Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1699
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TDAmeriTrade Türkiye'ye para Transferi Hk.
M
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar ,Türkiye'de TDAmeriTrade kullanan var ise şöyle bir sorum var benim şuanda hali hazırda orada bulunan bu hesabımdan Türkiye'deki doviz hesabıma Amerika'daki dovizimi buraya getirdiğimde bu paranın ne kadar vergi öderim.

Aynı zamanda Transferwise kullanan varmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?



M
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yokmudur ?
Yurtdışı borsalarından elde edilen gelirlerden vergi muafiyeti söz konusumudur ?



M
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar malum sorumuza kimse tarafından cevap veya görüş belirtilmediği için sizleri araştırmalarımdan bilgilendirmek isterim.Şuana kadar birçok banka ile görüştüm kuveyt ,yapıkredi , garanti ,işbank ,halkbank dahil.
Öncelikle bankaların müşteri hizmetlerinin bu konuda fikirleri oldukça değişken kimi banka %5 yazışma ücreti ve komisyon bankamız tarafından uygulanıyor derken kimi banka herhangi bir vergilendirme veya ücret talep edilmiyor diyebiliyor fakat hiçbirisi kesin bir bilgi değil.
Yurtdışında para transferleri konusunda WELLS FARGO bankası genelde aracı kurum ve bu kurumun kaçda kaç komisyon uyguladığıda henüz aydınlatamadığım diğer bir konu WELLS FARGO ile görüşmelerim sürüyor.
AmeriTrade tarafında ise Türkiye'den Gönderimlerde herhangi bir komisyon uygulanmazken .Amerikadan buraya para transferlerinde 25usd Gibi bir komisyon alınıyor.Bu 25usd'ye WELLS FARGO'nun ve Paranın Türkiyeye girdikten sonraki vergilendirmeleride eklenecektir.(Türkiye'den Amerikaya gönderimlerde Swift ücreti valör sayısına göre değişkenlik gösterir.Yani param aynı gün amerikada olsun derseniz,1000usd 'de 50usd gibi bir kesintiyi göze almanız gerekir.Hayır süre önemli değil derseniz 5günde hesabınza geçer fakat hiçbir ücret ödemeyebilirsiniz.)
WELLS FARGO ile yaptığım denemelerde 4000USD gibi bir rakamda 50USD gibi bir kesinti eklendiğini söyleyebilirim.
Yapıkredi ile anlaşmam olduğu için swift ve karşı banka komisyonlarını karşılıyor ve herhangi bir swift ücreti masraf yansıtılmıyor.
Ancak yüksek meblağ para akışlarında durum ne olur henüz bilmiyorum.10.000 VE 1000.000USD lik işlem yapan arkadaşlarım varsa bu konuda bizleri aydınlatabilir mi?
Türkiye'de bir bankaya 100.000usd getirdiğimde %5(5000usd) komisyonu durduk yere ödemek istemem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.cskn -- 3 Eylül 2020; 12:47:50 >

M
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uzun süredir konuyu güncellemiyordum fakat araştırmalarıma ve bankalar ile görüşmeye bu süreçte devam ettim.İtiraf etmeliyim ki gerçekten şubeler ve bankaların müşteri hizmetleri bu konularda gerçekten bilgisiz !Yurtdışından yüklü miktarda para getirmek için bazı yöntemler mevcut bunlardan birincisi VARLIK BARIŞI bu varlık barışı bazı dönemlerde açılıyor ve bu geçen Haziran ayında açılmış ve bitmiş .Vergi ödemeden yurtdışındaki paranızı buraya getirmek için kullanabileceğiniz bir yöntem .İkinci yöntem ise benim yaptığım yöntem bu yöntemi henüz denemedim fakat edindiğim bilgiye göre paraya ihtiyacım olduğunda bu yöntemle getireceğim .Bu yöntemde hem burada hemde Amerika'da kendinize ait bir hesabınız olması gerekli ayrıca yaptığınız yatırımı belgeleyen evrakları istenildiği takdirde ibraz edebilmeniz gerekmekte.Benim yatırımlarım Menkul kıymetler olduğu için zaten Türkiye'de vergilendirilmiyor yani borsa yatırırım için herhangi bir vergi ödemem gerekmiyor.Yalnızca bankalar arasında yapılan yazışmanın bir bedeli olabilir ve bu yazışma ücretini yine Amerika'daki bankalar bizden talep etmiyorlar ancak sadece Türkiye'de bu oran %5 gibi bir rakama bile tekabül edebilir.Bu yüzde 5 lik orana göre hesap yapmak ve yatırım hamlelerinizi bu şekilde yapmak en mantıklı seçenek olacak'tır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Çavuş

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet5157 -- 10 Ekim 2020; 15:16:26 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

F
3 yıl
Çavuş

Hocam merhaba,

Türkiye'den para gönderirken dediğiniz gibi Yapı Kredi ile swift yapınca komisyon almadı. İkinci transfer gün sayısı olarak ertesi gün seçtim, gönderdiğim paradan 50 dolar kesilmişti.

Parayı tekrar Türkiye'deki hesaba göndermek için de Ameritrade ile yazıştığımda bana bir form gönderdiler, onu doldurup imzalamak gerekiyormuş. 25 dolar bir masrafı olduğunu, başka bir kesinti olmayacağını söylediler. Sizin yazdığınız %5'lik oran örneğin Yapı Kredi'nin gelen swift'den alacağı komisyon mu? Deneme şansınız oldu mu, gerçekten %5 kesinti yapıyor mu? Devlet herhangi bir vergi kesintisi yapıyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muhammet.cskn
M
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

25USD tdameritrade masrafı para onlardan wellsfargo aracılığıyla uluslararası dolaşıma çıkıyor ama wellsfargonun ne kadar kestiğini ameritrade e sorabilirsiniz büyük hitmalle yanıt alamayacaksınız :) Devlet kesintiside varlık barışı varken getiren arkadaşlar oldu onlardan kesilmedi .Onun dışında ki zamanlarda para getirmedik .Eğer getirirseniz yuine buradan yazarsanız güzel olur bizler için.




Bu mesajda bahsedilenler: @ff35
F
3 yıl
Çavuş

Ben de yeni başladım yatırıma, henüz para getirme ihtiyacım yok ama anlamaya çalıştığım ihtiyaç olduğu zaman parayı çekmek istediğimde ne kadar kesinti olacağı; ona göre çok fazla para yatırmamak lazım.

Varlık barışı olmayan zamanlarda Devlet'in kestiği oranı biliyor musunuz? Bu bir çeşit vergi mi? Wells Fargo olayını da bir sorayım teşekkürler.

Bir arkadaş transferwise kullanmış, az bir kesintiyle parayı aktarmış, aşağıdaki linkte anlatıyor nasıl yaptığını.
https://pintidegiltutumluyum.com/2021/01/22/para-cekimi-td-ameritradeden-banka-hesabiniza/



T
10 ay
Yarbay

Kimse cevap yazmamış bayrağıdır, ben de merak ediyorum açıkçası. Ayrıca wise da da sıkıntı vardı bir ara. Mesela TL'yi yollayamamıştım wise hesabıma. Ayrıca bazılarının hesabına el koyulmuş diye okumuştum bir yerlerde. O yüzden pek güvenmiyorum artık wise'a da. Tdameritade'in Türkler için hesap açılışı da kalktı, o yüzden hesabımda biraz para da bırakmak istiyorum. Bir ara Varlık barışı zamanı olursa belki ben de getiririm ama önce düzgün bir para kazanmak lazım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.