Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
30129
Cevap
1818340
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1407. sayfa)
S
2 yıl
Yarbay

Ürünün ne olduğunu, nev'ini ve hangi amaçlarla kullanılabilir bir ürün olduğu bilmeden yorum yapamam.

@Katates Pızartması


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
2 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Ürünler bunlar hocam.
< Resime gitmek için tıklayın >

3 parça olarak yollanmışlar bana. Toplam miktar da 1 yani ticari değil. UPS hangi sıfatla bunun ticari olduğuna karar veriyor. Anladığım kadarıyla ürün daha gümrük memuruna bile gözükmedi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 15 Kasım 2021; 14:1:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
2 yıl
Yarbay

Sipariş verdiğiniz ürünler, ticari sayılabilir. ( DİKKAT ! Ticari sayılır demiyorum. Sayılabilir diyorum. )

Çünkü bu türden oyun donanımları, özel oyun salonları için üretildiği değerlendirmesi üzerinden, taşıyıcı firma bu ürünleri, ticari bir ürün kategorisinde değerlendirmiştir.

Bir diğer ihtimal de, şimdiki ürünlerde barkod/karekod kaydı bulunduğu için, taşıyıcı firma, aynı ürünü, dünyanın herhangi bir yerine daha önce taşıyıp teslim ettiyse, ürün bilgileri, taşıyıcının bilgisayar sistemlerine kaydedildiği için, taşıyıcı firma ürünün nev'i hakkında bilgi sahibidir.

Ürün ticari bir ürün ise, gümrüğe sunulduğunda da birşey değişmeyecek. Çünkü gümrük idaresi, ürünün barkod ya da karekod'unu okutup, ürün kimliğini görecek. Tanımlı ürün kimliği ise, ürünün hangi maksatlarla üretilmiş bir ürün olduğunu söyleyecek. Yani ikinci paragrafta açıkladığım yere işaret edecek.

Ürün kimlikleri ile ilgili yazdığım şuradaki mesajımda biraz daha detay vermiştim ;https://forum.donanimhaber.com/tum-gumruk-problemleri-ptt-ups-dhl-tnt-fedex-amerex-usps-china-post-ataturk-havalimani-topkapi--34582101-1409#151078755

Hasılı kelam; gümrük idaresi, bu ürünleri satın alırken sizin nerede kullanacağınıza bakmaz.

Benim de Türkiye'de bulamadığım çok sayıda hobi seti türünden profesyonel ürünler var. Ancak ürünlerin profesyonel amaçlarla üretilmesi nedeniyle, ticari kategoride değerlendirilir diye sipariş vermeye cesaret edemiyorum.

bace3434 nick'li üye, "20 kat fazla para verip alıyorsunuz, hayret" demiş te... Sanki keyfimizden fazla para veriyoruz. Aha, aradığım ürün tam olarak böyle birşey diyeceğimiz, ürünü yurtiçinde bulamıyoruz. Yani 10 kat ta olsa 20 kat ta olsa, tam aradığımızı satın alabilmek için, mecburen yurtdışından satın almak durumunda kalıyoruz.

Ben genelde yüksek tutarlı profesyonel tarzdaki ürünleri yurtdışından satın almam gerektiğinde, giden gelen birileri aracılığıyla getirtiyorum. Böylece gümrükle cebelleşmemiş oluyorum.

Benim kayın biraderim İspanya'da fırın işletiyor. Kullandığı fırınına, ithalatçı statüsü ile Çin'den bir parça satın aldı. Ancak itcari kategorideki ürünü, gümrükten geçiremedi. Sebep; satın aldığı ürünün İspanya içinde, temsilciliği varmış ve AB gümrük mevzuatına göre, ürünü temsilcilik aracılığıyla satın alması gerekiyormuş. Anlaşılacağı üzere, AB ülkelerinin gümrük mevzuatı, ülkemizden çok daha sıkı, çok daha katı...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
2 yıl
Yarbay

Peki hocam taşıyıcı firmanın verdiği kararın çok bir önemi yok değil mi aslında? Ben yetki belgesini şahıs için doldurarak yolladım zaten. Aynı ürünü geçen hafta teslim alan arkadaşım şahıs olarak gümrükten geçmiş ve UPS ona şahıs yetki belgesi yollamış aslında. Bana neden böyle denk geldi ondan emin olamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
2 yıl
Yarbay

Bu ürünler karekod/barkod gibi elektronik kimlikle taşıyıcı firmanın taşıdığı ürünler arasında ise, firmanın kayıtları otomatikman ticari ürün uyarısı vermiştir ve sizi de bilgilendirmiştir.

Belirttiğiniz gibi, taşıyıcının uyarısını dikkate almadan, ürünün gümrüğe girmesini de bekleyebilirsiniz. Belki ürünlerin karekod/barkod 'unda kayıtlı bilgiler, ülkemiz gümrük mevzuatı açısından bireysel kullanıma da uygun ürünler arasında olabilir.

Karekod/barkod'unda ; hem bireysel hem de ticari kullanıma tanımlı, yüzbinlerce ürün var.

Hasılı; ürün kimliği karekod/barkod 'a hem ticari hem de bireysel ürün olarak tanımlanabiliyor. Bu durumda ürünün hangi statüde işlem göreceği, ülkelerin gümrük tarifelerindeki tanımlara kalmaktadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
2 yıl
Yarbay

Hocam merhaba tekrar rahatsız ediyorum,

ürün için şahıs yetki belgesi yolladım bugün masraflar yollanacakmış tarafıma.

Şahıs olarak kabul etmişler var sayıyorum,

devlete ödenen vergi dışında UPS benden bir ücret talep ediyor mu?

Ordino bedeli, ardiye ücreti vb.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
2 yıl
Yarbay

Evet, taşıyıcı firmalar, belli bir süreden sonra, ordino ve depo kirası talep ederler. Bu süre genellikle 7 günden fazla depoda bekleyen paketler için talep edilmekte diye hatırlıyorum.

Önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi, satın alınan malın nev'inin kat'i belirlenmesi önemli olmaktadır. Yoksa, taşıyıcı firmalar, kırk satır mı, kırk satır mı diyerek, sipariş sahibini yolmaktadır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
S
2 yıl
Yarbay

Uzun zamandır yurt dışından alışveriş yaparım ama ilk defa fedex ile ürün gönderildi. Alixpresten aldığım sıvı soğutma radyatörü ve iki parça rakoru satıcı fedex ile göndermiş. Bilgi almak için Fedex müşteri hizmetlerini aradım ama "olağanüstü bir durum yüzünden arama sonlandırıldı" dedi ve kapattı.

Fedex'ten çekim işlemleri nasıl oluyor süreç nasıl işliyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?



X
2 yıl
Yüzbaşı

Benim ürün gümrükten geçmemiş iade olarak bana geri geldi. Amazon yinede büyük bir ihtimal para iadesi yapacak.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
2 yıl
Yarbay

Ürün defosu nedeniyle yapılan bazı iade işlemlerinde, gönderme bedeline katlanmamak için, defolu ürünler geri iade alınmayabiliyor.

Aliexpress'ten yaptığım alış verişlerde, hasarlı çıkan ürünlere, iade istenmemişti.




Bu mesajda bahsedilenler: @xreaLy
N
2 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar merha alibabadan 820 DOLAR lık bir ürün sipariş ettim.Kesim makinası.Fedex le yolladılar kargoyu kargo gümrüğe takıldı... 3. Katagoriden işlem görmesi için fedexe mail attım şuan takip kodunu yazdığımda bu şekilde gösteriyor.

Gümrük işlemlerine bağlı gecikme - İthalat
Müşteri, ekspres olmayan gümrük işlemleri istedi.

Süreçle ilgili bilgisi olan bi arkadaşım varsa yardımcı olabilirmi bana.



F
2 yıl
Yarbay

Paket kayıp malesef. Araştırma için dilekçe verdik, etiketten geliş kaydı yaptık ama sonra hatalı olduğunu farkedip iptal ettik diyorlar. Geliş kaydı yapıldığı için karşı taraf size geliş kaydı yapılmış diyor. Ürünün yenisini gönderecekler ama bir daha bize ürün gönderirler mi emin değilim.
Ortada paket yoksa geliş kaydını nasıl yaptılar onu anlamıyorum. Bir de paketin gelmediğini anlamak 5 gün mü sürer?

Ali'den aldığım 20-30 liralık şeyler yerine 5000 liralık paketin başına bunun gelmesi çok üzücü. Üstelik satıcıya gümrük işlemleri daha kolay diye FedEx ile göndermeyin demiştim. PTT bizi mahcup etti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
2 yıl
Yarbay

Kargo ve postalarda zaman zaman kayıp olabiliyor. Benim de başıma birkaç defa geldi.

Paket size teslim edilmediği müddetçe, para olarak bir kaybınız yok. Ama zaman kaybı oluyor ve hayıflanmak durumunda kalınıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @faruk
M
2 yıl
Er

Merhabalar
iyi akşamlar

Durumu nedir acaba? paketiniz ulaşabildiniz mi?

tam bir büçük aydır aynı durumundayım, ama hiç bir bilgi ulaşamadım, Aliexpress para iadesi reddedliyor, paket gümrükte takıldığı için müşteri surumluluğu söylediler, ama aslında siparişi vergi ödene tipi ilettim, hiç anlamıyorlar!

Lütfen tecrübeinizi yazar mısınız?
Teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Revoir
R
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam bir değişiklik olmadı hiç bir şekilde kargo için birisine ulaşamadım arayanda olmadı 30 gün kaldı alide güvence süresi eğer dediğiniz gibiyse sanırım bende paramı geri alamayacağım artık vergi dahil olan hiç bir ürünü satın almam aliden.




Bu mesajda bahsedilenler: @mkaraz
G
2 yıl
Yüzbaşı

Gümrük mevzuatında bir değişiklik mi var? Aynı pakette 3 farklı ürün geldi. Geçen yıl da bu şekilde almıştım, sorunsuz gelmişti. Vergisini ödemiştim. Ticari olarak değerlendirilmiş, beyanname açacakmışım. Bildiğim 3 üründe sıkıntı çıkmaması lazım, hele ki 3'ü farklıysa. Anlamadım bu işi. Ptt gümrüğü bu arada, özel kargo değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 3 Aralık 2021; 12:28:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

Ürünün ticari ya da bireysel kullanım için olduğu, malın kimliğinin kaydedildiği barkod ya da karekod etiketinde tanımlıdır.

Herhangi bir ürün hem bireysel, hem de ticari kullanıma uygun üretilmiş ve barkod/karekodu etiketine bu şekilde tanımlanmış olabilir.

Bu durumda sipariş verilen ürünün, her bir ülkenin gümrük mevzuatı açısından statüsünün nasıl belirlendiğine bakılmaktadır.

Ülkemiz AB gümrük mevzuatını kabul ettiğinden, AB ülkelerinde geçerli mevzuat ülkemiz için de geçerlidir. Yani AB gümrük mevzuatındaki ürünün ticari ya da bireysel kimlik tanımları, ülkemizde de geçerlidir.

Geçmişte, gümrükten giren ürünler kimlik yönünden işleme tabi tutulmadığı için, birçok ticari ürün, bireysel ürün kapsamında yurtiçine girebilmekteydi. Şimdilerde bu işi otomatik yapan cihazlar, gümrüklere teçhiz edildi. Yani daha önce bireysel kapsamda satın alınan herhangi bir ürün, bir sonraki siparişte, ticari kategoride değerlendirilebilir. Bu nedenle yurtdışından ürün satın almadan önce, ürünün ticari ya da bireysel statüsünü iyice araştırmalısınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yüzbaşı

Rahatsızlığı olan bir yakınım için peruk aldık sadece. Ticari değerlendirilecek bir ürün olduğunu sanmıyorum. Arayıp sordum, kozmetik olarak değerlendirmişler. Halbuki başka alanlar sıkıntısız teslim almışlar yakın zamanda. Gerekli yerlere şikayetimi yaptım, bekliyorum şu aşamada. Şu ülkede yaşamaktan nefret ettiriyorlar insanı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
M
2 yıl
Çavuş

@serkanguzel_ hocam merhaba LV313731982CN litvanyadan gelenler 1 ay bekler gelir demiştiniz ama kargoda rn ufak bi değişiklik yok



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

İtirazınızı yapın tabi... Yani gümrükler % 100 doğru karar verir diye bir kural yok. Kaldı ki, bireysel / ticari ürün yönünden, bütün dünyada ürün tanımları sürekli değişmektedir.

AB üyesi ülkeler içinde gümrük mevzuatı, bizden çok daha sıkı ülkeler var. Mesela; İspanya... Kayın biraderim İspanyada yaşıyor. Kendi iş yerine ticari sıfatla, ticari ürün getirtti, Çin'den... Gümrük işlemlerini de tamamlamasına rağmen, fırını için satın aldığı ürünü gümrükten geçiremedi. Neymiş ? Malın İspanya içinde temsilciliği varmış ve sipariş temsilcilik aracılığıyla satın alınmalıymış... Hasılı; daha katı gümrük mevzuatı olan ülkeleri dikkate aldığımızda, ülkenizde yaşamaktan nefret etmeyin bence.

Siparişiniz ticari kategoride değerlendirildiyse, bir sonraki siparişinizi, ticari sıfatla yaparsınız.

Ben Çin'den çokça ürün satın alıyorum. Eskiden siparişler ya çok geç gelirdi ya da kaybolurdu. Şimdilerde bireysel ürün olduğu müddetçe, siparişlerimiz gecikmeden elimize ulaşıyor.

Bu yurtdışından ürün satın alımlarında bence en önemli olan husus; bazı ürünler var ki; yurtiçinde bulabilmek imkansız. Yerlisi de yok. Yurtdışından getirtilip satılanı da yok. Hal böyle olunca, mecburen kendimiz ürün getirtmek durumunda kalıyoruz. İşte gümrüklerin yapılandırılması ve belli bir çerçeveye bağlanması, lazım olan ürünün ayağına kadar gelmesini sağlıyor. Bence bu en büyük kazanım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GalPal