Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
91
Cevap
23437
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: TELEFON PASAPORT KAYIT YARDIM LÜTFEN (2. sayfa)
H
7 yıl
Yarbay

Sagda solda soylenenlere inanma, BTK'nin sitesini incele. Orada IMEI kayit islemleriyle ilgili ayrintili bir rehber var. Kesin ve met bilgiler orada mevcut. Iskembeden sallayanlari dikkate alma. Asagida daha önce yazdigim bir yanit var. Okursan kafanda soru isareti kalmaz:

Kayıt için arkadaşının yabancı pasaportunu da kullanabilirsiniz, fark etmez. E-devlete girip IMEI kayıt işlemini seç. Yurda giriş yapılan belge olarak Yabancı Pasaport'u seç. Sonra belge no bölümüne o pasaportun seri numarasını yaz. Yurda giriş tarihini yaz ve işlemi tamamla. Bir fark yok yani. İşlem aynı. Pasaport kayıt hakkı kişinin TC numarasına tanımlanıyor, çift vatandaşlık sahibi olmak bu hakkı elinden almaz. Kayıt hakkı baki. Yurda giriş yaptığın belge aşağıdaki listede görünenlerden herhangi biri olabilir.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 28 Nisan 2017; 4:32:16 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @f_circle
F
7 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler arkadaşlar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Huysuz İhtiyar , @Germiyanlı
M
7 yıl
Binbaşı

ihtiyar huysuz btk sitesinde herşey yazıyor demişte orda yazılanları anlamak için onun gibi ihtiyar olmak lazım :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Huysuz İhtiyar
F
7 yıl
Yüzbaşı

120 gün süre sınırı telefon Türkiye'ye girdikten sonra mı, yoksa sim kart taktıktan sonra mı başlıyor arkadaşlar? Bir de şey soracağım, telefonların kutusunu havalimanı girişte kontrol etmek için açıyorlar mı? Böyle bir uygulama var mı? Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım bilmiyorum o yüzden. Kuzenin getirdiği telefonun kutusu açıktı ve sorduğumda bu sebeple olduğunu söyledi. Hediye geldiği için çok da soramıyorum ayıp olmasın diye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yarbay

Iki 120 gunu birbirine karistirma. Ikisi de gecerli ama ikisi birbirinden bagimsiz. Telefonuna ilk kez TR sim karti taktigin andan itibaren 120 gun icinde cihazi kayit ettirmen gerek. Kayit yaptiracagin gun, kimin adina yapiliyorsa o kisinin son 120 gun icinde ulkeye giris yapmis olmasi gerek. Ayrica yolcu beraberinde gelen esyalarda kontrol beyana baglidir. Oyle herkesin aranmasi diye bir sey yok. Kuzey Kore, Turkmenistan, Eritre falan degil burasi. Ucaktan inip pasaport kontrolden gectikten sonra bagajini alirsin ve free zone cikisina yonelirsin. Supheli bir goruntun veya hakkinda ihbar yoksa ya da rastgele yapilan bir kontrole denk gelmezsen, yaninda ne getirdigin kimseyi ilgilendirmez. Elini kollunu sallayarak cikarsin. Sansliysan 10 tane cihaz bile gecirirsin. Sanssizsan kapali kutu ikinci cihaz icin bile ceza yersin. Belli olmaz. Ama bir tane cihazi kapali kutu getirebilirsin, kutusundan cikarmak zorunda degilsin.

Pasaport kaydi konusunda sunlari da oku:

quote:

Yurtdisi cihazim icin IMEI kaydini nasil yaptiririm?
- Cihaza Turkiye'de ilk kez Turk SIM karti taktigin gunden itibaren kayit icin 120 gun suren var
- IMEI kaydi yaptirmak icin kayit yaptiracagin gunden geriye dogru son 120 gun icinde Turkiye'ye giris yapmis olman gerekiyor
- IMEI kaydi icin pasaport sart degil. Gurcistan ve Kibris'a nufus cuzdaniyla giris cikis yapmis kisi adina da IMEI kaydi yapilabilir
- Cihazin 120 gunluk kayit suresi ile pasaport sahibinin 120 gunluk ulkeye son giris tarihi birbirinden bagimsiz
- IMEI kayit islemini sadece e-Devlet uzerinden pasaport sahibinin sifresiyle giris yaparak yapabilirsin, operator bayilerinden kesinlikle islem yaptiramazsin
- Odeme islemini vergi dairesine, bankaya gitmeden tamamen online olarak da yapabiliyorsun
- Isleme baslamadan once en yakin vergi dairesine gidip, kayit yaptiracak kisinin TC nosu ve cihazin IMEI numarasini bildirerek 149,20 TL yatiriyorsun. Alternatif olarak bankalara veya onlarin internet subelerine de yatirabilirsin. Ya da en kolayi e-Vergi dairesinden online olarak aninda kredi kartinla odeyebilirsin: TIKLA
- Ikinci adimda kayit yaptiracak kisinin e-Devlet sifresine ihtiyac var. Bu sifre PTT'den alinabiliyor veya bankalarin internet bankaciligi ile giris yapilabiliyor. E-devlete giris yapip IMEI kayit bolumune geliyorsun. Kayit pasaport ile yapilacaksa pasaport seri nosu, nufus cuzdani ile (Gurcistan ve Kibris girisliler) yapilacaksa nufus cuzdani seri nosu, ulkeye giris tarihi ve IMEI bilgilerini girdikten sonra islem tamamlaniyor.
- IMEI kaydin kisa sure icinde onaylaniyor. Bazen 5 dakika bazen yarim saat. Gule gule kullan.
- Merak ettigin tum sorularin cevabi BTK'nin IMEI kayit kilavuzunda mevcut:https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/BTK-IMEI-Kayit.pdf


quote:


Pasaport kaydi konusunda, tanimadigin insanlardan kayit hakki satin alma derim. Hic mantikli degil. Yurtdisindan gelmis bir yakinin falan yoksa, tanimadigin insanlara o pasaport kaydi icin para odeme, guvenilir degil. Onun yerine Pegasus'un kampanyalarini takip et. Kampanyalarla Kibris'a 100 TL'ye bile gidis-donus ucak bileti bulabilirsin (120 gun icinde elbet bulunur). Kibris'a gunubirlik gidip gelirsin ve kayit hakkin dogar. Ustelik pasaportla isin yok, sadece nufus cuzdani yeterli. IMEI kaydini 100+149=250 TL'ye, hem de kendi adina dertsiz tasasiz halletmis olursun. Tanimadigin insana 300 TL vermekten her turlu daha iyidir. Benzer sekilde Gurcistan'a veya yakinda Ukrayna'ya giris-cikis yapilabilir. Pasaport kaydi satanlardan uzak dur derim. Bugun yabanci birinin adina kaydi sorunsuz sekilde yaparsin belki ama yarin ne olacagini bilemezsin. Bakarsin bir tweet attigi icin hapsi atilir ve butun resmi islemleri iptal edilir, IMEI nosu komple bile bloklanabilir. Ondan sonra ugras dur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 29 Nisan 2017; 0:43:35 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @f_circle
F
7 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkürler ayrıntılı bilgi için. Kayıt konusunda tecrübeliyim. Daha önce 4 telefon kaydettim online olarak. Kuzen Türk pasaportuyla giriş yapmadığı için acaba sorun olabilir mi ki diye düşünmeye başlamıştım internette yazılanları (6 ay sonra hat iptali, tek numara vs.) okuyunca. İlgilenip aydınlattığınız için teşekkür ederim tekrar. Kuzen bagaja vermemiş çantasını, yanında taşımış. Ben de garipsedim kontrol ettiler deyince. Bir şey olmuş ama çok kurcalamayacağım...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_circle -- 29 Nisan 2017; 0:58:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Huysuz İhtiyar
P
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba mesajları okudum gene de emin olmak için soruyorum.



Haziranda belcika ya gidip geleceğim. Benden sonra ise kuzenim amerikadan gelecek ve kardeşime iphone 7 getirecek. Kendi pasaportuma işletebiliyorum sıkıntı olmadan değil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Prometheusx

Merhaba mesajları okudum gene de emin olmak için soruyorum.



Haziranda belcika ya gidip geleceğim. Benden sonra ise kuzenim amerikadan gelecek ve kardeşime iphone 7 getirecek. Kendi pasaportuma işletebiliyorum sıkıntı olmadan değil mi?

işletebilirsin, geldikden sonra bir gün sınırı var 30 veya 60 gün geçmemesi lazım. Onu bir araştırın.



H
7 yıl
Yarbay

@Prometheusx Turkiye'ye giris yaptigin tarihten itibaren 120 gun icinde adina kayit yaptirabilirsin. Yukaridaki mesajlarda net bilgi var.

@DoQi Insan iki satir okur. Yukarida yaziyor hepsi. BTK'nin resmi belgesine link bile var. Hala 30 veya 60 gun diye salliyorsun.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DoQi , @Prometheusx
L
7 yıl
Er

Arkadaslar acil yardima ihtiyacim var. 16 Eylul 2016'da Turkiye'ye Ingiliz pasaportumla giris yaptim. Telefonumda kapanma gibi bi durum olmadi 7-8 aydir sorunsuz kullaniyordum. Iphone 5s . Alirken de unlocked oldugunu her ulkede kayitsiz kullanabilecegimi telefonun kapanmayacagini soyluyorlardi ona bagladim durumu. En son aralikta Ingiltere'ye tekrar dondum . Yurtdisi hattimi kullandim. Turkiye'ye en son 29 Ocak 2017'de tekrar giris yaptim yani daha 4 ay dolmadi. Dun yurtdisi hattimin kapanip kapanmadigini kontrol etme amaciyla Turk Telekom hattimi cikardim yurtdisi hattimi taktim. Kapanmadigini gorunce tekrar hattimi degistirdim fakat dunden beri Turk Telekom hattimda servis yok yaziyor. Internetten imei numarasini sorgulattim ve telefonun kayit disi oldugu gorunuyor. 7-8 aydir boyle bi sorunla karsilasmadim simdi boyle bisey olmasi cok sacma degil mi ? Telefonu pasaporta kayit ettirmem mi gerekiyor? Pasaportum Ingiliz pasaportu cifte vatandasim o yuzden TC Kimligim de var. 6 ay sonra kapanma gibi bi durum soz konusu olur mu ? Turk Telekom bayisine sordum islemi artik biz yapmiyoruz e - devletten yapicaksiniz dediler. Bi kac gun sonra gidip ptt den e-devlet sifresi alip harc pasarisini yatirip internetten islemi yapicam. Ama cok tedirginim telefonum kesin acilir mi bazilari butun islemleri yaptim hala acilmadi demis :( Yardiminiz icin tesekkurler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Btk da mı sorun var e devlet temi? Harci yatırdım. E devletten pasaport bilgilerini giriyorum sürekli aynı problemi veriyor. Pasaport sahibinin giriş bilgilerine ulaşılmadı tekrar deneyiniz diye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Yarbay

Panik yapmana gerek yok. Oncelikle IMEI kaydi icin operator bayilerine gitme. Onlarin hicbir yetkisi yok artik. Olmasin da zaten. Neredeyse hepsi sahtekar ve zir cahil. Yillarca somurduler milleti. IMEI kayit isi sadece ve sadece e-devletten yapiliyor artik.

Ikincisi, cihazinin yasal sure olan 120 gunun sonunda IMEI'sinin bloke olmasi gerekirken olmamis ve 7-8 ay bedavadan kullanmissin. Bu BTK'nin sistemindeki bir bug'dan kaynaklaniyor. Bazen cihazlar kayit disi olsa da kullanilabiliyor. BTK'nin sisteminde ne olacagi belli olmaz. Muhtemelen yurtdisi SIM kartini takip tekrar TR kartini takinca, operator BTK'ya IMEI no.yu yeni bir sorguyla gonderdi ve sistem ilk aktiflesme tarihini gorunce cat diye IMEI'yi bloke etti. Sasilacak bir durum yok. 7-8 ay kullanip bloke olmamasina nasil sasirmadiysan, buna da sasirmaman gerek.

E-devlet sifreni al, harcini yatir ve kaydini yap. Cihazin acilir, merak etme. Yukaridaki mesajlari oku. Ingiliz pasaportun ile giris yaptiysan, giris yapilan belgeyi ona gore sececeksin. Kaydini sorunsuz tamamlarsan IMEI yine aktiflesir, panik yapma.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leonela88
L
7 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Panik yapmana gerek yok. Oncelikle IMEI kaydi icin operator bayilerine gitme. Onlarin hicbir yetkisi yok artik. Olmasin da zaten. Neredeyse hepsi sahtekar ve zir cahil. Yillarca somurduler milleti. IMEI kayit isi sadece ve sadece e-devletten yapiliyor artik.

Ikincisi, cihazinin yasal sure olan 120 gunun sonunda IMEI'sinin bloke olmasi gerekirken olmamis ve 7-8 ay bedavadan kullanmissin. Bu BTK'nin sistemindeki bir bug'dan kaynaklaniyor. Bazen cihazlar kayit disi olsa da kullanilabiliyor. BTK'nin sisteminde ne olacagi belli olmaz. Muhtemelen yurtdisi SIM kartini takip tekrar TR kartini takinca, operator BTK'ya IMEI no.yu yeni bir sorguyla gonderdi ve sistem ilk aktiflesme tarihini gorunce cat diye IMEI'yi bloke etti. Sasilacak bir durum yok. 7-8 ay kullanip bloke olmamasina nasil sasirmadiysan, buna da sasirmaman gerek.

E-devlet sifreni al, harcini yatir ve kaydini yap. Cihazin acilir, merak etme. Yukaridaki mesajlari oku. Ingiliz pasaportun ile giris yaptiysan, giris yapilan belgeyi ona gore sececeksin. Kaydini sorunsuz tamamlarsan IMEI yine aktiflesir, panik yapma.

Cok tesekkur ederim gercekten icimi rahatlattiniz cok sagolun. Aslinda daha once de bir kac kere Tr hattimi cikarip yurtdisi hattimi takmistim sonra tekrar degistirmistim hic bloke olmadi bundan sonra da olmaz diye dusunuyordum. Dun beklemedigim sekilde saatlerce servis yok olarak kalinca anladim durumu. Sanirim sans eseri 7-8 ay boyunca kullanabildim . Bir kac gun icinde kayit islemlerini halledecegim umarim dediginiz gibi aktiflesir bi sorun yasamam. Cok tesekkurler yardiminiz icin :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yarbay

Onemli degil. BTK'nin sistemi stabil degil. Ne olacagi belli olmuyor. Sen yine de cihazi baska bir TR SIM kartla deneyip emin ol. Ama bence BTK yapmistir o blokeyi.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leonela88
L
7 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Onemli degil. BTK'nin sistemi stabil degil. Ne olacagi belli olmuyor. Sen yine de cihazi baska bir TR SIM kartla deneyip emin ol. Ama bence BTK yapmistir o blokeyi.

Evet baska sim karti da deneyecegim. Eger bi problem olmazsa sorun hattimdadir eger hala servis yok yazarsa dediginiz gibi BTK'nin bloke etmesinden kaynaklaniyordur. Ama buyuk ihtimal bende problemin BTK'nin telefonu bloke etmesinden kaynaklandigini dusunuyorum. Hatlari degistirmemle bu problemin ortaya cikmasi birbiriyle baglantili. Daha once de yasamistim ayni durumu. Kafama tek takilan 16 Eylul 2016 da yurda giris yaptim telefonu Tr hattimla beraber 13 Ocak 2017 ye kadar kullandim. Sonra tekrar yurtdisina gittim Turkiye'ye en son 29 Ocak 2017 de giris yaptim ve ayni gun havaalaninda yurtdisi hattimi cikarip Tr hattimi taktim. Son giris yaptigim tarih uzerinden 120 gun gecmemis olsa da telefonun aktif oldugu hatti kullanmaya basladigim tarih 16 Eylul 2016. Umarim bu bi sorun yaratmaz :) Gerci yurtdisindan gelen bir arkadasim var ona sordum. Yurtdisindan Turkiye'ye ilk girisinde 1 ay boyunca kayitsiz sorunsuz kullanmis telefonunu. Turkiye'ye kisin 2. kez tekrar giris yapmis telefonunun bloke oldugunu gormus kullanamamis. Tekrar Almanya'ya gitmis ve Turkiye'ye 3. defa yazin geldiginde kayit ettirmis telefonunu ve sorunsuz kullaniyor suan. O yuzden umarim bende bi sorun yasamam. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonela88 -- 9 Mayıs 2017; 15:47:45 >

M
7 yıl
Yarbay

Beyler merhaba öncelikle herkese hayırlı güzel bayramlar
Bir arkadaşım şuan almanya'da ve bana bir telefon getirecek
zamanında bir yerde bandrol ücreti falan okumuştum. Ben bundan 2-3 sene önce kendim getirmiştim böyle birşey yoktu sadece aldıktan sonra pasaport kayıt ücreti vardı.
Şimdi durum tam olarak nasıl bilgi verebilir misiniz lütfen


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaslar bir sorum olacak. Yurtdisindan telefonum geldi. Simdi bunun kaydi icin teyzem geliyor ekimde avusturyadan. Kendisinin tc kimligi var ancak pasaportu yabanci ayni zamanda avusturyada yasiyor. Simdi ben teyzemin e devletinden yabanci pasaportu secerek islem yaparim ancak bu tek hatla kullanma muhabbeti gecerli olmaz degil mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Knock Code

Merhaba arkadaslar bir sorum olacak. Yurtdisindan telefonum geldi. Simdi bunun kaydi icin teyzem geliyor ekimde avusturyadan. Kendisinin tc kimligi var ancak pasaportu yabanci ayni zamanda avusturyada yasiyor. Simdi ben teyzemin e devletinden yabanci pasaportu secerek islem yaparim ancak bu tek hatla kullanma muhabbeti gecerli olmaz degil mi ?

hayır olmaz,çünkü teyzen tc vatandaşı ve edevletten kayıt yapacaksın,edevlette kayıt yaparken pasaportun ülkesini seçiyorsun zaten.
tek hat olayı turistler içindir,onların kaydı sadece bayilerden yapılıyor ve tek hat tanımlanıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

Beyler merhaba öncelikle herkese hayırlı güzel bayramlar
Bir arkadaşım şuan almanya'da ve bana bir telefon getirecek
zamanında bir yerde bandrol ücreti falan okumuştum. Ben bundan 2-3 sene önce kendim getirmiştim böyle birşey yoktu sadece aldıktan sonra pasaport kayıt ücreti vardı.
Şimdi durum tam olarak nasıl bilgi verebilir misiniz lütfen


gecikmiş cevap ama yine de işine yarayan olur diye cevaplayalım;
yurtdışından gelen telefonlar için pasaport kayıt harcı dışında bir ücret yoktur.



K
7 yıl
Yarbay

Cevabiniz icin tesekkurler hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @november27