Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1395
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Turkcell 4.5G çok yüksek hızı fiyat ve kota derdi olmadan sunacak
E
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Turkcell 4.5G 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren faaliyete geçecek. Bu önemli güne çok az bir zaman kala Turkcell, 4.5G servisleri hakkında bilgi vermek için bir etkinlik düzenledi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yakında hayatımıza girecek 4.5G servisleri ve deneyimleri hakkında bazı bilgiler verdi.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde en çok frekans bandını kazanan Turkcell toplam 234,4 MHz’lik bant genişliğine sahip ve Terzioğlu bu rakam sayesinde Turkcell’in Avrupa’da en çok iletişim bandına sahip ikinci mobil operatör olduğunu söylüyor. Turkcell 4.5G kullanıcıları bu geniş bandın avantajlarını fazlasıyla çıkaracak. Bir örnek veren Terzioğlu 3G’de 347 saniyede indirilebilen 250 MB’lık bir videonun 4.5G’de sadece 40 saniyede indirilebileceğini belirtiyor.
Terzioğlu 1 Nisan tarihinden sonra Turkcell abonelerinin 4.5G servislerinden ve hızlarından fiyat farkı olmadan, kota derdi yaşamadan faydalanabileceğinin altını çizdi. Daha fazla detay için 4.5G’nin faaliyete geçeceği günü beklememiz gerektiğini söyleyen Turkcell Genel Müdürü, hiçbir müşterinin fatura sürprizi yaşamayacağını, herkes için farklı kampanyalar olacağını vurguladı.
Turkcell’in sunacağı 4.5G hızlarından farklı cihazlarla farklı seviyelerde yararlanmak mümkün olacak. Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, HTC One M9, Galaxy Note 5 gibi Kategori 9 LTE destekli cihazlar şebekenin sunduğu en yüksek hızlara ulaşmayı sağlayacak. Turkcell, 4.5G ile birlikte sadece akıllı telefon ve tabletleri değil; ağa bağlı yazıcı, projektör ve bunun gibi cihazlarla da her yerde internete bağlanma ve işleri hızlandırma fırsatı sağlayan cihazların da tüketicilere sunulduğunun göreceğiz. Bu arada Turkcell, 1 Mart tarihinde kurduğu tüketici finansman şirketiyle tüketicilere uygun ödeme koşullarıyla 4.5G uyumlu cihazlara sahip olma fırsatı sunacak.
Terzioğlu Turkcell’in çeşitli servisleri hakkında da bazı bilgiler verdi. Toplam 7 milyon indirme rakamına ulaşan BiP’in nisan ayından itibaren sabit ve mobil olmak üzere her yöne arama imkanı sunduğunu belirtti. Goller Cepte uygulamasının 1.9 milyon kez indirildiğini, bu rakamın Akıllı Depo’da 2.5 milyon, Turkcell Müzik’te ise 5.5 milyon olduğunu kaydetti. Turkcell TV+’ın da 650 bin kullanıcıya ulaştığını belirtti. Geçen bir yıllık süre içinde Turkcell uygulamalarının toplam 22 milyon kez indirildiğini de belirtti. Görünen o ki, 4.5G ile birlikte bu rakamlar daha da yukarı çıkacaktır.
Turkcell 4.5G toplantısında İzmir, Adana, Erzurum ve Samsun’a da canlı bağlantılar yapıldı. Hem Kaan Terzioğlu hem de bu şehirlerde hazır bulunan Turkcell genel müdür yardımcıları Speedtest uygulamasıyla 4.5G hız testi yaptılar. Gerçekleştirilen hızlarda 300 Mbps’nin üstünde indirme ve 40-50 Mbps arasında yükleme hızları gösterdi. Her ne kadar pratikte bu hızlara ulaşmak o kadar kolay olmayacak olsa da, bu hızlar Turkcell’in 4.5G şebekesinin kapasitesini ve potansiyelini gösteriyor.
Bu arada Kaan Terzioğlu 5G ile ilgili olarak gelen bir soruya, Ağustos 2015’te yapılan ihalede birçok frekans bandının ihalesinin yapıldığını, ellerinde 5G teknolojisini de sunacak yeterlilikte bandın bulunduğunu kaydetti.
http://www.teknoblog.com/turkcell-4-5g-kota-hiz-testi-121503/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 22 Mart 2016; 11:52:33 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

Paketleri sınırlarlar turkcellin öyle bir huyu var.



T
8 yıl
Yarbay

Kota derdi hep vardı. Ne zaman olmadı ki? 4.5g de gelince kota derdi devam edecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

4.5G ile 7.2Mbit hız sınırlı paket kullanmaya devam edersek ne kota dertleri olur ne de hız.

Bir de 3G'de 250 MB dosyanın inmesi turbo paket ile anca 150 saniye yapsın. Herhalde hız sınırlı paketlerden bahsediyorlar. Yoksa nerde kaldı o övdükleri 3G hızı. :)

Gazı iyi veriyorlar ama sonunda ne olacak çok merak ediyorum. Hani birkaç yıl içinde mutlaka iyi şeyler olacaktır da, 1 Nisan'da ne olacak... :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 23 Mart 2016; 11:25:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

şaka la şaka hahaha
EŞEK ŞAKASI





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asosyal mühendis -- 23 Mart 2016; 12:13:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

10Mbps sabit, kesintisiz, simetrik interneti versinler, 10GB'tan da kotalar başlasın, yanına da 50dk, 50sms 20TL yapsınlar geçelim, kullanalım. Hız var, 20Mbps veriyor bazı yerlerde, boş olduğunda çoğu yerde 15Mbps'i geçiyor da kotalar çok düşük. Hani haftasonları bir yere gidiyorsanız kesinlikle 3-4GB yetmiyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.