Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
198
Cevap
10643
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] (9. sayfa)
D
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sparta ile zorda oynuyorum. İyonya 19 grupluk orduyla 6+8 spartaya saldırdı. Şehri savundum. Aşırı basitti ve savaş çok saçmaydı.

Düşman general savaşırken şehirden içeri girdi, sonra korkup kaçmaya başladı. Kaçarken şehrin öbür ucundaki kapı açıldı, onu kovalayan generalim dışarı çıktı. Sonra salla gitsin geri şehre gir dedim. Kapı açılmıyor. Hoba...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Binbaşı

@DeliKulaBey

Merdiveninizi cebinize koymazsanız olacağı bu hocam, ders olmuş
@-Bane

Görev uğruna yaptığınız mertliği görmezden gelen Paris yüzünden olmuş gine ne olmuşsa, gerçek olaya yaklaşmışsınız yine Paris yüzünden heba olan bir Troy sizinki hocam

Three Kingdoms'da her fraksiyonun biriminin aynı olması - hadi yine oyun sadece Çin'de geçtiği için buna bahane üretebiliriz - ve kuşatmaların epey bir yavan olması dışında aşırı kötü görünen bir yanı yoktu benim için. Bu tür şeylere takılmıyorsanız sıkılmadan oynatabilir kendini aslında. Troy kadar gıdayı çok ön plana getirmiyor oyun fakat işte fiyatına değer mi derseniz, orası belki...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 22 Ağustos 2020; 14:39:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @-Bane , @DeliKulaBey
T
4 yıl
Binbaşı

selamlar, oyunun acemisi olanlara iyi gelecek bir oynatma listesi.Canlı yayınlarda yapıyorum.oynatma listesinde su an 24 video var. Hergün sabah 9 da yeni video geliyor. Alırım bi like bi yorum iyi seyirler.




Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi touch_of_sleep -- 25 Ağustos 2020; 9:4:47 >

G
4 yıl
Binbaşı

Videoyu izlemek için tıklayınız

Parisçiğimle yaptığım bir savaşı şuraya ekleyeyim.

1- Savaş alanı yapay zekası bence Total War oyunları arasında şu ana kadar rastladığım en iyisi. (WH ve TH oynamadım ama.)

Videoma bakarsanız (campagin savaşı bu seviye zor-zor) yapay zeka ilk fırsatta arkadan saldırmaya çalışıyor, kendince avantajlı konumu ele geçirmeye çalışıyor. (Bu videoda sağda tepede birliklerim var oraya 3 herosuyla birlikte daldı. Yapay zeka hakim bölgeyi ele geçirmeye çalıştı.)

Eğer Troya devletleriyle oynarsanız göreceksiniz ki Paris'te baltacı Hektor'da kılıççı birlikler çoğunlukta. Akalarda ise özellikle Aşil'de mızraklılar var ve bu mızraklıların tier 1-2 seviyesi bile baltacılara ve kılıççılara bonuslu olarak geliyor. Paris ve Hektor'da ise bunun dengi ancak tier 3 seviyesinde çıkan mızrakçılar. Yoksa tier 2 olan Hektor'un Seçilmişleri (kılıççı bunlar) bile nanay. Kısacası Troya olmak biraz sıkıntı. Taktik için Troya'nın tier 1-2 seviyesi ünitelerini akıllıca kullanmak gerekiyor. Zira yapay zeka hangi üniteyle hangi üniteye dalacağını iyi biliyor. Ayrıca yapay zeka siz ordunuzu saklarsanız sizi haritada dikkatli biçimde karış karış arıyor. Bir tane birimini tamamiyle dağıtıp uzaktan uzaktan ormanları, çalılıkları yokluyor.

Eğer bu zorluğun sizi kesmeyeceğini, kolay geldiğini düşünüyorsanız direkt gazi seviyesinde başlayın zaten. Sadece RTW 2'DE 1000 küsür saatlik oynayışım olmasına rağmen yemedi gazi seviyesi bende.

2- Birkaç birimin, özellikle savaş arabalarının gücü bir tık düşürülebilir belki. Zira chariot spam bir ordu yapıp (yapmak mesele gerçi de) en imkansız savaşları bile kazanabiliyorsunuz.

3- Diplomaside buglar var fakat siz istismar etmezseniz görmessiniz bu bugları. Zorla kaşınmanız, kendiniz arayıp yapmanız lazım kısacası buglardan faydalanmak için.

CPU yapay zekası bence yeterli. Ancak Siz Troya devletlerinden birini alınca göreceksiniz ki her zaman Troya karşı tarafa savaş açıyor. Böyle olmaması gerekirdi. Ayrıca büyük devletler buldukları ilk fırsatta kendi aralarında konfedere oluyor, birleşiyorlar. Dardanelle birleşen Hektor olur mu ya. Bu oyunda oluyor. Dahası yine Paris yada Hektor olursanız kardeşinizin ilk fırsatta karşı kıyıya çıkmaya gittiğini görürsünüz. Yok öyle dünya yahu.

Birde oyunun size verdiği görevlerde değişiklik yok. Çeşitlilik lazım. Hep standart sıra izleyen görevler var. Dahası özellikle Truvaya defansif, Akalara ise ofansif özel görevler verilebilirmiş. Çeşitlilik şart.

Diplomasi AI ile ilgili son söyleyeceğim şey Paris'in Helen'i umursamadığı gerçeği. Eğer yapay zeka Parisi yönetiyorsa Heleni bir şehirde bırakıp gidiyor ve umursamadan biryerlere saldırmaya devam ediyor. Halbuki siz Paris olursanız Helen yoksa mutsuz oluyorsunuz, moraliniz düşüyor, ordu etkileniyor vs.

Kısacası savaş alanı yapay zeka çok iyi ama diplomasi-harita yapay zekası geliştirilmeli.

4- Konuda heroların güçlü olduğundan bahsedilmiş ve şikayet edilmiş. Ancak bence bu durum makul. Zira oyunun geçtiği devrin bir diğer adı "Kahramanlar Çağı".

Tunç çağında (yani tarihsel olarak Truva Savaşı'nın geçtiği dönemde) zaten ordular çok kalabalık değildi. Ele geçen Hitit belgelerinden birinde Hitit kralı 40 savaş arabası ve 1400 adamla doğuda Hurri-Mitanni krallığı ordularını dağıttığını söylüyor. Ki Hititler zaten Truva savaşı zamanıyla çağdaşlar. Ayrıca o devirde bir şehrin nufusu 50 bin olunca günümüzün metropolü muamelesi görüyordu. Kısacası bir şehir devletinin tek başına 10 binlik ordu çıkarması imkansız gibi birşeydi. Bu durumda 1vs1 olacak şekilde insanların öne çıkması gayet olağan, oyuna da böyle yansıması normal ve tarihi gerçekciliği arttırıyor diye düşünüyorum. Zaten bu 1vs1 olayı yüzünden devrin diğer adı "Kahramanlar Çağı".

5- Bence oyun çok stabil. Sistemim imzamdaki gibi, ekran kartım yok ve işlemcim Ryzen APU bile değil. İşlemcimin tek numarası ikinci el intel 3.-4.nesil işlemcilere göre son nesil olması ve ekran kartı masrafsızlığı. Ancak gayette güzel oynatıyor kendini. (Tabi ultra ayarda oynamıyoruz herhalde :D)

6- Oyuna ön yargılı bakmayın bence. Harita bölge olarak kısıtlı gelse de oyunda hiç de öyle hissetmiyorsunuz. Çanakkaledeki adam Mora yarımadasını görmüyor, Girit hepten kayıp mesela.

7- Oyuna puanım 100/85. 15 puanı DLC saçmalığından kırdım ve TW oyunları ne kadar iyi olursa olsun kendi görüşüme göre bu şekilde kıracağım. Keşke amazon değil kan modu beleş olsaydı. Bu oyuna kesinlikle kan modu şart. Hele o kahraman kombolarını gördükten sonra. Bu arada oyunu beleşe kaptığım için çok şanslı hissediyorum kendimi.

8- Son olarak daha 4-5 savaş videom var onları da kanala yükleyip burada paylaşacağım. Prof. bir iş yapmıyorum, zevkine takılıyorum ancak izlerseniz sevinirim. Videolarda kahramanların ölümlerinin ağır çekimleri vs falan var.

İzleyin, izlettirin ulan


Evet şimdilik diyeceklerim bu kadar. Saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 28 Ağustos 2020; 13:25:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Çavuş

Arkadaşlar selamlar. Benim oyunda myrina adlı şehirde helen bulunuyor ve ben bu şehri aldım. Bunun ne gibi bir sonuçları olucak niye o orada? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yarbay

Bnde yayında hector oynuyorum çok zevkli oyun ama kan dlcsi erken çıkmalıydı ekimde çıkacak tek eksik bu birde oyundan atıp duruyo



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
T
4 yıl
Binbaşı

Selamlar, aşil seferi bitti homerik ve total war zaferini aldık. şimdi sıra hectorda.

alırım bi like bi yorum hepinize iyi seyirler!

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi touch_of_sleep -- 2 Eylül 2020; 11:51:25 >

G
4 yıl
Binbaşı

bu ikinci videom arkadaşlar. Aşil savaş arabasına binmiş durdurulamıyor. ancak sadece parisin perspektifinden çektim. cephede aşil bolca görülüyor. 1vs1 de var.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Nega dostum hemen üstündeki mesajın 3.maddesinin sonuna bak. @Nega.Thief

Vallahi sistemim imzamdaki gibi. 1 kere olsun atmadı. tabi ultra ayarlarda değilim, videolarımdan bellidir zaten. @arman09

Hocam izleyeceğim videolarını. Yalnız sana tavsiyem Hektorla yayılma defansif ve bölgesel politika izle. ben başlangıçta verilen şehirlerde kalıp hem assuva birliğini kurdum hem de Troy kralı oldum. Üstelik hektoru doğru düzgün savaşa sokmamama rağmen 26 lvl @touch_of_sleep


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @touch_of_sleep , @Nega.Thief , @arman09
T
4 yıl
Binbaşı

alırım bi aboneliğini

hektor konusunda katılıyorum, bende defansif dengeli bi strateji güdücem kesinlikle haklısın

bu sefer zor seviyede oynuyorum savaşlar biraz daha zorluyor, bakalım neler olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
T
4 yıl
Binbaşı

yeri gelmişken sorayım belki bilginiz vardır. < Resime gitmek için tıklayın >

şu sagdaki açıklama kutusunu kapatma yolu yok mudur gerçekten çok rahatsız edici, deli gibi ekranda yer kaplıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
N
4 yıl
Çavuş

Evet hocam yazınızın hepsini okumuştum hatta ilk beğeniyi de ben atmıştım demek ki başka bir numarası yok. Parisin 15 bölükten oluşan benim 2 ordumdan daha güçlü ordusu peşimde bakalım nasıl sıyırıcağız :D teşekkür ederim yanıtınız için. Bir de bu savaş arabasını açtığım iyi mi oldu kötü mü oldu anlamadım valla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
G
4 yıl
Binbaşı

savaş sırasında boşluk tuşuna tıkla. oradan kapatabiliyorsun çoğunu. @touch_of_sleep abone olabilmek isterdim ancak işssizim yahu (ciddiyim)

açıkcası genelde yapay zeka paris bırakıp heleni gidiyor. çoğunlukla umursamıyor. bizde ise ister troy olalım ister aka tarafı helenle ne yapacağımıza dair diplomatik bir şey yok. halbuki alıp menelausa verebilirdik mesela

savaş arabası iyidir. arkadan ve yandan dalacaksın onlarla. sonra ağır çekime alacaksın savaşı. missssss @Nega.Thief





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 2 Eylül 2020; 12:56:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @touch_of_sleep , @Nega.Thief
T
4 yıl
Binbaşı

youtube kanalına abone olmak ücretlimi yaw


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
G
4 yıl
Binbaşı

aklım katıla gitti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @touch_of_sleep
T
4 yıl
Binbaşı

inşallah ileride bir katıl butonumuzda olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @ddnet
G
4 yıl
Binbaşı

Paris Agamemnon ile yüzleşiyor. Agamemnon ordusundan ayrı düşüyor. Acaba hayatta kalabilecek mi? Paris ne yapacak ? İzleyin bi


Videoyu izlemek için tıklayınız



G
4 yıl
Binbaşı

7.7 GB güncelleme gelmiş an itibariyle. 7.7 GB LAYNN Bu ne ? yoksa amazon reyiz mi geldi ? indiren bilen var mı?

Edit: https://www.totalwar.com/blog/a-total-war-saga-troy-patch-1-1-0/ değişiklikler burada.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 9 Eylül 2020; 18:38:4 >

F
4 yıl
Binbaşı

Daha önce hiç Total War oynamadım. Elimde Shogun 2 ve bu Saga: Troy var. Oyunu öğrenme adına hangisini ilk oynayayım? Hangisiyle daha rahat hakim olurum oyuna?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Fortescue

Daha önce hiç Total War oynamadım. Elimde Shogun 2 ve bu Saga: Troy var. Oyunu öğrenme adına hangisini ilk oynayayım? Hangisiyle daha rahat hakim olurum oyuna?
Bence her şeyiyle Shogun 2, Troy'dan daha iyi.



T
4 yıl
Binbaşı

Troyla başlamak istersen, sana yardımcı olacak bir seri. Beğenirsen abone olursan çok sevinirim.

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi touch_of_sleep -- 18 Eylül 2020; 6:42:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Fortescue