Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
36
Cevap
2407
Tıklama
14
Öne Çıkarma
TOGG modelleri için yerli harita çağrısı
B
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

TOGG modelleri için yerli harita çağrısı



Navigasyon sistemlerine harita üreten Başarsoft, seri üretime hazırlanan yerli otomobil projesi TOGG’un navigasyon sisteminde de yerli harita kullanmasını talep ediyor.



Başarsoft’un CEO’su Alim Küçükpehlivan, güncel haritalar üretmeye devam ettiklerini belirterek, emniyet ve ambulans gibi kamu hizmetlerinde de Başarsoft’un haritaları kullanıldığını bildirdi. Başarsoft’un kurulduğu 1997 yılından bu yana Türkiye’nin sayısal haritasını ürettiğini ve bu bilgileri de sürekli güncellediğini ifade eden Küçükpehlivan, güncelleme çalışmalarının 10 ekipten oluşan araç filosuyla gerçekleştirildiğini bildirdi.



Sürekli güncellenen haritalarının, 112 ambulans ve buna bağlı hizmetlerle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü dahil birçok kamu kurumunda tekil harita olarak kullanıldığını söyleyen Alim Küçükpehlivan, “Ülkenin her ölçeğinde, Ardahan ile İzmir’de yüzde 95 gibi çok yüksek oranda veri kalitesiyle hizmet sağlıyoruz” dedi.



Ayrıca Bkz.Jeep Compass ve Renegade'in yeni 'e-Hybrid' versiyonları geliyor



Google’ın 2006 yılından bu yana, Apple’ın ise 2018’den itibaren yabancı haritayı bırakarak Başarsoft haritasını kullanmaya başladığını belirten Küçükpehlivan, “Apple gibi firmalar pazarda belli bir büyüklüğü gördükleri ülkelerde, eğer daha iyi harita üretiliyorsa, kendi haritalarını bırakıp oraya geçiyorlar. Çünkü daha az şikayet alıyorlar” diye konuştu.



Otomotiv devlerine dava açmıştı



Alim Küçükpehlivan, global otomobil markalarına, Başarsoft haritalarını kopyaladıkları gerekçesiyle açtıkları davanın sürdüğünü söyledi. Küçükpehlivan, 2021 yılı ekim ayında yaptığı açıklamada, Türkiye’de bu alanda hizmet veren yerli ve yabancı çok sayıda şirketin Başarsoft haritasını çaldığını bildirmişti. Sistemin bire bir kopyalandığını tespit edebilmek için, sahte sokak isimleriyle tuzak kurduklarını belirten Küçükpehlivan, global ölçekte faaliyet gösteren otomobil markalarının da bunu yaptığını tespit ettiklerini ve bunlara yönelik dava açtıklarını anlatmıştı.




Kaynak:https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/togga-yerli-ve-milli-harita-kullanim-cagrisi-haberi-646517

 Haberi Portalda Gör

Başarsoft'u o kadar da küçümsemek doğru değil. 97 senesinden beridir bu işin içindeler. Bence haklı bir çıkış, bir şansı hak ediyorlar. Umarım verilir.
Yoruma Git
met.nar - 2 yıl +54
Vallaha hocam siyasetten pek anlamam ama bu kafayla bi yere varamayız madem böyle birşey yazdınız sebebinide yazsaydınız

zaten arabanın yerli parçaları bir elin parmağını geçmiyor fi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı HemşireZED - 2 yıl +16
Apple bile zamanında “bizim haritalar pek de iyi çalışmıyor. Biz iyileştirene kadar google kullanın “ dedi. Bizdeki de ne özgüven.
Yoruma Git
labtek38 - 2 yıl +11
M
2 yıl
Yarbay

kendine ekmek çıkartmaya çalışan bir uyanık !..



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

Başarılılarsa şayet kullanılır. Her yerde yerli ve milli lafını duyunca sinirlenenler acaba harita konusunda niye adama ekmek çıkarıyor falan filan diyor?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 yıl
Yüzbaşı

Vallaha hocam siyasetten pek anlamam ama bu kafayla bi yere varamayız madem böyle birşey yazdınız sebebinide yazsaydınız

zaten arabanın yerli parçaları bir elin parmağını geçmiyor firmayıda araştırmadım ama okuduğumdan anladığım kadarıyla başarılı bir firma yapabilecekse neden olmasın ?

sebebinide bekirtirseniz bizde bilgilenelim ona göre ne neymiş öğrenelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MarionCobretti
C
2 yıl
Yarbay

bildiğim kadarıyla başarsoft bu alanda kendini kanıtlamış başarılı bir firma. togg eğer çıkarsa en azından haritası bari yerli olsun derim...



L
2 yıl
Binbaşı

Apple bile zamanında “bizim haritalar pek de iyi çalışmıyor. Biz iyileştirene kadar google kullanın “ dedi. Bizdeki de ne özgüven.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 21 Ocak 2022; 22:25:11 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Başarsoft'u o kadar da küçümsemek doğru değil. 97 senesinden beridir bu işin içindeler. Bence haklı bir çıkış, bir şansı hak ediyorlar. Umarım verilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 yıl
Yüzbaşı

Bu Başarsoft Türkiye’de İgo adı ile navigasyon haritaları satan firma değil mi?
Yıllar önce para ile satın aldığım iki adet İgo adlı navigasyon uygulaması vardı. Ömür boyu güncelleme ve kullanım sözü ile.
Ancak bir kaç sene sonra güncelleme yapmadı. Ardından Apple iPad güncellenmeyen uygulamaları devre dışı bıraktı. Ve programı silmek zorunda kaldım. Kısa bir süre sonra İgo yeniden Apple store’de para ile satılmaya başlandı.
O günden beri bu iki firmaya rahmet okuyorum ve asla navigasyon yazılımı almıyorum.
Çakal çok ülkemizde.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
2 yıl
Binbaşı

Onun seçimi ve çalışması şimdiye kadar yapılmıştır. Otonom sürüş özelliği için detaylı bir harita sistemine de gerek var çünkü. Ek olarak bu araçların sayısı arttığında zaten her birinin sürüş sırasında topladığı veri ile güncel bir harita oluşturabilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Ikisinin alakası yok yalnız. Başarsoft haritasını firmalara satıyor düzenli güncelleme için de sürekli para alıyor anlaşmalar bu şekilde. iGo, Sygic gibi firmalar eskiden Google Maps ülkede yokken yaygın değilken tekel gibiydi Başarsoft'tan daha doğrusu her ülkenin kendi yerel harita sağlayıcısından harita alıp navigasyon programı yapıyorlardı. Bedava harita uygulamaları standart olmaya başlayınca muhtemelen kar etmediklerini görüp ödeme yapmayı durdurmuşlardır Başarsoft da harita vermemiştir yani onların suçu yok burada.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ratsx
N
2 yıl
Yarbay

Google Maps varken kim senin pahalı haritanı kullansın Başarsoft? Adamlar çözümü bulmuş herkesin cebindeki.android telefon sayesinde güncelleme için artık sürekli araç dolandırma derdi bile kalmadı. Senin mühendis Ahmet'in harita güncellemesini mi bekleyecek millet?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 22 Ocak 2022; 7:6:31 >


D
2 yıl
Yarbay

Başarsoft haritalarını tomtom/igo üzerinden kullanmıştım. Henüz cep telefonlarında navigasyon kullanılmaya başlamadan önce özellikle İstanbul'da defalarca bu haritalar sayesinde adresimi bulmuştum. Şimdi nasıllar ne durumdalar 2011'den beri kullanmadığım için bilmiyorum. Ama bir ürünün muadili varken standartları sıkılışatırıp yerli olanını kullanmak kimsenin itiraz etmeyeceği bir şey olmalı.



E
2 yıl
Yarbay

Togg ticari firma satınalmada esas iki kriter var basarım ve fiyat...sırf yerli diye bir urun kullanılmaz yeterliliği nedir?fiyatı nedir? eşit sartlarda tabiki basarı secilir.. muhtemelen bu cıkıs bende burdayım cıkısı bunun sebebi tabiki tanıtım yani reklam yada eğer hizmet yeterli değilse devlet baba teşvik ver...sureci görecez.

Bunun dışında firmadoanımhaberde aktivmiş..
https://www.sikayetvar.com/basarsoft
https://eksisozluk.com/basarsoft--1732636?p=3
https://forum.donanimhaber.com/basarsoft-haritalari-ve-guncel-basarsoft-haberleri--23945216





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 22 Ocak 2022; 09:48:11 >


L
2 yıl
Yüzbaşı

Akılları varsa uzak dururlar :D



A
2 yıl
Yarbay

Türkiye’de yanılmıyorsam Başarsoft haritalarını kullanıyorlar. Eğer güzel bir haritalandırma yapacaklarsa neden kullanılmasın ki? Ben küçük projemde Google’ın Maps API ve Direction API’lerini kullandığım için para ödüyorum, araç firmasının ödediği miktarlar daha fazla olur illaki. Yerli ürün daha sağlıklı olur zannımca.

Ps: zaten togg mogg alamıcaz sıfır clio tenekesi olmuş 265K



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Yüzbaşı

Trafik yoğunluğu, buluttan getirilen en güncel haritalar ve diğer online hizmetlerden faydalanmak için Apple Carplay ya da Android Auto kullanıyor.

Google Maps/Yandex Haritalar gibi beli başlı uygulamalar da bu ikisi üzerinde çalışıyor. Başarsoft'un sitesinde Apple Carplay/Android Auto destekli ürünleri var mı ki? Play store'da 4 tane uygulamaları var, açıklamalarında da uyumluluğa dair bir şey yok.

Ülkemizin yazılım sektöründeki yaşları büyük kurumsal firmaları bilmesem hiç konuşmayacağım ama bu firmalar vakti zamanında bir kaç ürün çıkartıp yeni gelen teknolojileri görmezden gelerek hala o ilk günkü eskimiş başarılarını satmaya çalışıyorlar.

Bence gitsinler dünya çapında harita hizmeti sağlayanlara daha önceden yaptıkları gibi harita bilgisi satmaya devam etsinler.




V
2 yıl
Yarbay

Google Maps kadar iyi çalışmasını imkansız. Yemişim yerlisini, hangisi güzelse o olsun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Yerli olayı hikaye, amaç pastadan pay kapmak yoksa haritanın yerli olup olmaması kimsenin umurunda da değil.



U
2 yıl
Yarbay

adamların harita işinde geçmişi Apple'dan eski... tecrübelilerde ondan... asıl togg gerçekleşecek mi? hayali proje...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 23 Ocak 2022; 14:13:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @labtek38