Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2105
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Toshiba Estia havadaki enerjiyle ısıtacak
G
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

 

Toshiba Estia havadaki enerjiyle ısıtacak

 

Alarko Carrier''ın Türkiye distribütörü olduğu Toshiba, ''Estia" ile ısıtma sektöründe yeni bir dönem başlatıyor. Ana enerji kaynağı olarak havayı kullanan Toshiba Estia, diğer ısıtma sistemlerine göre daha az enerji harcıyor ve bazı illerde yüzde 50''ye varan oranlarda tasarruf sağlayabiliyor.

 

 

Isıtma-soğutma sektörünün lider kuruluşu Alarko Carrier, Türkiye distribütörü olduğu Toshiba''nın ısıtma sektörüne sunulan ürünü Estia''yı tüketicilerle buluşturmadan önce bir basın toplantısı ile tanıttı.

 

Diğer ısıtma sistemlerine göre çok daha tasarruflu olan ve ısınmak için ana enerji kaynağı olarak sadece havayı kullanan Toshiba Estia, atmosferdeki CO2 (karbondioksit) emisyonunun düşürülmesine de destek oluyor.

 

İstanbul''da yüzde 30, Antalya''da yüzde 50''ye yakın tasarruf imkanı

 

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, Toshiba''nın, Avrupa ile eş zamanlı olarak lansmanı gerçekleştirilen Estia ile Türkiye''de ilk defa ısıtma pazarına girdiğini belirtti. Toshiba ile 2005 yılından bu yana sürdürdükleri işbirliğini ısıtma pazarında da başarıyla devam ettireceklerine inandıklarını söyleyen Şahin, Avrupa ısıtma pazarında trendin, fosil yakıtları kaynak olarak kullanan ürünler yerine alternatif enerji kaynaklarına yönelen ve doğada bulunan ısıyı, kullanım alanlarına aktarmaya yarayan sistemler olan ısı pompası kullanmak olduğunu belirtti. Yakın gelecekte Türkiye ısıtma pazarında önemli değişiklikler olmasını ve ısı pompalarının pazardaki paylarının çok artmasını beklediklerini ifade etti.

 

Pazara sundukları dayanıklı, kaliteli, yenilikçi ürünler ile tüketicilere tasarruf ve konforu birarada sunarken, çevreye maksimum duyarlılık gösterdiklerini belirten Önder Şahin, ''Toshiba Estia, bacagazı emisyonu olmaması ve çevre dostu soğutucu gaz R410A ile çalışması sayesinde çevreyi koruyor. Ayrıca yaptığımız araştırmalarda gördük ki Estia kullanılması halinde diğer ısıtma sistemlerine göre İstanbul''daki kullanıcı %30, İzmir''deki kullanıcı %34, Adana''daki kullanıcı %45, Antalya''daki kullanıcı ise %50''ye varan oranlarda tasarruf ediyor " dedi.

 

Türkiye ısı pompası pazarında hedefimiz liderlik

 

Türkiye ısıtma-soğutma sektörünün başarılı bir büyüme gösterdiğini ve büyümesini gelecekte de sürdüreceğini belirten Toshiba Global Satış Grup Müdürü Hideyuki Kumazawa, ''Alarko Carrier ile işbirliğimizin başladığı 2005 yılından bu yana yıllık satışlarımızı %100''ün üzerinde bir oranda artırdık. Alarko Carrier''ın uzun yıllardır faaliyet gösterdiği ısıtma sektöründeki tecrübe ve başarıları tartışılmaz… Bu konuda Alarko Carrier''dan çok şey öğreniyoruz. Bizim ürünlerimizde kullandığımız teknoloji ve Alarko Carrier''ın tecrübesi ile satış ağı birleştiğinde ısı pompası pazarında başarısız olmamız mümkün değil, hedefimiz pazar liderliği" dedi.

 

Evlerde en fazla enerji ısınma ve sıcak su üretimi için kullanılıyor

 

Toplantıda yaptığı sunumda Toshiba Estia ile ilgili bilgi veren Alarko Carrier Ürün Yöneticisi  Koray Fedar ise, Avrupa''da evlerde en fazla enerjinin, ısınma ve sıcak su üretimi için kullanıldığını, ülkemizde de bunun farklılık göstermediğini belirtti. Avrupa Birliği ülkelerinde kabul edilen ''20-20-20 by 2020" ilkelerine göre 2020 yılına kadar CO2 salınımlarının %20 düşürülmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının %20 arttırılması ve %20 daha verimli ürünlerin kullanılması kararına varıldığını söyleyen Koray Fedar, ''Bu nedenle Avrupa''nın pek çok ülkesinde ısı pompası sistemlerinin kullanılması teşvik ediliyor. Örneğin İtalya''da ilk yatırım maliyetinin %55''i oranında kullanıcılara vergi indirimi uygulanıyor" dedi.

 

Fedar sözlerine şöyle devam etti; ''Toshiba Estia, ısıtma, sıcak su temini ve hatta soğutma da yapabilen komple bir sistem… Sistemin en büyük avantajı yüksek verim oranları sayesinde elde edilen düşük işletme maliyeti sağlaması. Toshiba Estia, 12 KW''lık ısınma için havadan 10KW''lık ana enerji kaynağı aldığında bunu 2KW''lık elektrik enerjisi ile besliyor. Böylece 12 KW''lık elektrik enerjisi harcamak yerine 2KW kullanarak çok büyük bir tasarruf sağlıyor."

 

Dünyanın en verimli havadan suya ısı pompası: Toshiba Estia

 

Ana enerji kaynağı olarak havayı kullanan Toshiba Estia havadan suya ısı pompaları, kullanıcılara ısıtma, sıcak su temini ve soğutma imkanını birarada sunuyor. Estia ile kullanıcılar evleri ya da iş yerlerini 2 bölüme ayırarak diledikleri derecede farklı sıcaklıklarda ısıtabiliyor. 

 

Dış ortam havasından alınan ısıyı sistemdeki suya en verimli şekilde aktaran Estia, istenilen sıcaklık derecesi için ne kadar güce ihtiyaç olduğunu hassas bir şekilde hesaplıyor ve yalnızca ihtiyaç kadar elektrik tüketiyor. Dışarıda havanın ılık olması durumunda daha düşük radyatör sıcaklığı sağlayan ve bunu otomatik olarak ayarlayan sistem, aynı kontrol tekniği ile dış ortamın çok soğuk olduğu durumlarda daha sıcak radyatör suyu üretilmesini sağlıyor. Estia, sisteme radyatör yerine Fancoil ünitesi takılması halinde istenildiği takdirde sıcak yaz aylarında tüm mekan için konforlu bir soğutma sistemi haline de dönüşüyor.




A
6 yıl
Binbaşı

2010da yazılmış ama piyasaya 2017de geldi. Evdeki normal petekleri kullanabiliyor muyuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
6 yıl
Yarbay

Bu haber editörünü işten mi kovdunuz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahrimar

2010da yazılmış ama piyasaya 2017de geldi. Evdeki normal petekleri kullanabiliyor muyuz?

Sanmıyorum klima için hiç olmaz zaten ısıtma için belki. Ama 20bin tl verip de yeni petek masrafından kaçılmaz bence



L
6 yıl
Çavuş

Kullananlar bilgi almam gerekiyor, nedir, nasıldır, parasına değer mi, faturası nasıl geliyor aylık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
6 yıl
Çavuş

Yalan yalan yalan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Binbaşı

Kat kaloriferinden buna geçebilir miyiz radyatörleri değiştirmek gerekir mi var mı yetkili



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.