Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
51274
Cevap
4010751
Tıklama
104
Öne Çıkarma
Cevap: TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1566. sayfa)
G
4 yıl
Yüzbaşı

Artık yukardan talimat olmadan operatörlere soruşturma açılmıyor kardeşim.

CİMER başvrusu, BTK Şikayeti ve ıslak imzalı dilekçelere, "THH veya Tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz" mesajı copy/paste yapılıyor. O şekilde talimat verildi BTK'ya.

müşteri hizmetleri olmadan bir firmanın hizmet vermesi zaten tamamen yasadışı mesela. Turk.net gibi. Soruşturma veya ceza olmaması yukarıda yazdığım sebepten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 17:53:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
K
4 yıl
Binbaşı

4ms'e düşmesinin imkanı yok. Ben Konya-Ankara pinginin 5ms olduğunu sanıyordum SOL omurgasında. Geç fark ettim ki 2ms imiş. 3ms modem ile binadaki cihaz arasında oluşan değermiş. TT'de de Konya>Ankara arası 7ms 2 nerede, 7 nerede. Ankara-İstanbul arası da aynı şekilde. Gayrettepe'ye doğrudan fiber kablo ile erişip yüksek önceliğe sahip olunca birkaç yere SOL'e göre 2-3ms düşük alabiliyor. Onun dışında maalesef çöp durumda. Ve düzelmesi için en ufak adım atılmıyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LGR9
G
4 yıl
Yüzbaşı

çok doğru yazmışsınız. peki günün sorusu;

türk telekom, ttnet a.ş. den kazandığı parayı kamu altyapısına yatırsa, kaliteli internet hizmeti verse, TT Mobilin (avea) batmasını engellemeye nasıl devam edebilecek?

adamlar 8gb+750dk+5000sms'i 27 liraya nasıl veriyor, maliyeti daha fazlayken?

10gb+1000dk+1000sms'i nasıl 39 liraya veriyor, maliyeti daha fazla?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 18:6:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HHsungur
D
4 yıl
Yarbay

Siyasi meselelere derinlemesine gireceksek ohoo. Emin olun Türk Telekom, Turkcell'in yanında melek kalır.

https://www.egedebirgun.com/ensar-vakfi-na-sponsor-olan-turkcell-e-mahkemeden-ret/8490/

Turkcell mi getirdi altyapınızı? Aşağıdaki konu ve mesajlar size ait değil mi?

https://forum.donanimhaber.com/btk-2-mbps-hiz-yeterliymis-superbox-rezaleti-turkcell-icerir--138793427-7#140439504

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
K
4 yıl
Binbaşı

Tam olarak tahrik edici de denemez. Arada atışmak gerek, saygı çerçevesinde. Siz arada laf atıyorsunuz, ben arada laf atıyorum ve bu kadar. Mesajda da dalgaya sardığım açıkça belli zaten.

Ama TT karalama modası kısmına katılmıyorum maalesef. Eskiden çok daha kötüydü. Çok daha fazla şikayet vardı. Paul ile her ne kadar düzelmeye başladıysa da, şu an siyasi çekişme yüzünden iyice geriye gitmekte. Başka ülkede değil 2 günü, 1 saat bile tüm hatlar çökse CEO çıkar istifa eder, mobil tarafa bakan ekibi komple görevden alırlar. Bizde 2 gün tüm ülkede hatlar gidiyor, üstüne bir de bu olay, hiçbir yöneticiye en ufak bir ses dahi yükselmiyor kurum içerisinde. Bu düzenin değişmesi gerek.

Bir alttaki mesajımı ciddi yazmıştım. Orada da belirttim zaten, diğerlerinin de aşağı kalır yanı yok. Ancak birisi tekel firma, diğerini 10 ile çarpsan bu kadar etmiyor belki de. O yüzden TT'ye yönelen eleştiriler de en az 10 kat üst perdeden olmalı kanaatindeyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
K
4 yıl
Binbaşı

Hocam yanlış bilmiyorsam TT mobilden kazandığı para ile sabiti(ttnet) ayakta tutmaya çalışıyor. Bilgim yanlışsa eğer bilgilendirirseniz sevinirim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rk19
N
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben burada btk'yı eleltirdim 5G geleceği için kafaya takmıyorum şimdi sabit altyapı gibi olmaz sabit bir hız veremiyorlar bu gayet normal.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
G
4 yıl
Yüzbaşı

bireyselden 1 kazanıyorsa metro ethernetten 100 kat kazanıyor. benim bildiğim bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 18:20:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @HHsungur
M
4 yıl
Yarbay

Gerçekten son dönemde çok ibretlik durum yaşanıyor. Hala hiç olay yaşanmamış gibi devam ediyorlar. Herşeyi geçtim bu şirketin geleceğini hiç mi düşünmüyorlar? Bu şekilde itibarları giderek yok oluyor.

Daha önceki mesajlarımda yazmıştım TT'nin 65 yurtdışı çıkış arabağlantısı vardı bu sayı 50'ye indi diye. Herhalde arabağlantı kapasitelerini yükselttiler o yüzden 50'ye düştü dedik. Ama öyle olmamış daha ilk etapta Garanti Bankası sistemine 3-4 Gbps bir bağlantıyla sızmayı başarmışlar. Sonra Garanti Bankası'na ait IP'ler ile Türk Telekom'un sadece Acıbadem DC'sine 100 Gbps bir atak gerçekleşti. Sadece tek bir yurtdışı POP'undan atak geldiği için tek etkilenen Viyana-3 oldu. Normalde DDOS saldırılarında IP engellenir ve null route çekerler, bağlantıyı otomatik diğer noktalara yönlendirilirdi. IP Garanti Bankasına ait olunca tabii IP'yi engellenirse Garanti Bankası da etkileneceği için IP'yi engelleyemediler. Garanti Bankası'nda da nitelikli eleman sorunu varmış, hiç bir önlemleri yokmuş. Çünkü onlar da uzun süre durumu seyretmiş herhalde.

Artık TT ile Türkcell arasında bir fark kalmadı hatta TT daha kötü oldu çünkü Turkcell'de bu şekilde işi bilen herkesin istifa etmesine seyirci kalmazlar. Yakında TT'de işe girişlerde KPSS yapıp 100 alan yerine 0 alan biri atandı haberi çıkarsa şaşırmayın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HHsungur
G
4 yıl
Yüzbaşı

hiç şaşırmayız. çünkü alıştık. eskisi gibi İHL mezunu olursa daha da iyi olur. iman gücüyle şahlanırız.

ne çektik be, hangi kamu kurumunda lavaboya girsek, duvarda "bu ülkeye şeriat gelsin" yazıları, müdür koltuklarında İHL mezunları. abilerine imamlarına sorup devlet kurumlarını yönetmeleri..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 18:33:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
M
4 yıl
Yarbay

TT geçtiğimiz yıl TTNet tarafında bir miktar zarar etse de şirketin en karlı bölümü Sabit İnternet ve Veri Merkezi hizmetleri. Mobilde zararı azaltsalarda hala zarar seviyesi %50'lerde. Tivibu birimi de aynı şekilde full zarar ediyor ki bankalar bu yüzden 2 taraftaki zararın sürdürülemez olduğu için Tivibu birimini boşladılar. En yüksek kar getiren birim Veri Merkezi Hizmetleri, kiralık devre, sunucu, metro hizmetleri vs. bu tarafa ait. TTNet birimi de 2 çeyrek zarar etti fiber yatırımlarına ayar verdiler. Mesela son 2 çeyrek rakamlarına bakarsanız önceki dönemlere göre daha az fiber yaptıkları farkediliyor. Çok yüksek kapasiteli birden fazla cihaz yerine hepsini tek cihazda topladılar, normalde /22'nin üzerinde IP satmıyorlardı onu da yeniden /18'e yükseltmişler.




Bu mesajda bahsedilenler: @HHsungur
D
4 yıl
Yarbay

Garanti Bankası önlemlerini alsaymış. Yazdığınıza göre TT'u da onlar zor durumda bırakmışlar. Her şeyi Türk Telekom mu çözecek. Koskoca banka kendisi nitelikli eleman sorununu çözseymiş. Önlemi olsaymış, değil mi?

Buradaki (link) konuda gecikme farkları belli. Türk Telekom git gide daha düşük gecikme değerleri sunuyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
G
4 yıl
Yüzbaşı

aynen, kendi bünyesinde mühendisleriyle güvenlik sağlayamıyorsa, türk telekom üzerinden tünelle Cloudflare Magic Transit alabilir.

turk telekom masum değil. nullrouting yapmak veya trafiği temizlemek yükümlülüğü var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 20:26:31 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
M
4 yıl
Yarbay

Aynı şekilde bir firma müşterisinin kendisine ulaşması için en az 3 seçeneği olması gerekiyor. Buna rağmen Türknet'in kendi sattığı sabit numarayı, cep numarası ve Twitter'dan engellediğine şahit oldum. Adam iptal faxı çekiyor numaraya gitmiyordu. Sonra başka yerden çekip iptal ettirdi. Herhangi bir ceza verilmeyi geçin soruşturma bile açılmadı.

TT tarafında da genel arızalar en fazla 24 saat içinde giderilmesi gerekirken 1 ayda arıza giderildi yine hiçbir soruşturma açılmadı.

Önceleri TT'ye ara sıra denetime filan geliyorlardı ben 3 yılda bir kez rastladım. Ama Vodafone her 3 ayda bir denetleniyor, tesadüfe bakın. Ülkede 3 operatör var ve tek denetlenen operatör Vodafone. Bir tanesi taahhüt süresi içinde zam yapar bişey yok, öbürünün şebekesi 24 saat kesilir bişey yok diğeri de sürekli denetlenir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rk19
D
4 yıl
Yarbay

mustifb o şekilde belirtmiş. Ben de yazdığı cümleleri ona soruyla tekrarladım. Garanti Bankası ile Türk Telekom arasındaki görüşmeleri ve anlaşmaları biliyor musunuz? Ona göre mesaj yazalım.




Bu mesajda bahsedilenler: @rk19
G
4 yıl
Yüzbaşı

haklıysa kurt, kusuru büyük ise kuzu. diğer 2 operatör devlet himayesinde, al gülüm ver gülüm.

Vodafone birleşik krallıktan yonetiliyor. Herşey kitabına ve usulüne uygun yapılmaya çalışılıyor. Buna rağmen yaranamadılar. Vodafone'un kendi tier-1 networku var. Bir fiyat kırsa turknet gibi, iflas etmeyen operatör kalmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
D
4 yıl
Yarbay

Mesajınızı değiştirmişsiniz. Türk Telekom bütün ülkenin İnternetini riske sokacak bir durum olsa zaten önlemini alırdı. Medya'nın abartlamalarıyla bu konu çok fazla gündem oldu. Medya bu şekilde insanların ilgisini çekmeyi sever, DDoS falan.. Fakat ben dahil çoğu abone saldırı olduğunu hiç hissetmedi bile. Varsayımlar üzerine eleştiri yapıyorsunuz. Farkında mısınız?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rk19
M
4 yıl
Yarbay

Yalnız Garanti Bankası'nın her ne kadar düşük olsa da 1 Gbps DDOS koruması vardı. Aynı şekilde diğer arkadaşın yazdığı gibi müşteriden olağanüstü trafik ya da sistemi zorlandığında erişimi kesme yetkisi dahil var. Tüm bunların yanında hadi bunları yapmadı yav bari trafiği diğer noktalara aktarsınlar. İzmir, Ulus, İncesu, Ataköy her yerde yurtdışı çıkış linki var, hedef ise sadece Acıbadem git trafiği buralara kaydır. Tüm bunların yanında bir firma acil durum için 100 Gbps bile hiç kullanılmayan bir arabağlantı tutmaz mı? Bu NTT'nin, Level3'ün terabitlerce DDOS koruması var niye bu hizmetleri kullanmamış?

Asıl sorun Garanti Bankası kabul ama bu hizmeti sağlayan Türk Telekom'un bundan hiç etkilenmemesi gerekiyordu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
D
4 yıl
Yarbay

Benim merak ettiğim konu Türk Telekom ile Garanti Bankası arasında DDoS koruması anlaşması var mıymış? 1 Gbps DDOS koruması olan banka'nın Türk Telekom'a binlerce TL verip ekstra DDoS koruması aldığını düşünmüyorum. Olayın iç yüzü belki daha sonra belli olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
G
4 yıl
Yüzbaşı

Al birini vur ötekine, BGP anonslarını değiştirmeleri türk telekomda birkaç saat, turkcell'de 30 dk sürüyor. o saydığınız POPların yeterli kapasitesinin ve güvenliğinin olduğuna emin misiniz? Acıbademi istanbulda trafik toplama merkezi olarak tasarlamışlar. Buna rağmen patlayabiliyorsa diğer daha küçük POPlar ayakta kalabilir mi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 19:20:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb