Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
1462
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Tehlikenin Farkında Mısınız?
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Para konusunda oldukça hesapçı, detaylı düşünen bir insanım. Almak istediğim soru bankalarını,denemeleri,fasiküllerin falan bir listesini yaptım. Hatta listeyi sizlerle paylaştım.
https://forum.donanimhaber.com/su-derece-isteyen-kardesinize-bir-yardim--143317341#143318433

Bu listeden 1-2 kitap ekledim, çıkardım falan sonra çeşitli sitelerden fiyat araştırmalarıyla toplam bir fiyat elde ettim. Yaklaşık 500-550TL para tuttu. Afedersiniz ama bu ne para ulan? 60-70 TL'den kitapların satıldığını gördüm. Mümkün değil ben sadece bu kitaplar için bu kadar para veremem. Belki sizin durumunuz iyidir, 500 tlyi kitaplar için ayırabilirsiniz ama ben mümkün değil ayıramam. Bazı kitapları elemek zorunda kaldım PDF'ler ile halledebilirdim ama fiyat öyle aman aman düşmüyor, hatta kitapların önceki basımları da olabilir.

Şimdi bu sınavın fırsat eşitliği nerede tam olarak? Yani o parayı kitaplara gömemeyecek adam üniversiteye gitmesin mi ya da iyi yerler kazanamasın mı? Sistem bunu mu istiyor? Parası olan mı kazansın sürekli?


Hadi MEB Kaynakları, yayınlanan sorular falan diyeceksiniz ama gerçekten onlar ne kadar yeterli? Sınavda başarı elde etmiş adamların çözmediği kaynak kalmıyor, görmediği yayın kalmıyor. Mesele kitapların pahalı olmasından çok sınav sisteminin bu kitapları aldırmayı zorlaması bence ama sistem o kadar yozlaşmış ki alt tabanı düşünmüyor, onların üniversiteye gitmeye hak etmediğini sanıyor. Belki en kral dershanelere,özel hocalara falan gerek yok ama insanları başarı için kitaplar aldırmaya "zorlamaları"nı adice buluyorum. Sınav başarısı için gereken fedakarlık maddi olmamalı manevi olmalı.