sizce İngilizler de kendi dillerini Türkçe'ye çeviriyorlar mıdır? Hiç gördünüz mü? Biz diyelim ki ''tamam'' yerine ''ok'' diyoruz.Peki onlarda ''ok'' yerine ''tamam'' diyor mu? Ben şahsen hiç görmedim.Çünkü onların bizlerden daha gelişmiş olduğunun bir nedeni de bu.Özenmiyorlar.Kendi benliklerini yitirmiyorlar!Biz İngilizler'e Amerika'lılara böyle özeniyoruz ama,bakın bakalım onlar ''Türkiye'' diye bir ülkenin olup olmadığından bile haberleri var mı? Bu tür şeyleri yapan arkadaşlarımız yüzünden Türkçe'miz yok olup gidiyor.

Konuşucaksak,tam konuşalım.Yarım yarım veya katlede katlede değil.Türkçe ise Türkçe.İngilizce ise İngilizce.Öyle karışık değil.

Ben şu an bunları yazarken kendimi biraz garip hissediyorum.Çünkü kendi ülkemden Türkçe konuşmamızı istiyorum.Çok mu şey istiyorum acaba diye kendime sormadan da edemiyorum ??? Veya çok mu zor bir şey istiyorum diye kendime soruyorum ??? Bunu utanarak söylüyorum ki bazı 1.sınıf çocukları bizden daha Türk.Onlar en azından Türkçe yazıyorlar.Ne kadar kötü de olsa veya zor da yazsalar yinede Türkçe yazıyorlar.Bizim gibi ''Türkilizce'' değil.Önemli olan da bu zaten.

Tamam Türkçe'yi katletmeden yazmak çok da kolay değildir.Benim de hatam oluyor.Türkçe'yi bazen istemeden de olsa katlediyoruz ama ''istemeden''.Benim bu yazımda bile kesin hatalar vardır.Ama başkaları gibi değil.Hemen hemen her insanın hatası oluyor.Ama bazı arkadaşlarımız kadar değil.Bu arkadaşlarımızın ki çok farklı bir boyutta resmen.

Şuraya değinmeden de edemeyeceğim.Türkçe'yi katledipte kendini havalı ve popüler zanneden arkadaşlarımız var.Zaten en çok da sinirlendiğim de bu.Onlar böyle bir şey yapıp bir de kendini havalı ve popüler zannediyorlar.Bu durumda bir Türk olarak üzülmekten başka bir şey yapamıyorum.

İnsanlar genelde ''Ben normal yazı yazarken falan katletmiyorum.Sadece sanal alemde katlediyorum.O da zaman kaybı ve eğlence olsun diye'' diyorlar.Zaten Türkçe'mizin katledilmesi ne sayesinde oldu biliyor musunuz? Bu sanal alemimiz Messenger,Yahoo ve benzeri gibi yerler yüzünden.Günlük hayatta bana ''bye bye'' demeyen insan gelir bu sanal alemde ''bye bye'' falan der.Her şey zaten bu sanal alem yüzünden başladı arkadaşlar.Hem sanki sanal alemdesiniz diye Türkçe yazamıyor musunuz? Yasak mı? Değil.O zaman yazabilirsiniz.Zor bir şey değil.Ben bunun için bir çok yerde tartıştım(Messenger'da,günlük hayatta).Bana genelde insanlar ''Çok gereksiz tepki veriyorsun'',''Bunları yapmakla Türkçe'miz katlolmaz'',''Zaten herkes başka dili konuşuyor,bunla mı düzelecek sanki Türkçe'miz'' diyorlar.Şuna emin olun ki çok da güzel katlolur.


Yakında sizce Türkçe'miz yeni nesillere kadar gidebilecek mi? Onların Türkçe'si nasıl bir Türkçe olucak? Yarısı İngilizce veya başka dillerden oluşan bir dil mi? Zaten şu an bile bazı kelimeler kalıplaşmış durumda.Ama kimin umrunda ki.Türkçe katlolunca bizim bir tarafımız acımıyor,bize bir zarar gelmiyor öyle değil mi arkadaşlar? Bunları da düşünelim lütfen.

Beni en son çileden çıkaran da Eurovision'du.''Artık bu kadarı da olmaz'' dedim.Bu senekinde birkaç yer İngilizceydi.Niye Türkçe değil? Çünkü özentiyiz.Ben o Eurovision da sonuncu olucağımı bilsem yine de Türkçe koyar,Türkçe yazardım.Okunan parça Türkçe desen Türkçe değil.İngilizce desen İngilizce değil.Nedir bu peki? Yarım Türkçe yarım İngilizce mi? Hayır.Ben size söyleyeyim mi ne olduğunu? Özentilikten yola çıkan katledilmiş bir Türkçe.Kazanmak için İngilizce söylenmesi falan da bana göre hikayedir.Hadi söyledin eyvallah,ama bari tam İngilizce olsun.Bu şarkı da sadece Türkçe katledildi.Başka bir şey değil.

Bir milleti yok etmeye önce dilinden sonra dininden başlarsın.Biz de şu an dilden yavaş yavaş yok etmeye başlıyoruz.Bunun nedeni ise yazımda belirttiğim gibi özentiliktir.Biz kendi dilimize sahip çıkmazsak,başka ülkelerin bize sahip çıkmasına izin vermiş oluruz.

Size Türkiye'deki insanlarımızın hemen hemen kimsenin bilmediği veya bilip de görmezden geldiği bir kanunumuzu göstereceğim ;

-------------------------------------------------------------------------------------------

TÜRK HARFLERİNİN KABUL VE TATBİKİ HAKKINDA KANUN

Kanun Numurası : 1353
Kabul Tarihi : 1/11/1928
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/11/1928 Sayı: 1030
Yayımlandığı Düstur : : Tertip: 3 Cilt: 10 Sayfa: 3

...
Madde 4 : Halk tarafından vakı müracaatlardan eski Arap harfleriyle
yazılı olanlarının kabulü 1929 Haziranının birinci gününe kadar caizdir.
1928 senesi Kanunuevvelinin iptidasından itibaren Türkçe hususi veya resmi
levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile kezalik Türkçe hususi,
resmi bilcümle mevkut, gayrı mevkut gazete, risale ve mecmuaların Türk
harfleriyle basılması ve yazılması mecburidir.

YANİ;

Madde 4 : Halk tarafından yapılan başvurulardan eski Arap harfleriyle
yazılı olanlarının kabulü 1 Haziran 1929 gününe kadar geçerlidir. 1928
yılındaki kanunun başlangıcından itibaren Türkçe özel veya resmi levha,
tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile aynı biçimde Türkçe özel,
resmi bütün süreli, süreli olmayan gazete, kitapçık, broşür ve yayınların
Türk harfleriyle basılması ve yazılması zorunludur.

------------------------------------------------------------------------------------------


Son olarak sizlere Yusuf Yanç şairimizin Türkçe'nin katledilmesiyle ilgili yazdığı ''Arıyorum'' şiirini sizlere sunmak istiyorum ;

Yusuf Yanç - Arıyorum



Karamanoğlu Mehmet Bey'i arıyorum
Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bir ferman yayınlamıştı;

'Bu günden sonra, divanda, dergahta, bargahta, mecliste,
meydanda Türkçe'den başka dil konuşulmaya' diye,

Hatırlayanınız var mı?
Dolanın yurdun dört bir yanını,
Çarşıyı, pazarı, köyü, şehiri,
Fermana uyanınız var mı?

Nutkum tutuldu, şaşırdım, merak ettim,
Dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere,
Gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı?

Tanıtımın demo, sunucunun spiker,
Gösteri adamının showmen, radyo sunucusunun diskjokey,
Hanım ağanın first lady olduğuna şaşıranınız var mı?

Dükkanın store, bakkalın market, torbasının poşet,
Mağazanın süper, hiper, gros market,
Ucuzluğun damping olduğuna kananınız var mı?

İlan tahtasının bilboard, sayı tabelasının skorboard,
Bilgi alışının brifing, bildirgenin deklarasyon,
Merakın, uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı?

Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı,
Beldelerin girişinde welcome,
Çıkışında goodbye okuyanınız var mı?

Korumanın, muhafızın body guard,
Sanat ve meslek pirlerinin duayen,
İtibarın, saygınlığın prestij olduğunu bileniniz var mı?

Sekinin, alanın platform, merkezin center,
Büyüğün mega, küçüğün mikro, sonun final,
Özlemin, hasretin nostalji olduğunu öğreneniniz var mı?

İş hanımızı plaza, bedestenimizi galeria,
Sergi yerlerimizi center room, show room,
Büyük şehirlerimizi mega kent diye gezeniniz var mı?

Yol üstü lokantamızın fast food,
Yemek çeşitlerimizin menü,
Hesabını adisyon diye ödeyeniniz var mı?

İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evini tripleks,
Köşklerimizi villa, eşiğimizi antre,
Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı?

Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik,
Vurguncunun spekülatör, eşkiyanın mafya,
Desteğe, bilemediniz koltuk çıkmaya sponsorluk diyeniniz var mı?

Mesireyi, kır gezisini picnic,
Bilgisayarı computer, hava yastığını air bag,
Eh pek olasıcalar, oluru, pekalayı okey diye konuşanınız var mı?

Çarpıcı, önemli haberler flash haber,
Yaşa, varol sevinçleri oley oley,
Yıldızları star diye seyredeniniz var mı?

Vırvırık dağının tepesindeki köyde,
Cafe shop levhasının altında,
Acının da acısı kahve içeniniz var mı?

Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken,
Dilimizin çalındığını, talan edildiğini,
Özün el diline özendiğine içiniz yananınız var mı?

Masallarımızı, tekerlemelerimizi, atasözlerimizi unuttuk,
Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik,
Türkçemiz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı?

Karamanoğlu Mehmet Bey'i arıyorum,
Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bir ferman yayınlamıştı...
Hayal meyal hatırlayıp da, sahip çıkanınız var mı?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


TÜRKÇE'MİZE SAHİP ÇIKALIM

Yıl: 1965
'Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma
hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra
kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm
vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı
serifleriniz hayrolsun' dedim..'

Yıl: 1975
'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,
heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim,
kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim..'

Yıl: 1985
'Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm
veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı
. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar'
dedim..'

Yıl: 1995
'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama
bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim..'

Yıl: 2006
'Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar
dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu
yavrum?''

Yıl: 2007
'Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa
. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..''


Ve Orgeneral_ arkadasımızdan bir alıntı ilk mesaja eklemek istedim

Türkçe Giderse Türkiye Gider

Oktay Sinanoğlu'nun bu belgeselini indirip izlemeli ve izlettirmelisiniz arkadaşlar. Konunun önemi okadar yüksek ki bunu hiç kimse Oktay Sinanoğlu gibi kavratamaz.

http://kalitelifilm.blo...-gider-2007-dvdrip.html

Belgeselin Konusu

Dünyada neler olduğunu anlarsak Türkiye’de neler olduğunu veya olacağını daha iyi anlarız. En tehlikeli sömürgecilik, köleleşme zihinlerin ve gönüllerin sömürgeleşmesi köleleşmesidir. Birinci vazifemiz gönlümüzü ve zihnimizi kölelikten kurtarmaktır. Bunun için kendi dilimizi, Türkçe ile eğitim şarttır.

Türkiye’nin savunması Türkçe’nin savunması ile başlar. Bir millet tarihten nasıl silinir? Türkiye’nin bugün ne sanayisi, tarımı, teknolojisi kalmıştır ne de araştırma bilimi kalmıştır. Son çıkarılan kanunlarla topraklar yabancılara çok ucuza satılmaktadır. İşte 50 yıldır olan eğitim sistemi ile adı vatan olan şehit kanıyla sulanmış toprakları kolayca yabancılara satacaklar yetiştirilmiştir. Topraklar da gittikten sonra sıra sepet havasına gelir. Havai, Haiti, Filistin’e bakın neler olmuştur.






Kulübe üye olmak isteyenler buraya yazsınlar.

1-KuRuKaFa

2-Transformers44

3-To Die

4-tırtılcık

5-mavim1974

6-Redkid:.

7-DELTA53

8-xf

9-nForcer

10-Pessimist !

11-karal85

12-Eda_fb

13-dragger28

14-Gunay Kilic

15-AcizKarinca

16-NS_85

17-mustano23

18-CARNIVALE

19-Tuğer

20-Djinas15

21-Peçito

22-v_arif_v

23-0di

24-trhates

25-lion17

26-Autumn.

27-melih.yanardağlar

29-Barsgan

30-Camit

31-SEMiZ

32-DRAGON711

33-marstazaman

34-serdem

35-hnyrkl

36-Türk Oğlu

37-__MuLKiYeLi__

38-Kulak Misafiri

39-charismAslan

40-TT

41-Orgeneral_

42-burock010

43-iskeletor

44-SaRaPÇı_SaVaŞ

45-baytar

46-rdyzlk44

47-TR_SADULLAH

48-Atilpa

49-macrolight

50-sırasımısımdı

51-HuNTeR_1907

52-rapidsensei

53-metalok

54-mehilak

55-achfighter

56-Dr.Freeman

57-hikmetdonanım

58-daNGeR

59-darkdarkprince

60-HoPaRLoR

61-yakamozcuk

62-aXy-uGr

63-yy_061

64-3310

65-_AtillaHuN

66-ege_asigi

67-Grameradam

68-omer1990

69-sena23

70-muhtar_eses

71-nolamaz

72-kobem

73-brules

74-rico_paşa

75-pillout

76-gencazeri

77-gadgetfurky

78-pcman5334

79-BaBa.BenRocker.Olcam

80-ozgur_erdogan

81-AgorafabiA

82-v_arif_v

83-as_hasan

84-Peagasus

85-club penguin

86-fuducuk

87-ByBrave

88-Zekeria_BeaZ

89-eren çetin

90-kizilkurt

91-AlperTunga

92-ccaparli

93-CKL

94-Yaoxsun

95-_VermilioN_

96-Arvydas

97-dikduran

98-_Android

99-legolasarrow

100-toLga_uA---100. üye oldun tebrikler

101-Kinaye

102-è£èSSâr

103-onur54529

104-tracykerem94

105-makoli

106-Amish PL

107-L1zArd

108-Mongo

109-mehmetord

110-İlteriş Kutluk Kağan

111-gözleme

112-Climanjaro

113-S.d.T.

114-Butterfly Effect

115--HaYaL_ET-

116-Mareşal_T®

117-pirates231

118-gkhnzn

119-tycstar

120-Peçito

121-NuTeRXXX

122-emirk

123-hell95

124-KooSeo

125-Ömer Faruk

126-hourcarnesir

127-erenkurt

128-GencayAkcay

129-M®t

130-nicksize

131-emre6128

132-HYPERFORCE

133-serakin22

134-_Ebru_

135-MESUT52_34

136-ScorpioN-KiNG

137-emrEvo8

138---merhaba--

139-AsilTurk

140-yakamozcuk

141-altiner93

142-Atilpa

143-ok1907

144-ordinaryus463

145-aLLy_Fb

146-celede

147-.MstF.

148-Z-DGİ

149-messi19

150-KIZIL_KURT

151-Henry Dorsett Case

152-GFB_SİNAN

153-anıls06

154-PLATINIUM

155-SeRo-34

156-aliss

157-kürsad

158-Gianfresco

159-kulu42

160-Kaancer

161-adameus

162-jaden_yuki

163-nur tunç

164-hunter87

165-Oriental

166-Ayarsız Enerji

167-Hypocrites

168-NakkrazeN

169-EhrimeN

170-ErtughruL

171-Emre I

172-qwerty89

173-jerfii

174-Arthur Dent

175-FoRDeaTH

176-anilsengenc

177-tunay_erbatur

178-Nikolas.

179-_kılıç_

180-AykuT KosvA

181-Kulspruta

182-gece görüşü

183-Darth Nihilus

184-CausN*

185-Elevator

186-.:YILDIZGEZEN:.

187-old_glory

188-RevidaL

189-IIPcSTrikEII

190-RuffLe

191-jrcesar

192-Karaqan

193-Gamlı Baykuş

194-Dr.Prof

195-myozcan

196-kral-online

197-Mr. Aster

198-PhileoSophia

199-msky77

200-Alenthas

201-letgo

202-çok da nickimde

203-HighVoltage

204-Zahariç

205-icebergmetii

206-Virtus

207-Se®can

208-kozalakanon

209-NVN

210-cengaver029

211-RC-1138

212-Heavy Armored Knight

213-Sayeh-eh Khodah

214-Mareşal_T®

215-miXum

216-copcukralı

217-BenCesur

218-TurkeyLegénd

219-furkani

220-E®TAŞ

221-Çır****er

222-Alkan34

223-HoXLeY

224-ÖTÜKEN

225-cureshot88

226-Oranos

227-Crimson Knight

228-S.Fisher

229-Seviyeli Yarbay

230-emptybottle

231-özcan35

232-L-H-T

233-laptop arası köfte

234-the_exorcist

235-ThePhenoM

236-Céм

237-Viskozite*

238-ErsinBoz

239-speedman

240-0RK

241-Chuckly

242-1lac

243-HoXLeY

244-Debaser

245-Nef'i

246-ênigma

247-Egot

248-Sercan Ç.

249-forumix

250-apollo_17

251-beyaz mı gazoz

252-tekno_trend

253-Beşiktaş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rioka -- 17 Temmuz 2013; 12:53:51 >

T
17 yıl
Yüzbaşı

Evet bu çok doğru. Hadi herkes gelsin. Türkçemiz yokolmasın.

Üyelere beni de ekle.

Başarılar dilerim



J
17 yıl
Yarbay

bence ynlış bir örnek vermişsin ben şu ana kadar kimsenin evet yerine ok dediğini görmedim.ben bi örnek vereyim

x:selam nasılsın
y:ii senden
x:ya sana verdiğim cd var ya onu getirseen yarın
y:ok

burda ok sözcüğünü evet anlamında değil tamam anlamında söylemiş
bi başka örnek

x:selam nbr
y:iyi noosun
x:yarın yazılı vardı dimi
y:ok

böyle hiç uymuyo


neyse konuya geçelim
evet türkçe bozuluyo ama böyle ok,full,simithchi gibi laflardan bozulmuo
aynen msnlerde,forumlarda
ii senden naber
o çok yanlış yapıo
eet doğru söylüyorsun
gibi laflardan bozuluyor bu dönemde herkes böyle konuşur neden diye sorulduğundada
yapıo yazmak yapıyor yazmaktan daha kolay gibi bahaneler uydururlar
ama farklarında bile değildir kendi ana dilinin yok olduğunu


bu arada benide ekle üyeleree





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 4 Mayıs 2007; 16:24:31 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Senin dediklerinde doğru.Bu şekildede bozulabiliyor onlarıda düzelttim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yarbay

İsteğiniz güzel bir şey tabi ki, ancak " dediğimi yap, yaptığımı yapma " deyimini uyguladığınız zaman hiçbir şekilde yapıcı olabileceğinizi düşünmüyorum.

Bu yüzden, ana dilini, milletini, ülkesini seven arkadaşlarımı ilk önce Kullanıcı adını TÜRKÇE bir isim ile değiştirmeye davet ediyorum.

Nasıl yapacağınız burada en yetkili kişi tarafından ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.



@mewluth ==> Forumdaki Kullanıcı Adını Değiştirmek İsteyen Arkadaşların Dikkatine!



Çalışmalarınız da başarılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
17 yıl
Çavuş

E
17 yıl
Yarbay

bende hassasım bu konuda,yazınız benide...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
17 yıl
Teğmen

D
17 yıl
Binbaşı

X
17 yıl
Yarbay

Korumamız gereken değerlerimizden birisi de Türkçemiz.Biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak ?

Hep destek, tam destek !


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
17 yıl
Yarbay

Beni de ekleyiniz! Türkçe'ye önem veren biriyimdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
17 yıl
Binbaşı

K
17 yıl
Çavuş

Daha sabah birisin uyardım ismini vermeyeceğim :D baş harfi ADO



benide yazınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: karal85

Daha sabah birisin uyardım ismini vermeyeceğim :D baş harfi ADO



benide yazınız.

En iyisini yapmışsın dostum.Hepimiz uyarmalıyız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yarbay

Beni de tabi ki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdaisY -- 5 Mayıs 2007; 21:20:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yüzbaşı

G
17 yıl
Yarbay

Benide yaz



A
17 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: xf

Korumamız gereken değerlerimizden birisi de Türkçemiz.Biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak ?

Hep destek, tam destek !



Kesinlikle katiliyorum. Beni de ekleyin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
17 yıl
Binbaşı

Beni de ekleyin lütfen. Bu, çok hassasiyet gösterdiğim bir konu.

LÜTFEN TÜRKÇEMİZİ TEMİZ TUTALIM


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

Benide ekle dostum her zaman Türkçemizi düzgün ve temiz kullanmanın yanındayım