Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
202
Cevap
46013
Tıklama
207
Öne Çıkarma
Türk insanındaki her şeye bakma hastalığı
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Eminim herkes ama herkes bu durumdan rahatsız, fakat kimse dile getirmiyor, sizin yerinize dile getirmek ve içimi dökmek için bu konuyu açmış bulunuyorum.

- Yemek yemek bir insanın en doğal ihtiyacıdır, fakat insanımızın çoğu sanırım bunun farkında değil, bir yerde oturup yemek yersin gelen geçen tip tip bakar, restoranda yesen bile diğer insanlar sana tip tip bakar, hele banka falan oturup yersen ohoo, öyle bir bakarlar ki ne yapıyorum diye sorgularsın.

- Dünyada 7 buçuk milyardan fazla insan var, fakat bunun da farkında değil insanımız, yolda yürürsün sırf insan olduğun için sana tip tip bakarlar, tenha bir mekana gelirsin tek müşteri sen olduğun için bütün çalışanlar sana bakar, dışarıda fazla insan yokken yürürsün, aniden biri karşına çıkar, tek sen orada olduğun için sana tip tip bakar. Grup halinde gezen bir kaç kişi görürsün, kendileri hariç birisi gördükleri için sana tip tip bakarlar.

- Minibüs görüp durdurursun, minibüsteki herkes sana bakmaya başlar, sen içeri girip oturana kadar seni izlerler, oturduktan sonra bir kaç dakika daha izleyip önlerine dönerler, ineceğin zaman tekrar seni izlemeye başlarlar, indikten sonra bile görüş açıları daralana kadar seni izlerler.

- Sevgilinizle gezerseniz yandınız, hatta sevgiliniz olmasına bile gerek yok, erkekseniz kadın, kadınsanız yanınızda bir erkek olması yeterli, karşı cinsten birlikte gezen insanları görünce herkes bakmaya başlar, bir mekana girseniz orada bile bakarlar, öyle bir bakarlar ki birazdan size dalacaklar sanarsınız.

- Boş boş durmak yerine bir işle meşgul olan insana bakma oranı da çok yüksek, örneğin toplu taşımada kitap açıp okursanız herkes size bakmaya başlar, ve muhtemelen başka yapacak işleri olmadığı için dedikodunuzu yapmaya başlarlar, inene kadar dakikalarca sizi inceleyebilirler.

- Muhtemelen çoğu kişi süpermarkette alışveriş sonrası poşeti açamıyordur, fakat bunu yaşayan biri olunca herkes sanki poşet açma ustasıymış gibi mağduru izlemeye başlar, kasiyer bile müşteriyle ilgilenmeyi bırakıp izler.

- Telefonla uğraşırken yaşananlar, toplu taşımada telefonu açarsanız herkes size bakmaya başlar, yakındakiler telefona bakmaya çalışıp mesajlarınızı okumaya çalışır, telefonla konuşuyorsanız yine herkes sizi izler, konuşmayı baştan sona takip ederler, konuşma bittikten sonra da bir süre bakmaya devam ederler.

- Biriyle konuşurken de buna maruz kalırsınız, yolda bir tanıdığa rastlarsınız, selam verip muhabbet etmeye başlarsınız, gelen geçen sizi izlemeye başlar, bunlar ne yapıyor bakışı atarlar.

- Alışveriş yaparken de buna maruz kalırsınız, örneğin mağazada bir şey alıp kasaya geçersiniz, mağazadaki herkes size bakmaya başlar, Starbucks'ta sıraya girersiniz, sıradaki herkes birbirine bakmaya başlar, sırada olmayanlar da sıradakileri izler, dolaylı yoldan herkes birbirine bakar.

- Bir yerden çıkınca da bunu yaşarsınız, örneğin kafeden çıktınız, herkes size bakar, mağazadan çıktınız, yine herkes size bakar, bonus kafeye girerken ya da mağazaya girerken de herkes size bakar.



İşimiz gücümüz yok size bakıyoruz .
Yoruma Git
Moueson - 6 yıl +207
Üzülerek söylüyorum ki bu bakmayı sevenlerden biri de benim annem, otobüste öyle bir dik dik bakıyor ki millete ben utanıyorum, yerin dibine giriyorum. Çok inceliyor...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Materia01 - 6 yıl +112
siz hiç kask takıp, bisiklet kıyafeti giyip bisiklet kullandınız mı? millet öyle bir bakıyor ki, söyle söyliyim, yayalarla birlikte yoldan karşı karşıya geçmek için yaya ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 01001101 - 6 yıl +104
I
6 yıl
Teğmen

Özenle yazılmış, okurken kahkaha attım



G
6 yıl
Yüzbaşı

Güldüm



M
6 yıl
Yarbay

İşimiz gücümüz yok size bakıyoruz .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Onbaşı

Sonuna kadar okudum knk haklısın baka baka boynumuz tutuldu



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

bonus cafe neresi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Teğmen

Üzülerek söylüyorum ki bu bakmayı sevenlerden biri de benim annem, otobüste öyle bir dik dik bakıyor ki millete ben utanıyorum, yerin dibine giriyorum. Çok inceliyor insanları. Bazen bana da bakıyor uzun uzun. "Bir şey mi oldu?" diyorum, cevap vermeden bakmaya devam ediyor. Kafayı yememek için artık akışına bıraktım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
6 yıl
Teğmen

Katılıyorum sözlerinize hocam ama bunun sadece bizim milletimize özgü bir durum olduğunu düşünmüyorum. Diğer milletlerde de böyle ya da buraya gelen turistler de biz gibi oluyor zamanla

İnsan meraklı bir varlık nitekim. Bizim merak çıtamız birazcık daha fazla olabilir tabi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

Doğru



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Yarbay

Demek ki türkler fukocuymuş



B
6 yıl
Yüzbaşı

En muzdarip olanlardan biride kepçe oporotorleridir heralde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
R
6 yıl
Yüzbaşı

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 18:27:34 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
6 yıl
Binbaşı

tespitlerin çok yerinde özellikle yanında bir kız varsa yoldaki amcalar vatan hainiymişsin gibi bakıyorlar mekana felan oturursan nerdeyse tüm erkek grupları bakıyor bunun sebebi şudur bu adam kızla geziyor benden ne farkı var ki benim yok tipine bakayım kıyafetine bakayım



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Teğmen

bence bu durum fazla tv ve video izlemekten kaynaklanıyor. insanlar ekranlara bakakaldıkları için, dışarıda da bu alışkanlıklarını otomatik devam ettiriyorlar. film, dizi izlermiş gibi insanlar birbirini takip ediyor. belki çoğu kişi bu durumdan rahatsız değildir, hatta belki farkında bile değillerdir. fakat, bir kişinin işini gücünü bırakıp birini izlemesi yani bu durumu sürdürmesi toplum içinde yapılmaması gereken bir davranıştır bana göre.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
6 yıl
Yarbay

siz hiç kask takıp, bisiklet kıyafeti giyip bisiklet kullandınız mı? millet öyle bir bakıyor ki, söyle söyliyim, yayalarla birlikte yoldan karşı karşıya geçmek için yaya lambasında bekliyorum. benimle birlikte bekleyen (yani hemen yanı başımda durmakra olan) insanlar dönüp aralıksız şekilde bana bakıyorlar. sinirleniyorum, dönüp ben de onlara bakıyorum, herif dibimde, benim ona döndüğümü gördüğü hâlde bakmaya (seyretmeye) devam ediyor. yanı başımdaki kız beni seyrediyor, ben "ne bakıyon" anlamında ona döndüğüm hâlde rahatsız olmuyor, hatta yanındaki erkek arkadaşı ile benim hakkımda yorum yapıyorlar. aramızda 50 cm var. yani benim onları duyuyor olduğum çok net belli olduğu hâlde, sanki ben insan değilim de akılsız bir varlıkmışım gibi benim hakkımda yorumlar yapıp beni seyrediyolar.



bunu sonsuz kez yaşadım, ki bahsettiğim yer kadıköy-caddebostan falan. genelde oralarda kullanırım. sorsan kendisini bu ülkenin ileri düzey eğitimli insanı olarak görecek olan kişiler bunu yapanlar.



bu yapılanı ben bu kızların kendilerine yapsam, yani 30cm yanlarına yanaşıp onların vücutlarını seyretsem, kafamı eğip eteklerini incelesem, sonra kafamı kaldırıp giydikleri tişörtlerini incelesem, kız rahatsız olup bana döndüğü hâlde seyretmekten vazgeçmeyip üzerine bir de kız hakkında kendi kendime konuşup yorumlar yapsam (sanki kız orada değilmiş de onu televizyon ekranından seyrediyomuşum gibi) böyle bir durum yaşansa kız sapık diye çığlık atıp beni hapse attırır. ama kendisi bunu bana yapıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Ekim 2018; 10:35:2 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 7 cevap geldi.
H
6 yıl
Binbaşı

Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye gibi devletlerden farkımız olmadığından normaldir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

Telefona bakma muhabbetinde arkadasim bir taktik uygulardi;

Örnegin toplu tasimada yan koltuktaki adam sizin telefonu mu kesiyor mesajlasirken, arkadas ona laf etmez anladigini farkettirmemek icin, adam da farkettirmemeye calisarak bakmaya devam eder.

Sonra arkadasaim ekrana "ne bakiyon ....." seklinde kufurlu bir cumle yazar ve telefonu dikizleyen eleman mesaji alip kafasini öte tarafa cevirir.Bu mesaji da anlayamayacak biriyse zaten ugrasmayin ne yaparsaniz yapin bakmaya devam eder.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9
6 yıl
Yarbay

sosyal fobı baslangıc sebebı resmen



C
6 yıl
Er

Aklıma black mirror bölümü geldi, valla ona mı dönüşüyor millet

Edit: Black mirror ikinci sezon White Bear





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiliagon -- 21 Ekim 2018; 11:35:46 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oyuncu0
G
6 yıl
Yarbay

Üşenmeyip bu kadar yazmış birde.Baksınlar ne yapalım dövelim mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >