Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1817
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Tramer sorgusuna güvenmeyin.
K
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Üye olduğum Tiguan grubunda bugün bir mesaj okudum ve çok şaşırdım.

İlkkez duyduğum bir konu, tramere de güvenemeyeceksek neye güveneceğiz???

@spacewolf

mesaj aşağıdaki şekilde:

2020 Ocak ayında 2012 Tiguan White Night araç aldım. Aracımı alırken hem kendim plakasını şasini sorguladığımda hemde alırken expertiz şirketinde karışmış olduğu kazaları gördüm. Aracım daha önce 4 kazaya karışmış. 3 farklı tarihlerdeki kaza tutarları 700 -800 tl bandında önemsiz tutarlar. Yalnızca 2019 mart tarihli kaza tutarı 32.350 TL idi. Bu şekilde aracı 2020 ocak ayında aldım. 2 yıldan beri herhangibir kazaya karışmadım ve 2 yıldır kasko yapıyorum. Ancak bugün kaskomu yenilemek istediğimde aracıma kasko çıkmadığı aracımın ağır hasar kayıtlı olduğu bilgisi paylaşıldı ve şok oldum. 2 yılın ardından bugün sorgulama yaptığımda 2019 mart ayında 32.350 TL tutarında görünen kaza şuan 39.800 TL ve Ağır hasarlı olarak görünüyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

yorum olarak yazılan mesajlarda bu konuya açıklık getirilmiş:

Yorum.1) Dosya tam olarak kapanmamıştır. Aracı pert olan kişi sigorta şirketinin teklifini şartlı kabul etmiştir. Yada dosya davaya bağlıdır. (Ölüm yaralanma vs vardır. )Bu süreçde sigorta şirketi yapabileceği işlemleri ve ödemeleri yapar fakat dosya sonuçlanmadığı için dosyayı kapatmaz. Zaten belirtmişsiniz sigorta sonradan yaptığı ödemeyide sisteme yansıtmış ve dosyayı kapatmış. Geçmiş olsun.

Yorum.2) Mrb arac kaza yapmis hasar eklenmis ama miktar yetersiz olunca dava acilmis bi kac ay sonra araci siz almissiniz bir sire gectikden sonra karsi taraf dava kazandigi icin miktari aliyo ve sonra dan sizin araca ek hasar yaziliyo mevzu bu sekil de ilerlemis.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @spacewolf
C
2 yıl
Binbaşı

Araç sanayide tamir edildi, edilir edilmez de birine satıldı. Kasko şirketi dosyayı hemen kapatmıyor, üzerinden belirli bir süre geçmesi gerekiyor.

Örneğin aracı aldığınızda sadece 32 bin gözüküyordu, ancak önceki dosyadan gelecek 100 bin TL gözükmüyordu. 1 ay geçti dosya kapandı hoop 100 bin TL daha tramer geldi. Böyle bir durum olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

Merhaba,
dosya kapanmaması ağır hasar durumlarında pek mümkün değil.
Maalesef bu işin içinde büyük ihtimalle ya dolandırıcılık ya suistimal var. 2 Yıl sonra ağır hasarın ortaya çıkması pek mümkün değil.
Tramer acentelerden ağır hasar sorgu ekranını aldı mesela. Bu ekran açılırsa acente üzerinden sorgulamak daha güvenli, 5664 sistemi detay kontrolü yapamıyor maalesef.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.