Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
303
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Turkcell'in arama motoru Yaani'nin web sürümü kullanıma açıldı
B
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

 

Turkcell tarafından geliştirilen arama motoru Yaani’nin web sürümü Yaani.com.tr hayata geçti. Şirket, bu zamana kadar mobil uygulama olarak kullanılabilen arama motoruna artık web ve mobil tarayıcılar ile yaani.com.tr adresinden ulaşılabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kullanıma sunulan Yaani’de bugüne kadar 125 milyondan fazla arama yapıldığı, indirilme sayısının ise 4,5 milyona yaklaştığı belirtildi.
 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda “Türkiye’nin kullanım alışkanlıklarına göre tasarlanan Yaani, Türkçe’yi çok iyi anlıyor. Biz arama yaptıkça o öğreniyor ve sürekli öğrenen arama motoru olarak kendini her an geliştiriyor. Önümüzdeki dönemde web versiyonunu yeni özellikler ve servisler ekleyerek daha zengin hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Türkiye ile özdeşleşen nazar boncuğu ikonu kullanılan Yaani, kullanıcıların aramalarına göre bir süre sonra alışkanlıklarını ve gerçekten ne aramak istediklerini öğreniyor. Daha önce yapılan aramaların benzerleri daha arama yaparken kullanıcıya gösteriliyor. Ayrıca, yapılan açıklamaya göre mobil tarayıcıdan arama yapan Turkcell kullanıcılarının internet paketleri de eksilmeyecek.

 
 
 

Konuma özel arama sonuçları

Konum tabanlı arama yapabilen Yaani, arama sonuçlarını kullanıcıların konumuna göre en yakındaki bölge üzerinden veriyor. Örneğin, vizyondaki filmleri aratan kullanıcılara izlemek istedikleri filmlerin en yakın hangi sinema salonunda oynadığı ve seans bilgileri doğrudan gösteriliyor. Yemek için alternatif arayanlar da en yakın restoran ve kafelere iletişim bilgileri ile birlikte ulaşabiliyor.

 
 

Yaani, yakın zamanda Turkcell güvenli e-ticaret altyapısını da destekleyecek. Böylece alışveriş seçeneklerini Yaani’de arayanlar hem en ucuz seçenekleri görebilecek hem de yerli ödeme sistemi Paycell entegrasyonu ile ödemelerini uçtan uca güvenli e-ticaret altyapısı üzerinden yapabilecek.


 Haberi Portalda Gör

olmamış. Türkçe küçük harfli bir kelime ile büyük harfli aynı kelimeyi arayınca farklı sonuçlar çıkıyor. Yani Türkçe konusunda başarısız
Yoruma Git
CleanCoders - 6 yıl +4
V
6 yıl
Yarbay

Google altyapısını kullanmıyordur, değil mi?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yarbay

olmamış. Türkçe küçük harfli bir kelime ile büyük harfli aynı kelimeyi arayınca farklı sonuçlar çıkıyor. Yani Türkçe konusunda başarısız




Z
6 yıl
Yüzbaşı

Google kodları ifşa olunca kapatmışlardı kodları gizleyip tekrar açmışlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı

çöp




H
6 yıl
Yarbay

hükümetin istedini arar bu şimdi




E
6 yıl
Yarbay

Yok canım tamamen 'Yerli' teknoloji. Olsa olsa google bunun altyapısını kullanıyor yaaaniiiii




Bu mesajda bahsedilenler: @V4LKyR
1
6 yıl
Yarbay

Garbage




S
6 yıl
Yarbay

Google değil, Yandex olduğu ifşa olmuştu. Google'ın birebir teması olan, 5dk lık iş olan, sözde bakanlıktan bir ton bağış alan geliyoo adında bir şaklabanlık idi. İşte dolandırıcı kaynıyor etraf. Ha Turkcell de sözde %100 yerli, milli vs diye önce lanse etti bunu. Şimdi kelime oyunu yapıp Türkiye'nin diye geçiştiriyorlar. Baktılar milli deyince kimse yemedi çünkü. Yandex'in taa geçen seneki projesiymiş bu, yandex'in forumlarında yazıyordu geliyoo diye bir oluşum ile Türkiye pazarını tekrar deneyeceğiz diye. Bu esnada da tabi win win yapmak istediler. Yandex kendini çaktırmayacak, Turkcell de %100 milli projenin havasını, reklamını basacaktı. Ama dijital ortamda o kadar kolay değil projelerin üstüne yatmak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 26 Nisan 2018; 17:44:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zaferq
H
6 yıl
Yüzbaşı

Cringecell



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
6 yıl
Binbaşı

Hiç kullanışlı değil arama yapıyorum kaç Saniye sonra tepki veriyor sadece 1gb kazanmak için giriyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay

Yandex değil, ntent adlı firmaydı. Yandex ile ilgili olan iddia Quora'da bir Yandex çalışanının yazdığı yazıda vardı ancak belli ki o çalışan işten ayrıldıktan sonra Yandex ile anlaşma olmamış ntent ile olmuş. İlk haberi çıktığında yorumum vardı konuda, oradan erişebilirsiniz ntent olduğuna dair olan kanıtlara.

Siteler: (Türkçe kapanmış ancak us'den sadece arama ve videolarda Türkçe sanıyorum.)
Türkçe:http://tr.ntent.com/#q=test
Rusça:http://ru.ntent.com/#q=test
İngilizce:http://us.ntent.com/#q=test
Kazakça:http://kz.ntent.com/#q=test (Kazakistan'dan bir operatörün logosu var.)

Firmada Türklerin çalışıyor olması tek tesellim.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgehankalkan -- 26 Nisan 2018; 21:43:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
T
6 yıl
Binbaşı

Biktik artik geliyooo, gidiyooo, galibaaaa, yaaniii. Bir tane adam gibi reklamci bulmak cok mu zor? Hangi ozurlu ise bu butun firmalar bu adama mi isim turettiriyorlar nedir anlamadim ki. Zaten uyduruk ( calinti ve kamufle ) altyapisi hakkinda yalan soyluyorlar, bir de kullanilmasin diye itici isim buluyorlar. Madem kullanilmasini istemiyorsunuz, niye boyle sacma projelere vakit ayiriyorsunuz?




S
6 yıl
Yarbay

Haklısınız ntent imiş. 2010 da Newyork ta kurulmuş bir Amerikan menşeili firma. Bu daha kötü oldu.




Bu mesajda bahsedilenler: @bilgehankalkan
D
6 yıl
Yarbay

Turkcell bu milete yalan söylüyor arama motoru adına geliştirdikleri hiçbirşey yok
http://web.ntent.com dan besleniyor

interneti tarayan tek bir robotları yok ve hatta interneti tarama adına bu alanda hiçbir fikirleri bile yok.




D
6 yıl
Yarbay

Buda yandex gibi saçma olacaksa aman kalsın..




A
6 yıl
Yarbay

türkcell kendi görüşüm arama motorundaki pastadan kendine pay arıyor ben hala googleden daha işimi rahat görecek arama motoru bulamadım bunu çözsünler ülkece rahatlayalım ve başkası kazacağına ülkemize para getirsin bu iş



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.