Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
33
Cevap
1909
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Trump Erdoğan'ın Seçimi Kazanması İçin Swap Hattı Kurabilir (2. sayfa)
H
2 hafta (6140 mesaj)
Yüzbaşı

Meşruiyet veriyoruz diye alenen söylediler zaten bilinmeyen bir şey değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 hafta (29208 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle bazı konuları bilmen gerekiyor . Çünkü yarım bilgi ile çıkarım yapmak bir konuda tamamen cahil/bilgisiz olmaktan daha sakıncalı sonuçlar üretebilir.

1 - Akp = kısırlıktır. Türk milletinin soyu kuruyor . Gidişat değişmezse nüfusumuz 50 yıl içinde 45 milyona gerileyecek. İsrail ise hala yüksek doğum oranına sahip ve 50 yıl sonra 25 milyona ulaşacaklar.

İsrail disardan senin yaptığın gibi ipini koparan ülkesine almıyor sadece yahudi göçünü teşvik ediyor. Yani 50 yıl sonra İsrail nüfusu artan / homojen bir güç olacak. Sen ise hem nüfusu eriyen hemde ümmet adi altımda ipini koparan herkese içeri aldığın için milli kimligi yozlaşmış/ Turklerin azınlık olduğu bir etnik cehenneme donuseceksin.

2 - Bir ülkenin güçlenmesi için sömürenler ihtiyacı olduğu düşüncesi yanilsamasir. Nitekim İngiltere ve Fransa gibi ülkeler yüzlerce yıl sömürgelere sahip oldular fakat tarihi boyunca neredeyse doğru düzgün hiç somurge sahibi olmamış Almanya ekonomik büyüklük açısından devasa so.urgelere sahip İngiltere ve Fransa'yi ezip geçmiştir.

Ünlü Alman devlet adamı Bismark somurgelerin sadece yük ve sıkıntı kaymağı olduklarını söyleyerek Almanya'nin somurge edilmemesi gerektiğini savunmuştur.

3 - Somurgelerden gelen kaynağın büyük zenginlik getirdiğini ve seni refah içinde tutacağını savunabilirsin. Fakat İspanya devleti bilindiği üzere Guney Amerika'nin çoğunu somurgelestirmis daha sonra ise buradan devasa miktarda Altın ve Gümüş elde etmiştir. Hatta buradan eski dünyaya akan altın ve gümüş Osmanlı ekonomisini bile sarsmistir.

Doğal olarak İspanya'daki bu sayede mükemmel bir ülke olduğunu düşünürsün değil mi ? Fakat hayır İspanya'daki akan bu hazır servet ülke jcwrisinde ithalatın patlamasına ve İspanya'daki üretim gücünü tamamen yitirmesine iç ekonomisinin tamamen çürümenin yol açmıştır. Daha dakitusu ise akan bu paralar sonucu yozlaşma jnanilmaz boyuta ulaşmış. Napolyon devrine gelindiğinde eskinin görkemli İspanya'si kendi ayaklarının üstünde dahi zor duran tamamen çürümüş, kokuşmuş, üretimin olmadığı herkesin yozlastigi acı ancak bir memlekete dönüşmüştü.

3 - Geçen bir Abd filmi izledim. Orada Abd askerlerinin Irak savasindaki kahramanliklarini anlatıyordu. Doğal olarak hem ülkemizden hemde Arap dünyasından filme dair yorumlara baktığında zehir zemberek açıklamalar görüyordun.

Senin burada haklı olarak övündüğünden, gurur duyduğun Osmanlı mirası Ortadogu'da Araplar arasinda aynı Fransa'daki Afrika'da , I gilterw'nin Hindistan'daki nefretle anılması gibi nefretle anılır. Senin ivu düğün miras bu ulkeler için esaret anlamına gelir. Osmanlı'dan bağımsızlıklarını kazandıkları, Türk askerlerinin öldürerek ulkelerjni kurtardiklarini düşünürler ve aynı balkanlarda olduğu gibi milli kimliklerini Osmanli'ya ve Doğal olarak Turklere karei bir anlatı ile inşa ederler .

Yani senin Osmanlı mirasın Ortaduda'da sana destek sağlayan değil tersine bağımsızlıklarını Osmanlı'dan kazanan Araplar icin bir şüphe ve nefret kaynağıdır. Deyişiyle Osmanlı bakiyesi olan ülkelerle Türkiye eğer sağlıklı ilişkiler kuracaksınız Osmanlı'dan pek fazla bahaetmemesj , işgalci yayılmaci, bu ilkelerin bağımsızlıklarını tehdit olduğu havası vermemesi gerekir .

4 - Son olarak Türkiye'nin Ortadogu'da , Afrika'da Guney Amerika'da her yerde at kosturmasini ve mümkünse sömürgecilik yapması için istiyorsun.

Fakat pekcok yerde ve olayda görülmüştür ki güç zehirlenmesi yasayan ülkelerin yurtdisindaki prestij mucadelesi ve birilerinin iç işlerine karışmak/ rejim değiştirmek ve rejim korumak için harcadıkları devasa kaynaklar yeterli geri dönüş saglayamamakta .

Hatta ABD'nin Irak ve Afganistan savaşı, Rusya'nin Afganistan savaşı, Turkiye'nin Suriye'de rejim değiştirmek için girdiği 15 yıllık bataklikta harcanan devlet kaynakları o kadar muazzam oluyor ki bazen o ülkelerin bir daha asla eski gücüne kavusamamasina neden oluyor .

Bizim Suriye'ye harcadığımız yuzmilyarlarca doların geri dönmesi için belki Suriye'yi en az 100 yıl sağman gerekir ikimizde böyle birsey olmayacağını biliyoruz. Ve Suriye'de Turkiye'nin tüm kaynakları ve geleceği kuruduğunda için bugün yüksek faiz ve dndlasyon belası içinde surunuyorsun ve Erdoğan o günden beridir dış politikada süt dökmüş kediye dondu çünkü ulkenin kasası tamamen boşaldi.

Afrika'da da Afrika ülkeleri o kadar yolsuzluğa batmış, çürümüş memleketler ki orada od yapmak için birilerine sürekli rüşvet vermen ,kodamsnlari beslemen gerekiyor. Fakat oraların çürümüş yapısından kaynaklı sürekli bir Kayhan zemin üzerindesin. Ne kadar para yedirirler yedir yarın arkasında durduğun kokuşmuş rejimin devrilip başka bir kokuşmuş rejim gelmeyeceğini veya başkası daha fazla rüşvet yedirdi diye seni satmayacaklarini bilemezsin.

Sözün özü genelde bu çabalar harcadığın parayı karşılamadı gibi Suriye gibi örneklerde seni asla belini dogrultamayacagin bor bataklıkta ülkenin geleceğini yönettiğini bor duruma sokabilir .

Suriye konusunda biz Esad rejimine bir ton mal satiyorduk . Ardından rejimi değiştirmek için öç savaşa dahil olduk . 15 yıl boyunca ülkenin yuzmilyarlqrca doları buharlaştı. Pkk neredeyse devletlesiyordu bugün bile hala oradalar . Suriye ise tamamen çöktü. Şara bir devlet başkanı değil yerel güvenliği sağlayan jandarma/polis gücü komutanı gibi birsey. Ve oradan boşalan boşluğu doldurmak zorunda olan biziz.

Irak'in çökmesi yüzünden Iran'la boğuşmak zorunda kalan biz olduğumuz gibi . Suriye'yi cokertigimiz için İsrail'i kontrol etmek zorunda kalan da biz olduk .

Irak ve Suriye coktugu için biz dahil bu 3 ülkede Pkkyi kontrol etme yükü bizim üstümüze yıkıldı. Tabi siz bunları göremezsiniz çünkü Osmanlı adı altinda o kadar gözlerinizi boyuyorlar ki atla deseler 10 kattan ağlamaktan tereddüt etmeyecek bir ruh halindesiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fıraktı
P
2 hafta (29208 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sürekli izlediğin veya İnternet'e takip ettiğin propaganda kanallarında sana anlatılmayan borsey söyleyeyim.

Suudlarin finanse ettiği, Arap dünyasının en büyük bütçeli tarihi dizisinde Yavuz Sultan Selim döneminde Mısır'ı ve halifeliği alınması anlatılıyor.

O dizide Yavuz bir canavar , psikopat, katil gibi resmedilmistir. Osmanlı'nın ise işgalci olduğunu Araplari sömürdünüz anlatılır.

Tabi sizler asla bunları görmezsiniz. Çünkü görürseniz kendinizi Arap varlığı için feda etmeniz zorlaşır, ummetcilik yara alır.


https://www.egypttoday.com/Article/4/77921/Mamalek-el-Nar-portrays-blood-thirsty-Turkish-agendas


Dizinin adı Kingdoms of Fire , Mamalik Al-Nar


"Dizi, Selim I'i iktidara düşkün bir çocuk olarak tasvir ediyor. Bölüm, Selim I'in kuzenini öldürmesiyle sona eriyor.

Dizinin gelecek bölümlerinde, 1516'da Osmanlı sultanları ile Memlükler arasındaki çatışmayla ilgili Arap tarihinin önemli gerçekleri ele alınacak. Dizi, Türklerin kan ve kötü komplolarla dolu tarihlerini gizlemeye çalıştıklarını ortaya koyuyor."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Haziran 2026; 19:14:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fıraktı
F
2 hafta (4372 mesaj)
Binbaşı

kardeşim benim evimde tv yok. evimde ailem de tv izlemiyor.

-----

Tarihi yargılamayacağım.

Kendi fikrim : Osmanlı, keşke sömürseydi! Türklerin tarihinde Batı gibi bir sömürü anlayışı olmamış.

----

Benim anlatmak istediğim konu başka. Devletler arası ilişkiler çıkar ilişkisine dayalıdır. Bize Arap düşmanlığı pompalanıyor, belki onlara da Türk düşmanlığı. Ama kimse bu coğrafyada "evini" terketmez. Komşuyuz bir şekilde. O halde ortak menfaatler dahilinde çalışmak zorundayız.

Yoksa,

bu boşluğu taa binlerce km öteden eskiden İngilizlerdi, son 100 yıl ABD gelir doldurur. ABD'nin ne işi var buralarda mesela, kimse bunu sorgulamıyor mu?

Körfezin sıcak parası, dünyanın en likit yarımadası bu coğrafyada. Bu yüzden Türkiye, burada eskiden de olduğu gibi yine olmak zorunda. Bu bikere bizim güvenliğimiz için şart.

Ben ülkemin ve halkının zenginleşmesinden yanayım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fıraktı -- 2 Haziran 2026; 18:39:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 hafta (29208 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Kardeşim ben Türk'üm. Bunları bana anlatmaya gerek yok. Milletimin tarihi ile gurur duyuyorum.

Ben sana dünyadaki durumu anlatıyorum. Yoksa Yavuz Osmanlı'nın en güçlü padisahlarindan biridir. Ama sen dışarıdakilerin bizi , bizim kendimizi gördüğümüz gibi görmediği gerçeğini anlamalısın ki adımlarını atarken ayakları yere bassın.

Size öyle bir tarih anlayışı asiliyorlar ki sanki Araplar yana yakıla Osmanlı gelsin diye yalvarıyorlqr falan sanıyorsunuz gerçek öyle değil.

Sen Osmanlı dediğin anda emin ol bütün. Arap ülkeleri irkilip sana karşı cephe almaya başlıyorlar. Çünkü bağımsızlıklarını tehlikede görüyorlar. O yüzden Arabistan'a neo Osmanlı'ci siyaset sana yarardan çok zarar getiriyor.

Birazcık disislerine kafası basan biri Osmanlı bakiyesi coğrafyalarda, bağımsızlığını Osmanli'ya karşı kazanmış ülkelerde Turkiye'nin Osmanlı bazlı siyasetten kaçınması gerektiğini bilir. Bu diploması 101dir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Haziran 2026; 18:50:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fıraktı
F
2 hafta (4372 mesaj)
Binbaşı

Konu AKP ve Osmanlı değil. Bunu anlamanız lazım. Akp bir hükümet, bugün iktidarda kalır yarın gider.
Osmanlı, sevsen de sevmesen de bu coğrafyayı 600 yıl yönetmiş ve dünyada şekil vermiş bir devlettir.

Son 200 yıldır ekonomik sorunlarımız var, çözemedi hükümetler. Hep böyle mi gidecek, hayır. Bir kırılma noktası var mutlaka.

Fırsatları değerlendirmek gerekiyor ama bu asla öyle kendi kabuğumuzda kalalım, sınır ötesine dokunmayalımla olacak iş değil. 100 yıl kendi kabuğumuzda kaldık ne oldu? Olan şu : Çevremizdeki coğrafyayı 1000 lerce km ötedekiler geldi dizayn etti, kaymağını aldılar ve almaktalar.

Senin komşu devletlerinde para var. PARA var. sıcak para.

onların ihtiyacı da savunma sanayi ve korunma. Bu da bizde var artık.

Hiç düşündündün mü, petrol ülkelerini neden ABD koruyor? Petro-Dolar ne ifade ediyor. ABD'nin Hürmüz'de ne işi var? Pkk'yı destekleyen AB ve ABD bu yıl neden Pkk'yı sattı?

---//---

Tamam emekli maaşları yüksek olsun, asgari ücret yüksek olsun, dünyaya mal satalım para kazanalım, herkesin isteği bu. Fakat bu, öyle yerinde oturarak olacak işler değil. Bu zamana kadar da olmadı. O zaman, açımamız gerekir.

Bunu, Afrika'da ne işimiz var Chp'nin anlayabileceği bir şey değil. Somali, bizden 10 yon Uranyum'u çıkartmamız için talepte bulunmuş, Fransa'nın gözü yaşlıdır şimdi.

----

Yıllarca Batı, Arap yarımdasını ve Afrika'yı maden ve iş gücü ve petrol olarak sömürdü ve kazandığı paraları kendi ülkelerinde sanata, bilime, eğitime yatırdılar ve geri kalanlar bunlara gıpta etti durdu. Biz de aşağılık kompleksine büründük durduk. Şimdi artık Batı'nın bu sömürü getirilerinin sonu geldi! Ben demiyorum bunu Macron geçen aylarda kendisi söyledi, Afrika'da Türkler ve Çinlilerden dolayı kovuluyoruz dedi.

Sen Afrika'yı, Arap'ın ülkelerini önemsemiyorsun belki ama adamlar çok önemsiyor, sevdiklerinden değil. Daha nasıl anlatayım bilemiyorum ki?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 hafta (29208 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Turkiye'nin yada sizin tabirinizle Eski Turkiye'nin bir dış güç projeksiyon projesi vardır.

Bilmem duydun mu ancak Turkiye Akp oncesi TİKA adında bir organizasyon kurdu. Tika'nin amacı dünyadaki tüm Türklere özellikle bağımsızlıklarını yeni kazanmış Orta Asya Turklerine ulaşarak altyapı, eğitim , ticari alanda yatırımlar yaparak hem bu halkların Turkluk bilincini kazandırmak hemde Turkiye'nin Türk dünyası için bjr cazibe merkezi olmasını sağlamaktır.

Turkiye Çin'den Avrupa'ya degin ulaşan bir Türk kuşağı yaratmak istiyordu .

Erdogan rejimi geldiğinde beri Tika Türk halklarına ve ülkelerine yatırımdan çok Afrika'nin unutulmuş köşelerine cami fakat yapar , Arap kültürünü yayar oldu.

Burada sorun şu herseyi istersen hicbirseyi istemiyor gibi olursun. Turkiye kaynaklarını nereye aktaracagini seçmesi gerek .Ben her zaman Türk kuşağını savundum. Kıbrıs, Ege adaları, Batı Trakya , Dağlık Karadağ ile ilgilenilmesini savundum .

Türk devletleri ve halkları ile kuracağımız bağların islam toplulukları ile kurulacak olanlardan çok daha güçlü ve sağlam olacağını savundum. Bugünde hala bu noktadayım.

Turkiye'nin tarihi misyonu Orta Asya'da bağımsızlığını kazanmış Türk Devletlerinin Çin ve Rus boyundurugundan kurtulması için oradaki yeraltı ve yürüttü kayvlnaklarin Avrupa pazarına Turkiye üzerinden ulastirilarak oraya nefes alabilecekleri bir yol açmak zorundayız. Bu cografya'nin denize dolayısıyla okyanusa dünya ticaretine Rus ve Çin kontrolünde olmayan bir yoldan erismelerini sağlamak zorundayız.

Bu hem bizim için çok büyük bir ekonomik kazanç, hem Afrikalı veya Araplarla kurulacak baglardan çok daha sağlam bjr bağ hemde çok büyük bir yumuşak güç sağlayacaktır. Ben Arabistan'a akıtılan milyarlarn geri dönüşünün alınabileceğini inanmiyorum. Şimdiden Suriye'de kaybettiğimiz devasa servetin bile 20 yıl tüm coğrafyayı kontrol etsek bile geri alınmasını zor görüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fıraktı
P
2 hafta (10146 mesaj)
Yarbay

TİKA, büyük yolsuzlukların,israfların döndüğü bir paravandır, vergilerinizi yiyorlar.... İlk kapatılması gereken karadeliktir. Devleti küçülteceğiz, kamu çalışanı sayısını 500 bin ile snırlayacağız. Devlet ekonomik büyüklük olarak %90 küçültülecek. TL'yi kaldıracağız,bitcoin'e geçeceğiz. Böylece iktidara kim gelirse gelsin istese bile yolsuzluk ve israf yapamayacak,senyoraj sömürüsü yapamayacak. olmayanı çalamazsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Haziran 2026; 0:12:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 hafta (29208 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Şu anki Tika zaten kuruluş amacından tamamen sapmış. Ne yaptığı, neler döndüğü belli olmayan bir kurum .

Geçen Yunus Emre enstitüsü acmışlardı sözde yurtdisinda Türkçe öğreteceklerdi orada da geçen büyük yolsuzluk skandalları yaşandı

Günümüz Turkiye'de tarafsız veya muhalif ana akım medya tamamen baskilandigi için ne pislikler döndüğünü hickimse bilmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Haziran 2026; 0:14:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @power-pc
_
2 hafta (29088 mesaj)
Yarbay

06 BOP 719 Plakali aracla donemin abd disisleri bakani Blinken Ankarada ziyarette bulunmustu. Adamlar aciktan dakga gecmis bizimle. Ulkedeki sistemi diledikkeri gibi degistirmek icin Bop Projesi icin iktidari kendi atadiklari vali gibi giruyorlar. Adamin altina verdigimiz plakayi dahi ozel isteklerine gore kendi elimizle tescillemisiz. Yazik

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

_
2 hafta (29088 mesaj)
Yarbay

@fıraktı

Surda Somali hükümetinin 10bin tondan fazla uranyum kaynaginin cikarilmasi ve isletilmesi icin Türkiyeden yardim istedigi haberini paylasmissin. Sorgusuz iktidar destekleyenlerin sorunuda budur, sorgusuzca herseye inanmak. Türkiyenin Uranyum isletecek bir teknolojisi yoktur, hatta biz bile bunun icin baska ülkelerden yardim aliyoruz. Akkuyuda acilacak Nükleer tesisler icin bile bunu disardan temin ediyoruz. Baliklama herseye inanmayi birakip sorgulamaya baslayin bir yerden yoksa komik duruma düsüyorsunuz. Uranyum isletecek teknolojimiz olsa nükleer tesisleri ruslara kurdurmaz kendimiz kurardik ikincisi ise uranyum Türkiyedede var ve isletemedigimiz icin topragiyla birlikte cok ucuza ABD ye sattik.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163585804




Bu mesajda bahsedilenler: @fıraktı
P
2 hafta (10146 mesaj)
Yarbay

Neyin döndüğü belli, sorun bağımsız yargının hiç olmaması. Zaten bunun için yargı bitirildi ve bu halk bunu zevkle yaptı. peki bu halk 2010 rezil referandumunda neden buna evet dedi? Orada gerçekten %50 den fazla oy hukuk sisteminin bitirilmesi için verildi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Haziran 2026; 16:30:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
A
2 hafta (300 mesaj)
Teğmen

Akrep Gibisin Kardeşim,
korkak Bir Karanlık İçindesin Akrep Gibi.
serçe Gibisin Kardeşim,
serçenin Telaşı İçindesin.
midye Gibisin Kardeşim,
midye Gibi Kapalı, Rahat.
ve Sönmüş Bir Yanardağ Ağzı Gibi Korkunçsun, Kardeşim.
bir Değil,
beş Değil,
yüz Milyonlarlasın Maalesef.
koyun Gibisin Kardeşim,
gocuklu Celep Kaldırınca Sopasını
sürüye Katılıverirsin Hemen
ve âdeta Mağrur, Koşarsın Salhaneye.
dünyanın En Tuhaf Mahlukusun Yani,
hani Şu Derya İçre Olup
deryayı Bilmiyen Balıktan Da Tuhaf.
ve Bu Dünyada, Bu Zulüm
senin Sayende.
ve Açsak, Yorgunsak, Alkan İçindeysek Eğer
ve Hâlâ Şarabımızı Vermek İçin Üzüm Gibi Eziliyorsak
kabahat Senin,
— Demeğe De Dilim Varmıyor Ama —
kabahatın Çoğu Senin, Canım Kardeşim!



M
2 hafta (1977 mesaj)
Binbaşı

bu dünyada istedikleri gibi yaparlar da diğer tarafta swap swap öderler her yaptıklarını.



V
2 hafta (17869 mesaj)
Yarbay

Diğer konulara doluşan besleme üyeler burada ölü taklidi yapar. Bu tür konulara yazmazlar gündemden düşüp unutulmasını beklerler.



P
2 hafta (10146 mesaj)
Yarbay

Trump'ın sakatlanmasına aylar kaldı, kasım seçimlerinde kötürüm olacak, neyin swabı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.