Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
7
Cevap
1065
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Thin clientlar ve Windows XP Pro
S
19 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

1 ana makine ve 10 clienttan olusan bir agim var. clientlari thin client yapmak istiyorum ama cevabini bulamadigim bir soru var. bu thin clientlari illaki server turu bir isletim sisteminde mi kullanabiliyoruz ? mesela bu thin clientlar xp pro ya baglanabilirler mi? terminal services buna izin vermiyorsa citrix in bu tip bir cozumu var midir ? yoksa illa server turu bir isletim sistemimi satin almamiz lazim ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



İ
19 yıl
Onbaşı

thin client nedir, . basit bir dil ile anlatabilirmisin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/mkl_gos.php?nt=151
http://www.ascombil.com.tr/avantajlar.htm

thin clientlar hakkinda burdan bilgi alabilirsinizi. kisaca harddiski olmayan pc gibi dusunun. tek yaptigi is baska bir makinen ekranina baglanip ordaki bir programi kendi uzerinden kullanabilmenizi saglayan bir bilgisayarcik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
19 yıl
Çavuş

Geçmişde bu konuyla ilgili bayağı uğraşmıştım. Teknoloji çok hızlı değiştiği için vereceğim bilgiler eskimiş (yanlış hale gelmiş) olabilir ama özetle şöyle:

Thin Client'ları Windows ortamında kullanabilmen için Windows'un Terminal servisleri çalışıyor olması gerekir ki, bu servisler Microsoft'un sadece server'ların da (Small Business 2000 de bile direkt yok, ayrıca lisnas alman gerekiyor)bulunur.

Benim bildiğime göre Citrix çok geçmişde kaldı, onu Microsoft satın aldı ve Terminal server adı altında bir işletim sistemi çıkardı. Daha sonrasında Windows 2000 den itibaren, Windows içinde terminal services haline dönüştü ve Windows 2000 server yanında gelen bir servis oldu. Şimdi yine Windows 2003 server da da mevcut, ama XP Pro da yok diye biliyorum, en azından direkt olarak yok, belki bir eklenti ile ekleniyor olabilir.

Linux da bu servisin bulunduğunu biliyorum ama, kullanacağın uygulamaları da Linux'a taşıman gerekir ya da Linux üzerinde Windows uygulamalarını çalıştırmak için bir emülasyon ile yine Linux üzerinden kullanabilirsin. Ama tabi hız ve başarı ne kadar olur bilemem..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

@ElektroPC , cevap icin tesekkur ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yüzbaşı

kardeşim bir adetwindows 2003 server enterprise kurman yetrli olacak sunucunuzu yönetin adlı uyhulamada windows 2003 server terminal sunucu açıman yeterli yanlız uzak bir ip den wlan dan bağlantı yapacaksan vpn işini görür bunları araştırman yeterli benim bilgim sadece buy kadar 45 pc lik clintlerimde celeron 2.4k hızlıbir şekilde server sistemi yönetiyorum ayrıca 2000 de baya eskidi birçok özelliği win 2003 de aramalısın

kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

@mamy392, cevabin icin tesekkurler. win2003 server almak (sunucu sayisi fazla oldugundan) biraz kasar gibi butcemizi.

xp pro ve home da 21 rdp kullanicisa izin veren bir program buldum.

http://www.thinsoftinc.com/products_winconserver_info.html

WinConnect Server XP adlı bir program varmis. xp pro ve xp home da 21
kullaniciya kadar baglantiya izin veriyormus. ne kadar duzgun calistigini
test edip gormek gerekecek.



L
19 yıl
Yüzbaşı

windows xp pro kullan



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.