Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
1055
Tıklama
7
Öne Çıkarma
TikTok, bir ülkede daha yasaklandı: İşte nedeni
A
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

TikTok, bir ülkede daha yasaklandı: İşte nedeni
Bilindiği üzere sosyal medya devi TikTok, özellikle son dönemlerde pek çok ülkede tartışma yaratan bir uygulama haline geldi. Hatırlayacak olursak kısa süre önce Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, TikTok uygulamasının devlete ait kurumsal cihazlarda kullanılmasına yasak getirileceğini duyurdu. Şimdi ise benzer bir karar Yeni Zelanda hükümetinden geldi.



TikTok bir ülkede daha yasaklandı



Yeni Zelanda'dan gelen yasaklama kararının şaşırtıcı olmadığını belirtelim. Nitekim son aylarda TikTok'un çatı şirketi ByteDance, güvenlik endişeleri nedeniyle sert eleştiriler alıyor. Bununla birlikte birçok ülke ABD ve AB Komisyonu'ndan gelen yasaklama kararını takip etmeye başladı.



Bildirilenlere göre TikTok, diğer ülkelerden farklı olarak Yeni Zelanda'nın parlamento ağına erişimi olan cihazlarda yasaklanacak. Ancak yetkililer, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı cihazların da bu kısıtlamaya dahil edileceğini duyurdu. Yeni Zelanda’daki kısıtlamanın, Mart ayı sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor..



Ayrıca Bkz.ABD’den TikTok’a ültimatom: Sat ya da yasaklan!



Konu hakkında yapılan açıklamada Yeni Zelanda başbakanı Chris Hipkins, ''Bakanlıklar ve kurumların, BT ve siber güvenlik politikalarına uyduğunu, ancak kamu sektörü dışında herhangi bir yasaklama kararının alınmacağını'' söyledi. TikTok'un ise gelecekte nasıl bir adım atacağı merak konusu. Zira ABD hükümeti, ByteDance'e ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'u satması için baskı yapmaya devam ediyor.




Kaynak:https://www.engadget.com/new-zealand-is-the-latest-country-to-ban-tiktok-from-government-devices-143539571.html

 Haberi Portalda Gör

Ben anlatmaktan sıkıldım siz anlamamaktan sıkılmadınız yasaklanma sebebi Google vb. Şirketlerin bilgilerinizi sadece sizin istediğiniz reklamları göstermek için kulanacağını garanti ederken ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı xborax123 - geçen yıl +9
Yasakçı kafa arıyorsan Çin'i bir araştır ardından yorum yaz.
Yoruma Git
White Water - geçen yıl +5
X
geçen yıl
Teğmen

https://www.youtube.com/watch?v=aI162Xcm3yU&feature=youtu.be izleyin yasaklanma sebebini anlarsınız



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.