Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
149
Tıklama
2
Öne Çıkarma
TSK Varolduğu Sürece Pkk'nın Silahlı Hiç Bir Amaca Ulaşamayacağı Kanıtlanmıştır
İ
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Biliyorsunuz silahlı olarak her türlü yolu denediler.

Normal pusular
Mayınlı tuzaklar
Keskin nişancılar
Sivil halde öldürme
Halkın içinde öldürme
Öğretmen, doktor, avukat, vali öldürme
İtfaiye, ambulansa saldırma
Okul yakma
Şehir altında kilometrelerce tüneller
Barikatlar ve çukurlar
Halkı ayaklandırma
Şehir içi savaş
Binbir çeşit tuzaklama
Sivilleri kalkan olarak kullanma
İntihar saldırısı
Bomba yüklü araçla saldırı
Yüzlerce teröristle baskın
Hükümet ile pazarlık
Siyasi dayatmaları hayata geçirme
Hükümeti kafaya alma
Bölgenin kontrolünü ele alma
Irak ve Suriye'den silah ve militan desteği
Büyük devletlerden silah ve politik destek

Tüm bunlara rağmen, pkk çözüm sürecinde tüm doğunun kontrolünü neredeyse eline almasına rağmen, devlete karşı halkı kışkırtmasına ve hiç olmadığı kadar militan ve silah gücüne sahip olmasına rağmen TSK silahlı olarak her zaman olduğu gibi tüm pkklıların yıllar boyu hazırladığı askeri ve psikolojik gücünü tam anlamıyla kırdı. (mücadele tarzında büyük sorunlar var ancak bahsettiğim silahlı mücadelede TSK'nın üstünlüğü) Buna rağmen TSK var olduğu halde pkknın hala daha silahla bir şey elde edeceğini sanması bana çok komik geliyor. Silahlı her yolu denediler ve yarım senede "Öyle bir güçlendik ki bırakın bizi yenmeyi, şehire dahi giremezler. O kadar militan, tuzak, halk desteği, barikatlar, patlayıcılar varken buraya adım atamazlar" dedikleri yerleri ve egolarını TSK yerle bir etti. Hükümette kim olursa olsun, kararları ne olursa olsun, TSK'nın başındaki hangi görüşte veya kim olursa olsun. TSK'nın varlığı, vatan sevgisi daima bu ülkenin sigortası olacaktır. Ancak bu pkknın çıkarlarını başka yollardan elde edemeyeceği anlamına da gelmesin. Geçtiğimiz senelerde görüldüğü gibi silahla elde edemediği bir çok hayati siyasi kararları hükümet ile masaya oturup elde etti. Silahlı mücadeleye verilen önem kadar siyasi mücadeleye de önem verilmeli.

Pkk'ya destek veren insanlar keşke bir hiç ve olmayacak bir şey uğruna boşu boşuna hayatlarından, evlerinden olduklarını anlayabilseler. Koskoca bir hiç için hayat zaman ve para kaybından başka bir şey değil. Türkiye karşısında pkknın "silahlı" olarak bir başarı elde etmesi pkklıların hayali ütopyasından başka bir şey değildir. Bir hiç uğruna binlerce askerimizi şehit ettikleriyle, nefret kazandıklarıyla kalıyorlar. Bu nefret arttıkça Türkiye içindeki kürt devleti hayali de hepten çamura saplanıyor. Kendi bacaklarına sıktıklarının farkında değiller.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 24 Şubat 2016; 14:47:43 >

S
8 yıl
Yarbay

suriye ve ırak daki olaylar onları çok şımarttı

amerika rusya babaları çok şımarttı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Binbaşı

Bir de RTE tabiki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MonsterMMORPG
İ
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Bir de RTE tabiki.

Pkk RTE'ye ne kadar teşekkür etse azdır. Pkknın onlarca sene elde edemediği haklar masa başında onlara hediye edilmiş oldu. Şimdi o haklar geri de alınamıyor yasak şeyler normal hayata dönüştü. Anca meclise fezleke gönderi "e hadi halletin ama ya" demekle yetinirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 24 Şubat 2016; 14:55:40 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.