Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1112
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Trafik Sigortası için düzenleme. (1 EKİM itibari ile başladı)
M
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Trafik sigorta poliçeleri 1 ekim itibari ile başlayan yeni uygulama.

bu uygulamaya istinaden yeni kesilen sigorta poliçeleri, aynı sınıftan satmış olduğunuz bir aracın kademesini kullanacak olması..
örnek; 2012 model hususi bir aracınız vardı, bu araçla hasar yaptınız ve aracı sattınız daha sonraki yıllarda alacağınız hususi bir araçta bu hasar kaydınız artık prim olarak gözükücek. yani yeni kesilen trafik poliçeniz 500-600 tl olacakken sanki hasar yapmışçasına 1,000 - 3,000 TL civarında rakamlarla karşılaşabileceksiniz. bu diğer sınıf araçlarla da aynı..

şuan mevcut sigortalarda da bir prim artışı söz konusu. geçen yıl 178,00 TL fiyata yapmış olduğumuz poliçe 355,00 tl gibi bir rakama tekabul ediyor. işin garibi hasar yapmayan bir ünüv. öğrencisine kestiğimiz poliçe 370,00 TL den 865 tl gibi uçuk bir rakama tekabul ediyor olması, hemde hiç hasarı yokken.

yeni uygulama bilgilendirmesi;

Değerli Acentelerimiz,

Tramer bugün itibari ile özel/tüzel sigortalıların yeni satın aldıkları araçlara trafik poliçesi düzenlemesinde sigortalının lehine olan en uygun satıştan iptal poliçenin referans poliçe olarak uygulanması yönünde düzenleme yaptı. Bu yüzden yeni satın alınan araçlara eski poliçe bilgisi yazılmadan trafik teklifi girişlerinde Tramer tarafından;

017I063 - Sigortali için referans gösterilmesi gereken poliçe var oldugu için yenileme islemi yapilmalidir. Önceki Poliçe anahtari bilgileri (sirket: XXX, acente: YYYYYY, police no: ZZZZZZZZZZZ, yenileme no: T) olmalidir. Hizmet isteği reddedildi.Lütfen uyulmamış kurallar listesini kontrol ediniz.



M
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

yukarıda hasarlı araç için örnek verdim ancak şunuda belirtmem gerekir. eğer geçmiş yıllarda aynı sınıf bir aracınız var ve hasarsızlığı var ise, yine sistem bu indirimin yeni poliçede kullanılmasını zorunlu kılıyor. uda yeni araç alan yada aracını değiştirenler için bir kolaylık sağlıyor olması. önümüzdeki aylarda yeni araç alacak arkadaşlar bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir. eğer tek bir araç almış ve bu araçla kaza yaptınız ise yeni aldığınız aracı bir aile yakınınızın üzerine yapmanız menfaatine olur derim.

son 5 yıl içersinde bir kaç araç değiştirdiniz ise ve en son sattığınız araç hasarlı ise sıkıntıya girmenize gerek. çünkü sistem hasarlı (3. cü kademe ve altı) görmek yerine 1 yılı doldurmadan alıp sattığınız (4. cü kademe ve üstü) aracınızın kademesini kullanacaktır. bir nebzede olsa bu iyi bir olay.

bir ticari taksinin 2,000 - 7,000 tl arası rakam çıkabiliyorken mevcut uygulama ile en uygun 22,762 TL sigorta primi çıkması pekte kabul edilebilir birşey olmasa gerek. şimdiden araç sahiplerine ALLAH kolaylık versin diyorum..



A
9 yıl
Er

Merhaba ben ilk aldığım arabamla kaza yapmıştım ancak kazada 8 de 2 kusurluydum karşı taraf hata oranı ise 8 de 6 idi. Daha sonra D segmentten C segmentine dönüş yapıp bir C segment araç aldım. sigortam bir önceki yıl ile aynı çıktı. yıl oldu 2015 şimdi üçüncü aracım için yeni tescilden dolayı 600 TL sigorta çıkıyor bu fiyatı aşağı çekmenin yolu var mı
2013 yılı 475
2014 yılı 470
2015 yılı yenileme 327
2015 yılı 600 bu şekilde sigorta ödemelerim oldu. Bu sonuncusu çok kazık, tavsiyeleriniz nedir.?




Bu mesajda bahsedilenler: @mobil_adam
M
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

yeni yapilan sigorta normal degerlerde gibi. aldiniz fiyatlarda bir onceki yilin hasarsizlik indiriminin verilip veelrilmedigini teyit etmek gerekir. burda arac segmenti pek onemli olmasada her sigorta sirketinin farkli kriterlere gore fiyatlandirma yaptigi da goz ardi edilmemelidir. normalde gecen yillari goz onune alarak fiyatin yuksek geldigi dogru ve malesef kacar yolu yok. 34 plaka oldugunuzu varsayar isek almis oldunuz fiyat normal degerlerde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.