Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
712
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türk Telekom Alt Yapı Sorunu
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çoğu kişi gibi bende bu dertten müzdaribim. Vodofone super net kullanıyordum. Taşındıktan sonra nakil yaptırmak istedim ve olmadı iptal ettirdim. 15 gün önce dilekçe ile Türk Telekom'a başvuruda bulundum. 7 gün önce Türk Telekom'a gittiğimde proje şefi, projenin çizildiği ve onay aşamasında olduğunu ve 1 ay içinde ya da en geç yeni yıla kadar herşeyin hallolup internet kullanabileceğimi söyledi. Defalarca uzun süre bekleyenler varmış diye sordum ama her defasında bu küçük bir proje, sen şimdilik cep telefonu ile falan idare et hallolur dedi. Ama tabiki bu işler belli olmuyor. Bi bakmışsın bütçe çıkmadı, şu oldu bu oldu olayları olabilir. Malum Turk Telekom'dan bahsediyoruz.

Şu an ki yeni binanın olduğu arazide müstakil bir evim vardı. Orada internet kullanıyordum ve hemen karşıdaki direkten alıyordum. Aynı direk halen aynı yerde duruyor ve odamın camı ile 3 metre mesafe var. Yine aynı şekilde kullanabileceğimi söyledim ama yeni bina alt yapı gerekli diye bunu reddettiler. Bugün gördüm ki evimin yanındaki yeni binada interneti yolun karşısındaki kutudan kablo yoluyla almış. 3 ev yanımdaki yeni binaya 7-8 metre ilerideki bi evin duvarındaki kutudan ince kablo ile 2 tane hane internet almış. Hatta sanırım arıza için bir Türk Telekom ekibi gelmişti. Onların yanına gittiğimde abi yeni binalarda alt yapı zorunlu mu diye sordum. Evet zorunlu dedi. O zaman bunu niye 7-8 metre ilerideki direkten çektiniz diye sordum. Bize öyle dediler. Biz bilmeyiz, bizi nereye gönderirlerse biz gideriz falan dediler. Sonra bu geçici falan filan, saçmaladılar. Madem geçici benimkiside öyle olabilir. Hemde 3 metre mesafeden kullanmak istiyorum. (Bunu Türk Telekom'da da ilettim. Yeni bina alt yapı gerekli dediler. Başkalarının kablo ile aldığını belirttim. Bekle seninkisi kısa sürede olacak dediler)

Ayrıca şu an 10 metre ileride abim oturuyor. Ve 1 hafta sonra oda benim binama taşınacak ve kullandığı interneti nakil yaptırmak isteyecek ve o da alt yapı yok cevabı alacak. (ttnet kullanıyor yaklaşık 10 senedir) onun şu an kullandığı interneti bir kablo yardımıyla kendi evime çekebilirim. Bunu da söyledim. Bunu da kabul etmediler. TTNET çağrı merkezine de bu durumu anlattım. 10 yıllık kullanıcıyım 10 metre ileriye taşınıyorum ama alt yapı yok diye internet kullanamayacağım diyorum. İsterseniz iptal ettirebilirsiniz diyor. Yahu ben zaten istediğim zaman zaten kapattırabilirim. Bunlar adamı deli edecek valla.. Ayrıca millet yandaki apartmandan, ya da 10 metre ilerideki kutudan interneti alabiliyor. Burada bir çok kişi bu şekilde kullanıyor. Bu kişilerin hepsininde tanıdığı falan yoktur. Artık nasıl yaptırdılarsa..

Şimdi ben bunları Turk Telekom'da proje şefine ve kazı işlerine bakan müteaahit firma şeflerine anlattım ama merak etme yakında bağlanacak cevabı anladım. Onlara güvenmiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bana yardım edebilir mi ne yapabilirim ? ve hiç haber vermeden yaklaşık 10 metre kablo ile interneti kullanmaya devam etsem bi sıkıntı çıkar mı ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.