Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
592
Cevap
72960
Tıklama
118
Öne Çıkarma
The Killing Road'un Tavsiye Konusu [Y-TYT:99 Y-SAY:111]
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar kim olduğumu biliyorsunuz. Kim olduğumu bilmeyenler için sonuç belgemi ve beni meşhur eden o efsane deneme günlüğünün linkini bırakıyorum. Sıcağı sıcağına incelemeler olduğu için günlüğe de bi göz atmanızı tavsiye ederim.https://forum.donanimhaber.com/the-killing-road-un-deneme-gunlugu-deneme-yorumlari-eklendi--143080928#143080928
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Tavsiyeler vs çok uzun olacağı için mesajlara ayırdım, şimdilik kafamda 4 mesaja bölmek var, o yüzden alttaki 4 mesajı kendime alana kadar mesaj atmazsanız sevinirim.
2sini tammaladım gibi ama yoruldum, deneme ve ne yanlış tarzı öneri mesajınyarın yazmayı düşünüyorum. Önerilerinize göre konuyu şekillendirip zenginleştirebilim, wordden yazdığım için de sayfa düzeni iyileştirilebilir. Neyse başlayalım.

Bölüm 0: Sizden gelenler ve FAQ

Q: İlk TYT denemen kaç netti?
A: Palmenin rezil denemesini sayarsam (matta 2 plmak üzere 4 hatalı soru) 96.25, yoksa 105.00

Q: İlk AYT denemen kaç netti?
A: 59.50, 36sı sanırım mat.

Q: En sevdiğin kaynak?
A: Esen 11 Fizik Konu Özetli

Q: Nereyi yazıcaksın?
A: Bilkent EE

Q: Seneye bi daha giricen diyolar doğru mu?
A: Yes.

Q: Hocam okul birincisi sen misin ? @HepAytKasanAdam
A: Obp de 10 15 arasi biseyim sanirim, yerlestirmede de 6
Edit: son araştırmalar 7. olduğumu gösteriyor ama 8 de olabilirim ufak bi ihtimal

Q: Hocam tyt matı ortalama kaç dakikada bitiriyorsunuz? @öylesineeeee
A: 45-55 arası. sınavda sallanarak 60 dakikada bitirdim tam. bu diğer mesajlarda yazdığım kontrollü şekilde.

Q: Hocam kaç yaşındasınız? 12de mi kazandınız? @JamesWallisHunt
A: 17 yaşındayım ve 12ydim

Q: Dershaneye gittin mi?
A: Evet ama hayır, bir günüme bakın sebebi için.

Q: Hocam ne olimpiyatı biraz uzak düştüm geçmişinize tahminim mat :D @197140emir
A: bingo

Q: Hocam tebrik ederim. Paragraf sorularını hangi aralıklarla cozuyordunuz yoksa denemeden denemeye miydi @yarabusevlm
A: limiti çözmeye çalışmam harici denemeden denemeyeydi hep. bi ara günde 1 türkçe denemesi çözdüm, tam ne zaman hatırlamıyorum günlükten bakabilirsiniz. günde 1 paragraf testi denen şey bence palavradan ibaret ama herkeste iş yapıyor, ben de öneriyorum mecbur.

Q: Hocam kanal ne zaman geliyor? @fl_m0t
A: ekim

Q: deneme çözme sıranızı da ekleyebilirsiniz. @alwaysneedmentalreset
A: Pandemiye kadar kitapcik sirasi, sonra mat sos tr fen cozdum.

Q: hocam deneme çözme sıranız nasıldı acaba tyt için ? @ciaobellaciao -bu ikisi pratikte aynı soru maksat konu dolu görünsün-
A: Matematik ilk 30 soru, geometride 2.kaleme gecis ince uc diye -bence bu onemli bi detay-, sonra sosyal, sonra turkce, sonra fen. Kalan surede sosyal ve fen kontrolu sirasiyla, matematige goz atma soru köklerine filan, aynısı turkce icin ama Türkçede 9.soruda sure bitti, tam da yerinde bitmiş 9.sorum yanlisti zaten.
Matematik cozme seklim sayfayi normal cozup, sorulari silip mumkunse farkli.yoldan bir daha cozup dikkat yanlışlarını gormek.

Q: Güne neyle başlardınız nasıl devam ettirir nasıl bitirirdiniz ? Sizin için bu konunun ideali nedir ? Teşekkürler @umitcan.evleksiz
A: Hocam simdi bunu hem ders hem gun olarak ikiye bolucem, onu da pandemi ve okul zamanı diye. 4 cevabimiz var yani.

Okul zamanı mecbur zaten, okula gitmeye kalkıyoruz, kahvalti sırasında tum gundemi eksiden filan elden gecirirdim. Okula gidince ise sırama oturup çantamdaki tek kitabi çıkarıp kulaklığı takardım. Eger biri kantine davet ederse hava almak maksatlı -bizim okulun her seyi ayri bina- ve mola olsun diye cikardim, bazen ben cikartirdim hatta langirta filan. Konular biliniyorsa gidebildigim kadar giderdim kitapta. Dershane arasi enerji atma zamanı, dershane de yine okul gibi, tenefuste ara vermece eger biri gelirse, yoksa kulaklikla devam, fark etmezdim zaten. Eve gelince de testlerin kontrolu sonrasi yatis genelde. İdeal mi bilemem, bence yeterliydi bu toplamda yaklasik 6 saatlik calisma. Zaten bu ideal olayi kisiden kisiye degisen bir şey, arayip bulmak lazim.

Pandemi donemi ise bambaska. Sabah 11 gibi kopek havlamasi ile -cigdemde kopekten bol bir sey yok- uyanip kahvalti sonrasi tyt mi cozdukten sonra yemekten sonra cozecegim branslari yatagin üzerine atardim. Yataga yatmam için mecbur hepsini eritmem lazim, hizli da olmam lazim çünkü bitirmeden yemek yemek olmaz. Her calismamim sonunda yemek oldu, bence super bir motivasyon yemek, bir digeri de uyku. Yemek sonrasi ise onume aytyi koyardim, cozmem lazim cunku frozenli tablomun 1 gunu bile bos kalmamali duzenim bozulur. Film izlemek icin olabildiğince hizli cozup -60 dk ya kadar cektim bi aralar- kontroller, sonunda puanustan sirami yazdiktan tabloya yazdıktan sonra ders manasina benim için gün bitiyor. Normal gun ise genellikle film sonrası konusmalarin en sonunda artik gözüm kapanıyor klavyeye yazamıyorum tarzinda bir snaple bitmiş oluyor. Uyku sonrasi aynisi devam. Burada da itici guc sınava yaklasalim olsun bitsin oluyor. Tabi sunu soyleyeyim boyle film izlemeli gece 5te yatmali gunun idealle uzaktan yakindan alakasi yok, daha erken yatin, bransi azaltin filmi 2 3 gunde 1e çekin ideale yaklasir bence, yine ideal degil tabi, o ince ayarlamaları kişi yapmali.

Q: Hocam youtube veya ücretli hangi kanalları kullandınız? @Frank Castle burnu
A: Yks doneminde izlediğim konu videosu sorusu 0


Q: hocam siz ayt feni 15 günde nasıl bitirmiştiniz? @hankm00dy
A:O günlerin pek mantığı yoktu açıkçası, hani bazen deriz ya sporculara formda, formunun zirvesinde diye; o aralar ben de kendi potansiyelimin en tepesindeydim.
Okulun son haftası çoğunluk evci çıktığı için yurt boşalmıştı, ben de bizim dönemden kalanların yanındaki odaya bi nevi yerleşmiş o masada soruları bildiğiniz tarıyordum, herhangi bir dikkat dağıtan unsur filan yoktu, hatta odada telefon bile çekmiyordu bu tek başına en büyük etken zaten. Okul zamanında uçunca dershanede de o gazla (bu kitap bugün biticek) aynı şekilde devam ediyordum, tek farkla dershanede hocayı duymamak için kulaklık takıyordum.

O günler şöyle geçiyordu kısaca;
Sabah kalk, evden çık yurda gir.
Bizimkiler uyanana kadar 108e (yan oda, onlar 110 ve 107de) geç, çalış orada. Biri uyanırsa duruma göre onlarla beraber başka bir yerde çalış. Saatte 1 biri kantine çıkar zaten onunla kantine git çikolata al dön.
Öğle arasında boş yap, sonraki 3 ders saati aynen devam etmeye çalış (dershaneye gidiceksin rehaveti ile bu aralar hiç çalışamadim sene boyu)
5e kadar Kızılay'da yemek ye takıl, 5te dershane ve kulaklığı tak çalış.
Evde soruları kontrol et (kontrol etmek insanın temposunu deli düşürüyor, kitap bitmemişse ve soru bankasiysa hep evde akşam kontrol ettim)

Yanıma 2 kitap alırdım, birincisi cozdugum kitap (diyelim ki palme tyt kimya sb) öteki de bitince çözeceğim kitap (palme ayt kimya konu mesela). Zaten kitapları sayfa sırasıyla cozdugum icin ne cozsem gibi derdim olmuyordu, zaman kazancı.
Burada hızlanmamı sağlayan bir diğer şey önden tytleri eritip ayt ye girmemdi (kimya için tyt soru>ayt konu>ayt soru çözdüm mesela). Tyt yi hızlı çözmenin gazıyla bu kitap 2 günde/1.5 günde biter diyip bitiriyordum (hatta palme ayt sb kimyayı 24 saatlik periyot olarak bakarsak 1 günden kısa sürede 0dan elektrokimya hariç bitirmiştim, tyt gazı+konudan soruları biraz görmek sayesinde)
Bir de o aralar bu motivasyon sayesinde gerçekten deli gibi çalışıyordum (aynı cümleyi kaçıncı kuruşum acaba), organik kimyayi öğrenmem palmeden okulu kırıp internet kafeye giderken yolda + cs de el beklerken (kotu oyuncuyumdur baya kotu) cozdugum yaklasik 3.5-4 saatlik dilimde oldu mesela. O kadar çalışmışsın dinlensene internet kafede organik bitirmek nedir
Bionun bir kısmı ve fizik ise okul bittiği için evde aynı şekilde bitti. Bu arada hava yastığı gibi tyt coğrafya çalışmaya çalışıp (kimya bio arası konu, bio fizik arası sb) calismam var, öyle 15 gün ediyor sanırım. Yani tek tek toplarsak ayt fen toplamı 15ten muhtemelen ama yuvarlak diye 15 diyorum.


Bundan sonra haftada 1 guncellicem burayı -1 Ağustos 2020-
valla finallerden sonra güncellicem -15 aralık 2020-





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 15 Aralık 2020; 19:49:24 >

Sınava bir daha girecek olsam planlamama bu konuyu okuyarak başlarım.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-7D92479D6 - 4 yıl +43
Bölüm 1: Son senem nasıl geçti?
12 olduğum için artık daha ciddi bir çalışma yapmam gerektiğinin farkındaydım. Bunun için biraz önce olimpiyat sonuçlarının a&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı The Killing Road - 4 yıl +28
Bölüm 2: Kaynak incelemeleri
Ders ders gidicem, tüm çözdüğüm kaynaklar bunlar.

A)TYT

1-Türkçe:
Öncelikle söylememem gerek ki...
Yoruma Git
Yorumun Devamı The Killing Road - 4 yıl +27
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bölüm 1: Son senem nasıl geçti?
12 olduğum için artık daha ciddi bir çalışma yapmam gerektiğinin farkındaydım. Bunun için biraz önce olimpiyat sonuçlarının açıklanmasını -yks 2020den beter sonuçlar öyle diyim- ve bir üniversitenin yaz kampının bitmesini bekledim. Tam hatırlamıyorum ama çalışmaya başladığımda tarih ön temmuzlarda olmalı.
Öncelikle bu günlerdeki seviyemi söylemek istiyorum, 0’ım filan diyip durdum ama şöyle bir gerçek de var: Herkesin 0’ı maxsimum potansiyeli farklıdır. Benim bu çalışmaya başlamadan önceki seviyem şuydu:
Olimpiyatçılığın da getirdiği şeyler ile bir yks öğrencisi için mükemmel bir cebir, 11. Sınıf sonuna kadar çember hariç tüm konuların tam olduğu bir matematik. 3 senedir bazı sınavlar harici hep son günde kurtarılmış ve bir şekilde 90+ alacak hale 1 günde gelip, sınav sonrası kafamdaki her şeyi silip -genetik ve orbitaller gibi ilgimi çeken ve müfredatın çok üstünü bildiğim konular hariç- hayatıma devam ettiğim bir fen. Genel kültürle taşıdığım bir sosyal -bunun önemli olduğunu bile bilmiyorum os ıralar- ve Türkçemin muhtemelen İngilizcemden okuma anlama kısmında kötü olduğu bir Türkçe.

Şimdi yaz nasıl geçmiş bi bakalım

11 tekrarı önemli diyorlardı, ben de buna göre tekrar etmeye başladım. Asıl amacım tamamen bilmediğim konuları da öğrenmekti. Her gün her dersten 1er saat çalışarak hallederim dedim ancak o sıralarda herhangi bir çalışma tempom olmadığı ve 0 olduğum konuları da çalışasım gelmediği için saçmasapan bir 3 hafta geçirmiş oldum. Bu hafta 11 mat da tekrar edeyim diyip 2 3 test çözüp bıraktığımı da ekleyeyim. Bu sralarda günlük çalışmam 3-3.5 saat civarı
Bu saçma 11 tekrarına kafamda son verdikten sonra artık hedef belirlemeye başladım. Bölüm olarak sene başında odtü ee yeter diye gözüme kestirdim. Puangodan filan net çıkarmaya çalıştım. Yökatlastan o sırada haberim yok tabi. Bu sırada tyt formatının değişip sosyal ve fen eklendiğini yeni öğrendim -düşünün ne kadar ilgiliyim- o sırada kendime 105-75 netleri hedef olarak belirledim, ve ilk iş tyt fen öğrenmeye karar verdim. Palme iyidir diye amazondan palmeler sipariş edildi. Tabi amazonun kendisinden sipariş etmediğim için çok geç geldi. Bu sırada elimde olan Karekök tyt matı bitirdim 8 günde, günde 4 saat gibi bir çalışmaile 24er test ortalamada çözerek. Kesinlikle alınması gereken bir kitap kendisi.
TYT fen çalışmam şu şekilde oldu: Sabah biyoloji le başlayıp Palme konudan mümkünse 1 konu, değilse 1 saate denk gelecek şekilde alt konuyu bitirmeye çalıştım konu anlatımlının testleri ile. Aynı format sonra sırasıyla kimya ve sonra fizik için de geçerli oldu. Hesabıma göre kimya ve biyoloji 11 veya 12 günde bitiyordu, fizikte bundan sonra 2 konum kalıyordu, optik ve dalgalar. Bu konular bizim okulumuzda o sırada olan inşaatlar vs yüzünden okulda direkt işlenmedi, sınavda azıcık optik çıktığı için çalışmamıştım bile. Yani harbi sıfırdım bu konuda. Canım çıktı ve bu konuları altışar saatte anca anladım, sene için fizik s.o.s. i şimdiden geliyordu. Neyse sonunda 14 gün gibi bir süreçte tyt feni bitirmiş oldum. Kendimi 16d4y 17d3y yapacak halde görüyordum artık.
Bu çalışma sonrası tytmiz nasılmış diye bir bakayım diye internetten palme tyt çıkarttım -#korsanahayır- ve saçmasapan hatalı bir deneme olduğu için bazı sorularla uğraşmaktan 96.25 geldi. Sonra arkadaşlarıma sordum 345 iyidir dediler bir 345 denemesi çözdüm tg mi paket mi hiçbir fikrim yok 105.00 geldi. Bundan sonra dershane filan açıldı okul başladı şimdi isterseniz okula atlayalım.

Okul süreci

Sene başında konuları dershane ve okulla götürmeye karar verdim ama baktım 1 saat dna çöz 1 saat çembersel çöz hiçbir işime yaramıyor, çok riskli bir dönüş yaptım orada: Kitap kitap gidip ilk dönem sadece matematik çalışmak.
Bu olay nasıl oluyor derseniz şöyle: Karekök lysyi aldım, ilk konu fonksiyonlar başladım, lti bilmediğim için o zamanlar lti ye kadar sadece o kitabı çözdüm, sene boyu tüm soru bankalarını böyle erittim. İlk dönem derslerde ve dershanede bu şekilde kulaklık takıp çözdüm hep. Çözdüğüm kitaplar karekök lys mat, endemik geo, ölçek tyt, apotemi türev integral ki bunların tanesi karekök lysden daha uzun sürdü, acil mat, dershanenin kalınca bir ödev kitabı -ilk dönemde tüm fenimi buna borçluyum- ve arada nefes almak için tyt fizik ve tarih kitabı bitirdim. İlk dönem aptal gibi bu kadar önem verdikten sonra mata artık fene başlamam gerektiğini düşünmüştüm ve 15 tatilde ayt feni erittim. Sonrası 2. Ve üçüncü soru bankaları iken pandemi döneminde nasıl çalıştiığımı netime kadar biliyorsunuz. Bilmiyorsanız hemen günlüğe bakmanızı öneririm. Bunları yazmaktan sıkıldım ve hemen 2. Bölüm olan kaynak incelemesi olayına geçelim.
bu mesaj iyileştiriebilir



T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bölüm 2: Kaynak incelemeleri
Ders ders gidicem, tüm çözdüğüm kaynaklar bunlar.

A)TYT

1-Türkçe:
Öncelikle söylememem gerek ki ben hiçbir Türkçe kitabımı bitiremedim. Bence hepsi birbirinden beter.
İ: Limit Soru Bankası: bana soracak olursanız eli yüzü en düzgün kitaptı. Anlamları rezil evet bir limit klasiği olarak, dil bilgisini tamamen çözmedim ama olumluydu ilk izlenimim.
ii: Karekök Soru Bankası: Bu kitaptan en fazla 20 test çözmüşümdür ama ilk izlenim yazayım dedim. Tamlamalar çözdüm ve dil bilgisi için iyi ışık vermişti, yazım noktalaması fena değil anlamı ise ehti.i
iii: Palme Soru Bankası: anlamı da kötüydü dil bilgisi de, uzak durun.
iv: Palme Paragraf Soru Bankası: diğerlerinin anlamına kötü mü demiştim, bir de buna bakın, sene içinde çözdüğüm muhtemelen en kötü kitap.
Bonus: Hız ve Renk paragraf: Teogda bana çok faydası dokundu kendisinin.

2- Sosyal:
i: Karekök TYT Tarih: Bence gideri olan bir kaynaktı, benim tarih yorumumu soru yazarlarına yaklaştırdı, alınabilir.
ii: Delta Kültür Coğrafya Atak: Bana gram faydası olmadı, bu kitaptan öğrendiklerim her nasılsa hiçbir şekilde aklımda kalmadı, çok iyi bir kitap da değil bence, alternatiflere bakın derim.

3- Matematik:
i: Karekök TYT SB: Övmekle uğraşmayacağım, alın, çözün, eskiyi bilmeden yeniyi yapamazsınız, eski nesil cebiri yapabiliyor olmanız hayati önem taşıyor.
ÖNEMLI EDIT: Yeni baskisi boyama kitabi olmuştur geçmiş olsun. Eskisini alın
ii: Ölçek TYT SB: Ağır bir kitap. Sorular gerçekten kaliteli ve zor, hatta olasılığı hayatımda çözdüğüm lise seviyesinin en zor matematiği olabilir, olimpiyatta kombinatorik en iyi dersimdi, 8de 6 filan yapardım en zor sınavlarda bunda çözemiyordum düşünün. Karekök gibi cebiri daha ağır, kesinlikle çözün diyemem, sınavın üzerinde çünkü.
iii: Acil TYT SB (2018-2019): Hayatımda bu kadar sıkıcı kitap görmedim. 40. Sayfada filan b ıraktım kitabi, ki ben matematil aşığıyım, boşverın derim.

4- Fen
a)Fizik:
i: Palme Konu: Bana öğretti. Öğrenmek istiyorsanız alın, çok fazla fizik konu anlatımlı bilmiyorum ama bence yeterince iyi.
ii: Palme Soru: Palmenin fizikte yenilemesi gerektiğinin ilk işaretleri, bitiremedim, önermem.
iii: Kafa Dengi SB (mavi olan): Format olarak esen konu özetliyi andırıyor bence büyük bir artı. Ben genel olarak başarılı buldum.
b)Kimya:
i: Palme Konu: Çok iyi öğretiyor bence, konu anlatımı isteyen düşünmeden alabilir.
ii: Palme Soru: Kolay filan diyecekler olabilir ama hatırlatırım ki tyt kimya tüm yksnin en kolay testi. Yine öneririm alın çözün.
iii: Aydın Soru: Bu da iyi bir kitap ama bazı sorular sınavın üzerinde. Palme üzerine 2.kitap olarak öneririm, yoksa tyt kimya için böyle bir kitaba gerek yok.
c)Biyoloji:
i: Palme Konu: Piyasadaki en iyi biyoloji kitabı. Karekök tyt mat kadar düşünmeden alınabilecek kadar öneriririm.
ii: Palme Soru: Soruları güzel olsa da gereksiz çok soru var ve çok tekrar ediyor, limit gibi bir soru bankasının tyt kısmı çözülebilir bunu yerine, 6 soru için çok fazla çözmüş oluyorsunuz. Uzunluk sıkıntı değilse taş gibi kitap ama alın geçin.

B)AYT:
1- Matematik:
Ön uyarı bu kadar çözmeyin sonra ösym 2+2 soruyor. Başlayalım.
i: Karekök LYS SB: Daha fazla soru var diye ve müfredatın dışına çıkmak için LYS çözdüm, AYT sadeleşmiş hali sadece o yüzden ona da yorum yapabilirim. AYT mat için kesinlikle çözülmesi gereken bir kitap, övmeye başlarsam post bitmez.
EDIT: Bu sene kitap öldürülmüştür, eski baskı bulursanız alın yoksa bosverin olayı kalmadı
ii: Acil AYT SB: Güzel soruları var, bazıları zorlayıcı. Bilen biliyor üzerine yazmama pek gerek yok, yeni nesli kalitesi ile filan karekök arkasına çözülmesi gereken bir kitap.
iii: Endemik AYT SB: Acil ile karekökün neredeyse her konuda arasını bulan bir kitap, 3.kitap olarak önerebileceğim bir kaynak. İntegrali muazzam, tek sıkıntısı dengesiz oluşu, bazı sorular çok zor bazıları aşırı kolay.
iv: Apotemi Türev ve İntegral: Laf söylemeye gerek yok, çok güzel öğretir, ama zor ve bence gereksiz uzun. Çap tarzı daha kolay fasiküller ciddi zaman kazandırabilir.
2- Fizik:
i: Kafa Dengi 11 12 SB (mavi olan) Ufak konu anlatımı ve nispeten kolay olması nedeniyle ilk kitap olmak için müthiş bir tercih, gereksiz kasıntı sorulardan uzak, ama biraz az soru var denebilir. Bence iyi bir kitap göz önünde bulundurulmalı.
ii: Nihat Bilgin: İyi bir kitap olsa da bence denilen kadar muazzam değil, bazı kısımları mesela optiği bariz kötü çünkü. Ama genel vurulunca en iyi kitaplardan birisi. Piyasada çok düzgün kaynak oladığı için alınır bence.
iii: 345: İyi bir kitap, yeni nesil fizik olayını bence en güzel tutturan kitaplardan birisi. Çözen adam çok tatlı ve güzel çözüyor bence, alınası.
iv: Aydın: Allah belasını versin bu kitabın, çok zor, fizikten soğuttu, esen 3rengin kardeşi. İlk 5 hedefiniz filan varsa.
v: Palme Konu: Soruları bi tuhaf, anlatımı da başarılı değil bence, yenilenmesi lazım. Tavsiye etmem revize bir baskıya kadar. Yarıda bıraktığım tek konu kitabı.
vi: Palme Soru: Konusu kadar kötü olmasa da yenilenmesi gerek yine.
3- Kimya:
i: Palme Konu: Öğrenmeniz için gerekli olan her şey var, buradan öğrendim kimyayı organiği filan, iyidir.
ii: Palme Soru: Kolay ama ösym de kolay soruyor, yani alın 1. Soru bankası olarak.
iii: Aydın Soru: Bazı yerleri çok amele ama çok da güzel bir kitap. Palme+Aydın ideal ikili, fazlasına gerek yok.
iv: FB Soru: Kesinlikle uzak durmanız gereken bir kitap olur kendileri. Testler dolusu q mcdt ve daha fazlası var, 2012de kalmış. Yarıda bıraktığım kitaplardan.
4- Biyoloji:
i: Palme Konu: Çok çok iyi bir öğretmen, öğretmesini istemiyorsanız unuttuğunuz şeye bakmak için yanınızda süper bir kaynak, diğer palme konular gibi kenardaki sorular bunun cevap anahtarının bir sonraki sayfaya konulmasından filan ötürü daha iyi olması… nasıl öveceğimi şaşırdım, süper kitap.
ii. Palme Soru: Yine biyo a/tyt gibi tek sorunu kendisini çok tekrar etmesi, onun dışında oldukça güzel bir kitap.
iii: Limit Soru: En beğendiğim biyoloji soru bankası, her şeyi ayarında, çok kalın da değil. Ben 2018 baskısını çözdüm, 2020 baskısı daha da iyiydi gördüğüm kadarıyla. Alın çözün.
iv: FB Soru: Kimya gibi kendini yenileyemediği bariz, ama onun kadar sırıtmıyor. Yine de alınmasını önermem, çok başarılı değil, daha iyisi vardır elbet.
5- Geometri
i: Karekök lys: canımın çıktığı son testler aytde kalmış, gerçi iyi de olmuş. İlk testleri biraz kolay sonra zorlaşıyor ve güzelleşiyor, çok kalın olduğu için yarıda bıraktım ama beğendiğimi söyleyebilirim. Tavsiye edilir.
ii: Endemik Geo: güzel bir kitap ama aşırı dengesiz. Çok zor soruları da var bir üçgenin çevresi yarıçapnın kaç katıdır diye de, inanılmaz uzun deği ve başarılı bence, tavsiye ederim.
Onur Önerisi: Esen 11 Fizik Konu Özetli piyasadaki en iyi lise kaynağıdır.
Sene boyu çözdüğüm sblarını inceledim, denemelere geçelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 17 Ağustos 2020; 16:49:26 >

T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bölüm 3: Denemeler
Öncelikle bu mesajı okumadan önce veya okuduktan sonra deneme günlüğünü okumanızı şiddetle öneririm böylece hem muhtemelen unutabildiğim detayları hem sıcağı sıcağına yorumlarımı okumuş olursunuz. Başlayalım hadi.


BRANŞLAR


A) TYT
1) Türkçe
i) Limit Kronometre Türkçe: Adamın her denemeyi ayrı bir içki deneyerek yazdığını düşünüyorum. Bence bu cümle her şeyi özetliyor. Limit Türkçe iyidir filan diye almayın uzak durun.
ii) Paraf: Güzel. Beğendiğim tek Türkçe yayını olabilir. Milletin söylediğinin aksine ahım şahım bir zorluğu olduğunu da düşünmüyorum. Alın ve çözün, eğer branş denemesi birleştirip tyt yapıcaksanız Türkçesi paraf olmalı.
iii) 345 12’li: Yılın en overrated kaynağı. Sınavın tam tersi. Almayın zamanınıza yazık. 2.5km ama çok kolay paragraflar, ösym nin 2 bosşuklu sorularını uzatıp 4 lemek boşlukları, kaç yazım yanlışı vardır tadında hayatta çıkmayacak inanılmaz kasıntı dil bilgileri… Boşverin kendisini.
iv) Endemik 12’li: vasat bir deneme bence, kesinlik soruları çok kötü özellikle. 345 ile kapışırlar. Ben önermiyorum ama piyasada deneme kalmadı ne çözücez diyorsanız siz de haklısınız, sene içinde alırsınız muhtemelen.
v) Bilgi Sarmal 20’li: Yarıda bıraktım tam değerlendirme yapmam sağlıklı olmaz ama beğenmediğimi söyleyebilirim. Yorumlarımı hatırlamıyorum gerçi ama beğenmediğimi unutmadım.
vi) Limit Kronometre Paragraf: Denemesinden daha iyi ama yine alınası bir deneme değil, bazı denmeler gerçekten güzelken bazıları klasik limite şükrettiriyor.
2) Sosyal
i) Bilgi Sarmal 30’lu: Sınavla alakası yok, çok uç bilgileri var arada -ermeni Babıali olayı mesela Googleda ararsanız çıkmıyor bile direkt, ermeni yazmanız lazım kenra, veya dindeki allahın adları olayına girmiyorum bile. Ancak ilk dönem veya ikinci dönem alınıp çözülmesini tavsiye ediyorum çünkü çözerken öğreniyorsunuz, kitapları okuyup test çözmek yerine daha pratik bir çözüm.
ii) Bilfen 20’li: Çok güzel başlıyor ama sonlara doğru inanılmaz saçmalıyor özellikle dinde. Başına şans verebilirsiniz çünkü piyasada adam akıllı sosyal denemesi yok.
iii) Endemik 20’li: Piyasadaki açık ara en iyi sosyal denemesi. Tek eksiği çözümü yok ve arada bir bariz ca yanlışları var ama tolere edilebilir şeyler. Alın ve çözün. Ösym tarzını anlayan tek kaynak bence bilfenin ilkleri ile beraber.
iv) 3D: Çok bilgi yığmışlar çok. Kitapçıklar 2li olsa da kopuyor bu büyük avantaj ama toplu tytsindeki gibi iyi bir sosyal olduğunu düşünmüyorum.
v) Paraf 25’li: Overrated. Orta üst bir deneme sadece, dinde aşırı saçma şeyleri sormaktan hiç çekinmez. Endemik ve sarmal/bilfenden sonra 3.tercih bence.
3) Matematik
i) Ölçek TYT Matematik 5’li: Güzel sorular var ama yine soru bankası gibi ağır bir deneme olmuş kısmen. 5’li olduğu için farklı şeyler görmek için alınabilir, en azından hatalı sorusu yok.
ii) Endemik 12’li: En iyi TYT Mat açık ara. Alın sadece. Ösymnin yeni nesilden ne istediğini anlayan tek yayın. Alın. Endemik para verirse pm gelsin biraz daha öveyim.
iii) 345 12’li: Senaryo senaryo olması çok iyi ama senaryolar aşırı fark etmiyor bunu baştan belirteyim. Hatasız, kaliteli bir seçim arıyorsanız güzel dizgisi ve soruları ile endemik sonrası 2. Tercih olmalı.
iv) Acil rejenerasyon: Sıfır beklenti ile çözdüm ve beni mutlu etti. Yukarıdaki ikilinin yanına bile yaklaşamaz, ama ilk deneme olabilir belki. Arada hataları filan var, garip Türkçesi ilk 2 ile farkı açıyor biraz. Yine de kesinlikle almayın denicek bir deneme değil. Uykumun geldiği belli oluyor çok saçma bir inceleme oldu bu.
4) Fen
i) Bilgi Sarmal 25’li: Ortalama üstü bir deneme, bazen kendini çok tekrar ediyor ama kesinlikle kötü değil. Birden fazla TYT fen çözecekseniz aklınızda dursun derim, tam anlamıyla 7/10luk bir deneme, ne şaheser ne çok kötü.
ii) Apotemi 25’li: Bazı soruları çok absürt olsa da -denemede 1 oluyor sıklık sorarsanız yaklaşık- genel olarak güzel bir deneme, alınabilir.
iii) 345 25’li: 345 diye atlamayın üzerine, bence bi numarası yok, üstteki ikiliyi tercih ederim kendisine.
iv) 3D: Bence çözdüğüm en iyi tyt fen denemesiydi, öneririm.



B) AYT
1) Matematik
i) Acil Reaksiyon: 2020 baskısı çok kolay, o kadar laf ettim zamanında, bence kötü bir deneme ama gelen yks20, bilemiyorum, ben yine de öneremem.
ii) Hız ve Renk 12’li: Yine eh bir deneme. İlk iki rengi özellikle ilki (yeşil ve mavi?) atın çöpe gitsin. Kırmızı ve Turuncuları çözülebilir ama çok generic sorulardan oluşuyor, yeni bir şey göremezsiniz burada. Alınmasını öneremem, bi numarası yok çünkü.
iii) 3D: Güzel ama çok zorluyo ya, yeşilleri bile zor. Ama çok kaliteli soruları var. Alın çözün derim, zor ama oldukça başarılı.
iv) Acil Rönesans: zaten çözmeyeceksiniz ama yazayım, kaliteli sorusu çok çok az, adı acil olmasa yüzüne bile bakmayacağınız bir deneme.
v) Bilgi Sarmal 15’li: Çıkmış sorulara şekil verilmiş bir deneme olduğu için yeni soru görmeniz çok zor, ilk deneme olmalı. Kolay bir deneme ama ösym çizgisine en yakınlardan.
vi) Sonuç Derece 10’lu: Çok güzel, çok sağlam soruları var. Tavsiye ederim, lafı uzatmaya gerek yok.
vii) Aydın 8’li: 37 kolay 3 çözülmeyecek soru gibi bir formatı var. Cebiriniz iyiyse yaparsınız rahatlıkla. İddialıysanız alın güzel soruları var ve çok bir deneme değil.
vii) Endemik 12’li: Zor değil, temel sorulardan oluşuyor ama sınav da böyle. Sarmal yerine ilk kaynak olabilir belki, kolayların en düzgünü.
viii) Metin Maske 5’li: Çözdüğüm en renkli en sanatsal en boyama kitabı tyt, kapağında ayt yazıyor niyeyse. Türkçe dışında bir dilde yazılmış ama çözemedim ydtye de yardımcı.
ix) 345 10’lu: Geometrisinin matına göre net bir şekilde zorlayıcı olduğunu düşünmezsek tutarlı ve düzgün bir deneme. Göz kapalı alınıp çözülebilir.
x) Apotemi 10’lu: forumda denilen kadar zor olduğunu düşünmüyorum ama orta üstü kesinlikle. Sorular güzel ama yine forumda denen gibi vizyonumu açtı denilecek sorular da değil. Ben yine de öneriyorum, eli yüzü düzgün bir deneme.
2) Fen Genel
i) 3D: yine alınması gereken bir deneme, her şeyi tadında, soruları güzel. Bizim senemizde yenilenmemesi yüzünden geri planda kaldı ama bu harika deneme olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
ii) Limit kronometre: çok hata var uzak durun. Soru zorluğu sınava yakın olsa da hatalar can sıkıyor.
iii) 345 10’lu: Bizim çok fazla genel fenimiz çıkmadığı için pek kıyaslama yapamıyorum ama bu müfredatın en iyisiydi açık ara, bi biyolojisi garip o kadar. Alınır yine bu sene çıkınca.
iv) Nitelik 12’li: Çok rahat dikkat yaptırıyor ve çok uçlarda bio soruları var. Geliştirici mi evet, alınır mı size kalmış.
v) Apotemi 15’li: İyi değil, gırla hata var çözümünde bile düzelmeyen, forumun en çok şişirdiği kitaplardan birisi. Paranıza ve zamanınıza yazık. Almayın.
3) Fizik
i) Aydın 30’lu: Uzak durun. TYT sorusu dolu, her denmede optik var neredyse, bazı soruları çok zor, alırsanız -neden aldıysanız- üzülmeyin kötü sonuçlar gelirse, 7y görmüşlüğüm var. Bazı soruları ufuk açıyor mu evet de ösym sınavı için ufuk açmanız değil aksine ufkunuzu daraltmanız lazım.
ii) Nihat Bilgin: Güzel soruları olsa da günlük hayat olayını bazı sorularda fazla abartmış, özellikle TYTlerinde. PDF çözümleri vasat ama boş piyasada kötünün iyisi.
iii) Bilgi Sarmal 25’li: Çok kasıntı olmayan, günlük hayat uygulamaları yerinde, tadında bir deneme. Bence alınası, kararında birkaç fizik denemesinden biri
iv) Karaağaç: Biraz kasıntı. İyi değilse seviyeniz moral bozabilir -beni bozdu- Arada güzel soruları var ama alın diyemem, zor görmeye gerek yok ösym için.
v) Palme 20’li exstra: Sınava en yakın 2 denemeden biriydi sarmalla beraber, kasmadan temel sorularla gözüme girdi. Yeni seneki de böyle gelirse alın derim.
vi) Esş 16’lı: Bir süre sonra paranoya yaptırıyor bu sorunun altında bişey mi var diye, bu benim sınavımda 7 dakikama mal oldu. Soru kalitesine lafım yok ama sınav böyle değil, mümkün olduğunca basit düşünmeniz lazım ama bu deneme sizi tam tersine teşvik ediyor. Ben önermiyorum bu yüzden, ayrıca moral de bozma ihtimali yüksek karaağaç gibi. Yarardan çok zararı var bence.
4) Kimya
i) Aydın 30’lu: Seviye olarak sınavın üzerinde olsa da kaliteli sorulardan oluşuyor, iyi bir deneme. Bir ayt kimya çözecekseniz ilk tercihlerden olmalı. Bu denemeyi bitirirseniz muhtemelen yapabileceiğniz tüm dikkat hatalarının %90’ını görmüş olursunuz. Sonlara doğru tekrar etmeye başlıyor mu evet ama Kimyada yazılacak kaç soru var ki zaten. +10 organik denemesi de güzel bir bonus.
ii) Bilgi Sarmal 25’li: Güzel bir deneme. Bambaşka bir vizyon katmasa da sınava son derece yakın. Yine alınası denemelerden kendisi.
iii) Miray 30’lu: Aydının kolayı, yani sınava daha yakın hali. Benim en beğendiğim kimya denemesi, kesinlikle öneririm. Başında konu özeti olması çok tatlı bir bonus olmuş.
iv) Orbital 30’lu: Farklı bir deneme, pek çok yayında olmayan sorular var. Dikkat hatasını hiç fark etmediğiniz yerlerden yaptırıyor ki bu çok iyi bir şey. Sınavın biraz üzerinde, yine alınası bir kitap, farklı olduğu için öne çıkıyor.
v) Palme 25’li exstra: Soru bankası tarzı soruları biraz çoğunluktaydı, palmenin bu 3lüsünden en az beğendiğim oldu, ama yine de kötü bir deneme değil ama yukarıdakiler daha iyi.
5) Biyoloji
i) Aydın 30’lu: Güzel soruları olsa da denemeden denemeye konu dağılımı çok tutarsız olması kendisini çok geriye atıyor, bir de çok fazla tyt sorusu var arada. Elzem değil, daha çok soru bankası gibi ben bi 4 biyoloji atayım diyorsanız alınır ama.
ii) Bilgi Sarmal 25’li: Bazı gereksiz detaylar olsa da -göbek bağındaki toplardamar sayısı- genel olarak güzel ve sınava yakın bir deneme, üstelik o gereksiz detayları sorması da öğretici bir özellik kazandırıyor arada. Alınabilir.
iii) Biyotik 30’lu: Overrated. Bir öncülü bulursanız cevap filan çıkıyor saçmasapan şeyler. Tavsiye etmem.
iv) Palme 25’li exstra: Oldukça güzel, sınava yakındı ve kolay sayılır. Sarmalla beraber çözülmesini öneririm.
6) Geometri
i) Orijinal: İyi değil, çizilemeyen üçgenler, dizgi hataları vs. Boşverin.
ii) Endemik: Kitabından sonra daha yüksek beklentilerim vatdı ama hayal kırıklığına uğradım. Kötü bir deneme değil kesinlikle ama bazı soruların -alan- çok tekrar etmesi can sıkıcı.




GENELLER


A) TYT
i) MF Kazanım Alfa Beta Gamma: Çözdüğüm en kötü denemelerden, belki de en kötüsü. Uzak durun.
ii) Yayın Denizi 3’lü: Yayın Denizi ile Orijinal’in aynı şey olduğu Türkçesinde belli ediyor kendini, matematiği güzel düşüren sorularla dolu ama Türkçesi başta olmak üzeri gerisi kötü. Almayın.
iii) Bilgi Sarmal Etaplı: Sarmalların açık ara en iyisi, ilki zaman kaybı olsa da özellikle son ikisi son derece başarılıydı. Klasik Sarmal’ın sosyalde saçmalama huyu burada da devam ediyor tabi. Alınası bir deneme yine de, benim favorilerimden.
iv) Bilgi Sarmal Depar: Kolay, ilk dönem başlangıç denemesi bu olmalı. Sosyali zor, ders zorluk oranları birbirine göre msüye daha yakın gelmişti bana.
v) Bilgi Sarmal Pusula: Ben beğenmedim. Türkçesi denemeden denemeye çok dengesiz Şu dersi çok iyi dediğim bir dersi yok. Genel olarak iyi bir deneme olduğunu düşünmüyorum.
vi) Avantaj: Türkçesi klasik limit tuhaflığında olmasına rağmen ösym tarzında bir şekilde doğruyu işaretletiyor. Matematiğini hiç beğenmedim ya tam eski ya tam yeni var ösym gibi arası tutturulamamış. Feni muhtemelen çözdüğüm en kolay fendi ama ösym ye en yakın olandı da. Neredeyse her denemede 1 hata olmasını saymazsak dizgsisi ile filan genel olarak başarılı bir deneme, alınır bence.
vii) Limit Kronometre: Çok kolay ve eskide kalmış bir deneme. Matematiğe laf atarken bir şeye tamamı eski nesil diye laf atarsınız ya mecazen, bu gerçekten öyle. Kitapçıkları küçük ve şirin -bu eksi aslında- ilk dönem denemesi olur anca yenilenmezse.
viii) Metin BOSS: Kaçın, rezil bir türkçe, zaman alsın diye gereksiz uzatılmış boyama kitabı bir mat, vasat fen sosyal. Bir tek kitapçık boyutu iyi. 9.90a filan bulursanız belki çerezlik alabilirsiniz. Hatalar da var bol bol onu da ekleyelim.
ix) Bilfen 5’li: Çok klostrofobik bir deneme olmasını saymazsak -küçük kitapçık ve 24 sayfa- ilk ikisi çok çok iyi denemeler iken 3. Orta 4. Ve 5. İse felaket. Farklı yayın görmek için maddi durum iyiyse alıp şans verim derim çünkü ilk 2si gerçekten çok iyiydi.
x) Kafa dengi Challenger: Birden fazla cevaplı ve uzatılmış matematik soruları bir denemeyi iyi veya zor yapmaz. Türkçesi kötü, hatalarla dolu. Ben alınmasını önermem ama ilk 100 vs hedefiniz varsa en kötü senaryoyu görmek için alıp çözebilirsiniz, yoksa geçin.
xi) Aydın 10’lu: Bu denemeye ne diyeceğimi bilmiyorum. Sene boyu nefret ettim günlüğü takip eden bilir. Ama bir iki bilgili sosyal, kolay fen, kolay ve sözlü şekilli olmayan matematik ve çözülmeyen Türkçe. Yks20 gibi geliyor ama aydın bu, ne diyeceğimi bilmiyorum o yüzden. Tavsiye etmiyorum, sınava kadan en kötü TYT olarak görüyordum ama senaryosu sınava en benzeyen çıktı şaka gibi. Siz yine de almayın bence bi sene daha böyle gelmez.
xii) Paraf 3’lü: Millet öve öve bitiremiyor ama niye öve öve bitiremediklerini anlamıyorum, matı kötü vasat bir deneme bu. Tamam ucuz, fiyatının hakkı bu da, bence iyi değil bu. Tabi etrafımdakilerin çoğu beğeniyor, o yüzden kuşku ile yaklaşın bu incelememe.
xiii) Sonuç Derece 5’li: Uzak durulması gereken bir deneme güncellenene kadar, potansiyeli var, biraz zorlayıcı mat ile umut vadediyor ama çok hatalar var özellikle tr sos kısmında.
xiv) Krallar karması: Farklı yayınlar içerdiği için genel bir tanı koymak zor. İlk dönem çözmelik bir deneme paketi bence. Alıp 7 farklı yayın görüyorsunuz bence güzel bir şey. Özellikle Çap denemesini beğenmedim ama.
xv) 3D 5’li: Bence iyi denmelerden. Matı boyama kitabı evet ama sos ve feni bunu kapıyor bence. Türkçesi de gider kötü değil. İlk 4lü kolay sayılır, 5. İse bana oldukça zor gelmişti. Alınır.
xvi) 345 6’lı: İyi bir deneme ama milletin taptığı kadar değil, kutusu çok güzel. Türkçesi branşta dediğim gibi sınavdan alakasız, sosyal ve fenin 3D’nin bir tık gerisinde matı ise önünde. Yine de alınacak bir deneme, sadece denilen gibi mükemmel değil.
xvii) Hız ve Renk Süper 3’lü Ösym karması: Çıkmış sorulardan oluşuyor. Ösym Türkçesi hakkında tüm çıkmışları çözmeden fikir edinmek istiyorsanız nimet. Matematik harici kaliteli bir deneme sonuçta çıkmışlar yani. Ama tavsiye eder miyim bilmiyorum.



B) AYT
i) MF Kazanım Alfa Beta Gamma: TYT’si kadar olmasa da yine başarısız bir deneme, TYT ile kardeş geliyorlar zaten almayın.
ii) Avantaj: Ben bunun corona önceki halini çözdüm corona sonrası hali gelen sorulardan gördüğüm kadarıyla rezil ama eskisi hiç öyle değil. Matta çok sağlam soruları vardı vardı arada, genel olarak kalitesi iyiydi, feni ise yine beğenmiştim aşırı zorlama değildi. Yine alınası bir deneme.
iii) Limit Kronometre: Matematiği için TYTsine dediğim gibi tamamı eski nesil, sınavla gram alakası yok. Feninin kısmen gideri var, piyasada çok fazla ayt olmadığını düşünürsek benim matım iyi zaten fulluyorum diyorsanız çözülebilir belki.
iv) 3D: Alın. Bu kadar. Çözdüğüm en iyi genel ayt. Kolay ama olsun, sınav da kolay zaten. Slın demiş miydim?
v) Aydın 10’lu: Çok zor mat -açık ara çözdüğüm en zor 3d sim dahil- branşındaki gibi tuhaf bir fizik ve biyoloji ve normal bir kimya. O-pandemi sonrası 5’li çıkardılar, yeni sezon 10’lu olmazsa iddialıysanız belki bakın da öteki türlü uzak durun.
vi) Paraf 3’lü: Bunda yalnız değilim görüşlerimde TYT’nin aksine, iyi bir deneme olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim corona baskısının en azından, matematiği amele ve işlem hatası yaptırmaya yönelik sadece, fiziği eh, kötü kimya yazılamıyor zaten biosu paraf biosu. Tavsiye etmem.
vii) Sınav 5’li: Vasat bir deneme, eski kafada hazırlandığı belli oluyor. İlk çıkan yeni aytlerden olduğu için çözmüştüm yoksa almazdım.
viii) Endemik 8’li: Çok kolay bir matı -bunu diyorum da yks20 daha kolay şimdi ösymye sevgiler- ve vasat feni var. Ben hiç beğenmedim, endemiğin beğenmediğim tek kaynağı muhtemelen. Ben almanızı önermem.
ix) Nitelik 5’li: Kolay mat, garip fizik, küçük kitapçık, bence güzel bir üçlü değil, başka seçeneklere bakılmalı.
x) Hız ve Renk 5’li: Kolay, tuhaf biyolojileri ve çok dengesiz bir matı -21 mat 19 geo- var. Önermiyorum alınmasını.
xi) Bilgi Sarmal 3+1: Kolay matları, vasat fenleri ile aceleyle hazırlanmış olduğu çok belli. Zaten yeni müfredat diye almayacaksınız ama sb olarak çözerim diyorsanız bile uzak durun derim.
xii) 3D Son Prova: Bitmeyen mat yapmışlar. Bulursanız corona müfredatı demeden zor matlı senaryo nasıl diye çözün bence. Tytsinin gideri var sosyal hariç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 29 Temmuz 2020; 17:3:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bence çok kötü oldu ama yazıp yazıp silmekten bıktım o yüzden gerisini beklemeden yine sıfırdan başlamsayayım diye bir günüm kısmını atıyorum artık.

Bölüm 4: Bir Günüm Nasıl Geçiyor Olayı

Okul zamanı:

Okul zamanım çok monoton geçti, her gün aynı olduğu için kısa sürücek burası. İsterseniz detaya girip bir daha düzenlerim de, bana uzun hali çok boş geldi.
Sabah okula git, toplamda yaklaşık 3-3.5 saat test çöz, öğlen dershaneye geç, 2 saat orta kulaklık takıp test çöz, akşam gelince çözülen testleri kontrol etmek. Cuma günleri dershane olmadığı için genelde o zamanları dinlenerek geçiriyordum. Şimdi günün nasıl geçtiğinin önemli detaylarına gelecek olursak:
1- Ben yanımda 1den fazla kaynak taşımam. Bir kaynağa başladım mı bitene kadar başka kaynak açmam bile.
2- Okulda ve dershanede kontrol etmek işkence, ve yatmadan önceki saatler çok verimsiz geçiyor, o yüzden kontrolleri evde yemekten ve dinlenmeden sonra yaparım. -genelde 10-10.40 arası-
3- Okulda kimya harici hiç, dershanede de neredeyse hiç ders dinlemedim 12. Sınıfta, saçlarım zaten uzun olduğu için kulaklıkları arasında kaybettirip, müzik dinleyerek çözdüm testleri hep.
4- Genel olarak olabildiğince aralı çalıştım, teneffüslerde hep bişeyler yaptım.
5- 1.önceliğim ders olmadı, mesela Irishman çıkınca günümü ona ayırdım telefondan izledim gibi gibi. Arada böyle enerjinizi atacak molalar önemli bence.
2.dönem kütüphane izni ile filan beraber genelde sınıfta, zemin kattaki koltuklarda veya yurtta çalıştım, kütüphane ortamına alerjim var, kütüphanede 1 kez bile çalışmadan mezun oldum.

Okul zamanı hafta sonu:

Dershanem cumartesiydi. Sabahtan deneme olduktan sonra aradaki 1 saatte necatibeyden koleje kadar filan yürüyüp oradan ankara tıpa dönüp önünden geçip geri necatibeye yürüdüm her hafta, bu tarz yürüyüşler bence istisnasız herkese iyi gelir. Dönüşte 4 ders yine dershanede test çözdükten sonra evde o günkü sonuca göre teste devam veya tatil verip film+varsa 6s veya efesin maçını izlerdim. Bu arada söylemeyi unuttum, hafta içi sene boyu efesin maçlarını kaçırmadım, çalışmamak pahasına. Pazar günü ise dershanede ayt yoksa teste devam edildi 6 saat filan toplam.

Pandemi zamanı mark i:

Buralara çoğunuz haşır neşirsiniz zaten. İki ayrı uyku düzeni ile çalıştığım için ikiye ayırma gereksinimi hissettim. Burası son düzlükte mezunlara yardımcı olabilir belki.
Sabah 11 gibi kalktıktan sonra kahvaltı edip düz bir saat (12.30-12.45-13.00) gelene kadar müzik filan dinleyip her gün tyt ye öyle oturdum. Tyt kontrol edilip yanlışlara bakıldıktan sonra yemek yapılıp öğle yemeği yedim. Düz bir saate gelene kadar yine bekleyip (genelde 15.15) branş denemelerini -ne çözdüğümü görmek için sizi hemen günlüğe alalım:https://forum.donanimhaber.com/the-killing-road-un-deneme-gunlugu-deneme-yorumlari-eklendi--143080928#143080928 – çözdüm bu arada atıştırmalık filan yedim yine. Bunlar bittikten sonra da akşam yemeği yendi ve ayt denemesi çözüldü. Bu deneme kontrolü ile filan genelde 10 gibi bittikten sonra istisnasız her gün film izledim, bu tarz bir boş zaman aktivitesi herkese lazım bence enerjinizi atıcak. Sonrasında da arkadaşlarımın uyku durumuna göre yatma saatim 3 ile 5 arası değişti. Bunlar mayıs ortası gibi vücut saatimi artık oturayım diyene kadardı. Hemen sizi ikinci pandemi dönemine alalım.

Pandemi zamanı mark ii:

En majör fark uyku zamanımın değişmesi ve erken bir tostla kahvaltıcık yapmam diyebilirim. Kalkma saatimi 8e çektim. O kahvaltıcık sonrası saat 9 gibi 2 tane ayt fen denemesi çözmeye çalıştım, böylece dikkatim de açılmış oluyor ve o ölü zamanı değerlendirmiş oluyordum. 10.15 gelince ise gerçek sınav gibi tyt denemesine başlıyordum. Bittikten sonra ise kahvaltı ediliyor ve branş denemelerinin bir kısmını -aslında neredyse her zaman tamamını- çözüyordum. Öğlen yemeğini de saat 3-4 gibi yiyip ayt denemesini çözüp, sonra akşam yemeği ve sonra kalan varsa branşı çözüp yine filme atlıyordum. Yatma saatim ise yaklaşık 1-2 arası bu zamanlarda.

Pandemi zamanı mark iii:

Burası sene boyu muhtemelen en zorlandığım kısım oldu. Branş denemelerim bitince elimde sadece genel denemeler kaldı ve bir boşluğa düştüm. Günde 2 tyt ye filan çıktım ve çözdükçe netlerim düşmeye başladı, tyt 100, ayt 65e indi. Netler düştükçe daha çok çözdüm ve daha da düştü Krizi yönetemeyip Boğaziçi inşaat da güzel diyip bıraktım ve sınavı beklemeye başladım. Günlerim nasıl geçiyor gördül şimdi sene sene ve ders ders nasıl gittim görelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 1 Ağustos 2020; 14:31:6 >

D
4 yıl
Yüzbaşı

Efsane konu açılmış. Gelecek nesiller mutlaka bir göz atsın derim.



E
4 yıl
Er

Yorum parselledim ilerde çocuklarım olursa gösteririm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Onbaşı

Bu konuyu sınava girecek herkes okusun



G
4 yıl
Er

Bilkent mi boun mu son karar(ee sanırım)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Er

Tüm forumun beklediği konu teşekkürler hocam. Eğitim hayatınızda başarılar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bilkent gibi hocam, %90a kadar çıktı


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İTF Hastası
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

rica ederim hocam herkese ben de başarılar diliyorum buradan. diğer cevap atan arkadaşlara da destekleri için teşekkür ederim buradan




Bu mesajda bahsedilenler: @MaviolanYedigün
G
4 yıl
Binbaşı

çok sağlam çalıştın helal olsun tebrik ederim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Er

kaliteli konu.rez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
4 yıl
Er

Tebrik ederim hocam.Faydalı konu için de teşekkürler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Onbaşı

hocam yanlış hatırlamıyorsam siz ertan sinan şahin de kullanmıştınız fizikte. ilk önce onu mu bitirdiniz yoksa palmeden mi okudunuz?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Er

Tebrikler hocam, mükemmel sonuçlar. Konu ve içerik de çok iyi, 2021 tayfa kesin yararlanın buradan! Yolun açık olsun ki zaten hep açık olacak gibi, başarılar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Antim o benim sadece denemesini aldim pişmanım. Tyt palmeden okudum, ayt kafa dengi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 28 Temmuz 2020; 14:19:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @unerdo