Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
60
Cevap
2330
Tıklama
0
Öne Çıkarma
The Periphera (????) | Amazon
W
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi








Westworld'un yaratıcıları Jonatha Nolan ve lLisa Joy, William Gibson'un romanı The Peripheral'i TV'ye uyarlayacak. Kitap yakın bir geleceğin Amerika'sında farklı bir boyut keşfeden bir kadını anlatıyor.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay

Şans verilir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Amazon, Jonathan Nolan-Lisa Joy çiftinin yapımcılığını üstlendiği The Peripheral adlı dizinin ilk sezonunu onayladığını açıkladı. William Gibson’ın aynı adlı romanından uyarlanacak dizi, Warner Bros. TV çatısı altında Amazon için çekilecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Chloë Grace Moretz başrolde.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Yarbay

21 Ekim'de geliyor. Nolan ve eşi yapımcıymış sadece ya. Wiki'den gördüğüm kadarıyla Scott B. Smith dizinin asıl kafası.
Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 9 Eylül 2022; 20:44:8 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Binbaşı

Sağlam geliyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Z
geçen yıl
Yarbay

İlk iki bölümü yayınlandı. Kalan bölümler cuma günleri gelecek. Beklenti tavan, bakalım. William Gibson nedense Türk yayıncılar tarafından göz ardı ediliyor ancak siberpunk tabirini bulan adam bu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Binbaşı

M
geçen yıl
Yarbay

İzleyen var mı?Yorumlar?



M
geçen yıl
Yarbay

8.5 puan var, attım sepete.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Z
geçen yıl
Yarbay

Bunu hatırlattığın iyi oldu. Matrix 4 çıkınca gözüme çarpmıştı sonra unutup gitmiştim.




Bu mesajda bahsedilenler: @twilightened
Z
geçen yıl
Binbaşı

Dizi çok iyi başladı bence, izleyin vakit harcamaya değer. 10/8.8



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Binbaşı

Henüz izlemedim diziyi. Yukarıda Johnny Mnemonic örneğini verdim çünkü o film de aynı yazarın kısa öyküsünden uyarlama. Bu arada daha ilginç bişi daha söyliim, hepimizin bildiği Matrix de yine aynı yazarın "Neuromancer" isimli romanından ilham alınarak yazılmış bir senaryodur. Yani bu yazar (Gibson) çok önemli bi yazar. "Siberalem" kelimesinin babası. Ayrıca "matrix" kelimesini 1984 yılında basılan kitabında şu şekilde açıklamış:

quote:

The matrix has its roots in primitive arcade games. … Cyberspace. A consensual hallucination experienced daily by billions of legitimate operators, in every nation, by children being taught mathematical concepts. … A graphic representation of data abstracted from banks of every computer in the human system. Unthinkable complexity. Lines of light ranged in the nonspace of the mind, clusters and constellations of data. Like city lights, receding.

Keanu Reeves "bilmeden" bile olsa adamın iki farklı uyarlamasında rol almış denebilir. Mnemonic, 95 yılına ait bir film olduğu için yeni nesiller pek bilmez. Eskiler için kült film statüsündedir. Önemli filmdir. Eğlencelidir de. İleride Matrix'e evrilecek olan konseptlerin o filmde az buçuk başlangıçlarını görmeniz mümkün.

Diziye gelirsek, Grace Moretz taş gibi bir hatun, orasına bi lafım yok. Ama iyi bir oyuncu olup olmadığı tartışmalı. Bi de uyarlamanın kaliteli yapılmamış olması halinde ikinci bir rings of power fiyaskosu daha yaşayabiliriz. Hazırlıklı olmak lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 22 Ekim 2022; 0:45:48 >

S
geçen yıl
Binbaşı

Başlık hatalı bu arada. Ben sevdim ilk iki bölümü.



Z
geçen yıl
Yarbay

Dün akşam Johnny Mnemonic filmini izledim. Sapasağlam cyberpunk filmi yapmış adamlar o tarihte. Şaşkın kaldım. Şu sanal gerçeklik sahnesine baksanıza.


https://www.youtube.com/watch?v=UzRjtvMQds4
Ha filmin gelecek öngörüsü genel anlamda bir hayli zayıf. 2021 yılında geçiyor film ve elbette ki bugün için gülünç geliyor ama çok değil on on iki sene önce bile teknolojinin bugünkü evrimini öngörmek mümkün değilken adamların nokta atışı tespitler yapmasını beklemek doğru değil.

Dizinin ilk iki bölümünü de bugün izleyeceğim aksilik çıkmazsa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
geçen yıl
Binbaşı

Hocam ben çocukken izlediğimde bana muazzam gelmişti. Türkiye'ye internetin yeni yeni girdiği ve dial up olarak internete bağlanılan dönemlerdi. İnternete bağlanmak için telefon numarası çevirirdiniz :) Öyle herkesin evinde bilgisayar filan da yoktu, sadece kaymak kesimde vardı bilgisayar ve eski tip oyun konsolları (Amiga, Atari vs.). Ne günlerdi be. Keanu abiyi o zamandan sevmiştik. Bu arada filmdeki başrol hatun Dina Meyer çok güzel bi hatundu. O güzellikle çok daha başarılı olması lazımdı holivudda, bence harcadılar kadını. Şimdi baktım hala yaşına göre çok güzel valla. Ah ulan gençlik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zebercet
Z
geçen yıl
Yarbay

Kadın güzeldi sahi. Hele o siberpunk makyajını silince lokum gibi hatun çıktı altından.

O dönemleri pek yaşamadım. Daha doğrusu 2004 gibi internetle tanıştığım için hiç yaşamadım. Herhalde doksanlarda izleyen birisi için bayağı fantastik bir deneyimdir bu film. Şu an için yüzde bir tebessümle keyifli vakit geçirtiyor.

Diziyi akşama bıraktım. William Gibson romanları çevrilmiyor kafayı yiyeceğim. İthaki çer çöp çevireceğine şu adamın külliyatına el atsa ya. The Peripheral da yazarın en iyi romanı olarak gösteriliyor. Ustalık eseri diyorlar genel olarak.




Bu mesajda bahsedilenler: @twilightened
Z
geçen yıl
Yarbay

Ulan


Göz çıkarma sahnesi neydi öyle. Elim ayağıma dolandı yerimden fırladım. Kalp atışlarım hızlandı kanım çekildi.

Dizi bazı yönlerden bana fazla "ergen kafası" geldi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Daha karanlık ve ciddi bir ton beklerken hayal kırıklığına uğradım. Dram kastıkları sahneler olsun, başroldeki kızın çalıştığı yerdeki arkadaşı olsun, sakat eleman olsun fazla çiğ yazılmış bence. İkinci bölümün ortalarına doğru koptum biraz ama elde avuçta fazlaca bu düzeyde bilimkurgu olmadığı için izleyeceğiz. Yalnız Joy ve Nolan ikilisi yaratıcı yapımcı değilmiş, yani dizi onların değilmiş. Yardımcı yapımcı gibi bir şeyler.



Bir de dizi bana Assassin's Creed'i hatırlattı gelecekten geçmişe etkileşim kurmak falan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 24 Ekim 2022; 12:5:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
geçen yıl
Binbaşı

Sadece Moretz hatırına ilk bölümü izledim. Ulan Moretz kızı sen ne biçim bişeysin ya. Dizi, "normal olarak" (yazarından mütevellit), Matrix ayarında bir konuyu işliyor. Fakat ilk bölümde bilinç Matrix'deki gibi bir bilgisayarın içine mi gidiyor (sanal alem) yoksa dünyanın başka bir yerindeki sentetik bir insanın içine mi giriyorsun, orasını soru işareti şeklinde bırakmışlar. Moretz olmasa izlemem. Daha fazla moretz göstersinler. Moretz'in'de daha fazlasını göstersinler

Dizinin "gelecek" tasviri biraz fazla ucuz malesef. Bütçe sınırlı tabi. Sırıtan çok yer var. Matrix'in ucuz bir dizi versiyonu gibi düşünülebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 24 Ekim 2022; 14:51:3 >

B
geçen yıl
Yarbay

Nolanlar sırf PR için afişlerde falan yazıyor bence. Röportajları bile onlarla yapıyorlar. Senaryoya katkıları yok sanırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zebercet