Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
68
Cevap
2382
Tıklama
0
Öne Çıkarma
termal macun olarak ne kullanmalı?
J
2 yıl
Yarbay

P
2 yıl
Yarbay

Cooler Master Mastergel Maker kesinlikle tercih edilebilir,daha bütçe dostu olarak Pro modeli de alınabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

NOCTUA NT-H1 2017 yılın da almışım bir defa sürdüm ve o zaman'dan bu zamana hiç değiştirmeden aynı macunla duruyor maşallahı var çok memnunum


< Resime gitmek için tıklayın >



E
2 yıl
Yarbay

Mx 4 ün orjinalini alırsanız bulursanız iyi bir macun kendim kullanıyorum. O macunda satıcı önemli evet sahtesi sahte parfüm gibi fazla idi. Bilinen büyük firmalardan alınırsa sorun yok.
Onun dışında yukarda önerilen noctua nın ve coolermasterın master gel , thermal grizzly ( pahalıdır yanlız ) , zalman stc 7 - 9 modelleri , halnziye yi kullanmadım sadece iyi diye duydum.

Mx 4 istemezseniz bunlardan biri de işinizi görür. İletkenlik değerleri 5 - 5.5 ların üstü bir macun tercih edilebilir. Yukarda ki macunların termal iletkenlik değerleri yüksek zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 12 Ağustos 2022; 1:18:11 >

L
2 yıl
Yarbay

Kullandığım (Arkadaşlarımın sisteminde de) memnun kaldığım markalar:

Arctic MX-4
Noctua NT-H1
Thermalright TF-8
Thermaltake TG-4
Zalman ZM-STG1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Ağustos 2022; 22:18:9 >

M
2 yıl
Yüzbaşı

Cooler master Cyrofuze kullanıyorum ısı değerlerinden memnunum fakat diğer ortalama performans macunlarından ahım şahım bir fark yok macunu işlemciye sürmek biraz uğraştırıyor vizkozitesi yüksek bir termal macun



J
2 yıl
Yarbay

kule tipi fanlarda kasa fanı kullanılmaz normalde çünkü kasa fanlarının görevi içeri dışarı hava alıp atmaktır ama işlemci soğutucu için fanlarda kule tipi olsun ya da sıvı soğutma radyatörü olsun basınçlı fan önemlidir.bu p12 isimli arkadaş kasa fanı diye satılsa da statik basıncı resmen al beni işlemci soğutmada kullan diyor yani zaten meşhur bir fandır öyle bilinmedik bir şey değil.

bak Pressure-optimised yazmışlar Pressure basınç.


https://www.amazon.com/ARCTIC-P12-120-Pressure-optimised-Quiet-Computer/dp/B07GB16RK7

Static Pressure: 2.20 mm H₂O

https://www.arctic.de/en/P12/ACFAN00118A


bu da civcivli olan


Air Pressure 1.29 mmH2O



https://aerocool.io/product/duo-12/




Bu mesajda bahsedilenler: @ByMurat_
J
2 yıl
Yarbay

bu mesajı gördüğüm iyi oldu çünkü sadece 5800x3d'de değil 11700k'da da var ama mx5 onda bir intele göre ve hava soğutma d15 bir sorun görmedim ama x3d çıldırdı son zamanda.zaten sürememiştim kasa dikken takacam derken su soğutmayı direkt oturtamamıştım macun var mı ondan bile emin değilim.o zaman bu ikisine tf8 süreyim çünkü 1.2 gram bişi zaten 3 işlemciye yetmez.5600x işyerindeki 3300x'i sökecem esports duo var zaten küçücük bir yeri basıyor mx4 süreyim ona.

yalnız yazıda some recent batches son çıkanlardan bazı partiler demiş ben ilk çıktığında aldım haberi bile yoktu milletin.sökünce bakalım bi kurumuş mu hakkaten?dedim ama ben yapması zor yapamıyorlar diye demek böyle bir şey olmuş.çok da abartmamak lazım demek ki 12 yapacam diye.git işte 8.5 zaten satıyor.

ben noktalarla amerikan bayrağı gibi bir şey yaparım genelde ama x mi yap diyorsun?şırınga ince veriyorsa olabilir.şimdi tek sorunum içini doldurunca 40 kiloyu geçen kasamı biraz yüksek bir yere çıkarıp yatırabilmek yoksa ben şimdiye ohoo 50 kere sürerdim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Gamer007_
J
2 yıl
Yarbay

11700k'nın macunu değiştirdim mx5'ten tf8'e.merakla beklenen soru kurumuş mu?evet taş gibi olmuş ve işlemcinin üzerinde macun yoktu resmen hep taşmış sağa sola.bu sistemde dark guardian pro olunca kafa kola aldım iki dakikada yaptım soğutucu d15 buna sövüyordum iyi oturtamıyorum diye ama diğer sistemdeki corsair h150i'yi görünce vazgeçtim ben hayatımda bu kadar dandik oturan am4 soğutucu görmedim kanser etti.ryzende hem kurumuş hem de zaten sürememişim kasa dikken yapmaya çalışınca.işlemcinin yarısında macun var diğer yarısı tertemizdi.olanı da kurumuş zaten.mx5 varken cine23 yaptım 86 mı ne diyordu şimdi 11700k ile de yaptım bir intel için hava soğutmada süper ve bu odada hava akışı yok daha sıcak 30 31 vardır.ryzeni kaldıramadım direkt yere yatırdım camları çıkarıp ama ayaklarım perişan oldu şubatta ayağım kırılmıştı benim.üstüne bir de ryzeni kapatamadım çünkü içine bir damla terledim ve bulamadım nerede kurusun diye bekliyorum sabah açacam.başıma çok gelir benim sistemler alışık.



< Resime gitmek için tıklayın >



D
2 yıl
Yüzbaşı

Suan işlemcimde thermal grizzly kyronaut 12.5W'lik olandan sürülü, Fuma 2(rev1) ve Noctua NF-A12x25,Noctua NF-A12x15 chromax.black fanlarla kullanıyorum.
Sistemimin soğutma performansı olarak oldukça üst düzeyde, çoğu sıvı soğutmadan iyi olduğunu düşünüyorum şahsen(kış aylarında tam bu konfigürasyonla 20C oda sıcaklığında 65W tdp'li 5600X işlemciyi 150W güç çekerken 89C derecede tutabildi,hatta 5000 konusunda bunu paylaştım).bunun sadece fanlar ve soğutucuya bağlı olduğunu sanmıyorum termal macun da burada önemli bir rol oynuyor.

Benim tavsiyem bunun bir üst versiyonu olan "kyronaut extreme" 14.2W'lik versiyonunu satın alman (ne yazık ki TR'de şuan satıcısı yok amazon.tr üzerinden yurtdışından hala daha satın alınabiliyor).
Şahsi düşüncem piyasadaki en iyi mainstream termal macun şuan bu her ne kadar pahalı olsa da.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Demek ki abartmaya gerek yok Thermal Grizzly ye dünya para vermeye bunun yorumları bile daha güzel ki bende de noctua 12 se soğutucuyla gelmişti 2017 yılında bir sürdüm hala duruyor H2 olmayabilir ama yine de noctua

Noctua NT-H2 3.5g termal macun, 3 tane NA-CW1 temizleme mendili içerir (3.5g) : Amazon.com.tr: Bilgisayar




Bu mesajda bahsedilenler: @dtmnyars
B
geçen yıl
Çavuş

Mx-4 den uzak dur derim sahtesi çok bende zamanında almıştım internetten ama sahtesi geldi.
Tavsiyem Halnziye p13 nano grafen 13.4/mk(1gr:100 tl civarında) şiddetle tavsiye ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ddtt91
E
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

mx-4 dışında termal macun öneren yok. stok macun ömrünü doldurdu, mx4 dışında makul fiyatta tavsiyeniz var mıdır?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Kimse önermemiş ama ben önereyim, mx4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

😁



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Decent
F
2 yıl
Yarbay

Macunlarda önemli olan termal iletkenliğidir ve W/mK olarak tanımlanır. Ne kadar yüksekse CPU'daki ısıyı soğutucuya o kadar iyi iletir. Benim de önereceğim Arctic MX-4'ün termal iletkenliği 8,5W/mK ve oldukça iyi bir değer. Sıradan orta karar bir termal macunda bu değerler 1-4W/mK arasıdır. 6'nın üstünde bir termal iletkenliğe sahip macunlardan bütçene uyan herhangi bir birini seçebilirsin.



A
2 yıl
Yarbay

mx4 un sahtesı cok. coolermasterın benzer macunları var onlara bakın. sahte cıkma ıhtımalı daha az.

https://www.hepsiburada.com/coolermaster-mastergel-reguler-termal-macun-mgx-zosg-n15m-r2-p-hbv00000na4gy



M
2 yıl
Yarbay

Aynen benimde



T
2 yıl
Yarbay

Bunu termal ped değişimi yaptığım 2 tane rtx 3090’da Gpu için kullandım. Öncesinde Arctic mx4 kullanmıştım.

Bu halzinye, mx4’e göre Gpu sıcaklığını 2-3 derece daha düşürdü. O yüzden ben de tavsiye ederim



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
J
2 yıl
Yarbay

eyw hocam.delinin saz tuttuğu gibi duruyordum en başta HALNZIYE eheheh diye ama kartta kullanan yorumu iyi oldu.120 lira çok derse arkadaş 1gr 75 lira olanı da var aynı sitede hani ben hesaplı dedi diye bunu gösterdim yoksa var thermalright vs pahalı aletler ama alanlara bakıyorum mx-4'ten 2 3 derece iyi demişler siz de öyle demişsiniz demek ki 400 500 lira vermeye gerek yok bu da aynı etkiyi yapıyor.mx5 var bende amazondan getirtmiştim.mx4 de var hani ondan daha iyi olduğunu gördüğüm için mx5'in ondan mx4'e o kadar prim vermiyorum ama mx5 de sanırım bulunmuyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55