Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
190
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Telefonla denize girdim ve açılmıyor
S
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba bugün Xiaomi Redmi Note 8 telefonumu cebimde unutup denize girdim. Denize girdikten yaklaşık 30 saniye kadar sonra fark edip hemen telefonu çıkardım. Telefonu çıkarttığım gibi refleks olarak hemen çalışıyor mu diye baktım ve çalışıyordu ama karaya çıkartınca telefon çalışmamaya başladı. Eve uzak olmamdan dolayı telefonu sallayıp içinden biraz su çıkardım. Daha sonra telefonun deliklerinden ağzımla su çekip tükürdüm. Telefonu alıp kuru bir havluya sardım ama telefonun parmak izi kısımları muhtemelen pil olan kısımları aşırı ısınmıştı ve bir süre sonra telefon sürekli titremeye başladı. Biraz havluda beklettim daha sonra ısı ve titremeye geçti ama arka kameranın içinde nemlenme vardı. Günün geri kalanında da telefonu kuru havluda beklettim ve nemlenmede geçti ama telefon açılmıyor. Şu an evdeydim ve telefonu pirince yatırdım. Telefonun açılması için yapmam gerekenler nelerdir? Tamirciye götürün gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.



J
2 yıl
Yüzbaşı

Servise gönder



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 yıl
Yarbay

Hangi deniz ak kara ege Marmara çünkü her denizin tuzluluk orani farklı ona göre cvp yazacağım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yüzbaşı

Daha önce benzer durum başıma geldi. Telefon muhtemelen bataryası çıkartılamayan bir model. o nedenle zaten acil müdahale durumu ortadan kalkıyor. İlk olarak bataryayı telefondan çıkarmak gerek.

telefon Tuzlu suya girdiği için (klorlu havuz suyu da benzer etkiyi gösterir) telefonu kurutsan ve tekrar çalışmaya başlasa bile muhtemelen 1 ay civarı bir süre sonra arıza verecektir. çünki telefonun tüm elektronik aksamı tuz ile dolu olacak. muhtemelen gsm modülü ilk gemiyi terkendenler den olabilir. En kısa sürede bir tamirciye danış. temizlesinler aksi takdirde telefonun düzen tutması mümükün değil. tecrübeyle sabittir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.