Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1004
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Tivibu İnternet ağımı çökertti!
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar. Bugün tivibu ev montajımız yapıldı. Benim evimde fiber var. Ağ dizilimim şu şekilde:


Salonda eve ana internet girişi ve telekomun verdiği modemle gpon var. (ZTE Modem)
Ben odamda bridge(köprü) yaptığım Cisco WAG320 N adlı modemi kullanıyorum.


Bugün tivibucu geldi. Benim bridge olarak kullandığım modemin ethernet portuna cat6 ile tivibuyu bağladı ve arka odadaki tivibu kutusuna (o da Airties 7205) çekti. Haliyle benm odamdaki cisco modemin 4 te 3 ethernet portu dolmuş oldu. Biri salondaki modemden geliyor köprü görevinden ötürü. Diğeri benim kasama bağlı. Bugün itibariyla üçüncüsü de tivibu için bağlanıp benim odamdan arka odadaki Airties tivibu kutusuna çekildi. Odamdaki cisco modem bildiğiniz patlayacak gibi 40 derece sıcaklığa ulaştı. Uzun süre el değmiyor.

(Televizyonumuz philips 4k 55" yeni daha. )

İşler işte burada karıştı. Bağlandığından beri hem televizyonumda kanallar arasında çok fazla çözünürlük farkı var kötü anlamda. Hem de kablosuz ve kablolu internetim berbat oldu.
İnternet olayındaki sorun şu : örneğin web.whatsapp kullanıyorum orada attığım mesaj gitmiyor. Tek tik çift tik mevzusu değil tek tike bile gelmiyor. Gelecekse de oldukça geç geliyor. Haliyle f5 atamıyorum çünkü yolladığın mesaj henüz gitmedi silinir diye uyarı veriyor web whatsapp. İnstagram vb gibi sitelerde F5 attığımda sayfa yenilenmesi oldukça gecikti.

Kablosuz wifi senaryodaki sorunumda şu: Oynadığım bir oyuna girmeye çalıştığımda giriş yapamıyorum. Server'A bağlanmıyor. Bağlansa bile oldukça geç bağlanıyor. Kabul edilemeyecek kadar geç. Test etmek için oyunu arka plandan kapatıp mobil veriye geçtim. Tekrar denediğimde ışık hızıyla açıldı. Bir başka oyuna girdim. Orada da atıyorum kutu vs açmak için önden video izletiyor ya 15sn falan. VİDEO YÜKLENMİYOR. BAĞLANTINIZI KONTROL EDİN VİDEOYU YÜKLEYEMİYORUM" diye ingilizce mesaj verdi.

2 farklı sitede (speedof , speedtest) hız testi yaptım. İkisinde de hız normal çıktı.Speedof latency 53ms verdi. Hızım 50mpbs down 10mpbs up neredeyse kayıpsız olması gerektiği gibi.

Telekonu aradım. Görevli hattaki gürültü seviyesinin yüksek olduğunu ve bundan kaynaklı olabileceğini söyledi. Bir hız sorunu olmadığı için başka birşey yapamayacağını iletti.

Tivibu bölümüne bağladı. Oradaki görevli televizyondaki görüntü kalitesi düşüşü için ekrana sığdır>ekrana doldur gibi ayarlar yaptırttı ve nispeten düzelme oldu. Fakat kısa süre geçmeden sorun tekrarladı. Görüntü durmadan değişiyor. Stabillik yok. İlgili görevli televizyonun 4k tivibu'nun ise 1080p olduğu için cihazlar arası sürekli çekişme tarzı görüntü ayarı olduğunu bir süre sonra düzelebileceğini iletti. Fakat gözle görülen net bir düzeltme olmadı. Tivibu'nun bununla alakalı bir yapacağı yokmuş Philips ile görüşecekmişim.

.
Sonuç olarak ne öneriyorsunuz arkadaşlar. Hem internet hem tivibu ile alakalı bu sorunumu nasıl çözebilirim.
Hazır bağlantı yenirken 14 gün geçmeden ücretsiz iade edip internet ile olanı değil de uydu ile olanına mı geçmeli.
Yoksa bir çözüm öneriniz var mıdır?

not: internet altyapım ve bağlantılarım oldukça yeni.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 3 Mayıs 2021; 22:34:14 >

X
İnternet hızınız nedir hocam? Bir de alternatif televizyonda deneme şansınız var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

50 mpbs gpon fiber. Eksiği yok fazlası var. Maalesef diğer televizyon çok uzakta ve smart tv kapsamında değil.

edit: bu arada whatsaptan (cep telefonu fakat wifi açık) birine 3-4 fotoğaf attım. Normal sürede max 2 saniyede gidecekken bu sefer 4-5 saniyeye geçti karşı tarafa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 3 Mayıs 2021; 22:38:5 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
@Ö1f1 Hocam bakabilir misin?




Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
Ö
3 yıl
Yarbay

Hocam Tivibu EV, IPoE bağlantısıyla çalışıyor, yani normal isternetin haricinde ikinci bir WAN arayüzü mevcut. ZTE, IPoE bağlantıyı, Air 7205 Cisco'ya bağlı olduğu için Cosico'ya yönlendiriyor, Cisco da veriyi Air 7205'e gönderiyor. Belki bu trafik üzerinde bir cihaz uyumsuzluğu meydana geliyor olabilir diye düşünüyorum. Bu yüzden bir kaç soru sormak istiyorum.

-Tivibu'nun kablosunu Cisco'dan çekince sorun çözülüyor mu?
-Tivibu'nun kablosunu ZTE'ye bağlayınca sorun çözülüyor mu?
-ZTE ile Cisco aynı IP bloğundalar mı, yani ZTE 192.168.1.1 ise Cisco 192.168.1.x mi, yoksa 192.168.0.x veya 192.168.2.x gibi farklı bir blokta mı?
-Cisco'nun arayüzünden baktığınızda IPoE bir WAN profili olarak gözüküyor mu?
-Cisco'nun arayüzünden baktığınız zaman, PPPoE için bir WAN arayüzü gözüküyor mu, gözüküyorsa ağ geçidi olarak bir public IP mi gözüküyor yoksa 10.x.x.x bloğundan bir lokal IP mi gözüküyor?

@Beauregard @XpressMusic34





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Mayıs 2021; 4:13:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Beauregard , @XpressMusic34
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam selam,

-Tivibu kablosunu cisco'dan alıyor şuan. yani benim bridge olarak kullandığım modem.

-Tivibu kablosunu zte'e bağlayacağım birazdan. Edit: Bağladım. Tivibuyu kontrol ettiğimde Cisco'da olan sorunların devam ettiğini gözlemledim. Bazı kanallarda yine çözünürlük düşüklüğü ve yer yer düzensiz lekeler var. Fakat aynı anda farklı kanala geçtiğimde gayet güzel görüntü alıyorum.

-Zte arayüz 192.168.1.1 Cisco Arayüzü ise 192.168.1.3 hocam.

-Cisco Oturum Açma Tipi:RFC 2516 PPPoE , ZTE ise Tip: PPPoE olarak gözükmekte.

  • Son sorunuz için hangi bilginin doğru olduğundan emin olamadım. Bu yüzden cisco'nun kablo ile bağlı bulunduğu bilgisayarımdan Ağ Bağlantısı Ayrıntıları üzerinden bulduğum bilgi : IPV4 Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1 (sorunuzun cevabı başkaysa yöntemi söyleyin hemen atayım).

NOT: Sorularınıza cevap ararken cisco'nun modem arayüzünde AŞIRI bir ağırlık yaşadım. Modem arayüz normalde 1 saniyede açılıyorsa komutu verdikten sonra (192xxxx enter tuşuna bastıktan sonra) 5 saniye içinde cevap aldım. Bunu takiben bir +6 saniye sonra da modem arayüzü ana sayfasına ulaşabildim. Zte arayüzünede bu bilgisayardan bağlanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım.

NOT 2: Tivibu neyse ki 15m cat6 kablo bırakmış. Onu ZTE Ana modeme bağladım ve Cisco modem arayüzümdeki aşırı yavaşlama ve kasılma bitti. Wifi bağlanarak telefonumda kontrol ettim hem oyun server'ına bağlantı hem de insta,twitter ve diğer sitelerde dünden beri yaşadığım imajın geç gözükmesi ve sayfanın oldukça geç yüklenmesi sorunu bir anda çözüldü.

Telefonumla ZTE' modeme wifi bağlantısı yapıp bir üstteki site ve oyunları test ettiğimde ise Ciscoda tivibu bağlıyken olan sorunların hiçbirini yaşamadım. Yani sorun ciscoda mıydı?...

@Ö1f1 @XpressMusic34


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1 , @XpressMusic34
Ö
3 yıl
Yarbay

Merhaba hocam, öncelikle sorununuzun çözüldüğüne çok sevindim.
Bunları sorma sebebim şuydu, Tivibu farklı bir WAN arayüzü üzerinde çalıştığı için bazen cihazlar dinamik yönlendirme sorunu yaşayabiliyorlar. Zamanında ben de yaşadım, hatta böyle durumlarda internete adeta IPoE üzerinden çıkmaya çalışıp felç oluyordu erişimim. Cisco'nun da böyle bir sorun yaşıyor olabileceğini düşünüyorum. Tabi ki gerekli ayarlamalar veya gerekiyorlar yazılım güncellemesi ile çözülebilecek bir sorun ancak teknik destek almak oldukça zor bu konularda özellikle de üretici ile Telekom'un iletişiminin olmaması süreci daha da zorlaştırıyor. Bu durumdan dolayı tavsiyem eğer sorun tamamen çözüldü ise Tivibu'yu ZTE üzerinde kullanmaya devam etmeniz yönünde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Beauregard
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Anladım hocam. İnternet anlamında sorunum çok büyük oranda çözüldü evet. Tivibu cephesinde ise televizyonda görüntü kalitesi ve çözünürlük kapsamında sorunlar devam etmekte. Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum. Belki de hazır yeniyken 14 gün dolmadan iade edip uydudan almak daha mı mantıklı acaba bilemiyorum. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 4 Mayıs 2021; 17:9:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
X
Problemin en azından bir kısmının çözülmesine sevindim hocam.



X
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
Ö
3 yıl
Yarbay

Merhaba hocam, uyduyu pek tavsiye etmem, Tivibu'nun tüm olayı IPTV versiyonunda zaten. Ya acaba ayarlardan (sistem ayarları) görüntü çıkışı 1080i olarak seçili dğeil mi, veya STB de arızalı olabilir. Çok kısa bir dönem Vestel STB'sini kullanmıştım Tivibu için, HDMI girişi arızalı idi. Cihaz her başladığında çözünürlük ayarları bozuluyordu. Bir arıza kaydı bırakın derim Tivibu için, hatta gelip cihazı değiştirmelerinde fayda var. Mümkün mertebe yine AirTies talep edin derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Beauregard
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ama bu sabahtan beri hem mobilden bağlandığım wi-fi hem de bilgisayardan bağlandığım (ethernet) internetimde konu yukarısında tanımladığım tarzda sıkıntılar yaşamaktayım. Sayfa dolması/yüklenmesi oldukça uzamakta , text harici görseller direkt time out'a düşerek f5 yapmaya zorluyor beni. Sorun çözüldü sanmıştım neden böyle oldu acaba?

Çakışan bişey mi var? Varsa ne yapmalıyım?

@Ö1f1 @XpressMusic34





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 6 Mayıs 2021; 22:54:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34 , @Ö1f1
X
@Ö1f1 hocamız yukarıda tarif etmişti hocam esasen. O yöntemler sorununuzu çözmedi mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1 , @Beauregard
B
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İşte tivibu'nun bağlantısını kendi odamdaki bridge olarak kullandığım modemimden çıkarıp ana modeme bağlamıştım. Sorun çok büyük oranda çözülmüştü. Fakat bu sabah ne olduysa sayfaların aşırı geç yüklenmesi gibi internet hızım ve internet kalitemle alakasız sorunlar yaşamaktayım. Ki gpon geldiğinden beri böyle bir sorunu hiç yaşamamıştım.

edit: neredeyse her türlü sitede yaşıyorum. yaşadığım tepki ping ya da lag artık nasıl isimlendiriliyorsa öyle bir sorun. yapmayı istediğim işlem sanki 3 megabit internetim varmış gibi işleme alınıp cevap
veriliyor sayfa tarafından.


edit 2: telekomla konuştum sorun görüntüleyemediğini söyledi. önce tivibu modemini kapatıp 5 sn sonra taktım açıldı. ardından modem sinyaliyle alakalı bişeyler yaptığını söyledi. ana modemden tivibu ethernet slotunu değiştirdim enteresan bir şekilde oldu. hem tv hem de internetimde "şimdilik" sorun yok. sebebini sordum o da birşey söyleyemiyor.

tivibu'nun bağlantıyı yavaşlatabileceği konusunda birşeyler söyledi. söylediği kadar yavaşlatıyorsa qos ile sınırlama yapmalı myım?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 6 Mayıs 2021; 23:44:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
Hız sınırlaması yaparsanız görüntü kalitesinde bozulmalar olacaktır. Diğer hususlar hakkında ise Tivibu kullanmadığım için maalesef bir bilgim yok hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @Beauregard
Ö
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Beauregard

İşte tivibu'nun bağlantısını kendi odamdaki bridge olarak kullandığım modemimden çıkarıp ana modeme bağlamıştım. Sorun çok büyük oranda çözülmüştü. Fakat bu sabah ne olduysa sayfaların aşırı geç yüklenmesi gibi internet hızım ve internet kalitemle alakasız sorunlar yaşamaktayım. Ki gpon geldiğinden beri böyle bir sorunu hiç yaşamamıştım.

edit: neredeyse her türlü sitede yaşıyorum. yaşadığım tepki ping ya da lag artık nasıl isimlendiriliyorsa öyle bir sorun. yapmayı istediğim işlem sanki 3 megabit internetim varmış gibi işleme alınıp cevap
veriliyor sayfa tarafından.


edit 2: telekomla konuştum sorun görüntüleyemediğini söyledi. önce tivibu modemini kapatıp 5 sn sonra taktım açıldı. ardından modem sinyaliyle alakalı bişeyler yaptığını söyledi. ana modemden tivibu ethernet slotunu değiştirdim enteresan bir şekilde oldu. hem tv hem de internetimde "şimdilik" sorun yok. sebebini sordum o da birşey söyleyemiyor.

tivibu'nun bağlantıyı yavaşlatabileceği konusunda birşeyler söyledi. söylediği kadar yavaşlatıyorsa qos ile sınırlama yapmalı myım?
Hocam Tivibu bağlantıyı şu durumda yavaşlatır. Eğer DSL kullanıyorsanız ek tanımlama yapılmadıysa mevcut hızınızdan yer ancak bu durum internetinizin akıcılığına herhangi bir etki etmez. Gelgeleim zaten FTTH kullanıyorsanız yani E-WAN ile eirşim alıyorsanız Tivibu interet hızınızı yavaşlatmaz. Valla belki santral tarafıyla alakalı da olabilir ancak bu sorunu tekrar ederse bu sefer Tivibu'nun kablosunu çekmek yerine ZTE'nin arayüznden IPoE bağlantısını kesin, bakalım bu sefer ne olacak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.