Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
1076
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Telegram 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı (2. sayfa)
D
3 yıl
Yarbay

İnternette güvenli diye bir şey yok!

Şunu anlayın artık. Hangisine giderseniz gidin bilmediğiniz bir arka kapısını bilmediğiniz kişiler veya kurumlar kullanıyordur.

Ben whatsapp'ı kağnı gibi işlevsiz olduğu için kullanmak istemiyorum. Telegram bu konuda ferrari gibiyken whatsapp 131 serçe gibi.

Benim kullandığım en işlevsel mesajlaşma uygulaması telegram.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Çavuş

Telegram'ın kaynak kodu açık, buradan bakabilirsiniz. Kodu indirdikten sonra Android Studio ile açıp, istediğiniz değişikliği yaptıktan sonra yeniden paketleyerek dağıtabilirsiniz. İçeride neler olup bittiğine bakma imkanına sahipsiniz.

XMPP protokolünü kullanıp OpenPGP şifreli bir mesajlaşma uygulaması daha iyidir ama genele hitap eden bir uygulama kullanmak gerektiğinde Telegram, Whatsapp'dan çok daha iyidir.

Telegram'ın kaynak kodu açık olduğundan birçok farklı Telegram istemcisi bulunuyor. BGram, ProxyGram, TeleVPN gibi güvenlik bazlı Telegram istemcilerini kullanabilirsiniz. Yine Videogram gibi istemciyi değiştirip kendi uygulamanız üzerinde Telegram sunucularını devre dışı bırakabilir, kendi uygulamanız içinde sadece sizin sunucunuzdan veri trafiği yapılmasını sağlayabilirsiniz. Daha fazla ayar ve gizlilik istiyorsanız Telegram orijinal istemciden sonra en çok indirilen Plus Messenger adlı istemciyi kullanabilirsiniz. (Ben Plus Messenger kullanıyorum)

Hiçbir uygulama %100 güvenli değil ama içlerinden em masum olanlarından birini seçmeye çalışıyoruz. Kaynak kodu açık olanlarda geri planda ne olduğunu gördüğünüz için işler daha sakıncasız yürüyor.

Telegram'ı eleştirebileceğim tek kısım var. Tüm konuşmalarda uçtan uca şifreleme seçeneğinin ayarlanması gerekiyor. Harici istemciler ile bu yapılabiliyor ama orijinal istemcide de bu seçenek olmalı.



R
3 yıl
Binbaşı

bu nasıl bir paniktir arkadaş, benim maho ya attığım mesajı göremeyecek mi telegramdaki arkadaş, saçmalıyorsunuz... adamın derdi whatsapp tan para kazanmak sana reklam göstermek istiyor o kadar...




D
3 yıl
Yarbay

Eğer mahremiyetinize, gizliliğine önem veriyor ve pazarlama ürünü olmak istemiyorsanız, AÇIK KAYNAK (Open Source) uygulamaları tercih edin, talep edin!




D
3 yıl
Yarbay

Çok fazla Telegram haberi gördüm kısaca bir şey yazmak istedim. Arkadaşlar güvenlik ve gizlilik farklı şeylerdir. WhatsApp güvenli ve görece Telegram'a göre daha gizlidir. WhatsApp'ta e2e var Telegram'da ise standart mesajlaşmalarda yok. WhatsApp mesajlarınız iletildikten sonra sunucularında tutmuyor yalnızca alıcılarda ve sizde duruyor mesajları. Telegram ise kendi sunucularında tutuyor. WhatsApp açık açık belirtiyor verilerinizin ne olduğunu ve bu verilerle neler yapılacağını. Yalnızca meta verileri toplanıyor mesaj içeriği değil. Gelir kaynağı vs. gibi tüm raporlar şeffaf bir şekilde hazırlanıyor. Telegram'ın ise Rus merkezli olması, verilerin nasıl kullandığından resmi olarak hiç bahsetmemesi ve gelir kaynağının ne olduğunu açıklamaması zaten gizlilik konusunda prensipleri olan bir şirket olmadığını gösteriyor. Sözüm o ki yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın. Gizliliğe önem veriyorsanız-ki bu güzel bir şey- DuckDuckGo arama motoru, Firefox, VPN, Linux dağıtımı ve tracker engelleyicileri bir arada kullanabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı da kapatmanız gerekecektir tabi ki.




F
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Ne kadar da Rus Emperyalini seven var. Ruslar burnumuzun dibindeler ustelik ...
Onlar rus değil hükümetle ilgisi yok onların onlar bae diyebiliriz.. rus diyorsan yandex rus... türkiye'den bilgilerin istendiği an pantolonuna kadar veriyorlar..

........





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 13 Ocak 2021; 11:27:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı

S
3 yıl
Yarbay

S
3 yıl
Yarbay

Alman vatandasi ama Rus ... VK yine Telegram gibi kurmuslardir. VK malum Ruslarin Facebook udur .

Netice is donup dolanip Rus kokenlilere geliyor... Rusya var her daim her sekilde ...




Bu mesajda bahsedilenler: @Fortune 4
S
3 yıl
Yarbay

Kullanışlılık olarak en iyisi Telegram bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @sounderland.
G
3 yıl
Yarbay

Bazıları da sırf Rusya zamanında yasaklamışsa güvenlidir kafasıyla Telegramı övüyor. Gizli konuşmaların haricinde uçtan uca şifreleme kullanmıyor telegram. Signal güvenlik açısından en iyisi ama arayüzü ve özellikleri telegramdan az. Amacı sadece mesajlaşmak olan signal kullanır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Er

Valla artık ben herşeye çok güvenmiyorum , çoğu uygulama data verilerimizin erişimine sahip , bipte öyle telegramda öyle telegram pek ben ısınamadım çünkü telegram botları flaan değişik Telegram, arayüzü iyi bir iletişim uygulaması fakat iletişim uygulamaları ailesine çok önceden katılan bir uygulama olduğu için gayet güvenli diyorlar




M
3 yıl
Çavuş

bip kullanabilirsiniz, tabiki tercih meselesi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.